Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Ja baš sinoć skidao drugu knjigu (na engleskom naravno) pa ću ovih dana da probam da pročitam, pošto kao počeo sam juče seriju da gledam. A prvu knjigu sam čitao 2019. i utisak mi je bio "meh" i nisam bio voljan dalje da čitam.
Sad pošto nemam ideja šta bih drugo čitao a eto kao to je dosta kratko pa ako i bude meh bar ću završiti za 3-4 sata / dan-dva-tri čitanja a ne da čitam 15 dana nešto što mi je bzvz čisto da bih završio knjigu.
Ajde pošalji mi u PP odakle skidaš ako nije problem. 🙂
Slažem se, prva je baš osrednja i to je velikodušna ocena. Rasplet je zbrzan, likovi nerazvijeni i iznenadna bliskost Ubibota s ljudima je potpuno neuverljiva. Nadam se da je serija bolja. Čekam da izađu sve epizode, pa ću je pogledati.

Pa sa Anna's Archive naravno. I Mobilism forum.

A na tu temu "svi oduševljeni a meni je bzvz" knjiga i serija i ovde u temi spominjan ovaj serijal

se meni apsolutno ne dopada (humor me maši a stalno čitanje opisa nagrada koje pokupe dosadi prilično brzo).
Pročitao sam tipa 25% prve knjige i tu stao i verovatno ću ovih dana da je markiram sa "DNF" i obrišem sa Kindle 😂😂
"litRPG" u praksi i jeste dosadno koliko sam mogao naslutiti iz samog naziva žanra 😁

A biće i još 4-5 DNF sigurno kad krenem da pravim čistku započetih knjiga, uključujući i Alien Clay od Čajkovskog.

se meni apsolutno ne dopada (humor me maši a stalno čitanje opisa nagrada koje pokupe dosadi prilično brzo).
Pročitao sam tipa 25% prve knjige i tu stao i verovatno ću ovih dana da je markiram sa "DNF" i obrišem sa Kindle 😂😂
"litRPG" u praksi i jeste dosadno koliko sam mogao naslutiti iz samog naziva žanra 😁
Jeste početak malo slabiji, ali ide na bolje, doduše ja je slušam u audio formi, pomaže dobra naracija da sve bude interesantije.

Pročitao Ender's Game od Orson Scott Card. Fantastilno napisano za to vreme (1985). Sada me svrbe oči i želim da pročitam Decu uma, prvi i drugi deo. Ne mogu da je nabavim u papiru. Sve je rasprodato. Nabavio sam Polaris ovo *.pdf izdanje 1999, ali mi se ne dopada štampa. Ako ima neko neku drugu ediciju naka me obavesti na PM.

Pročitao Ender's Game od Orson Scott Card. Fantastilno napisano za to vreme (1985). Sada me svrbe oči i želim da pročitam Decu uma, prvi i drugi deo. Ne mogu da je nabavim u papiru. Sve je rasprodato. Nabavio sam Polaris ovo *.pdf izdanje 1999, ali mi se ne dopada štampa. Ako ima neko neku drugu ediciju naka me obavesti na PM.
Ajde javi utisak, dugo mi je u listi cekanja ali nikako da dodje na red :)
Dao sam sansu serijalu The Lost Fleet, vodi se kao klasik, i nije lose ali bez lovorika, za sada zabavno ali bez whow efekta. Campbell zma kako da napise zabavan military SF ali generican, za prodaju. Nista spec

Да ли је неко читао серијал The Sun Eater од Christopher Ruocchio или Lightbringer од Brent Weeks (није прави SF, али ако је добро) или нешто од Robert Jackson Bennett (серијал The Divine Cities или The Founders, под условом да нема *****а и *****уша, пошто видех да има ту ознаку) и како му се чини, тј. шта предлаже?
Тражио сам нешто од научне фантастике, па ми ови серијали излази као предлог...

Lightbringer од Brent Weeks (није прави SF, али ако је добро)
To uopšte nije SciFi, to je fantasy sa Sanderson-like fazonom "magic system". Ja sam pročitao prve 2 knjige i posle batalio serijal.

или нешто од Robert Jackson Bennett (серијал The Divine Cities или The Founders, под условом да нема *****а и *****уша, пошто видех да има ту ознаку)
Takođe ništa što je on napisao nije SciFi nego fantasy 😁
Pročitao The Divine Cities trilogiju (dobra ;) ) i čitam (pročitao sam obe knjige) ovaj novi nezavršeni serijal:

I to mi se sviđa. To su jedne od retkih fantasy knjiga koje sam pročitao u prethodnih 18-24 meseca a da me nisu smarale. Slabo čitam fantasy jer me je sve to izuzetno smorilo...

Tebi će možda da zasmeta što je glavni lik / narator beše biseksualan 😂😂 ( loži se na muškog lika a spavao je usput sa par ženskih 😁😁)

Tu The Founders Trilogy sam počeo prvu knjigu i batalio: previše mi je za "young adult" publiku.
Да ли је неко читао серијал The Sun Eater од Christopher Ruocchio
Kad budem ponovo (ako budem ikad ponovo 😂😂) raspoložen za fantasy i/ili fantasy + SciFi bućkuriš verovatno ću probati da čitam ili novu knjigu Abercrombie-a ili taj serijal...

Poslednja izmena:
Završio 30+ knjiga Shannara - Teri Bruks, a sad za rodjendan dobijem Haruki Murakami - Grad i njegove nestalne zidine.
Iaoo majko moja. Što ovo meni ne ide. Taj stil pisanja, prvo lice, treće lice, pa on priča šta ona progovara. Jako, jako cudno i ne mogu da se uklopio u taj čudni stil.
Nikako mi se ne sviđa. Čitam, al sve na silu. Nit me nešto pogadja, nit mi je zanimljivo.
Prvi put čitam japanske pisce, izgleda i zadnji, ako su svi ovako nastrani.

Što se same knjige tiče, pročitala sam trenutno samo prvu novelu 'Opšta uzbuna' (All Systems Red) i nije mi jasno kako je serijal pokupio toliko nagrada. Okej je štivo za opuštanje i kad ne želiš previše da se udubljuješ, i to je sve. Čak je priča pomalo dosadna i površna i maltene sam se naterala da je završim - pročitam dve-tri stranice, pa mi pažnja odluta i sve tako.

Ja baš sinoć skidao drugu knjigu (na engleskom naravno) pa ću ovih dana da probam da pročitam, pošto kao počeo sam juče seriju da gledam. A prvu knjigu sam čitao 2019. i utisak mi je bio "meh" i nisam bio voljan dalje da čitam.

Pročitao sam (jeeedva) drugu Murderboot novelu i ja sad definitivno nemam nemeru da čitam dalje taj serijal. Čak šta više 98% sigurno ću da batalim i gledanje TV serije.

Na tu temu botova daleko mi je simpatičnija bila ova kratka priča:

Postoje još 2 nastavka sa "Bot 9":

Ukoliko neko bude imao želju da čita to na nekom čitaču eto okačiću ovde epub koji sam ja napravio od te 3 web stranice.
Ja još uvek nisam pročitao 3. pričicu...

Prilozi

• Suzanne Palmer - Bot 9 stories 1-3.zip
    180.4 KB · Pregleda: 9
Pročitao sam (jeeedva) drugu Murderboot novelu i ja sad definitivno nemam nemeru da čitam dalje taj serijal. Čak šta više 98% sigurno ću da batalim i gledanje TV serije.
Isti slučaj je bio i kod mene. Jedva sam završila drugu priču i nisam nastavila dalje. Seriju još nisam počela, ne znam ni da li ću.

Dostojevski.. . kojim redom je najbolje krenuti? hvala

Po meni Zločin i kazna.

Nema tu redosleda, kreni nasumično jer ne možeš da pogrešiš, 80% njegovih knjiga su klasici koje bi svako morao da pročita za života

Akcija u Laguni

Ima i za rođendan, do 3 knjige, 40%, izdanja Laguna.

Ne znam da li je neko spominjao trilogiju "Problem tri tela". Nedavno sam završio treću knjigu i mogu reći da mi knjige jedne od najboljih SF izdanja koje sam pročitao.
Ocjene za knjige bi išle ovako:
Problem tri tela - 4*
Mračna šuma - 4.5*
Kraj smrti - 5*

Nedavno sam pročitao i Zadužbinu od Isaka Asimova (nije mi se dalo prije da je čitam) i djeluje mi kao bajka za djecu u odnosu na ovaj Serijal. Mada, teško je to porediti s obzirom na vremensku distancu pisanja dva serijala.

Gledao sam i prvu sezonu Problem 3 tela od Netflix a. Dosta stvari je promijenjeno i radnja ne prati baš radnju knjigu, dok kineska verzija serije prati radnju knjige, ali je malo dosadna pa je nisam ni odgledao do kraja.

Potpuno se slazem sa tvojim ocenama trilogije "Three body problem". Prva knjiga je nesto sporija i treba je izgurati, ali naredne dve su da ih ne ispustas iz ruku/slusalica.

cudo_u_poskokovoj_dragi_v.jpg

Pročitao je za pola dana, ismejao se kao lud.
Kažu da su mu i ostala dela ista/slična.
Videćemo.
Uglavnom preporuka ako vam je potrebno nešto za podizanje raspoloženja.

Vrh Dno