Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgubljeni u prevodu- maestralan, za moj ukus
Pobesneli Maks - prvi deo najjači ikad, drugi i treći vrlo dobri za to vreme kad su izašli
Fury Road - u skladu za naprednom tehnologijom i velikim vremenskim razmakom od prethodnih daleko je od lošeg filma. Akcija je ono što su hteli da postignu i postigli su, pogotovo kod ovih "mlađih" generacija koji ne znaju za početke Mad Maxa i Mela. To što mi upoređujemo filmove od pre 30 godina i njihove nastavke, to je samo naša muka :)
Fjuriozu čekam dobar snimak pa da odgledam, teško da će me razočarati kao pojedine, jer ne očekujem film koji će osvojiti Oskare.
Na žalost, mi malo stariji imamo to prokletstvo prisustvovanja stvaranju kultnih filmova svetske filmografije, koji i dan danas obaraju s nogu kad se pogledaju. Nije bilo štancanja kao danas, pažljivo se biralo sve, od muzike, kostima, glumaca,......i sad sva novija ostvarenja gledamo kroz tu prizmu.
Lost in translation kod mene obavezno padne repriza jednom godišnje.11/10 Unikatan i emotivan film ! Povezujem paralelu sa sjajnim In the mood for love koji je i većom merom uticao na Sofiju Coppolu da piše famozni LiT film.

Pitanje, ja sam malo sam na premotavanje pogledao po par sekundi samo da vidim kvalitet snimka. I film me na svakom delu na kom sam se zaustavio asocirao na prethodni. Jesu li zaista toliko slicni (borbe na kamionu i sl) ili mi neko podvalio Fury Road? :D
Imao sam identični osećaj dok nisam naleteo na Anu u jednoj sceni. U trenutku sam pomislio da sam mozda skinuo fury road greškom 😅

Lost in translation kod mene obavezno padne repriza jednom godišnje.11/10 Unikatan i emotivan film ! Povezujem paralelu sa sjajnim In the mood for love koji je i većom merom uticao na Sofiju Coppolu da piše famozni LiT film.
Друже, баш си ме заинтригирао жешће, обавезно сутра гледам In the mood...
Lost in translation сам гледао и мнооого ми се свидео, толико топлине и неискварености у филму.
Хвала ти на препоруци, жив био!

Pitanje, ja sam malo sam na premotavanje pogledao po par sekundi samo da vidim kvalitet snimka. I film me na svakom delu na kom sam se zaustavio asocirao na prethodni. Jesu li zaista toliko slicni (borbe na kamionu i sl) ili mi neko podvalio Fury Road? :D
Pa kao jesu u smislu postprodukcije, ali je Fury road mnogo kvalitetniji film po meni jer kostisti mnogo manje cgi, akcija je ona prava divljacka, i na kraju i automobili su zanimljivijeg dizajna i autenticniji nekako, mada skalamerije i u ovom novom nisu lose. Licno mi war rig iz fury road-a deluje mnogo zesce (mat crna sa sjajnim detaljima, jos jedan omaz mel gibsonovom ford falconu iz originalnih filmova) nego ovaj hromirani iz furiose, no ovo je prequel, pa je to mozda namerno. Mozda je namerno i hromiran (nisam ljubitelj) jer je hrom bitan faktor ljudima iz doline wastelanda.
<sprays chrome on mouth> Witness mee! :LOL:

Rekoh vec, onima kojima se Fury road nije svideo, verovatno nece ni Furiosa. Ali ne mogu da kazem da je los film, jer da jeste, prekinuo bih gledanje.

Poslednja izmena:
Друже, баш си ме заинтригирао жешће, обавезно сутра гледам In the mood...
Lost in translation сам гледао и мнооого ми се свидео, толико топлине и неискварености у филму.
Хвала ти на препоруци, жив био!
Wong Kar Wai pravi odlicne filmove...tako da slobodno odgledaj jos koji njegov. :)

Njega i Angst izbegavam godinama a deluje mi da je prica delimicno slicna.
Nisu uopšte slični filmovi. Cape Fear je holivudski blokbaster, dok je Angst potpuna suprotnost tome, ne znam kako si ih doveo u vezu. Ne sećam se Cape Fear-a, morao bih da repriziram, ali Angst sam skoro gledao prvi put, po meni to je odličan film. Nije za izbegavanje jer nema nekih preterano odvratnih scena, samo je malo naporan za gledanje zbog te realistične kamere, i generalno koncepcije jer nije snimljen kao klasičan igrani film, čak nema ni priču. Ako ne voliš ta odstupanja ka realizmu ili indie/art produkcijama, onda preskoči svakako.

U smislu da glavni protagonista maltretira porodicu ali mozda sam samo istripovao. Doci ce na red oba (tri) svakako ali prvo ona verzija sto pomenu kolega sa Peckom

Nista nije slicno kao Angst.
Pade mi na pamet po tom nekom sizofrenom realizmu ludila
Ima i nekih komedijaskih delova pogotovo sto je ceo film kao kezual svakodnevica kroz opusteni razgovor i caskanje. Recimo koliko se secam da postare treba ubijati pocetkom meseca jer nose penzije i kako starije ljude mozes rucno pobiti jer ne pruzaju neki otpor pa se pristedi na municiji.
Oba filma zapocela i zavrsila karijere tvorcima.

Poslednja izmena:
Uh,Furiosa odlicna.Verujem da ce mi se na drugo-trece gledanje jos vise svideti.Malo su ga razvukli,al ajde sad.Akcija,akcija i samo akcija!Ko trazi nesto drugo,nek ga zaobidje.

Mislim da cu uskoro da ponovim prethodnika.

Poslednja izmena:
Meni ovde nista nije jasno... film je

stavite na 7 minuta, glumi Dragomir Felba (1921-2006), 49te je on imao 28 godina?? a ove lici ko da ima bar 65 god

Као омажж великом Доналду Сатерленду погледах два одлична филма. Оба од мене 7/10

Invasion of the Body Snatchers​

Don't Look Now​

^^Izuzetna šminka+Felbina fizionomija. Vjekoslav Afrić koji mu je dao tu njegovu prvu veliku ulogu, bio je poznat kao izuzetno pedantan, i ništa nije prepuštao slučaju.

Evo još jedan kadar iz tog legendarnog filma, gde se bolje vide njegove tadašnje godine. :)
Screenshot_2024-06-27-22-51-07-518_com.android.chrome-edit.jpg

opet izgleda kao da ima 38 a ne 28 :geek:

p.s isto mi nije jasno kako su oni zube poravljali tada

Zato što je i tu pod šminkom, vlasuljom, brcima... ali nema protetike. Nazire se The Real Slim Felba iz tih dana. ;)

Bas mi je drago sto je u temi proradila nostalgija za 70's klasicima...
Sinoc sam se na jedvite jade ponukao da pogledam furiosu, ali avaj, na pola filma je vec radila kao zolpidem.
Zaspao sam dok si rekao keks.
Sto je super.
Furiosa = Spushtajner

Gledao sam i ja sinoc furiosu jer sam generalno ljubitelj mad max filmova...

Odmah da napomenem prethodnik tj fury road mi je bio ocajan i potpuno besmislen film i nedostojan naslednik mad max serijala.

Furiosu je kudikamo bolji naslednik i ima bolju logicku vezu sa prethodnicima, ali vise deluje na crtani film nego na igrani film.

nisam ljubitelj CGI, i ne razumem zasto je ovde 95% sadrzaja moralo biti animirano, a narocito mi nije jasno kada se vec koristi CGI zasto bar ne postuju zakone fizike vec imamo neke neprirodne pokrete, brzine...
motorista na pocetku padne i noge mu neprirodno staju u vazduhu, ili vozila koja u trenutku stanu ili promene smer...o tome se bas nije vodilo racuna, kao da je neki deciji crtani film.

Sam film je sasvim solidan, ima smislen zaplet i vezu sa prethodnicima, ali i gomilu recikliranih scena iz prethodnih originalnih dela (scena sa otkinutom rukom na pr.)

moram priznati da sam ocekivao da ce i Tinu Tarner da ubace, sta im bilo tesko i nju na kompjuteru da nacrtaju.

I na kraju zakljucak da mi je potpuno neverovatno da uz svu mocnu tehnologiju i neogranicen filmski budzet ne mogu da naprave film bar slicnog kvaliteta u detaljima kao mad max od pre 45 godina.

Oni su napravili samo dobar decji crtani film koji verovatno kosta mnogo vise nego sva 3 originalna dela, nisu se ni trudili da bude realistican.
Sve je OK, samo ovo ne bi smelo da se zove mad max...sramota je.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno