Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^to je jedan od najgorih filmova koje sam u zivotu gledao. Na stranu uzasna gluma svih, Bercek mi se tu ogadio kao niko.
Uloga uopste nije bila za njega. Ne zato sto nije mogao da je izvede, nego zato sto mu ne stoji.
Kontam poentu filma - mladi, to sve divlje. Al svaka sekunda filma je uzas.
"Moje ime je Slobodan, hocu biti slobodan, slobodan... <brain dead sounds echoes>

Inace, cela nasa kinematografija moze da stane u zrno peska, ovog sveta.
Prenaduvani reziseri, glumci, jedino sto valja su scenaristi (ili pisci, ako je po knjizi).
Sve ostalo dno dna...DNO DNA

Mada, sa druge strane, Prtibeegee ima numeru "Decko za primer/kojii obecava", koji jako precizno opisuje nasu situaciju od unazad... ahhhh... turci vratite se

Poslednja izmena:
Flatliners 6/10

6 само зато што је Џулија Робертс, ПРЕ ЛЕ ПА. Значи нереално. У току снимања овог филма је смувао Кифер Сатерленд и верио... ***** испустио такву шансу. Ето, то и јесте најзанимљивије када се помене овај филм.

Inace, cela nasa kinematografija moze da stane u zrno peska, ovog sveta.
Prenaduvani reziseri, glumci, jedino sto valja su scenaristi (ili pisci, ako je po knjizi).
Sve ostalo dno dna...DNO DNA
Svašta, pa tamo otprilike 1970 do 1990 bila je jedna od najjačih svetskih kinematografija. Ni ja ne volim mnogo toga iz tog perioda ali to je činjenica svidelo ti se ili ne.

Svašta, pa tamo otprilike 1970 do 1990 bila je jedna od najjačih svetskih kinematografija. Ni ja ne volim mnogo toga iz tog perioda ali to je činjenica svidelo ti se ili ne.
Ako su nekom filmovi
Sabirni centar, Maratonci, Ko to tamo peva, Skupljaci perija, Nacionalna klasa, Lepota poroka, Mars na Drinu pa Secas li se doli Bel, Specijalno vaspitanje i mnogi drugi (namerno sam izostavio one propagadne partizankse filmove) losi filmovi, losa gluma bardova nase kinematografije ta osoba ili se razume u film kao Marica u kriv k ili troluje (a ako troluje i vredja nasa ostvarenja trebalo bi da popije ban)
Navedeni film Decko koji obecava ne secam se da sam gledao pa ne mogu da kazem dal je dobar ili nije ali sam citao o njemu kao o nekom dobrom ostvarenju da je u to vreme bilo nesto novo itd. Poslednjih godina gledam sa suprugom uglavnom laka stiva te nase teske filmove i ne gledamo vise, cak smo i Lepa sela batalili da gledamo iako ga znamo napamet oboje.

A ako mu se ne svidja nasa kinematografija pa neka gleda Americku.

Snimalo se mnogo tad na prostorima juge, to da. Krenuo je taj novi talas slobode misljenja, i mi smo jedna od retkih zemalja koje su imale tu privelegiju pod socijalizmom.
Provlacili su se biseri. Ko to tamo peva, Maratonci, Balkanski spijun, Partizanska eskadrila (nije dobro omatorila, ali je tada bio jako dobra kopija bitke za britaniju)...
Ali svi trash filmovi gde se kao kritikuje sistem na neki nacin, muzika, ... alternativni nacin zivota generalno su uzasni, i dozvoljeni jedino iz razloga sto su dvosmisleni.
Sa jedne strane, pankeri i ostala gospoda su mogli da se pronadju u njima, a sa druge kulturna i fina gospoda ususkana pod sisama sistema su mogli da dobiju odlican uvid u to koliko su zapravo ovi klosari. I to je verovatno jedini razlog zbog koga su bili dozvoljeni.

Kao muzika BG sindikata.

Ih, Bercek i Decko koji obecava... Sta je sa filmom Kvar i cuvenom scenom?! Niste gledali?

Ljudi ja ne postizavam koliko vi sipate preporuke. Kad se odgleda Biro ideja je da se 70-80 US nekoliko dragulja odgleda pa onda taj period SFRJ kinemtaografije sta se propustilo. Prvi baš ti kritičari sistema Mlad i zdrav kao ruža i ovaj dečkić da vidim šta to tu ne valja. Kako bre može da ne valja kad se pljuje sistem, sistem uvek treba da se pljuje jer sistem nikada neće biti dobar.

^Necu biti isprovociran, necu biti isprovociran, necu biti isprovociran...

NIsam se ogradio, shame on me... bukvalno sam i milsio na nasu (srpsku) kinematografiju posle 1990 i neke, mozda ima 5 filmova vrednih pomena od tada, sve ostalo dno dna.
A taj period sto si pomenuo jeste zlatno doba, ali exYU kinematografije.. SRB i BIH pogotovo, nosili su 90% dobrih filmova, ostale drzave , bas se i ne secam..

Svideo ti se je, film je za preporuku.

Mnogi ovde ne znaju da je ranije (pre 90-tih) postojala Beogradska i Sarajevska skola glume/reziranja...

Odgledah ove nesrećne A Quiet Place 1 i 2, 'nako, mogu da se gledaju.
Veliki plus je što nema mnogo palamudjenja.

Taj lik jos nije izumro ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno