Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Furiosa: A Mad Max Saga
MV5BMWQyYmEzNjQtYzFiYS00ZTk1LWIxZTYtNDlhYzQwZmVkMmZjXkEyXkFqcGdeQXVyMDc5ODIzMw@@._V1_.jpg
Ovo je za mene prava filmčina za odmaranje, možda i najbolje akciono osveženje u zadnjih 5-6 godina.
Ima skoro sve što jedna čistokrvna akcija treba da ima, film je zabavan od početka do kraja, kraj možda malo antklimatičan ali meni se dopao.
Anja se pokazala kao odlična heroina a Kris kad ne glumi Tora ispade veoma solidan glumac. Priznajem, svaka scena sa njegovim Dementusom mi je bila uživanje, odličan negativac.
I naravno, najveća zvezda filma, benzinom natopljena i metalom nabijena akcija, pregledna, sa čistim i jasnim kadrovima, potpuno nerealna (za razliku od prethodnog dela) i potpuno zabavna.
Mana je što nema Makse u sagi o Maksu i povremeno loš CGI ali ko to može da zanemari uživaće u filmu.
Od mene 8/10.

^
Meni najvece razocarenje ove godine, pritom ga gledao relativno brzo nakon svetske premijere.
Totalno nepotreban nastavak, generalno losa gluma (kako doticne gospodje tako i Hemswortha) i neinteresantni likovi, par odlicnih akcionih scena i scenografija..
Ali to je to, sveukupno film za zaborav...
Uhvatio sebe vise puta kako gledam u sat i jedva cekam da izadjem iz filmske sale.

Radije bih gledao "punokrvni" Mad Max nastavak sa Hardijem u glavnoj ulozi nego da bezveze spaljuju budzet i ukopavaju fransize na ovaj nacin.

ПОгледао сам Furiosu... 7.5/10 од мене. Акција са солидном причом. Свидео ми се више од Mad Max: Fury Road, који је нон стоп акција и бесмислена јурњава скоро без икакве приче. Читао сам да Милер има сценарио и за наставак али неће га снимаати јер је овај филм тотално подбацио у биоскопима. Тако да контам то је то што се Милера и Побеснелог Макса тиче.

Meni je i Mad Max sa Hardijem totalni promasaj. Besmislena akcija, gde je glavni lik Sarliz Teron, a od Mad Maxa smo dobili Meh Maxa. Ocena sa imdb je prenapuvana. Max 6/10.

Ovo drugo necu ni da gledam.

Jedan je Mel Gibson.

Dead Calm - 7/10

Свидео ми се поприлично. Нисам ни знао да постоји овај филм, случајно га ископах.

Deep red je bio u HBO katalogu, ne znam da li je još. Meni se nije nešto svideo, mada se Arđentova genijalnost ne može poreći, svaki film mu je praznik za čula.

Баш ми се свидео, прва половина доста спор темпо, касније убрзава. Итану Хоуку баш и не леже овакве улоге, али свеједно га волим, купио ме је са Before трилогијом, и ту више нема спаса 😄
Главни негативац у пар наврата комичан до бола, слатко се исмејах. У сваком случају, препорука.

Meni je i Mad Max sa Hardijem totalni promasaj. Besmislena akcija, gde je glavni lik Sarliz Teron, a od Mad Maxa smo dobili Meh Maxa. Ocena sa imdb je prenapuvana. Max 6/10.

Ovo drugo necu ni da gledam.

Jedan je Mel Gibson.
Meni se svideo. Akcija uopste nije besmislena. Da, ceo film je zapravo akcija, ali kvantitet nikako ne implicira da je tamo manjak kvaliteta.
Sva akcija je u duhu i stilu mad maxa, cgi se koristio jedino za okolinu, i onaj post procesing da istakne boje (licno preferiram svoje maxove blatnjave i onakve kakvi su bili u prva dva dela, ali sta sad..). Tom Hardy jeste bio malo osencen od strane Sharliz, ali ako treba da bude od nekog strong female kakarektera, onda je sigurno bolje da to bude od nje, nego od recimo ove nove vanzemaljke, iz Furiose (koju nikako da se namolim da uzmem da gledam).

Sigurno je bolje da gledamo i one lepotice, do duse jednu trudnu u war rigu, nego onog lord humungusa, sa macho glasom provlacenja tvrde stolice.
Prestarele akcione scene iz prva dva maxa, sa ubrzanim footage-om, onim v8 krsinama od 15000 kubika i 120 konja (americka efikasnost iz tog vremena) koje samo zvuce dobro a sve vreme idu 60km/h ne zavaravaju nikoga vise. A sto se Mela tice, deda je odavno i nije vise za takve stvari niti mu lice. Deal with it.

8/10 za Fury Road, ili kako se bese zvase.

Сећам се да сам давно кренуо да гледам филм "Lost in translation" и да ми се толико није свидео да сам га угасио. Јуче сам, после толико година, опет сео да га погледам. Успео сам из 4 пута. Какво смеће.

Сећам се да сам давно кренуо да гледам филм "Lost in translation" и да ми се толико није свидео да сам га угасио. Јуче сам, после толико година, опет сео да га погледам. Успео сам из 4 пута. Какво смеће.

Au, koliko ukusi mogu da se razlikuju. Ja kad sam prvi put čuo za film pomislio sam: "Koji nepotizam, bratanica Frensisa Forda Kopole prvo dobila da glumi u "Kumu 3" gde veze s glumom nije imala, pa sad dobila i da ražira. Kakvo li će to tek smeće da bude." Kad ono, film bio odličan i mala stvarno ume da režira. Nije zapravo nikad ni htela da glumi Majklovu ćerku, upala je kao zamena kad je Vinona Rajder u zadnji čas otkazala.

I po meni je prvi "pobesneo maks" sa Gibsonom najbolji i jedini vredan pomena, kada su krenuli nastavci, pa na kraju i Tina Turner pevacica
da glumi nije bilo ni blizu atmosfere iz prvog filma.
Furioza je u rerni, ali ne verujem da cu da je gledam, ali znam da moji klinci hoce...
Bez uvrede za postovaoce ovog ostvarenja, a i prijasnjeg filma sa Hardijem.

Poslednja izmena:
Izgubljeni u prevodu- maestralan, za moj ukus
Pobesneli Maks - prvi deo najjači ikad, drugi i treći vrlo dobri za to vreme kad su izašli
Fury Road - u skladu za naprednom tehnologijom i velikim vremenskim razmakom od prethodnih daleko je od lošeg filma. Akcija je ono što su hteli da postignu i postigli su, pogotovo kod ovih "mlađih" generacija koji ne znaju za početke Mad Maxa i Mela. To što mi upoređujemo filmove od pre 30 godina i njihove nastavke, to je samo naša muka :)
Fjuriozu čekam dobar snimak pa da odgledam, teško da će me razočarati kao pojedine, jer ne očekujem film koji će osvojiti Oskare.
Na žalost, mi malo stariji imamo to prokletstvo prisustvovanja stvaranju kultnih filmova svetske filmografije, koji i dan danas obaraju s nogu kad se pogledaju. Nije bilo štancanja kao danas, pažljivo se biralo sve, od muzike, kostima, glumaca,......i sad sva novija ostvarenja gledamo kroz tu prizmu.

Imas od pre neki dan odlicne snimke (br ripove). Upravo odgledao Furiosu.

Oni kojima se nije svideo Fury road, ovaj ce se svideti jos manje. Film je ceo snimljen iza zelenog platna i to se vidi iz aviona. Film nije dosadan, ali nece nikog ni oduseviti. Licno mi je najvise smetao izbor glavne glumice koja bi trebalo da lici malo na sherliz koja je u ovom filmu njena mladjana verzija, tj prequel.
Ali ima jedne vremenske zanimljivosti u filmu. Mali omaz drugom delu sa mel gibsonom ako se dobro secam. Traje par sekudni, ali cu sada morati ponovo da odgledam film.
Tu je screenshot pod spoilerom ako je neko previse radoznao. Filmu dajem neku sesticu. Da nije uzaaaasnog osvetljenja, sencenja, i generalnog strcanja likova iz vestacke pozadine, mozda bi dobacio i do 8/10.

Objasnjenje - nasa Furiosa je ona tackica u dolini u koju verovatno Mel gleda. Scena je iz poslednje trecine filma ako se ne varam.
Furiosa.A.Mad.Max.Saga.2024.1080p.10bit.WEBRip.6CH.x265.HEVC-PSA.mkv_20240626_114212.195.jpg

Омаж исте сцене и у Fury Road

1000001287.jpg

Furiosa, sta znam, ok, al preterase sa cgi, podseca na momente na onog nesrecnog hobita 3 deo.

Imas od pre neki dan odlicne snimke (br ripove). Upravo odgledao Furiosu.

Oni kojima se nije svideo Fury road, ovaj ce se svideti jos manje. Film je ceo snimljen iza zelenog platna i to se vidi iz aviona. Film nije dosadan, ali nece nikog ni oduseviti.
Pitanje, ja sam malo sam na premotavanje pogledao po par sekundi samo da vidim kvalitet snimka. I film me na svakom delu na kom sam se zaustavio asocirao na prethodni. Jesu li zaista toliko slicni (borbe na kamionu i sl) ili mi neko podvalio Fury Road? :D

Njega i Angst izbegavam godinama a deluje mi da je prica delimicno slicna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno