Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Laguna ponovo deli besplatnu e-knjigu po izboru (delili su već jednom, kad je izašla aplikacija). Mislim da je ograničeno na 1 knjigu po nalogu (ali za drugi nalog treba samo novi mail :D ). Aplikacija je prilično slaba, ako uopšte uspete da se ulogujete, ali radi posao.

Što se same teme tiče, preporučio bih Gideon the Ninth. Pravo osveženje za mene, vrlo zanimljiv miks žanrova, fino moderno upakovano. Jedva čekam nastavak.

Što se spomenutih EF knjiga tiče, pročitao sam manje-više sve, i uglavnom se slažem sa komentarima. Sve preporuke za Sandersona (prva Mistborn trilogija mi je osnovna preporuka svakom da uđe u EF. Ok je i druga Mistborn trilogija (tj. biće četiri dela), mada nije na nivou prve. Naravno, Stormlight Archive je obavezan takođe.), Eriksona, Džordana, Aberkrombija (Skrhano more slabije, ali zato Prvi zakon odličan, naročito novele), Zelaznija, Breta...

EDIT: Iako je prethodni put aplikacija radila, sad nikako ne mogu da uzmem knjigu, korpa je uvek prazna, a vidim da nisam jedini sa ovim problemom...

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Resio da iskoristim laguninu akciju 1 e kinjiga za dzabe, slabo citam i uopste nisam u toku sa knjigama. I onda mi palo na pamet, moze li knjiga da me nasmeje. Ono sto sam citao do sad bili su neki trileri i akcije. Pa me zanima da li neko zna neku proverenu komediju da mi preporuci? Takodje vidim na ovoj aplikaciji da je Covek po imenu Uve najprodavanija a i da je komedija. Kakva je to knjiga?

Ако хоћеш да се мало насмејеш, прескочи ту и узми од истог аутора Брит Мари је била ту...

Isti problem sa aplikacijom imam, korpa uvek prazna.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

A Scott Lynch ništa? :p

Kako njega zaboravih... :D

Covek po imenu Uve meni bio solidan, mada su sve njegove ok čini mi se.

Uspeh nekako da uzmem Lokijev ključ od Lorensa preko aplikacije. Prvi deo mi nije bio ništa specijalno, al i njega ovako uzeh, pa je red i nastavak da overim.

Heh, Delfi app ladno skida knjige kao ne-enkriptovan epub :D Koji su pravili koristeći Sigil :p

Ljudi, vredi li čitati Discworld na srpskom? Koliko vidim da je određeni akcenat na humoru, ali uglavnom prevod uništi isti. Planiram da nekad počnem i to, pa ne znam da li da jurim engleska ili naša izdanja.
Zena i ja smo procitali vise od pola na srpskom, pa smo presli na engleski do poslednje knjige, jer je Laguna sporo izdavala nove naslove. Po meni ne prevod i vise nego dobar i lepo je prenet duh njegovog pisanja

Da li je neko pročitao nastavak Sluškinjine priče - Svedočanstva?

• Like
Heh, Delfi app ladno skida knjige kao ne-enkriptovan epub :D Koji su pravili koristeći Sigil :p

Znas li mozda kako bih mogao izdvojiti epub fajl knjige? Da ga konvertujem u mobi ili azw3 i citam na kindle-u.

Video sam da ima laguna folder u sistemu, i postoji epub fajl, ali je samo deo knjige u pitanju, tipa prvih 20 strana. Video sam i fajlove sa .mkd.mkd2 na kraju, tako da pretpostavljam da se u njima nalaze delovi.

Treba ti root-ovan Android uređaj (ili emulator, nudge nudge wink wink :d) pošto je to u /data/data gde nemaš pristup bez root.

Poslednja izmena:
^ Probah na nox emulatoru, ali izbacuje odmah pri pokretanju ono da je aplikacija prestala da radi. Verovatno je nesto do verzije androida. :) Hvala svakako, podici cu novi emulator, pa probati.

• Like
Delfi akcija.
Ja reko aj malo da sacekam da vidim sta jos ima, resih sad da uzmem brit mari kad ono akcija trajala do 16og. Nisu mi sudjene ove knjige pa to ti je :D

• Like
Hvala @Ma[emoji2400]e odlčna je aplikacija [emoji106]

Poslato sa WAS-LX1A pomoću Tapatoka

Marko Tomaš - Nemoj me buditi

Evo ga slovenački Bukovski. Kratko, koncizno i vredno čitanja.

Pa vidi se lepo u kom su formatu knjige, za svaku knjigu. Većina je mobi, azw i azw3 što su formati za Kindle e-reader (očigledno da taj koji je skupljao kolekciju ima Kindle) a deo knjiga je u epub formatu.

Svaki od tih formata se opušteno konvertuje u bilo koji drugi pomoću Calibre.

Šta si ti do sad čitao, PDF?

Znam da je većina .mobi format,nisam imao zelju da proveravam sve, inače ne čitam elektronske verzije ali dešavalo se da nešto iz struke nadjem i u pdf-u.

^ nemam, pitao je i još jedan kolega. Knjiga je relativno nova, izašla je ~za sajam 2019. , ne verujem da ima e-verziju. Pritom je Lom u pitanju, a oni od skoro imaju sajt, o čemu pričamo (mada su mi otprilike omiljeni naš izdavač) :D

Poslednja izmena:
Neko je okacio google drive link sa gomilom knjiga medju kojima bese i Tri metra iznad neba od pisca Federiko Moća, bio bi veoma zahvalan ako bi iko podelio istu na pm ili kako god. :)

Pročitao Hyperion,odnosno prvu knjigu iz serijala.

Dugo sam ga odlagao i sad ovo vreme mi taman leglo za čitanje te sage :)

Prva knjiga sa pričama hodočasnika odlična.
Neke priče malo smor (Sileniusova npr,donekle i sveštenikova) a sa druge strane Kasadova i Solova vrhunske.

Krenuo sam drugu knjigu ali me za sada malo smara ova "šetnja" između dešavanja na Hiperionu i onih zasedanja vojnih glavešina i sl.

Ne odustaj, jedan od najboljih serijala koje sam pročitao, a imam poprilično staža u SF (+30g). Meni je tek drugo čitanje razjasnilo dosta stvari. Prvi put ne možeš sve da sagledaš, naročito religijsku pozadinu.

Ja čitam ponovo serijal Noć demona od Pitera Breta. Baš, baš dobar.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno