Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

👆
Hvala ,razmišljam da krenem prvo sa nezavisnim knjigama pa vidim kako ce mi leći . Naručio sam Sin,Krv na snegu i Magbet.

Preporuka za one koji vole Skandinavske trilere, prva knjiga Švedskih pisaca Petera Molina i Petera Nistrema izdavač je Čarobna knjiga a naslov Poslednji Život,radnja zanimljiva i drži pažnju,ne bih detaljisao oko same radnje.

Da kratko apdejtujem utiske, pa neću više smarat narod, čisto ako neko odluči da počne da kupuje.

Stigle su IZ Darkwood prve četiri sveske i kvalitet papira i koričenja je meh, ono papir je tek-tek malo bolji od hartije dnevne štampe, a koričenje kruto, ne može se čitati bez "lomljenja" hrbata sveske...
Format je standardni manga format 190x130 i vrlo je nezahvalan za upotrebu, nabijen crtežom i tekstom od korica do korica, pogotovo ako neko namerava da kupi zaštitne omote za korice jer nijedan standardni ne odgovara...

Pozitivna stvar je prevod koji je stvarno dobar, znatno bolji od onih fanzin prevoda, kako piše na koricama direktno je prevođeno sa japanskog na srpski (čak ima i lepih objašnjenja pojedinih pojava, idioma i sl).

Što se tiče dinamike izdavanja iz Darkwood-a su mi napisali da će prvih 10 svezaka izdavati na mesec i po, a od desetog broja mesečno.
Pošto je do sada u svetu izdata 41 sveska, spremite se da čekate narednih 4 ili 5 godina da kompletirate serijal, pa ko živ, ko mrtav... Što je za mene jako razočaravjuće.
Očekivao sam dinamiku od bar dve sveske mesečno jer to nije velik finansijski izdatak čak ni za našu gologuziju.
Kvalitet papira, štampe i poveza je dobar, kao i kod orignalnih mangi, veoma sličan...dinamika izdavanja ipak zavisi i od tržišta koje nije baš naklonjeno toj vrsti literature...iskreno, čudi me da su cene tih izdanja sa tiražom od max 1000 toliko niske...verovatno dobijaju neke donacije

Poslednja izmena:
Kvalitet papira, štampe i poveza je dobar, kao i kod orignalnih mangi, veoma sličan...dinamika izdavanja ipak zavisi i od tržišta koje nije baš naklonjeno toj vrsti literature...iskreno, čudi me da su cene tih izdanja sa tiražom od max 1000 toliko niske...verovatno dobijaju neke donacije
Razumem ja to, ali kvalitet papira je svakako nizak. Naravno, delux tvrdokoričenih izdanja kojih ima u svetu ovde nema ni u najavi, a cena tih izdanja kad sve sabereš je duplo skuplja od ovih pojedinačnih svesaka, ali kvalitet je neuporediv....

Preporuka za one koji vole Skandinavske trilere, prva knjiga Švedskih pisaca Petera Molina i Petera Nistrema izdavač je Čarobna knjiga a naslov Poslednji Život,radnja zanimljiva i drži pažnju,ne bih detaljisao oko same radnje.
Kako si me zajebao sad :/ Odem na sajt Carobne knjige da vidim opis kad ono akcija ju vidi dve za 500, ju vidi knjige brace Strugacki, ju vidi neka nagradjivana triologija, ju vidi narucio sam osam knjiga koje nemam pojma kada cu da procitam.

Kako si me zajebao sad :/ Odem na sajt Carobne knjige da vidim opis kad ono akcija ju vidi dve za 500, ju vidi knjige brace Strugacki, ju vidi neka nagradjivana triologija, ju vidi narucio sam osam knjiga koje nemam pojma kada cu da procitam.
Pazi i ja sam sinoć bio na sajtu i isto vidim akcija do 15.04,tako da cu i ja naruciti triologiju Beli grad,u pitanju je horor,triler.Ovde je jedna knjiga 400 dinara ,mada sam snimio i neke 2 još koje su po 250 din,jako dobra akcija Čarobne knjige.

Mossad: The Greatest Missions of the Israeli Secret Service

Dosta zanimljiva knjiga o tajnim operacijama Mosada.
Atentati, špijunske afere, neke druge operacija uglavnom u Iranu, Siriji, Egiptu i sl ali ima i u Evropi.
Dosta brzo se čita, uvuče vas knjiga.

Eto, nisam znao dok nisam pročitao knjigu da je jedan od ramsada (čelni čovek i direktor Mosada)Tamir Prado, imao srpske gene jer mu je majka bila jevrejka srpskog porekla a inače bio je učesnik operacije u Entebeu kad su teroristi oteli Air France-ov avion sa putnicima

Ja trenutno citam tri.
Tocak vremena 4. knjigu
F.o.m.o.
Istocno od raja

Skoro sam procitao 'Veronika je odlucila da umre' nikada ranije nisam citao nista od Koelja, reko ajde na pauzama kad mi je dosadno,ispostavilo se da je knjiga bas ok,dopala mi se.
Citas li u istom danu po malo od svake knjige?
Negde videh da je to dobra taktika, bolje se zvace procitano

Ja uglavnom čitam dve istovremeno, ali najčešće je kombinacija fiction i non-fiction.
Na Kindlu trajno držim zbirku pripovetki Čehova, pa i to ponekad povučem..

Citas li u istom danu po malo od svake knjige?
Negde videh da je to dobra taktika, bolje se zvace procitano
Trenutno sam na 2. U poslednje vreme kombinujem fizicku knjigu i audio knjigu. Tipa citam Tocak vremena a u audio formatu slusam dostojevskog. Ne mogu dve knjige istog zanra. Ali svakodnevno se ove dve knjige preklapaju. Cak stavise,primetio sam da mi se audio knjige dublje urezuju u pamcenje.

"Bogovi Lično"
Isak Asimov je genije. To se prosto oseti.
Dobar SF roman sa sjajnom idejom ali se bojim da me završnica nije oduševila.
Npr "Kraj detinjstva" od Klarka mi je mnogo jači.
Svakako radujem se Zadužbini u budućnosti.
Sledeća tj. sledeće za čitanje "Istorija bestijalnosti" od Jensa Bjernebuea.

Juče pročitah Crni lokvanji, nije klasična knjiga, niti klasični strip, već grafička novela...i stvarno je dobra.

Ne oduzima puno vremena, možda sat-sat i po čitanja.

Crtež je dobar, priča intrigantan i zaokružena, sa smislenim uvodom, zapletom i raspletom.

Preporuka.

@shamanNS tako sam i čitao u ENG varijanti, nemam ni ja srpsku verziju, baš na sajtu koji je @smith_bre postavio, ali rekoh da ispromovišem delo (a i domaćeg izdavača) makar preporukom.

Iskreno, nakon Sendmen-a, rešio sam da ne kupujem više ništa od strip kolekcija (osim Berserk što sam se sad zaleteo), jer naši izdavači variraju sa kvalitetom, drže cene, a uvek je neizvesno da li će uopšte dovršiti izdavanje započetog.

Umesto toga, u dogledno vreme ću kupiti neki tablet baš za stripove da zameni prastari Nexus7 i to je to.

Koga zanimaju digitalna izdanja, mahom mogu da se nađu u online formi, evo i taj ovde
Preporuka je da se čitaju na tabletu, još ako ima kvalitetan ekran, onda je baš uživancija.
Ovaj je baš dobar, dajte još neke preporuke. Hvala.

Ovaj je baš dobar, dajte još neke preporuke. Hvala.
scaled.blacksad.jpg

Meni je taj "mačak" super, pisao sam ranije o Blacksad-u, ima nekoliko stripova sa njim, lagano štivo, mnogo lep art, postoji i igra, koju nisam probao.
la-profezia-dellarmadillo.jpg

The Prophecy of The Armadillo , čitao sam naše štampano izdanje, oduševio me prevod, baš u dugu našeg jezika, pogledao sam i kratku animiranu seriju, ima i film, koji čeka svoj red.
Strip baš ima dušu, karakteri su super, priča je ok, čas je veselio i smešno, čas tužno... velika preporuka.

Za čitanje stripova online preporuka za Tachiomy: https://tachiyomi.org/

U moru ekstenzija, nalaze se i ekstenzije za:

https://readcomicsonline.ru/
Opa, ovo zaslužuje 100 lajkova...

Koje ekstenzije preporučuješ za manga?

EDIT: Jedna mana, nema opciju scroll down and right (ne znam da li sam dobro opisao).
Uglavnom to je bilo najbolje rešenje za čitanje stripova na mailm ekranima (mobilni) jer se tako može čitati u landscape položaju ekrana tako da čitava širina strancice bude u landscape, pa kad se pritisne scroll ide na dole a kad se dođe do dna stranice okreće na novu stranicu...

EDIT2:
Ipak ima, opcija se zove "continuous vertical"...

Sjajna aplikacija.

Poslednja izmena:
U principu ne čitam ništa osim ovoga na read comics online (Marvel, DC, Star Trek, Star Wars...) tako da ne znam šta bih preporučio za manga.

Ima stvarno gomila ekstenzija, za svakog po nešto.

Kod mene je:

• Nokia T20 tablet (jeftin, kilav ali sa velikim ekranom)
  • Tachiomy
  • Read Era (za knjige, mada, iskreno, osim Hyperion-a ništa drugo još nisam pročitao)

Dobra stvar za pred spavanje.

Nazad
Vrh Dno