Управо завршио Хронике Краљоубице (Име ветра+Страх мудрога) од Партика Ротфуса. Феноменале књиге, и изутетно питке, 2-3 хиљаде страна за десетак дана, после којих остаје само питање: где има још? Ваљда ће коначно 20.Августа изаћи тај трећи део.
Дакле има ли нечег сличног?
Скора сам читао и трилогију Џоа Аберкромбеа - Скрхано море (прва је одлигна, друга нешто слабија, а трећа ми баш није легла). Ваља ли његова трилогија Први закон? Негде читах да има превише ликова и треба време да се похвата ко је ко. Не бих да држим свешчицу уз књигу где ћу правити подсетник. Још ако неко има Српску верзију, у било ком електронском облику (оригиналини Енглески ми је разумљивији од оног хрватског превода)
Ако нема бољих предлога шта од овога препоручујете:
Брендон Сандерсон (Brendon Sanderson) - Ред магле или Арива олујне светлости
Ден Симонсом (Dan Simmons) - Стрвинарска утеха
Стивен Ериксон (Steven Erikson) - Приповести из Малашке књиге палих - да ли је и за ову трилогију било речи да има превише ликова?
Питер Брет (Peter V. Brett) - Демонски серијал - чини ми се да су се жалили на трећу књигу, доста је слабија
Или нешто из крими/трилер жанра, само да није онај Бриџа (смучило ми се његово форсирање *****а и *****уша).