Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"
Devojka i ja odgledali celog Castle-a. Meni je odlicna, nema "nasilnog" americkog humora. Pogledaj koju epizodu, ne znaci da se tvoj i moj ukus poklapaju
Ja sam počeo da gledam Castle isključivo zbog Nathan Fillion-a, ali je serija zapravo skroz ok.
Nije ništa spektakularno, ali je zabavna i ima fine dijaloge sa povremeno interesantnim zapletima.
pa lol da nije izvaljeno mrkanje front seat exclusive BEEYATCH
Eto zasto sam gledao po 4-5 epizoda za redom i tako "spalio sve sezone za mesec dana", pa zato sto me toliko smara sada da cekam sta ce biti da nemam reci.
I dalje mi nije jasno zasto W ima potrebu toliko da laze pa da li je toliko retardiran.. Ova peta sezona je bullshit imo.
Solidan film ali uz par po mom misljenju nepotrebnih scena (uz jednu bas retardiranu), kraj mi se ne svidja, mislim na poslednja 2 minuta. Inace sam se prilicno uziveo gledajuci, atmosfera je solidna, ima malo surovijih scena ali nekako imam utisak da je sve ovo moglo da bude mnogo bolje uz uverljiviju glumu nekih glumaca i da je film duzi za jedno 20-ak minuta. Bale standardno dobar, Steve Zahn za klasu bolji nego u ostalim njegovim filmovima koje sam gledao, a Jeremy Davies - gluma po sablonu uloge iz Losta.
Jednostavno, gledao sam filmove slicne tematike koji te prosto oduvaju ali ovde to nije slucaj pa sam mozda i ocekivao previse. Sto se mene tice ovo je veoma blizu 8 ali svakako preporuka i film koji treba da se ogleda
pa kako nije ? sta si ti u sustini saznao? prica je toliko providna kao casa vode.. ajde molim te nemoj da se vredjas tim prozivkama jer je ocigledno da su "smandrljali" seriju u petoj sezoni i da na kraju ako walt ne umre, bice veci hejt nego kada se lost zavrsio.
brate on i dalje laze svoju zenu !?!? o cemu mi pricamo ?!?! tu istu koja nas sve "nervira" a u stvari nas nervira jer je on retard.. u jednom momentu je super baja a u drugom sisa koja posle svega i dalje laze zenu !?!?!?!?
Pa, i dalje laze, vidis da je zaglibio da ne zna vise koga laze i sta radi, toliko je navikao da sve laze da mu je to najopustenije postalo. A laze je da ova ne bi pomislila da su u opasnosti jer je on ubedjen da nisu, odnosno veruje da Jesse nije sposoban za to. A za kraj videcemo sta su smislili sto se tice Walta
Bolje da naprave film sa Galen Marek-om (čak imaju i glumca spremnog), sa dosta akcije/izdaje i sličnog. Ionako će sad teško da održe ceo taj SW sistem istim kao što je i bio sa Lucas-om, al' bi mogli makar da ga ne usvinje do kraja.
Ne znam da li je bilo, ali ako nije musg-watch film "Now you see me" ili kod nas"Velika iluzija. Ocena : 10/10 Ujedno i najbolji film koji sam gledao u zivotu. Ostavio me je bez daha, 5 dana sam posle razmisljao o njemu a moj potpis je ustvari citat iz filma. Mislim da jos uvek ima cineplexu pa mozete da idete tamo da ga pogledate sa vrhunskim zvucnim efektima. Ako gledate na tv-u obavezno na zvucnike. Film je iz 2013. godine tako da pordd dobre price ima i neverovatne efekte.
Pored naziva teme da treba da se cita prvi post ako se replicira ovde dodajte i da je potrebno procitati i makar 5 prethodnih strana, nije tesko i treba 3 minuta vremena. Mis'im "najbolji film koji sam ikada gledao...", pa koliko si ih odgledao do sad, dva? Njega i Zikinu dinastiju koji se reprizirao na Pinku.
Pored naziva teme da treba da se cita prvi post ako se replicira ovde dodajte i da je potrebno procitati i makar 5 prethodnih strana, nije tesko i treba 3 minuta vremena. Mis'im "najbolji film koji sam ikada gledao...", pa koliko si ih odgledao do sad, dva? Njega i Zikinu dinastiju koji se reprizirao na Pinku.
Ok, vidim sada da ga ima na prethodnim stranama, samo mi nije jasan tvoj komentar. Ne, najbolji film koji sam gledao je ruski "Rubljov" ali to je bilo tada, sada je vec previse star.
Nemojte da se uvredite, ali ako mislite da ovaj film nema dubinu i da je masta na nivou petogodisnjaka onda stvarno... Samo je potrebno malo vise pameti da bi se film razumeo na pravi nacin. To je ustvari problem covecanstva. Ljudi su postali previse prosti pa im je tesko da razumeju neke slozenije rock/metal/jazz idt. ritmove pa slusaju "tuc tuc tuc...". Isto tako je i za tehnologiju, sve ostalo pa i filmove. Ali ima vise glupih ljudi pa onda ovi sto prave te stvari shvate da nema leba od komplikovanijih filmova.
Pa ono na početku pete sezone je na Waltov 52. rođendan, znači još godinu dana posle. Uzeo je neku pušku iz onog auta, pokupio kapsulu sa ricinom ... to su sve mali uvodi u poslednju epizodu.
Nemojte da se uvredite, ali ako mislite da ovaj film nema dubinu i da je masta na nivou petogodisnjaka onda stvarno... Samo je potrebno malo vise pameti da bi se film razumeo na pravi nacin. To je ustvari problem covecanstva. Ljudi su postali previse prosti pa im je tesko da razumeju neke slozenije rock/metal/jazz idt. ritmove pa slusaju "tuc tuc tuc...". Isto tako je i za tehnologiju, sve ostalo pa i filmove. Ali ima vise glupih ljudi pa onda ovi sto prave te stvari shvate da nema leba od komplikovanijih filmova.
...sad i ja mogu da kazem da je "hajde da se volimo" mnogo ******* i tuzan film sa dubokom poukom samo ste vi nesposobni da shvatite o cemu film ustvari prica ?
Mislim..to je tvoja logika . Nameces svoj (diskutabilan..ako mene pitas) ukus uz argument da su ostali glupi ako nisu kao ti .
ps - moj omiljeni film je "legends of the fall" recimo...cisto za uporedjivanje ukusa ako ti to nesto znaci
Dan posle ponovnog otvaranja teme covek napise ovako nesto (MostWanted) sto ce u najjavi iziritirati mnoge ljude i verovatno dovesti do diskusije koja ce zakljucati temu.
On topic :
World war Z - 7/10 zbog dobrog pocetka , malo drugacijeg prikaza zombija ali zbrzanog kraja gde nisu mogli da se odluce dal da zavrse pricu ili ostave eventualni prostor za nastavak.
Luther, u poslednje vreme novije serije su daleko kvalitetnije od filmova.
Sto se tice ove BBC-ijeve serije, ja imam samo reci hvale. Likovi su slojeviti, slozeni... Gluma je odlicna a radnja serije interesantna i na momente napeta.
Glavnog glumca je lako zagotiviti, iako pravican, cesto je na ivici zakona. Najcudnija i meni najinteresantnija je veza/prijateljstvo/sta god vec sa psihopatom Alis, koja ustvari i najvise pomaze Luteru kada je neophodno. Ne bih da otkrivam previse detalja, ali svakako preporucujem.
Ocena 10/10
Kada smo kod filomova, poslednje sam odgledao: The Next Three Days koji me je odusevio. Sa godinama, postajem sve veci ljubitelj drama, sa primesama akcije, kriminala isl. Ukratko zena se nasla u pogresno vreme na pogresnom mestu i svi dokazi upucuju na to da je ona ubila svoju seficu. Iako nevina ne postoji mogucnost da se to dokaze. Kada je to uvideo suprug, koji ni jednog trenutka nije doveo zeninu nevinost u pitanje poceo je da razmislja o alternativnom nacinu, tj. bekstvu iz zatvora. Konsultacije pravi sa covekom koji je 7-8 puta bezao iz zatvora, pravi plan i drzi ga se do kraja. Prosto je neverovatno, kako zivot moze da bude nepredvidiv i surov i da navede obicnog coveka, na kriminal iz najboljih namera. U filmu mi se svidelo i razmisljanje glumca koji kaze, da je pitanje koliko mi uopste i imamo kontrolu nad nasim zivotom. Od trnutka kada je krenuo beg, negde na pola filma pa do kraja cini mi se da nisam trepnuo. Ne bih smeo vise da otkrivam. Ali svakako preporuka od mene. Idealno je gledati film zajedno sa lepsom polovinom.
Ocena 9/10
I Hope Springs, ako niste u braku slobodno preskocite ovaj film dok u isti ne stupite. Jako poucan i meni, a i mojoj lepsoj polovini jako zabavan. Tomi i Meril su odlicno izneli svoje uloge, ali to se od njih nekako i ocekivalo.
Par u poodmaklim godinama je upao u rutinu braka, koja je donekle i prijala suprugu, ali kako to obicno biva, ne i supruzi. Zato ona nailazi na ljubavnog terapeuta za koga smatra da ce resiti njihove bracne probleme, ali nije lako ubediti supruga da otputuju do njega. No kako je supruga jako odlucna, suprug nije imao kud vec da podje sa njom i tu krece prica... Mene je film kupio, iako mislim da nije za svakoga, u smislu da se nece svima svideti. Od mene ocena 8/10.
Under the dome mi se jako razvodnjio, par proteklih epizoda gledam na preskok ili na FF i moram priznati da se nista ne zalim, nista nisam propustio, a i zaplet je nekako slabasan (osim misterije same kupole).
Psych - solidna komedija (za divno cudo, poceo da je gledam jer je neko postavio ovde GIF onog crnca Dulea iz serije), ima par epskih scena, a skoro svaki fazon je dobar
Bored to Death - probao, nesto mi se nije bas dojmilo, ali sta znam, mozda nekad probam ponovo.
Futurama - za ovih par prvih epizoda koje sam pogledao, odlican crtani!
Apollo 18
Brod im je potonuo na samom početku, kad pompezno najavljuju da je film sklopljen od originalnih, nikad viđenih, tek otkrivenih NASA snimaka, a onda prepoznate glumce. Tragedija. Nažalost, od tog prvog kadra, sve dalje ide nizbrdo. Tupavo, glupavo, loša gluma, očajna kobajagi napeta priča. Jedina trunka zanimljivosti efekti starih snimaka i njihovo mešanje sa novim.
Frost-Nixon
Dejvid Frost je bio osrednji TV voditelj koji je prvi "raskrinkao" Niksona, da se tako izrazim. Nažalost, film je nekako podbacio. Sami događaji (Votergejt) se praktično i ne pominju, kamoli objašnjavaju, nego je sav fokus na tome kako je do intervjua došlo i kako je tekao. Čak su i posledice zbrzane u 2-3 scene i ćao. Šteta. S druge strane, ono što jeste prikazano urađeno je prilično dobro. Prikazuje se i kako je cela priča zamalo završena potpuno drugačije, a ishod koji je postao istorijski praktično je slučajan. Gluma dosta dobra (osim lika koji glumi Niksona). Majkl Šin mi svakim filmom deluje sve bolje. Ukupno - nije loše, ali moglo je i moralo mnogo bolje.
Vantage Point
Konceptualno zanimljivo, izvedba prilično traljava. Iako se radnja stalno vraća nazad i prikazuje iz više uglova i sa više aspekata, sama radnja je skroz pravolinijska. Očekivao sam da prvi pogled prikaže jednu sliku, pa da je drugi promeni, treći baci na desetu stranu, a četvrti vrati maltene na početak i potpuno sludi gledaoca. Ništa od toga. Poenta je samo da daju informacije na kašičicu (veštački), posle drugog ili trećeg ugla već znaš šta je bilo i tako ostaje do kraja. Još su na kraju ubacili naivnu i nebuloznu jurnjavu kolima. Šteta, bilo je dosta potencijala.
The Sunset Limited
Moram da kažem da nisam izdržao do kraja. Previše forsiranja religije za moj nivo tolerancije. Uz to, film je prosto slab. Tomi Li i Semjuel Džekson mi nisu uopšte legli. Scenario uglavnom bezveze. Samo na momente zanimljivo.
50-50
Skroz bezveze. Reklo bi se da je želja bila da se kroz film sa ozbiljnom temom provuče i humor i ozbiljnost. Očekivao sam da humor bude prikazan kao vid borbe sa teškom bolešću glavnog junaka, a da se kroz pojačavanje dramskoh elementa prikaže i sva surovost realnosti. Cvrc. Humor je ubačen nasilno i neinteligentno, kao u najgorim komedijama. A "surova realnost" je surova ubilo se. Vrlo, vrlo slabo. Umesto ovoga, pogledajte neprevaziđeni (španski) film na skoro istu temu - Planta 4a (http://www.imdb.com/title/tt0319917/?ref_=fn_al_tt_1). Osim odličnog humora (i uz mnogo manje promašaja), film itekako "udara" kad treba.
Hard Candy
Po meni, vrlo opasan film, ne razumem kako je moguće da se ovako nešto snimi. Klinka, psihopata, zavodi lika preko neta i onda započinje zversku torturu, pod optužbom da je on pedofil. I to bi još bilo i ok. Opasnosti Interneta, bla-truć.
Problem je što se ovde (nekako) ispostavlja da je klinka u pravu. Drugim rečima, film pravda njen postupak i praktično poziva decu da linčuju koga god požele. Ono, ako poljubiš dovoljno žaba, naći ćeš princa.
Uz to, film je nebulozno naivan. Nebulozno. I pun rupa. Jedina svetla tačka je gluma, pogotovo Elen Pejdž (mada je sa 18 godina tumačila lik od 14, tupavo).
Basic
Tokom vojne vežbe jednog malog tima, u nemogućim uslovima, desilo se ubistvo. Pozvan je poseban čovek da pomogne u rasvetljavanju. Iako na početku (a i na sredini) deluje vrlo bezveze i previše tipično, film kasnije postaje vrlo zanimljiv triler. A na samom kraju, kad se pomisli da se klupko već skroz odmotalo, nudi i nekoliko lepih obrta. Posebno mi se sviđa što je film (scenario) rađen u maniru Agate Kristi. Dakle, sve informacije koje ukazuju na ubicu i obrte gledaocu se daju tokom filma, isto kad i glavnim likovima. Nema posle "aha, vidiš, on mu je krišom sipao otrov u čaj", nego "vidiš, na to si zaboravio ili nisi očekivao da treba da povežeš" (ok, uz malo propusta ). Daleko od toga da je u pitanju Agata Kristi , samo kažem da je u tom maniru, a to je prava retkost. Daleko je i od A Few Good Men. Ipak, nije u pitanju isti tip filma. Travolta, po meni, vrlo dobar, Semjuel Džekson kao da stvarno uživa da bude sadista. Sve u svemu, nije za ne znam kakvu preporuku, ali dobar triler/drama za gledanje.
Margin Call
Priča o investicionoj banci koja svojim greškama izaziva globalnu krizu. I to je osnovni problem - film sve vreme deluje kao neka FIFA igrica za koju razvojni tim nije kupio licence. Čak je i radnja smeštena na početak 2009. godine, ali nije to priča o "onoj" (ili "ovoj") krizi i banci, nego fiktivno. I to baš smeta. Dodatno smeta što čak i kad neki lik kaže "objasni mi kao detetu", nije jasno šta se dešava, jer se koristi puno stručnih izraza. Kao da je u pitanju stručni "tutorial" za finansijskog analitičara, a ne film za opštu publiku. Takođe, osim stalnog natucanja da je u pitanju velika katastrofa, film uopšte ne uspeva da dočara ni trunku napetosti. Npr, Ulični psi, sa radnjom u maltene jednoj prostoriji, itekako prenose napetost situacije. Ovo veze nema. Stiče se utisak da je službenik otkrio da je firma platila 10 dolara više za taksi, a ne da je 8 triliona dolara u igri. Što se glume tiče, ah... Kevin Spejsi prosečan. Zakari Kvinto (Spok) tjah. Džeremi Ajrons.. Na momente odličan, na momente loš. Iako ima neke manire "gazde", uopšte ne uspeva da prikaže autoritet. A film stvara atmosferu kao da ga se svi jako plaše. Demi Mur neprimetna i loša. Btw, ako neko razume te finansijske priče, bio bih zahvalan da mi na pp objasni šta se tačno desilo, odnosno šta im je bio problem.
K-PAX
Prepuno klišea. Počev od toga da svaki (navodni) vanzemaljac ili vremeplovac (ovo moram da zaštitim ) završi u ludnici. Moje sećanje ide do Terminatora i 12 majmuna, pa je ovo već bljutavo. Priča ne toliko loša, ali posle početnog zaleta toliko se razvodnjava, u očiglednom nedostatku ideja za kvalitetan scenario, da počnete da gledate film eto samo da biste stigli do kraja. Ne uvlači. Što je veliki problem, jer kraj filma, nekako ambiciozno, želi da ostavi neka otvorena pitanja, kanda za razmišljanje i tumačenje. A gledaocu se već fućka. Što se glume tiče, Džef Bridžis postade novi Majkl Daglas. Sve uloge mu iste. Kevina Spejsija inače smatram fantastičnim glumcem, ali ovde se nekako vidi da je on. Jednostavno, dok sam gledao film, nisam video lik (navodnog) vanzemaljca, nego Kevina Spejsija. Nije loš, čak je na momente odličan, ali sve prepoznatljive njegove face i mimika, nema ničeg novog u sasvim novom liku. Čak previše liči na Usual Suspects. Pritom kao da i scenario i režiser na silu navlače njegov lik tako da može da prođe i kao vanzemaljac i kao ludak. Bezveze.