Meni je recimo knjiga bila prilično zanimljiva i smandrljao sam je za prilično kratko vreme.A na temu knjiga da li ima ljudi koji citaju Pekicevo Besnilo vec 3 godine xD
Pisci se i rađaju, i postaju. Niko ne može da postane dobar pisac, a da nije pre toga pročitao brdo knjiga.A Pekić voli da piše
Meni je prošlo kroz glavu najmanje 10 pura zašto ovo nije serija. Ako ništa zašto je mi nismo snimili?Ja sam se uvek pitao zašto po toj knjizi nije snimljen film ili serija i eto dobio sam gore odgovor mada i dalje ostaje nejasno kako je samo jedan producent zagrizao, odnosno kako nije bila još neka ponuda.
Da ne ispadne autošovinizam (debilna, novoizmišljena reč), prethodnih meseci sam čitao skoro isključivo domaće. Poslednji Albahari, Gorana Petrovića... Te sam se odvažio prvi put, i u D. Ćosića.retkost za ovdašnju zaparložonu scenu
Počni da čitaš "Atlantidu" ...tek onda ćeš se zapitati kako niko od toga nije napravio film ili seriju...doduše, jedan deo je iskorišćen u holivudskom filmu...Meni je prošlo kroz glavu najmanje 10 pura zašto ovo nije serija. Ako ništa zašto je mi nismo snimili?
Svakako kad završim besnilo krećem neki SF ipak mi je to omiljeni žanr svaka preporuka je dobrodošla![]()
Ok novih 570 strana, moram da počnem brže da čitam xDPočni da čitaš "Atlantidu" ...tek onda ćeš se zapitati kako niko od toga nije napravio film ili seriju...doduše, jedan deo je iskorišćen u holivudskom filmu...
Zato što je knjigu pisao pisac van engleskog govornog područja, čak i taj producent koji je to hteo je neki naše gore list što bi se reklo.Ja sam se uvek pitao zašto po toj knjizi nije snimljen film ili serija i eto dobio sam gore odgovor mada i dalje ostaje nejasno kako je samo jedan producent zagrizao, odnosno kako nije bila još neka ponuda.
tl;dr: Kakav je Wax & Wayne serijal od Brandon Sanderson-a? Da li je na istom nivou kao originalna trilogija i da li je podjednako zanimljiv?
Laži Loka Lamore - Skot Linč (ukljucujuci 'Republika Lopova' i 'Crveno more pod crvenim nebom').
Ova trilogija me je 'ugnjavila'. Da ne kazem smorila
Farseer (Vidovnjaci) trilogija ('Krv kraljeva', 'Kraljev ubica' i 'Kraljevi zmajevi') - Robin Hobb
Ovo je bilo davljivo citati
Uglavnom uzimamo gratisZanima me gde kupujete E-knjige i stripove za male novce? Sinoc sam kupio neke stripove sa Amazona i video jos neke knjige koje me interesuju ali cini mi se da je jaka cena.
Ne znam postoji li neka biblioteka na nasem jeziku gde se mogu kupiti knjige specijalizovanog formata za citanja u elektronskoj formi?
Na sve sto sam do sada nailazio u najboljem slucaju su neka PDF izdanja, neprilagodjena citanju na tabletu.
Od Robert Ludlum-a, Bornov identitet, prva knjiga u serijalu o Jason Bourne-u i Matareski krug su solidne knjige...Jel moze neko da preporuci par knjiga na temu spijuna, obavestajne sluzbe i slicno?
Jako loša knjiga.To sleep in a Sea of Stars by Christopher Paolini jer videh da je dosta preporucen sci-fi serijal.
Slough House serijal, po kom se snima TV serija Slow Horses.Jel moze neko da preporuci par knjiga na temu spijuna, obavestajne sluzbe i slicno?
Најбољи редослед је да се УОПШТЕ НЕ ЧИТАЈУ! Књиге стварно смарају, тачније прва је још и добра јер нешто и обећава. Међутим надаље се све своди на малтретирање главног јунака и његово жртвовање ради краљева. Већ сам писао да је вероватно проблем јер Хобсова, мада је из Америке, има ону Енглеску опседнутост да су им краљеви изнад закона и да (ма како зли и крволочни били) све се мора жртвовати зарад њих. Како нисам из тог цртаног филма, како књига одмиче све ми је огавније то мрцварење главног лика.Uh kakve ocjene imaju te Robin Hobb knjige. To mi je promaklo. Jesu li zaista dobre? Koji je pravilan redoslijed čitanja tih trilogija?
Од шпијунских бих препоручио:Jel moze neko da preporuci par knjiga na temu spijuna, obavestajne sluzbe i slicno?
Ако ти се допао оригинални серијал »Ред магле« (Mistborn) од Сандесона топла препорука је да више ништа не читаш од њега. Шта год будеш узео, разочараћеш се. Буквално најбоље што је написао је основни серијам Реда магле и последње три књиге из серијала Точак времена. Све остало је далеко, далеко испод тога. Сам серијал Wax & Wayne делује као да је писан за знатно млађу популацију. Нема оне епске бробе добра и зла за спас човечанства, већ је више комедија, каубојци и ванземаљци, пардон мађионичари и то у време парних машина. Притом онај јединствени систем магије који је осмислио овде је толико закомпликовао да када крену сцене борбе једноставно прескочим све и читам шта је било после. Баш, баш ме је разочарао и једва сам и другу књигу завршио, без жеље да икада наставим. Серијал Архиве олујне светлости је нешто бољи, али је и он далеко иза оригиналног Реда магле.tl;dr: Kakav je Wax & Wayne serijal od Brandon Sanderson-a? Da li je na istom nivou kao originalna trilogija i da li je podjednako zanimljiv?
Projekat 'Ocajnicki pokusaj' - Endi Vir
Ovo je 'za nijansu' bilo zanimljivije. Medjutim ni blizu prvoj knjizi ('Marsovac') koju je pisac, izgleda, zeleo da 'dostigne'. Ono, bas ni blizu. Udavio je, zatrpavajuci me sa nekim terminima i proracunima, sve u zelji da ova knjiga bude 'isti fazon' kao i Marsovac, ali to nije uspeo.
Marsovac je bilo daleko vece zadovoljstvo citati.
Dakle, kakav je Wax & Wayne serijal od Brandon Sanderson-a? (Da li je na istom nivou kao originalna trilogija i da li je podjednako zanimljiv)?
GGK je u najboljem slučaju "fantasy lite" tj to je objektivno "historical fiction" (& alternative history) žanr sa baš baš minimalnom količinom fantastike.Ако ти је фантастике можда ти буде симпатичан Guy Gavriel Kay (Tigana, The Lions of Al-Rassan...).
Snimaće se serija u našoj produkciji "FireFly" ima na njihovom sajtu.Ta knjiga vristi holivudski blokbaster ili bolje neka serija u HBO produkciji u najboljem smislu reci. Mislim da je Pekic pregovarao oko snimanja filma ali su producenti toliko hteli da iskasape knjigu da je on odustao. U danasnje vreme to bi ispala top mini serija.
Dosta je dobar Guy Gavriel Kay, meni posebno ti "Lavovi Al-Rassana".Ако ти је фантастике можда ти буде симпатичан Guy Gavriel Kay (Tigana, The Lions of Al-Rassan...).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari