Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"
Ne znam zasto se ljudima nije svideo kraj kada je upravo u tome poenta CELOG filma - you are too close. imali ste tokom filma bar 3 foreshadowing scene gde je trebalo da provalite
1. interogacija sa mentalistom: "you have daddy issues" - ocigledna navlaka na cinjenicu da je Shrike njegov otac
2. I am chasing My self! - jos jedna navlaka
3. "family hairloom watch" ovo je onako, filmska navlaka jer apsolutno nema smisla spomenuti tako nesto a da nece posle da ima referencu
Ne znam zasto se ljudima nije svideo kraj kada je upravo u tome poenta CELOG filma - you are too close. imali ste tokom filma bar 3 foreshadowing scene gde je trebalo da provalite
1. interogacija sa mentalistom: "you have daddy issues" - ocigledna navlaka na cinjenicu da je Shrike njegov otac
2. I am chasing My self! - jos jedna navlaka
3. "family hairloom watch" ovo je onako, filmska navlaka jer apsolutno nema smisla spomenuti tako nesto a da nece posle da ima referencu
Kao prvo @ milkobgd
Stavi sve to sto si napisao u spoiler.
@ dzekson
film je preambiciozan i u nekim momentima je odlicna komercijala a onda se spusta na dno, znaci dok sam gledao utisci su se smenjivali o 7/10 do 1/10 cisto da ne bude nula :d Generalno gluma moze da prodje jer old skul likovi ne mogu da glume lose (da ih ne nabrajam sad) a ostali su losi ili prosek.
Definitivno ovo je film koji je zanimljiv za gledanje ali dok ne izvalis koliko je sustina glupa, ovo samo dete iz osnovne skole ne moze da provali i ako priznajem da nisam odmah obratio previse panje na ono sto si naveo (you are too close) ali to sto je sve tako povezano ne menja cinjenicu da je plitko/glupo zbog same realizacije (i ako su drugaciji filmovi totalno napravio bih paralelu sa A Perfect Getaway, ko je gledao oba znace zasto).
Ali kao sto rekoh zanimljiv film cak i ako brzo izvalis kraj mada ima nepotrebnih detalja (sam kraj npr, uzas, za peglu).
Sto se obrta tice ovo moze da fascinira samo decu ili nekoga ko nema iskustva sa slicnim filmovima ili ako nije dobro pratio, daleko je ovo svetlosnim godinama od The Usual Suspects npr u svakom mogucem smislu.
Sto se mene tice 5,5-6/10 (6 samo zbog nekih glumaca i ipak mi je bio zanimljiviji nego sto sam ocekivao). A posebna prica je to sto je za 2013 godinu ovo jos i prihvatljiv film. I bolji od Red Lights definitivno i ako ovaj deluje nekako ozbiljnije ali je kraj ultimativno glup.
Naravno da ne moze da se poredi sa Usual Susupects ali je bilo zanimljivo za gledanje, meni. Tadeus (Morgan Freeman) je odlicno objasnjavao trikove koji su delovali, priznacete nemoguce u trenutku izvodjenja. Recimo da isti nacin moze da se primeni i za sve ostale "supljine" u filmu, osim nekih zaista nebuloza (Digitalna tarot karta sa touch screen opcijama) i slicno. Pod pretpostavkom naravno da "the eye" nije samo jedan covek i da imaju resorsa miliJona.
Jos su se dvojica izdvojila odlicnom glumom pored dva Betmenova ortaka - Woody Harrelson i Ruffalo sto je odlicno za sam americki film jer je Woodie podcenjen iako je godinama vrh glumac a Ruffalo sveza i mnogo prijatnija faca od vecine dosadnih holiivudskih standard glumaca.
Meni je film prijao u smislu da nisam bio smoren, gledao ga sa uzivanjem, a sve je bilo uklopljeno pored same ideje - Eisenberg koji inace svugde iritira al ne ovde, onaj mali Dave Franco, muzika u filmu tacno dozirana i ide uz scene, kamera i uglovi itd.
A pouka filma? S.enjaj razotkrivača mađioničarskih trikova na doživotnu robiju ni krivog ni dužnog. I kakva je ovo ćelija na kraju filma, jel Monte Kristo bio prethodno u njoj!? Film je ekstremno plitak i bilo kakvo traženje dubine u njemu je bacanje vremena.
Izvinjavam se što zvučim ostrašćeno ali stvarno dobijam alergiju na filmove koji imaju zaplet na nivou mašte petogodišnjeg deteta (čitaj: lost, prometej sada i ovo s.anje).
Tako nekako je i meni sve izgledalo... Ali dobro, zavisi od ukusa i od momenta, kako kome legne u trenutku...
Perfect Mothers obecava, nisam stigao ceo film da odgledam.
Ali ono sto se ranije prikazivalo a sto je sada dobavljivo, mozda i rang Opstanka, Joy of Painintg za svaku preporuku.
I meni je Woody Harrelson dobar glumac, zato sam i napisao da njih nekoliko izvlace film sto se tice glume ali me mrzelo da nabrajam, znas vec na koje glumce mislim.
Jeste zanimljiv za gledanje 5,5-6/10 plafon samo iz tog razloga.. ali u isto vreme i nervira.
Preporuka za ovaj film sa W.Harrelson-om, prica kao prica nista specijalno ali je meni bar atmosfera bila sjajna a opsti utisak veoma pozitivan.
To baš i nisu odlična objašnjenja... mislim, objasnio je vremenski tok, tj sled radnji koje su svaka za sebe podjednako fantastične (ponovo na nivou petogodišnjaka) kao i celi trikovi.
Ja prihvatam da je film nekome dobar, meni je otprilike osećaj bio malo bolji nego da sam gledao moćne rendžere i reko, ajde lepo je upakovano u vizuelnom smislu al kraj... izraziću se pesnički, dobro je da sam sedeo na wc šolji u tom trenutku.
Moja preporuka, ne gledati osim u slučaju opstipacije.
pored svih nominacija koje je imao Woody , mene je osvojio sa Defendor-om. tezak film za gledanje u tri lepe (iako je komedija, kao) a njegova uloga je iznela ceo film i jos tolko. Taj film preporucujem svima da odgledaju jer pored blesave ideje nosi mnogo poruka.
Odgledao Eagle 2011 sa Tatumom.Na prvi pogled pre nekoliko nedelja dok nisam pogledao 3,4 njegova filma bio mi j prilicno antipatican kao pojava medjutim posle ulicnih borbi orla i pada bele kuce sve mi je gotivniji lik nekako bas ima zanimljivh zamisljenu facu i izgleda nekako mocno i u trenucima kad je potcinjenom polozaju.Raznovrstan je bas ima ga i u drami komediji akciji ,zaista sve pohvake za momka to je moje misljenje koje proizilazi iz navedenih filmcica.
pored svih nominacija koje je imao Woody , mene je osvojio sa Defendor-om. tezak film za gledanje u tri lepe (iako je komedija, kao) a njegova uloga je iznela ceo film i jos tolko. Taj film preporucujem svima da odgledaju jer pored blesave ideje nosi mnogo poruka.
Uze mi post. Pored gomile njegovih sjajnih filmova, defendor je meni barem bez konkurencije. Film pomera samo tako, i ostavlja onaj osećaj u stomaku zbog čega se i gledaju filmovi, a taj osećaj nije tako čest, zato download...
Na oko "komedija", ali tako slojevit, kompleksan i poučan.
Zato ja mrzim oskare - ako nije zaradio 30 milki nema nominacije. On za Defendor-a i Hugo Weaving za V-a su morali da dobiju makar nominacije, pogotovo zbog vrste uloge koju su izneli.
poceo da gledam Killing room - film u fazonu "ljudi u sobi" i za sada je odlican. iz tog zanra preporucujem:
Exam - navodno razgovor za posao, ispit kandidata, a u stvari ...
Cube 1 - nazalost ostali cubee-ovi su malo skrenuli ali je kec neprevazidjen
Saw 1 - svi su ga gledali ali mozda i najbolji film u fazonu neko negde zarobljen i misterija
Unknown (2006, ne mesati ga sa onim Nisonovim filmom) - solidan, dobar, ekipa u skladistu zarobljena, niko ne zna kako je tu doso
Imaš scenu u kojoj Bones objašnjava da ne mogu da ih odlede bez odgovarajuće procedure, jer bi ih ubili. Sad, na kraju filma se prvo kaže da im je Kan (njegova krv) potreban živ inače krv ne vredi. Drugo, moralna poruka svih Star Trek filmova i serija jeste da ne možeš da uzmeš jedan život da bi spasio drugi.
@ostali Haha, više puta poželim da se učlanim na IMDB da im napišem štošta o američkim filmovima i njihovom pogledu na svet, ali moj prvi postulat glasi: "Ne možeš idi*tu objasniti da je idi*t, inače ne bi ni bio idi*t". Dakle, ko će da se smara. Ali da, umem da preteram sa pisanjem, a kad napisah poslednju repliku za Betmena i ja se predomislih i htedoh da obrišem. No, iako s jedne strane previše davimo, s druge je sasvim normalno pričati o viđenju nekog filma i zašto nam se sviđa ili ne. Sve dok ne dođemo do kritikovanja nečijeg ukusa i čupanja kose zbog istog.
Big Fish
Ovo je "Pinokio sreće Alisu u zemlji budalaština". Čak i taj tračak o odnosu oca i sina (navodno, film je baš o tome) je uglavnom dubioza. Zaobići ili dati detetu umesto crtanog filma. Mislim, film je skroz ok urađen i sa te strane mu ništa ne fali, samo je.. dubioza.
Sexy Beast
Ovakvo đubre retko se viđa (uzeh na osnovu IMDB ocene). Početak je u maniru BB Show, onda sledi nekoliko minuta koji liče na Snatch i Dvocevke, pa su pravo uživanje. Ali, onda sledi ostatak filma koji je totalna bljuvotina. Ben Kingsli bolji kao negativac, ni monolog mu ne ide loše, ali skoro ceo film je baš to - monolog. Bar 90 % likova u filmu potpuno suvišno, mogli su da koriste i gipsane skulpture. Ne služe ama baš ničemu, niti imaju ikakve veze sa filmom i "radnjom". Na kraju se film prekida u naizgled najbitnijoj sceni, kako bi se kroz kasniji flashback pojačao efekat otkrivanja nepoznatog. Što je inače odlčna fora, ali su ovde prekid napravili jedno 60 sekundi prekasno. Dakle, već je i maloumnom apsolutno jasno šta se desilo i nema ničeg "nepoznatog". Jadno. Pritom, flashback traje toliko dugo da stvarno više i nema šta da otkrije, nego prosto blablablatruć. Gomila gluposti.
Fighting
Lik koji dolazi u nepoznat grad, potrebne su mu pare, pa odlučuje da se oproba u organizovanim borbama 1 na 1, za bogataše. Hm, ubeđen sam da sam već gledao takav film sa Žan-Klodom van Damom... Taj lik je, istovremeno, neki koji sasvim slučajno zna da se bije i bavio se nekim sportovima. Kao da sam već gledao isto to sa Žan-Klodom...
Posle odličnog početka, dolazi do nekih problema. Žan-Klod, Žan-Klod... Tip koji ga uvodi u ceo biznis i koji mu je "menadžer" je crnac. Hm, čekaj, kakva slučajnost, isto kao i film sa Žan-Klodom, daj da gledam dalje! Glavni junak je mnogo dobra duša i želi da pomogne samohranoj majci. Wow, još jedna slučajnost, baš kao i Žan-Klod! Na kraju dolazi i do finalnog obračuna i glavnog pitanja - ko će na koga da se kladi. Ehej, to isto sam gledao i u filmu sa Žan-Klodom! Kako se samo slučajno potrefilo da imaju potpuno istu priču!? Ipak, da ne bude zabune, ima i elemenata filma Never Back Down (koji je bio fotokopija Karate Kida). Bljuvotina. Mada, glavni lik ima dosta veze sa glumom (ne i sa borilačkim veštinama), a i njegov menadžer nije uopšte loš. Što baš i ne pomaže filmu.
Under the Dome
Zaista je neverovatno da i dalje uspevaju da održe ritam i to u okviru priče koja je delovala dosta plitko. Mada već vidim da su ušli u standardnu zamku "glavne veštice" tipa Aleksis Karington. Samo da se tu ne raspline sve, do sada su bili odlični. A i većina likova je ok. Šteta što su još samo 3 epizode do kraja sezone, kao da BBC pravi seriju. Samo se nadam da će "vešticu" da izbace što pre, inače propast.
Low Winter Sun
Nisam primetio da je neko pomenuo ovu policijsku seriju. Prve dve epizode pokazuju veliki trud i posvećivanje dramskom razvoju likova (bar nekih). Iako počinje od naizgled običnog ubistva, stvari se brzo komplikuju i ubrzano razvijaju. Nije sve sjajno, ali sveukupan utisak je jako dobar. Jedini problem je previše likova i dešavanja koja treba pohvatati i pamtiti od jedne epizode do druge. Sećam se da me to odvratilo od gledanja Game of Thrones još posle prve epizode. Treba malo da smire tempo, retko ko prati samo jednu seriju.
Now You See Me
Neko je pomenuo kako su podmetnuli Morganu Frimenu "ni krivom, ni dužnom". U filmu se jasno ističe da ga glavni organizator smatra krivim za smrt oca. Čijim je "raskrinkavanjem" lik Morgana Frimena i započeo svoju uspešnu karijeru, stekavši i slavu i bogatstvo. Inače, zaboravih da kažem da mi se mnogo svidela muzika i njeno korišćenje, pogotovo onaj instrumental. A Ajzenberg mislim da je bio odličan u ulozi pomalo neurotičnog, ali izuzetno veštog egoiste. Kad poraste, biće Robert Dauni Junior u Iron Man 14.
Druže, Big Fish je jedan od najboljih filmova koji su ikad snimljeni. Očigledno si ti tu nešto loše razumeo, ili si očekivao nešto drugo.
Ridao sam na dosta filmova nije me blam da priznam, ali posle gledanja big fisha nisam mogao da dođem sebi 15 minuta, tresao sam se. Takav je utisak ostavio na mene.
Posto sam pre neki dan pogledao novog Wolverine-a, reko daj da pogledam i ona prva 3 dela X-Men-a opet, posle 6,7 godina.
Ok su mi i ova zadnja 3 dela, ali pre svega zahvaljujuci Hugh Jackman-u, koji mi je jedan od najboljih glumaca trenutno, svaku ulogu odradi fenomenalno!
Uglavnom ona prva 3 dela su bili bas, bas dobri filmovi, ozbiljni, bez glupih fraza.
To mi je dosta otvorilo oci da shvatim koliko su losiji ovi Marvelovi filmovi (Avengers, Iron Man itd) upravo zbog nevidjeno glupih komentara, lose glume i ocajne rezije. Mislim volim ja scfi filmove gde sve prsti i puca, ali brate ne mora biti tako paglu prica, retarded friendly.
Uglavnom bas me raduje sto se uveliko snima ovaj novi X-Men film, sa starom glumackom postavom i istim reziserom kao u prva 3 dela. X-Men: Days of Future Past
P.S. Magneto je zahvaljujuci fenomenalnom Ian McKellen-u najgotivniji negativac ikada u filmovima!
Druže, Big Fish je jedan od najboljih filmova koji su ikad snimljeni. Očigledno si ti tu nešto loše razumeo, ili si očekivao nešto drugo.
Ridao sam na dosta filmova nije me blam da priznam, ali posle gledanja big fisha nisam mogao da dođem sebi 15 minuta, tresao sam se. Takav je utisak ostavio na mene.
a to sto ga walt farba zbog licne koristi je u redu? ja uopste ne zelim happy end za walta i njegovu porodicu, bas mi svi idu na zivce. zena lici na transvestita i sin je zdapi. jedino ona klinka ni kriva ni duzna, ali ona moze da bude usvojena.
nervira me sto jesse nece zapaliti kucu. mislim da ce ga walt ubiti sada