Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

pitanje za članove koji imaju kolekciju knjiga: kako štitite knjige od prašine (tipa vitrina i sl.), koliko često ih brišete i čime...?

ovo pitanje ne važi za one koji čitaju na it uređajima :)

Ovo i ja tražim. Hoću da složim sve knjige na jednom mestu. Idealno bi bilo da to bude neka staklena vitrina za knjige (zbog prašine), ali sam za sada našao ovako nešto da mi se dopada:

07842a6900d3d7cd27f3a21516692ec9_product_zoom.jpg

Imam poprilicnu kolekciju, samo klasicne police (doduse ogromne) . Brisanje s vremena na vreme i to je to.

Metro 2035, ne citati. Samo prvi je valjao, tj. valja.

Imam poprilicnu kolekciju, samo klasicne police (doduse ogromne) . Brisanje s vremena na vreme i to je to.

u bre, sad si me bacio u bedak, a hteo sam da pitam ima li ko knjigu na pozajmicu...
aj daj neki opis, nema ponete napisati samo naslov, bez ikakvog obrazloženja.

Ne svidja mi se ova, neprakticna je, bar mi se cini.

@smith_bre: Stil pisanja se poprilicno razlikuje od prva dva dela, prva polovina knjige potpuno protracena, druga vec ima nekog smisla, ali vrloooo naivno, sve u svemu. Kroz celu knjigu se provlace neki pokusaji filozofije - neuspesni i plitki. I 2034 je imao takve momente, ako se dobro secam. Cak su mi opisi losi. Moguce da svemu ovome dodaje i los prevod, s obzirom da nije isti prevodilac, ali ne mogu da tvrdim, ne znam ruski
Prvi je meni bio spot on, dobra prica od pocetka do kraja, poenta je tu, kakva-takva, atmosfera sjajna.

Poslednja izmena:
Pih, bedak, ali bar neću imati prevelika očekivanja, tako da se neću razočarati.

Ja čitao i to i Ready Player One... međutim nisu me inspirisale ni da napišem nekoliko reči ovde. Iskreno sam se sebi čudim zašto sam uopšte nakon ready Player One uopšte i počeo da čitam Armadu.

Realno ne kapiram da knjiga kojoj sam definitivno ciljna publika od A od Š uspeva da ostavi tako mlak utisak na mene.

Pročitao sam i ja Ready Player One, pisao sam o tome pre par strana.
A što se tiče izlaganja svog mišljenja nakon (ne)pročitane knjige, pa u tome i jeste suština,
pustiš par reči, posle više sati čitanje jedne knjige, nikakav problem napisati red dva, bez obzira da li bilo pozitivno ili ne.

Ja sam od istog pisca pročitao Šaptača i bila mi je skroz dobra. Posle toga sam krenuo na Vladara iz senke i nisam mogao da je završim (stao negde na pola knjige). A takođe imam i Dečaka od stakla kupljenu već više od godinu dana i još nisam krenuo da je čitam :)

Dobar je Šaptač, video sam preporuku ovde, i o njemu sam ostavio koju reč.
Sad trenutno čitam "Lovac Na Duše", to je treća knjiga, prešao sam 40%, zanimljiva je, mada već primećujem šablon koji se provlači kroz sve tri knjige.

Ne svidja mi se ova, neprakticna je, bar mi se cini.

Niti je najpametnije čuvati knjige vertikalno naređane jedna po drugoj. Stvara se pritisak na kičmu knjige, pogotovo na ove koje su pri dnu. Kičma može da se deformiše, lepak da popusti, itd...

Pih, bedak, ali bar neću imati prevelika očekivanja, tako da se neću razočarati.
Pročitao sam i ja Ready Player One, pisao sam o tome pre par strana.
A što se tiče izlaganja svog mišljenja nakon (ne)pročitane knjige, pa u tome i jeste suština,
pustiš par reči, posle više sati čitanje jedne knjige, nikakav problem napisati red dva, bez obzira da li bilo pozitivno ili ne.

U pravu si, treba dati komentar u svakom slučaju.

Ponovo odslušah nedavno The Kite Runner. Divna knjiga. Drug o čitanje me nije nateralo da poželim da "iscepam" knjigu na sceni sa kadom, ali je ponovo izazvalo "emotional roller coaster".

Koji materijal, da li je neki kvalitetan? Ona vitrina što sam postavio košta 39.000, materijal hrast natur, furnirano.

Iverica, 1.8cm, boja moka kafe sa belo-sivim abs kantom. 50x50x33 cm po kocki (unutrasnje dimenzije). Ona na slici sto sam postavio je 1cm, ali ona definitivno ne moze da nosi svoju tezinu sa sve knjigama...

Poslednja izmena:

I mene si razocarao, dugo sam cekao prevod knjige.
Jos uvek je nisam uzeo jer nemam vremena za citanje, ali posle tvog komentara necu da zurim.
Slazem se da je prva knjiga bila pogodak,tako da ne ocekujem puno od 2035,ali videcemo..

Sto se tice polica za knjige ,razmisljao sam ovako nesto da napravim.
Batman-bookshelf.jpg

Justejn Gorder-Lutkar
Tripozan roman do koske, u Gorderovom stilu, prica o coveku koji kao padobranac upada na sahrane, praveci se da je deo njih, knjiga sa puno filozofije i slikovitih objasnjenja korena nekih norveskih reci.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Jan Giju- put za Jerusalim. Sjajan pocetak trilogije o krstasima. Preporucujem.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Zavrsio i Isterivaca djavola od Vilijema Pitera Blatija.
Koliko god da je film legendaran...ni prineti knjizi.Definitivno vredi procitati.

Jel mogu da vas pitam ovde za neku preporuku za čitanje noću, da li su ok one led stipaljcice ili su bolji light paneli? I koliko je to praktično i problematicno za oci?

Ma stipaljka..panel em nezgrapan em glomazan, a opet je i on led.

LOVAC-NA-DUSE-150x0-0000018118147.jpg
Lovac na duše by Donato Carrisi

Dobra je knjiga, kao i predhodne dve koje sam čitao, piše na specifičan način, kako da se gleda film, stvarno možete da se unesete u delo.
Ova knjiga je iz serijala o Markusu, i prva je po redu, čini mi se da je redosled knjiga malo konfuzan.
Iako postoji neki šablon koji koristi pisac, delo je puno iznenađenja.

vratio sam se na Witcher-a, sad sam na trećoj knjizi, dobra i pitka kao i prve dve.

btw audiobook ovde

Nije loša. Očekivao sam više od političkog dela. Već sam na pola Konrada - Očima Zapada :)

Nazad
Vrh Dno