Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam, dobar je Inside man skroz :)

The Illusionist, iako ima dodirne teme sa The Prestige, u pitanju su dva sasvim drugačija filma.
And there is a twist as always.

Ako je neko gledao Jacob's Ladder. Moze li mi neko objasniti kraj filma. Inace film nenormalno drzi paznju i odgledao sam ga u jednom daju u 2h ujutru, bez treptaja oka :)
da li je fora u tome da je ceo film njegovo buncanje/vizija izmedju uboda u ratu i smrti u bazi, tih par sati koliko je jos bio ziv ?

Poslednja izmena:
Ako je neko gledao Jacob's Ladder. Moze li mi neko objasniti kraj filma. Inace film nenormalno drzi paznju i odgledao sam ga u jednom daju u 2h ujutru, bez treptaja oka :)
da li je fora u tome da je ceo film njegovo buncanje/vizija izmedju uboda u ratu i smrti u bazi, tih par sati koliko je jos bio ziv ?
Aha.
Sa tom razlikom da je ustvari mrtav i u čistilištu.
Film je ono što mu se dešavalo u čistilištu dok nije shvatio/prihvatio svoj status i okolnosti svoje smrti.
A onda odlazak pod ruku sa malim stepenicama u svetlost/raj.

Dzejkobova lestvica je jedan od najboljih horora i filmova generalno koje sam odgledao. Sto se tice kraja, covek je gore objasnio...

Mozak natopljen LSD -om pokusava da shvati sta mu se desilo. Ceo film je zapravo neka vrsta sna, halucinacije, kako god, koji je zasnovan na Dzejkobovom stvarnom zivotu. Ja sam shvatio da je to zapravo samo nekoliko sekundi ili minuta, koliko mu je trebalo da umre. Kao i san sto realno traje kratko a imas utisak nekad da je prosla vecnost dok se nisi probudio. Genijalan film.

Edit: sad vidim da se nase teorije razlikuju :p

Poslednja izmena:
Zna li se kada izlazi drugi serijal Orphan Black, negde spominju sredinu aprila, negde pocetak maja... Prvi serijal odlican, ocena 9/10.

Odlican je taj film. Ja bih te 2 teorije^^ spojio u jednu.

Falcon je pitao za film sa neocekivanim krajem.. Evo recimo ovaj, malo tezi i sporiji film, nekima je kraj bio totalno neocekivan, meni ne jer se poveze sve mnogo ranije ali odlican film. http://www.imdb.com/title/tt1255953/?ref_=nv_sr_1

A sto se tice kraja koji sokira, iznervira.. recimo ovaj, mozda neki tripovi mogu da podsete malo na J.Ladder http://www.imdb.com/title/tt1029234/?ref_=nv_sr_1

Jedan od najbolesnijih filmova koje sam gledao ali nije besmislen kao neke drugi slicni. 2 filma u jednom prakticno, preterivanje pod velom misterije i onda sok na kraju, ne znam kako ne nekome sve ovo palo na pamet :d
Nije odlican ali je dovoljno dobar, brutalan i unikatan da moze da se odgleda a onda razmislja o kraju :d

Poslednja izmena:
Vidim film ima dobre ocene, i on je dobar glumac, ali zar su morali da ga osisaju pod konac, tako uredno, totalno kvari koncept.

Je l' neko gledao Tinker Tailor Soldier Spy? Skinuo sam ga i poceo da gledam i zvonio mi telefon, ispricao se i vise mi se ne gleda... Prvih 20 minuta proslo i nemam neku zelju da ga gledam...

Taj film nije za svakoga i za svaki trenutak, npr ako se nekome odmara mozak i hoce da ubije vreme treba da preskoci, a nije jedini takav, recimo i ovaj je odlican ali prvi put sam ugasio posle par min a posle nekoliko dana odgledao k'o covek http://www.imdb.com/title/tt0100150/?ref_=nv_sr_1

Tinket Tailor Soldier Spy je za prave ljubitelje politickih i spijunskih filmova. Spor je kao sto su i prave takve operacije spore. Nigde necete naci u pravon zivotu Ethana Hanta koji ce pola grada da digne u vazduh samo da bi ispunio neki zadatak

The Secret Life of Walter Mitty iskreno simpatican, od onih ''feel good'' filmova za koji postoji prikladno sumirana poenta u jednoj od mojih omiljenih citata: die with memories, not dreams.

