Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Нудим и ја своју колекцију, има око 500 наслова, већина у моби формату и нешто у епуб и пдф...

Mene je ta knjiga odusevila sve do samog kraja. Medjutim kraj mi je pokvario totalno ostatka knjige.

Mozda su me Stiven King i Barker suvise razmazili ali sam ocekivao nekog malo spektakularnijeg negativca od
zvona

Ne kazem da je knjiga losa ali eto meni kraj bas slab bio...
Jesi li citao Ukletu zimu? Ona na kraju malo objasnjava stvari al nisam bio skapirao iz prve.

https://app.box.com/s/q9n6k873v5sjpdcktliaxzo68o9kmnhc
Evo link od mog boxa, imam 50 gb tamo, dobio uz Nexus. Ne koristim ga, skroz je prazan. Neko neko proba neki upload ako želi, da probamo.

Otvorio sam nalog ali nemam mogućnost upload -a. Ne bi bilo loše da se odmah prave folderi kako ko kači knjige. Na primer, ovde da si odmah napravio J kao Jordan i ubacio njegove knjige, kao i S. Jer ako svako kači u root svoje knjige brzo će nastati haos.

Poslednje pročitane knjige..

Otvorio sam nalog ali nemam mogućnost upload -a. Ne bi bilo loše da se odmah prave folderi kako ko kači knjige. Na primer, ovde da si odmah napravio J kao Jordan i ubacio njegove knjige, kao i S. Jer ako svako kači u root svoje knjige brzo će nastati haos.

Не вреди, бокс не да аплоуд без појединачних позивница. Нисам то знао. Занемарите га.

Veliki bog Pan - Artur Maken... U početku mi se činilo da će priča biti slična kao i Čejmbersove o Kralju u žutom, i epidemiji kolektivnog ludila, košmara, samoubistava, ali kasnije postaje nešto sasvim drugo...
Po Stivenu Kingu ovo je najbolja horor priča ikad napisana, a poslužila mu je i kao inspiracija za "N".
Priču sam našao u kolekciji Anđeli Monsa. Evo i jedan kraći citat:
„DRAGI MOJ VILIJERSE – razmišljao sam o stvari o kojoj si me pitao za savet pre neko veče, i moj savet ti je ovakav. Baci portret u vatru, izbaci celu priču iz glave. Nikada više ne razmišljaj o njoj, Vilijerse, ili ćeš zažaliti. Pomislićeš svakako da imam neke tajne informacije, i do izvesne mere zaista je tako. Ali, ja znam tek nešto malo: ja sam poput putnika koji viri iz ivice ambisa, i povlači se užasnuto unazad. Ono što znam je dovoljno čudno i dovoljno užasno, ali izvan granica mog znanja postoje dubine užasa još strašnijih, još neverovatnijih nego i u jednoj priči koja se u zimske noći kazuje kraj vatre. Ja sam se odlučio, i ništa neće uzdrmati tu odlučnost, da ne istražujem dalje, a ako ti je stalo do sopstvene sreće i ti ćeš doneti istu odluku.

Poslednja izmena:
Nakon nekih 20+ godina, ponovo procitana Srpska trilogija. Kako ljudi brzo zaborave...

Poceo da citam Tales of Dunk and Egg.
Radnja smestena nekih 90 godina pre dogadjaja iz Game Of Thrones knjiga.
Posle dve procitane price (od ukupno tri) mogu da kazem da su mi se price vise svidele nego poslednje dve knjige iz GoT serijala...

Planiram posle ovoga da krenem da citam i Untold History of Westeros sto je u principu cela istorija Westerosa od dolaska Andala i First Men pa do dogadjaja u GoT

^Imas tu jos par prica iz ASoIaF sveta: The Rogue Prince, The Princess and the Queen - pomazu tokom citanja glavnog dela, jer blize objasanjavaju neke delove.

Pozdrav

P.S. Procitao i Knjigu o Milutinu, a i konacno zavrsio Malazan Book of the Fallen.

Golo Sunce - Isak Asimov, SF krimić koji se zapravo bavi mnogo ozbiljnijim temama, kratak i efektan, preporuka.

Trenutno čitam Kamičak na nebu, isto Asimov.

Pročitah Šestu stražu od Lukjanjenka. Meni je najbolja u celom serijalu.

Pitanje za one koji imaju Kindle, vredi li 50e razlike za Paperwhite IV u odnosu na III, jedan je na KP 100e drugi 150, a razlika samo u PPI ekrana...

Nisam probao ni jedan od za dva, ali možda razlika nije samo u PPI, već potrošnji sa udaljenim svetlom, brzini osvežavanja..

Elija Kazan - Aranžman

Prvi puta kada sam ga čitao pre dvadesetak godina konzumirao sam ga na "eks".
Ni sada nije bilo drugačije :)
Evo recenzija pa kome se svidi pravac u biblioteku, u e-formatu na srpskom ne postoji koliko mi je poznato.
http://www.vreme.com/arhiva_html/441/14.html

Početkom oktobra pročitao sam "Marsovca" dok sam ležao na VMA (ništa opasno, sređivanje ciste na umnjaku i krpljenje desni posle toga.
Sad polako prelistavam "Grad i Zvezde" od Artura Klarka. Hardkor sci-fi, pa ko voli. Jedino što nema neke radnje kao u "Marsovcu" pa nekom može biti i dosadna, samo opisi futurističkog društva
Od istorijske fantastike preporučujem knjige Dejana Stojiljkovića - Duge Noći i Crne Zastave - Knez Miloš Obilić u potrazi za ukradenim blagom cara Lazara, Znamenje Anđela i Konstantinovo Raskršće

Poslednja izmena:
Murakami-South of the border, west of the sun.
Gori je gudre, kako je zavrsih krenuo sa After dark.

Boris Dežulović - **** sad hiljadu dinara

Odličan humor :)

e izem ti zvezdice **** j*e*b*o*

Купио, у папиру.

Nazad
Vrh Dno