Nothingman
Slavan
- Učlanjen(a)
- 06.10.2005
- Poena
- 425
Koliko je kvalitetan prevod na srpski "The Expanse" serijala?
I meni, deo sam citao na srpakom deo na engleskom, potpuno mi je u duhu prevodLagunino izdanje, prevodilac Goran Skrobonja, meni sasvim korektno.
Испада да фали један део "Волкодав - Истовик-камень" који описује живот Вукодава као дечака.Ljudi, citam Vukodava i procitao prve dve knjige, drugu bas danas zavrsio i shvatio da ne mogu da nadjem trecu i cetvrtu. Uglavnom nabavio sam ih u elektronskom izdanju samo, ispalo je da serijal ima pet a ne cetiri knjige i da treca nikada i nije prevedena na nas jezik a koliko vidim nije ni na engleski.
Ljudi jel ima neko ovo na engleskom ili srpskom? Ja ne verujem, sve vreme sam bio ubedjen da su u pitanju cetiri knjige jos se kod nas reklamira kao tetralogija a fali sredisnja knjiga...
- Wolfhound (Волкодав, Volkodav) (1995)
- Wolfhound: The Right for a Fight (Волкодав. Право на поединок, Volkodav. Pravo na poedinok) (1996)
- Wolfhound: Stone of Rage (Волкодав. Истовик-камень, Volkodav. Istovik-kamenʹ) (2000)
- Wolfhound: Sign of the Way (Волкодав. Знамение пути, Volkodav. Znamenie puti) (2003)
- Wolfhound: Emerald Mountains (Волкодав. Самоцветные горы, Volkodav. Samocvetnye gory) (2003)
Završio nedavno. Meni odličan. Verovatno sam u odgovarajućem trenutku u životu pa mi je ostavio dosta tema za razmišljanje.Stoner, Dzon Vilijams.
Postoji@malipirat
Kako si, tek tako, procitao Zaduzbinu?
Inace, ako je neko procitao sve, kojim redom citati? Mogu da izguglam ali ima vise razlicitih "struja".
Nedavno sam se nespreman zaleteo i procitao "prvu" knjigu (The Foundation), a onda kad sam video koliko ima ostatka, ne znam sta da radim.
Moram priznati da sam potpuno zapanjen rasporedom sa linka, apsolutno nema veze ni sa cim osim sa tim sta je njemu bilo zanimljivo da cita.Postoji
1) Hronološki način (kako su objavljivane da se tako čitaju)
2) Poređane po vremenskim odrednicama (šta bi bilo dobro da se pročita pre sledeće)
3) Način Asimova (kako je pisac zamislio da treba da se čita)
Nešto od toga je opisano ovde.
Ima nekoliko rasporeda pogledaj ispod, na svakom je da izabere najbolji za sebe.Moram priznati da sam potpuno zapanjen rasporedom sa linka, apsolutno nema veze ni sa cim osim sa tim sta je njemu bilo zanimljivo da cita.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari