Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Miodrag Majic,Pod tudjim suncem.Dobar mi je on, definitivno,ume da uklopi dvevno politicku situaciju i knjizevnost u jednu celinu

Koliko Čarobnoj knjizi treba da prevede novu knjigu kada se objavi u Poljskoj?
Pričam o novom knjizi o Geraltu, koja se objavljuje 1dec tamo

Znam da su relativno brzo prevodili pa me zanima koliko ću morati da čekam naše izdanje.

Svet posle rođendana - Lionel Shriver
Nema me često iz razloga što imam lošu naviku da svaku dobru knjigu cedim što duže, pa tako posle sjajne We Need to Talk About Kevin, pročitah još jedno, takođe nezapaženo delo od iste autorke, Lionel Shriver.
Svet posle rođendana je, aj da ga nazovem ljubavni roman, ali u svojoj srži istražuje mnogo dublje teme poput sopstvenih izbora i njihovih posledica. Priča se odvija kroz dva paralelna toka, prateći junakinjinu dilemu između sigurnosti i strasti.

@anicai

"Offer is valid only for US consumers who are not existing Audible members" ...

Upravo sam zavrsio Project Haill Marry od Endi Vira. Srpski prevog gde umesto Tau Ceti zvezde ovi nasi preveli kao Tau Keti, pa kad krene po padezima dobije se gomila Tau K i t a :D

Knjiga je u dugu Marsovca i zabavna je sa te strane, nije remek delo knjizevnosti ali je bukvalno kao dnevnik inzenjera/naucnika i to je skroz ok :) Svakako sam uzivao citajuci je.

Treba mi preporuka za neke dobre trilere (Nesbe-a sam procitao)...
Hvala!

stitch.jpg

Vrhunska priča koja prati život Elima Garaka, prostog krojača i žrtve zamene identiteta, nakon završetka serijala DS9 i njegovog povratka voljenoj Kardasiji nakog rata sa Dominionom.
Novela napisana od strane Andrew Robinson-a koji je glumio Garaka u serijalu DS9 i na najbolji način dao objašnjenje mnogih nedorečenih momenata u njegovom životu pre dešavanja u seriji.
Veoma dostojna priča najboljeg lika u najboljem Star Trek (DS9) serijalu a koja je dostupna i kao audio novela putem Audibe-a, kojoj je narator sam glumac.
Lični utisak: 5/5.

Ovo je prva knjiga, izdata 2000te godine da bi nakon nje, Uma McCormak izdala još 3 novele (na listi za čitanje) gde je Garak jedan od glavnih aktera i koje ga prate u različitim delovima života nakon DS9 :

• The Never-Ending Sacrifice
  • Crimson Shadow
  • Enigma Tales.

Da li je "Stitch in Time" izdana kod nas?

Gijom Muso ima dobro trilere, moja sestra čitala skoro sve knjige. Central Park i Ako sutra ne postoji joj se baš svidjaju
Jel su to stvarno trileri, posto kad procitam ono sazeto o cemu se radi meni svaki zvuci kao neka ljubavna prica sa elementima trilera.

Jesu trileri, nisu ljubavne priče iako dosta mekše i "pitkije" od Nesbea, drže pažnju i svakako su za preporuku. Ono što im je zajedničko, kao posledica štancovanja se kod nekih romana prepoznaje šablon

Ako nisi čitao "Ubij oca svoga", zanimljiva za čitanje. Prva polovina baš drži pažnju i ne da ti da prestaneš sa čitanjem.
Pozdrav

Nesbe je meni više krimi nego triler. Detektiv, slučajevi... Lično mi nije nešto legao.
Trilogija Milenijum od Stig Larsona npr. je taj noar stil. Semjuel Bjerk ima sličan serijal.
Imaš dosta knjiga od Tonija Parsonsa, Harlan Kobena, Džejmsa Patersona, Li Čajlda... ne znam koga sam više zaboravio. Taj krimi-trilier žanr je baš onako dobro popunjen sasvim dobrim knjigama.

Nazad
Vrh Dno