Odlican Film bas opusta :D

Inace 300 Rise of an empire - 6/10 Prvi deo je bio mnogo bolji verovatno jer je tada to bio jedan od prvih filmova gde su korisceni ovakvi efekti nalik na HS igre. Spartanci imaju reputaciju najboljih ratnika pa je i prilicilo da da oni budu protagonisti prvog dela dok ovde ne mogu da svarim letece Atinjane i ostalo (ne ide). Neki kazu da je film super zbog Eve Green, pa ako vas zanima Eva i njena "gluma" ima par filmova i serija gde ona pokazuje SVEEE sto joj je omogucilo da se progura kao glumica :-devil-:

Jedno pitanje u vezi Hannibal serije. Malo sam ubrzano gledao drugu sezonu i nisam uspeo da povežem nešto a nemam vremena da gledam ponovo.

Kako je Graham povezao da je Chilton pričao sa Hannibalom?

Nije los, dosta je spor, drama, triler, gledao kad se pojavio, ocena bese nesto ko sto je i na imdbu.

Taj film nije za svakoga i za svaki trenutak, npr ako se nekome odmara mozak i hoce da ubije vreme treba da preskoci, a nije jedini takav, recimo i ovaj je odlican ali prvi put sam ugasio posle par min a posle nekoliko dana odgledao k'o covek http://www.imdb.com/title/tt0100150/?ref_=nv_sr_1

Tinket Tailor Soldier Spy je za prave ljubitelje politickih i spijunskih filmova. Spor je kao sto su i prave takve operacije spore. Nigde necete naci u pravon zivotu Ethana Hanta koji ce pola grada da digne u vazduh samo da bi ispunio neki zadatak

Dobar je ako voliš slow boiler špijunski triler. Odlično je igran film.

Nista onda cu ga odgledati :) mada iskreno ne volim spore filmove, ali ono mozda me i odusevi od sredine :d

Nista onda cu ga odgledati :) mada iskreno ne volim spore filmove, ali ono mozda me i odusevi od sredine :d

podjednako je bezveze na sredini i kraju, kao i na pocetku. nije stvar samo sto je spor nego sto je i relativno prazan. na mene je ostavio bas lost utisak. ne znam ni kako sam se naterao da ga odgledam do kraja, a da ne prican da pojma nemam ni sta se desavalo ni kako se zavrsio i da li smo pobedili. ocigledno je da je problem u meni, barem delimicno.

bolje procitaj neku slicnu knjigu nego da trosis vreme na ovo.

^ Ja bas i ne znam neku knjigu koju cu procitati za 2 sata, a da je kvalitet :) Mada imam Mario Puzo-a, dve knjige, bas nikako da se nakanim da ih procitam, mada kako je krenulo vreme lose, bice procitane :)

Mada ajde dacu sansu, nije kao da nisam bacio puno puta sat - dva na ocajne filmove, al' dobro...

12 Angry Men (1957)

Film o članu porote koji mora uveriti ostalih jedanaest članova da stvari možda i nisu takve kako se čine.
Osim kratke scene u sudnici i toaletu čitav se odigrava u jednoj sobi.
Na mnogim listama jedan od najboljih filmova svih vremena, ne obazirite se ako eventualno niste ljubitelj crno belih filmova, odgledajte prvih dvadeset minuta i "zgrabiće" vas..

http://www.imdb.com/title/tt0050083/

^ Ja bas i ne znam neku knjigu koju cu procitati za 2 sata, a da je kvalitet :) Mada imam Mario Puzo-a, dve knjige, bas nikako da se nakanim da ih procitam, mada kako je krenulo vreme lose, bice procitane :)

Mada ajde dacu sansu, nije kao da nisam bacio puno puta sat - dva na ocajne filmove, al' dobro...

Tu je akcenat na atmosferi, glumi, sporoj radnji i uopste old skul smeku, zato sam i napisao da moras da budes posebno raspolozen za film tog kalibra.

Tu je akcenat na atmosferi, glumi, sporoj radnji i uopste old skul smeku, zato sam i napisao da moras da budes posebno raspolozen za film tog kalibra.

Da... Nije to Bond tip špijunskog filma. I svako ko očekuje to, debelo će se razočarati ako ga uopšte odgleda do kraja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno