Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
👍

^Dokaz da horori uvek dobijaju 1 do 2 ocene manje čak i ako su vrhunski filmovi nevezano za žanr.

High Tension i Audition postaju polako ali sigurno kultni filmovi.

Na svakih par meseci mi se napakuje lista sa 10 horora i to sve stariji. Kako samo izniču iz mraka. Argenta odavno odlažem eto to je sledeći nalet 'orora.

Kod Argenta ja nemam sredinu.
Neki me oduševili, neki totalno smorili.
Uglavnom, ni ja jedan nisam ravnodušan.
Uživaj u filmovima.

Rekao bih klasičan američki triler. Ne treba ništa previše očekivati ali dobar za pustiti pred spavanje i ispratiti.
Sinoć pogledao. Film je okej i opet ne treba previše očekivati. Biković ima malo momenata gde je gluma baš loša ali sve u svemu solidno je. Bitna je poruka filma tj poslednjih 20min gde se prikazala naša realnost i naša televizija.

Zarad dugog života, treba gledati Takaši Mikea😊
Kako mi instiktivno kursor ide na rahmetli lajk dugme :D

Čuvari formule

Toliko imam odbojnost prema domaćoj kinematografiji u poslednjih dvadesetak godina, da sam sada u nekom tripu da prosto vapim za domaćim filmom, serijom, koj(i)a će mi se svideti. Nisam mazohista, ali bar čekam da se pojavi nešto drugačije, kvalitetno u očima kritike i publiike da bih možda uzeo u razmatranje.
Više je činilaca koji su presudili da pogledam Formulu, jedan od tih je Černobiljska katastrofa zbog koje sam pogledao masu dokumentaraca, pročitao dosta toga i naravno pogledao seriju.
Što se naše muke Černobiljske tiče, sama priča je vrlo interesantna za koju je, bar meni, bilo dovoljno pročitati napisane tekstove o tome i film nije imalo potrebe gledati.
Nikakva dramatizacija, osrednja gluma. Razumem da je možda više pažnje dato na atmosferi i istorijskom kontekstu, gde su meni lično i tu bili tanki.
Prva epizoda serije Černobilj, da ne idemo dalje ovo jede za doručak.

Uf nisam ocekivao ovo, daleko mi je od remek dela mada ima svoje momente i to dosta njih. Ono sto mi se jako svidelo su oni kratki kadrovi, lokacije kao i tok radnje. Muzika mi je dobra ali kad grune odjednom nekako mi je to baš bilo neprirodno.

Cela misterija mi je na kraju meh, trla baba lan. Okultni simboli i lutke eto tu su čisto radi reda.

Možda sam i nešto propustio pošto sam gledao umoran ali suJmam.

Sledeći Suspiria da vidimo.

Sad kad sam konačno odlučio da pogledam ovu verziju sa Montanom, mogu reći da mi nije bolja od "rimejka" sa Šajderom.
Novija verzija mi ima bolju priču, pozadinu tačnije. Po mom mišljenju mračnija, depresivnija, opasnija, živopisnija verzija i svakako bolja muzika.
Gledajući Montana pomislio sam da je Bogart mogao da odradi US verziju (da nije dve decenije stariji). Ne bih primetio neku razliku.:p
Ne kažem da je starija verzija loša, već da mi je druga bolja. I stava sam da su je potcenili u oceni. Jedino mi se naslov nije dopao - niđe veze.:sneaky:

Fridkin skoro da nije pravio loše filmove.
Redak primer da je rimejk bolji, iako je Nadnica za Strah, smatran neponovljivim remek delom.
Super su izbor oba. 😊

Nekako sam propustio da postoji rimejk Nadnice za strah.
Hvala gospodo za ovu informaciju.

Ma naduvana ocena zbog lepotana Breda.:) Sva priča kako je lep Ahil u filmu. Ukucajte u Google pretragu ime filma i gledajte čije ime će se dodati.:LOL:
Dok još nije bio toliko popularan, snimio je "Cool World". Trebalo bi fanovi da premotaju unazad i podignu ocenu tom Bakšijevom cirkusu, gre'ota je ovako.:p

Ako neko voli dobar britanski humor, predlažem takozvani Cornetto trilogy, tri odlična filma koje je napravila ista ekipa. Kad god mi treba da se nasmejem, tu su:

Shaun of the Dead
Hot Fuzz
The World's End

Прича прелоша, прежвакана и наивна, понека добра фора(мада су углавном лоше). Добро је да су ефекти за неки акциони филм коначно на нивоу 2024. године, тако да од мене 6/10.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno