Za čitanje nema bolji tip ekrana. A za audiobook je totalno veštački limit formata koji su podržani zvanično pošto jelte Amazon je vlasnik Audible-a i hoće sve pare njima da daš.
Nezvanično ko je na vreme jailbreak-ovao svoj Kindle može da reprodukuje i druge audio formate samo je i iskustvo korišćenje budževina i primitivno u poređenju sa Audible player.
Mada ja stvarno ne vidim poentu slušanja audiobooks na Kindle... gde to ljudi u 21 veku idu kad ponesu Kindle a ne ponesu i mobilni telefon (koji 150x bolji izbor za slušanje audiobooks)?
To mi je apsolutno kao kad Kindle vlasnici počnu da pišu kako bi voleli u budućnosti da bude dodat "Immersion Reading" koji postoji na Kindle app za Android i na Kindle Fire tabletima što se em neće desiti nikad em i da omoguće urnisalo bi bateriju i eInk display.
Ko ne zna šta je "Immersion Reading" evo objašnjenja:
Ako je korisnik kupio legalno i ebook na Kindle Store i audiobook sa Audible koji je povezan & "uvezan" sa ebook izdanjem iste knjige onda na Kindle app kad se koristi na uređajima sa LCD tipom ekrana (dakle ne na eInk) nudi mogućnost da se istovremeno sluša audiobook i da se prati u tekstu na ekranu pošto aplikacija selektuje rečenicu koju trenutno narator audiobook izgovara i automatski lista stranice.
Dakle to radi i ima smisla na LCD ekranu a ne na eInk koji nije dizajniran ni za tako čest ni tako brz refresh /a selektovanje texta / menjanje boje pozadine zahteva refresh ekrana). Na Kindle eInk uređajima koji imaju built-in Bluetooth i time podršku za Audible audiobook koliko se sećam nudi "samo" mogućnost da se korisnik prebacuje između slušanja i čitanja.
Ono gde se ja kao slažem na eInk su mogli makar da omoguće da dok se sluša prikazuje odgovarajuću stranicu i da automatski menja stranicu kad narator dođe do kraja prikazane stranice. Ali nema ni to