Black Mirror 6. sezona... Mislim da je bez dileme najslabija sezona do sada.
1. epizoda
Slabo se sećam davno gledanih prethodnih sezona, ali mi je svejedno utisak da je ovo jedna od najdosadnijih BM epizoda. Dobar izbor motiva i dosta dobro izabrano uporište za njihovu eksploataciju na granice realnosti i fikcije ali je realizacija previše vanila za BM serijal, skroz neiskorišćeni potencijal. Najupečatljiviji momenti su mi par humorističkih reakcija Selme Hajek.
2. epizoda
Opet, ne sećam se toliko prethodnih BM sezona ali ova epizoda deluje kao jedna koja ima najmanje veze sa BM serijalom. Epizodu praktično obeležava iščekivanje da zaživi BM momenat, dok na kraju ne shvatiš da si odgledao jednu prosečnu "true" crime misteriju koja je kao zalutala u BM univerzum.
3. epizoda
Strogo kritički gledano ovo je praktično ukradena ideja jedne od epizoda Tales from The Loop. Čak i za ovakvu interpretaciju van te činjenice deluje najviše kao prosečna inovativnost za jednu BM epizodu.
Sa nešto blaže strane, Aron i Džoš spašavaju stvar, možda jedan od najboljih kastinga u BM serijalu. Odlična gluma, odlična hemija prikazana kroz tenziju između njih dvojice, zahvaljujući kojoj se drama održava na nivou iako su tok i motiv priče krajnje predvidivi.
4. epizoda
Ovo je ili 0% BM epizoda ili 200% BM metafora. Nezahvalno je uopšte prokomentarisati ovu epizodu a na neki način ne spoilovati je. Dobra stvar što ne traje dugo koliko inače BM epizode umeju pa ne oduzima previše vremena do momenta kada će gledaocu da se formira utisak.
Meni lično, krajnji utisak je negativan.
5. epizoda
Ovu bih okarakterisao kao epizodom za razbibrigu. Simpatična, pomalo humoristična, retro vajb. Priča jedna standarda moralna dilema, u ovom slučaju bez suvišne kompleksnosti ili dubine. Bilo bi dobro jedino da je nešto kraća epizoda.