Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

sto ljudi sto cudi - moj obican mi je zgodniji za drzanje (Stari veliki, bez toucha) i ekran mi je skroz dobar, dpi ne vidim sta bi mi doprineo, svakako sam corav i necu smanjivati font. paperwhite mi je tezi, krace traje baterija, gore mi lezi u ruci i rekao bih da je manje otporan na padove...

on topic:
Citam papirno - Teror - Den Simons, stoji mi godinama knjiga
na kindle - I have no mouth, and I must scream (kompilacija) - Harlan Ellison

Kakav je Teror? To mi je sledeće na spisku.

Jos sam ispod 1/3 knjige - sporo mi ide... ne znam koliko volis njegov stil pisanja - ako volis onda je to to, standardno... mada ja volim SF, ovo spada tako u neki cudan istorijski horror

Nije bas horor, vise neka avanturisticka prica sa elementima misterije, ali u principu previse razvuceno - nista se posebno ne dogadja, cak ni na kraju.

Teror će ti se svideti ili neće.
Koliko sam do sada video velikoj većini je vrlo dobar do odličan.
Nije toliko prijemčiv kao Hiperion.
I jeste malo obimniji nego što bi trebalo, ali to je u današnje vreme izgleda neizbežno, i sa knjigama i sa filmovima.

Pročitaj Gumenu Dušu od Gorana Skrobonje (mislim da sam je već spominjao ovde u temi), zanimljiv miks horora i Bitlsa.
http://www.politika.rs/rubrike/spektar/ritam/Nasi-muzicari-kompletiraju-Bitlse.lt.html

Poslednja izmena:
Jel čitao neko Kopilad Bogova - Aleksandra Mandića Wiki Link

Ne mogu da nadjem ni štampanu ni elektronsku verziju, a voleo bih da vidim kako se naši pisci snalaze u svetu epske fantastike.

Nikada nisam preterano voleo sf, al' sam resio da procitam Hiperion.

Sta ja znam... U pocetku konfuzija totalna, posle islo glatko.
Nije lose, ali nije ni ostavio neki utisak.
Pad Hiperiona sam poceo, ali nisam dovrsio...

Nije za mene sf :)

Kada si već krenuo sa Simonsom, nemoj propustiti Ilion trilogiju.

Jedno od najboljih dela napisano u neko relativno skorije vreme.

^^ Ako mu je Hiperion "nije lose, ali nije ni ostavio neki utisak" čini mi se mala je šansa da će mu se naročito svideti Olimp.
Možda grešim, možda ne.
Bilo kako bilo, SF-a bar ima raznih podžanrova, boja i ukusa :) pa ako nije čitao, a voljan je, predloga neće faliti.

Piknik pored puta od braće Strugatski je dobar SF.

SF?

Frenk Herbert - Dina, obavezno procitati... Ostale knjige u serijalu su takodje OK, s tim sto kvalitet opada sa svakom knjigom...

^^Bravo poolmaker. :)

^^ Ako mu je Hiperion "nije lose, ali nije ni ostavio neki utisak" čini mi se mala je šansa da će mu se naročito svideti Olimp.
Možda grešim, možda ne.
Bilo kako bilo, SF-a bar ima raznih podžanrova, boja i ukusa :) pa ako nije čitao, a voljan je, predloga neće faliti.

Mislim da si apsolutno u pravu. :(

Ne znam da li je Hiperion serijal loš, ali ja ga svakih par godina pročitam ponovo.

Ima li ko u kolekciji Gillian Flynn - Mracna Mjesta (Dark Places) .epub? Nasao sam kod hrvata ali ne valja link (ili ne moze sa telefona).

Zahvaljujem :wave:

Knut Hamsun - Viktorija

Suze su mi isle na sred ulice...[emoji22]

Samo Hamsun ume na takav nacin da opise neke stvari.

Ima li ko u kolekciji Gillian Flynn - Mracna Mjesta (Dark Places) .epub? Nasao sam kod hrvata ali ne valja link (ili ne moze sa telefona).
Odlican roman, progutao sam ga za 2 dana. Ko voli kvalitetne misterije zacinjene jakom socijalnom komponentom ovo jednostavno mora procitati. Na trenutke me je podsetio na Bukovskog i njegove surove opise americke bede. Moracu i film da odgledam cim se "pojavi".

Uskoro dobijamo novo izdanje do sada neprevođenih Lavkraftovih priča:

Šaptač u tami (preveo Sava Kuzmanović) ................................ 5
Slika u kući (prevela Andrea Gomboš) ................................... 87
Vrebajući strah (preveo Dejan Ognjanović) ............................ 99
Neizrecivo (prevela Andrea Gomboš) ................................... 125
Užas u četvrti Red Huk (prevela Andrea Gomboš) ................ 137
Hladan vazduh (prevela Andrea Gomboš) ............................. 165
Ljubav prema mrtvima (preveo Dejan Ognjanović) ................ 177

Opširnije: http://cultofghoul.blogspot.com/2015/08/saptac-u-tami-hauard-filips-lavkraft.html

Sta ga drve koji moj, sto ne prevedu sve vec jednom.

Došle su mi pod ruku skoro knjige Noćna i Dnevna Straža od Sergeja Lukjanjenka, pa da pitam jel ima nekog od vas ko ih je pročitao i kakvi su vam utisci?

Sta ga drve koji moj, sto ne prevedu sve vec jednom.
Ako sam dobro razumeo u tekstu iz linka, ove priče gore i još jedan kratki roman na proleće (verovatno oko Valpurgijske noći), i trebalo bi biti sve prevedeno.

Poslednja izmena:
Mislio sam na kompletan opus.Engleski Nekronomikon npr ima duplo vise prica nego oba nasa izdanja, a ima i pored njega, vec godinama unazad i Eldritch Tales, knjizurina sa ostalim objavljenim i neobjavljenim Lavkraftovim pricama.Vec vise od 25 godina vrte uvek one U planinama ludila, dekstera, srebrni kljuc itd...

sto se Straza tice, citao obe, ok su, meni su se svidele vise od filmova(za slucaj da zelis i to da pogledas)

sto se Straza tice, citao obe, ok su, meni su se svidele vise od filmova(za slucaj da zelis i to da pogledas)

Filmove sam gledao, ne bas skoro, i nisu me nesto odusevili. A poceo sam da citam i Nocnu Strazu (pre neku nedelju) i za par dana jedva dosao do 50-60 strana, i nemam bas neku volju da nastavljam. Pa sam bas hteo da cujem i iskustva onih koji su citali knjige i da li je radnja zanimljivija kasnije, jer mi je ono bilo mucenje da citam :) ...

Mislio sam na kompletan opus.Engleski Nekronomikon npr ima duplo vise prica nego oba nasa izdanja, a ima i pored njega, vec godinama unazad i Eldritch Tales, knjizurina sa ostalim objavljenim i neobjavljenim Lavkraftovim pricama.Vec vise od 25 godina vrte uvek one U planinama ludila, dekstera, srebrni kljuc itd...
Koje bi ti još priče preporučio, a da nisu prevedene?

Edit:
nedavno sam naleteo na ovu mapu, možda nekom bude zanimljiva:
Lovecraft Country.jpg

mala mapa dole desno ide sve do Daniča i izvora reke Miskatonik.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno