Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Kad već pominjete "drogoše", Kristinu, Trejnspoting, i Rekvijem, meni su oni prva tri na listi za preporuku (ne znam samo kome više) i vremenom su postali kultni. Gledao sam ih premijerno kod nas, osim Kristine koja je legla sa vhs kasete puno kasnije i skup svih tih osećanja, počev od vremenskog okvira (za ova dva poslednja), društva, muzike, svrstvava mi ove filmove u one najbolje i najteže. A kad smo kod najtežih sa ovom tematikom predložio bih svakome dokumentarac Life of Crime (1984-2021) koji je po meni ima najsurovije prikazanu životnu priču aktera u vremenskom okviru od 36 godina sabijenih u ovom dokumentarcu.
Life of Crime
 
Ima kod nas na hbomax?
 
Није филм о дроги као Trainspotting (мада је заступљена), али по мени сличан вајб има и 24 Hour Party People. Препорука ко воли UK субкултуру 80их и 90их
 
U par domaćih novina sam pročitao tekst ili naslov o skandaloznoj sceni iz ovog filma. I pošto nisam našao ništa na YT pogledah ga juče. Nikakva scena ne postoji. Najgori film koji sam pogledao u prethodnoj godini. Niko drugi nije bio u bioskopskoj sali 😂
 
Gledao sam, nego valjda mi je ta borba svakodnevnica pa mi nije toliko tesko pao. Obnovicu ga da vidim da nisam neke stvari zaboravio.
 
Možeš li misliti koji se trigger javlja u meni pri pomenu Paklene i sada. Kao mali uhvatio insert u nekoj emisji koja išla u prepodnevnim satima, neka naučno obrazovna emisija, pominjao se Kjubrik za koga nisam imao pojma ni ko je, niti sam zapamtio to ime, ali bio je insert iz Odiseje i paf - parče iz Paklene i to onaj nasilni momenat u kući. Ja zanemeo i samo mi ostalo u pamćenju pomorandža i one klovnovske maske i šeširi. Nije mi prošlo baš to kroz glavu, ali bilo je u fazonu - e kad porastem ovo ću obavezno da gledam!
 
Realno gaa svi nešto pljuju, al meni je baš ubio dva sata vremena. Sviđa mi se što su promenili malo ambijent i još neke sitnice. A realno, šta očekivati od takve vrste filmova? Oskara sigurno ne .

Zaboravih, Obećana Zemlja sa Mad Mikelsenom očekivano dobar u njegovom maniru.
 
Pa da je ubio vreme, tu se slažemo 😄

Realno ni prvi deo nije za oskara, pa je dosta bolji.
 
The Beekeeper
film je klasicna americka limunada, nije dosadan,
ali nakon gledanja filma sam ostao u razmisljanju oko scenaria za ovaj film,
misljenja sam da normalan covek ne moze napisati ovako glup a pritom logican scenario.

Tako da mislim da je ovakv scenario napisao AI, ili je scenarista bio drogiran, jer glumci igraju u filmu koji ima potpuno besmislen scenario koji je povezan na logicne nacine.
zato mislim da je ipak pre neka vestacka inteligencija umesana u ovo jer samo ona moze da kreira da bude i besmisleno i smisleno u isto vreme.

nebuloza od price:
"pcelar koji gaji pcele je zapravio penzionisani elitni vojnik organizacije koja se zove pcelari,
uz pricu kako stiti svoju kosnicu ubija druge pcelare i juri lika koji je babu prevario za lovu, a ona se zbog toga ubila a on joj nosi med" :rolleyes:
 
Poslednja izmena:
^Recept John Wicka. I on je , do duse bivsi, clan tajne organizacije, koja kroz delove ne ispade toliko tajna, cak sta vise da su clanovi citavi gradovi i sira populacija.
Nadjite mu nesto do cega mu je stalo, i sa cime publika moze da se poistoveti. Ubijte mu to, i uzivajte u balu i 30 nastavka u najavi.
 

Jedan od filmova koje sam otpisao zbog kritika, a nije trebalo u suštini...
Mogao je ovaj film da bude mnogo više i bolje, definitivno... Dobar je potencijal koji nagoveštava u startu u toj nekoj sci-fi fantasy formi koja podseća na End of Watch, ali učitava može se reći neozbiljne motive i za ovaj tip filma. Ono šta drži film je tandem Vil Smita i posebno Džoela Edgertona koji i kroz kostimografiju svog lika probija kvalitetnu ulogu. Ostatak fantasy scenografije jeste sveden, no netflix standard kada je kvalitet u pitanju. Dinamika filma je dobra, akcija je celonoćna i pomaže da zamaskira skromnost filma.

Nije loš film za koji pomisliš da je mogao lako ispasti na bolje, a ovaj je takav, i svakako je solidna cop buddy akcija kome ne smeta fantasy pozadina, tj. policajci, orci i elfovi. 😁
 

Prilozi

  • Screenshot_2024-02-10-05-46-03-554_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2024-02-10-05-46-03-554_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 107
  • Screenshot_2024-02-10-05-45-31-388_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2024-02-10-05-45-31-388_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    96.9 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
@radashin Mads Mikelsen ima specificna usta po kojima je prepoznatljiv
.Ja ove glumce i dan danas mesam
1707553982482.png1707554075679.png
 
Nazad
Vrh Dno