Ima na engleskomIma li neko naslove od Nir Eyal-a u e-izdanju, ne nalazim ih nigde za download.
Ima na engleskomIma li neko naslove od Nir Eyal-a u e-izdanju, ne nalazim ih nigde za download.
Razumem da nećeš da spoiluješ (neću ni ja), ali bih dodao da nije toliko bitno da li su vatrogasci, ispada da su to neki manijaci koji su zaposleni kao vatrogasci a usput spaljuju knjige. Ova knjiga (pisao čuveni Rej bredberi) jeste odlična a radi se o distopijskoj budućnosti u kojoj su knjige zabranjene. Zato postoji služba (nalikuje vatrogascima) koja knjige spaljuje a vlasnike hapsi.... Postoje inače i (vrlo dobri) stari film, pa i novija verzija (koju sam prekinuo posle 10ak minuta). Preporuka u svakom slučaju.Fahrenheit 451- Knjiga je o vatrogascima koji spaljuju knjige. Procitajte, necu da spojlujem.![]()
procitao/valja?Ako neko prati, a ne zna, izasao je prevod osmog nastavka serijala Prostranstvo
Pogledajte prilog 302935
Sto si spojlovao knjigu???Razumem da nećeš da spoiluješ (neću ni ja), ali bih dodao da nije toliko bitno da li su vatrogasci, ispada da su to neki manijaci koji su zaposleni kao vatrogasci a usput spaljuju knjige. Ova knjiga (pisao čuveni Rej bredberi) jeste odlična a radi se o distopijskoj budućnosti u kojoj su knjige zabranjene. Zato postoji služba (nalikuje vatrogascima) koja knjige spaljuje a vlasnike hapsi.... Postoje inače i (vrlo dobri) stari film, pa i novija verzija (koju sam prekinuo posle 10ak minuta). Preporuka u svakom slučaju.
super, hvala punoIskreno ocekivao sam vise. Ovaj deo deluje kao uvod i priprema za finale.
Malo akcije, malo filozofiranja i moralizma (ljudi konstantno guraju nos tamo gde ne treba i zažale zbog toga).
Nove mistrerije i pitanja, bez ikakvog odgovora o tome sa cime se susrece ljudska rasa.
Kao da je napisan sa namerom da se maksimalno iskoristi popularnost serijala i produzi sa jos jednom knjigom (zasto me to potseca na Martina).
Ovo ne znaci da ne treba procitati ovaj nastavak, naprotiv.
Ko je do sada ispratio nema razlog da ne nastavi, a i treba se pripremiti za zvrsni deo..
U principu ocena...solidan. Ceka se veliko finale.
Završio Simonsov Endymion.
Utisak kao da sam čitao putopis, što i jeste u neku ruku ali od ~500 strana imam utisak da je na 400+ strana opisivao svetove koje su posećivali a cela radnja knjige je stala na možda ~100 strana.
Naravno da sam pročitao Hiperion i Pad Hiperiona.@NightCrawler vidim u postu #2.615 kazes da si zavrsio Endymion. Jesi li ti procitao ceo serijal ili si stao nakon 3. knjige?
^ btw. Nadam se da si pre Endymion-a prvo procitao Hiperion i Pad Hiperiona
Ako ti se dopao Hyperion cantos a uz to voliš i ef, preporučujem da probaš i Ilium + Olympos. U svakom slučaju nema opasnosti od "već viđeno efekta".@NightCrawler vidim u postu #2.615 kazes da si zavrsio Endymion. Jesi li ti procitao ceo serijal ili si stao nakon 3. knjige?
Ja se tesko odlucujem da citam SF knjige jer (mislim da) sam 'sve' vec video u filmovima i serijama, pa ocekujem da cu se smoriti. Vise preferiram epsku fantastiku. Ako se dobro secam, pre 2 godine (otprilike) procitao sam ono sto je bilo izaslo od Džo Aberkrombi-a iz serijala 'Prvi Zakon'). I tako poceo da razmisljam sta sledece da citam. Nisam hteo da odmah trazim sledecu epsku fantastiku, vec sam hteo nesto 'drugo', razmisaljuci mozda neki triler-krimi ili sta vec... I tako dodjem na ovu temu i secam se da je neko (nekome) preporucio serijal Hiperion. A i drugi su se pridruzili i pohvalili. Ja onako... malo sam se 'neckao' i na kraju rekoh, 'ajde.
Ovaj serijal koji ima 4 knjige je 'podeljen' na 2+2 knjige, jer se prica desava u ...'drugom razdoblju'. Prve dve su 'vezane' i imas drugi osecaj dok ih citas, dok su druge 2 'u drugom ritmu'. Sve cetiri cine celinu.
Kada god pomislim na ovaj serijal, znam da nikada necu procitati nesto iz ovog zanra da je ovoliko dobro. Taj 'putopis' koji spominjes je zapravo ucinio pricu upecatljivijom, i meni se Hiperion serijal stvarno dopao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari