Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledao 1. epizodu i za sad izgleda da si me zeznuo pošteno 🤣 Tj da je IMDB ocena zaslužena.
Inside man

ja nisam uspeo da preguram sredinu prve epizode (scene sa usb drajvom), mislim da mi se nikada nije desilo da prekinem gledanje a da bar celu epizodu nisam odgledao.

Čika_Kure je imao za mene verovatno jednu od najboljih preporuka Arcane (sada si potrosio kredit :D )

Good omens sezona 2 je užasna,ako ste odgledali prvu sezonu drugu nemojte.Nisam ni znao da je snimana druga sezona jer je lepo zaokružena priča na prvoj sezoni.Kako sam posle čitao prva sezona prati knjigu a druga nema veze i puna je ovog modernog "probudjenog" smeća i nikako se ne uklapa u priču

Završio Peaky Blinders 6 sezonu.

Mučio sam se mesec dana, krenem pa stanem, epizode delio na dva dela, ali nekako je odgledah.
Isforsirana sezona, razvučena priča, sve je moglo da stane u sat i po kao poslednja epizoda a ne da je razvlače na 7+ sati i 6 epizoda.

Kraj? Ne znam, mislim da i dalje žele da urade još koju epizodu/film ili nešto...barem sam ja takav utisak stekao.
Nedorečeno previše šta je sa Arturom, Jack Nelsonom, Mosleyjem...ceo taj story arc su ostavili nedovršen

Cela serija u globalu jaka 8, ova poslednja sezona ne zaslužuje ni ocenu

Trebao je ili trebalo bi da se snimi i izađe film koji će zaokružiti priču o birmingemskim britvašima ali videćemo da li će se to i desiti. Da nam se Kilijan slučajno ne uobrazi posle uloge Openhajmera :) Ipak su Blajndersi njegov trademark.

Daj mu šansu.
Da ne spojlujem što je ponašanje zatočene žene debilno? Kad je već došla u tu situaciju, njeno ponašanje i pokušaji sa zavadi i pokoleba svoje tamničare, je krajnje racionalno. Meni je naivnije ppnašanje vikara i njegove žene jer su propustili da razgovorom i odlaskom u policiji sve ispeglaju i razjasne... To mi je naivno i nerealno kao i njihova odluka da je zatoče umesto da razgovaraju i sve reše...

Završio sam gledanje serije. Bože kakav apsurd od serije... ovo može da se tumači i kao komedija apsurda na britanski način. Tvistovi i rasplet na kraju d*bilni skoro kao i sam zaplet na startu. Previše je pisac pokušavao (neuspešno) da bude oh sooo clever.

Aha, podrumarka je ustvari psihopata. Ponašanje objašnjeno.

Ragnarok 3. Sezona
Meh, pretvorilo se u dramu, definitivno losije od prve dve sezone. Gotovo da nema akcije, sam kraj je po meni glup
Treca sezona 6/10

Invazija 2021...

Ne znam da li je problem u meni ALI mi je svakako misterija kako ova serija nije otkazana posle 5-6 epizoda...
Toliko skromno, predvidibo i nemusto a evo dogurala do druge sezone...
Ko bre daje ovim scenaristima pocetnicima da pisu a da ne umeju da naprave prelaz sa kalupa na nesto malo slobode i sl...

Inace nisam mogao ni da pretpostavim da se u Japanu toliko voze VW golf 3 i Renault Clio 2.

Odgledao Troppo.
Australijska krimi/triler serija.
Igra Thomas Jane, a jednu od sporednih uloga ima i Peta Wilson, koja je igrala Nikitu u seriji.
Nije loša serija, zanimljivi likovi, dobra atmosfera, malo mračna. Možda su mogli da skrate malo.

Odgledah i drugi sezonu Obala Komaraca i za razliku od prve sezone, druga me baš razočarala.

Ali zato rumunski Umbre, ili ti Senke, odlična serija, barem ovih par epizoda što odgledah

I ja sam ih gledao bas tim redom :)
Ima li sta sa slicnom tematikom za dalje?

Black Mirror 6. sezona... Mislim da je bez dileme najslabija sezona do sada.

1. epizoda

Slabo se sećam davno gledanih prethodnih sezona, ali mi je svejedno utisak da je ovo jedna od najdosadnijih BM epizoda. Dobar izbor motiva i dosta dobro izabrano uporište za njihovu eksploataciju na granice realnosti i fikcije ali je realizacija previše vanila za BM serijal, skroz neiskorišćeni potencijal. Najupečatljiviji momenti su mi par humorističkih reakcija Selme Hajek.

2. epizoda

Opet, ne sećam se toliko prethodnih BM sezona ali ova epizoda deluje kao jedna koja ima najmanje veze sa BM serijalom. Epizodu praktično obeležava iščekivanje da zaživi BM momenat, dok na kraju ne shvatiš da si odgledao jednu prosečnu "true" crime misteriju koja je kao zalutala u BM univerzum.

3. epizoda

Strogo kritički gledano ovo je praktično ukradena ideja jedne od epizoda Tales from The Loop. Čak i za ovakvu interpretaciju van te činjenice deluje najviše kao prosečna inovativnost za jednu BM epizodu.
Sa nešto blaže strane, Aron i Džoš spašavaju stvar, možda jedan od najboljih kastinga u BM serijalu. Odlična gluma, odlična hemija prikazana kroz tenziju između njih dvojice, zahvaljujući kojoj se drama održava na nivou iako su tok i motiv priče krajnje predvidivi.

4. epizoda

Ovo je ili 0% BM epizoda ili 200% BM metafora. Nezahvalno je uopšte prokomentarisati ovu epizodu a na neki način ne spoilovati je. Dobra stvar što ne traje dugo koliko inače BM epizode umeju pa ne oduzima previše vremena do momenta kada će gledaocu da se formira utisak.
Meni lično, krajnji utisak je negativan.

5. epizoda

Ovu bih okarakterisao kao epizodom za razbibrigu. Simpatična, pomalo humoristična, retro vajb. Priča jedna standarda moralna dilema, u ovom slučaju bez suvišne kompleksnosti ili dubine. Bilo bi dobro jedino da je nešto kraća epizoda.

Ragnarok s03
Potpuno razocarenje, jedva sam cekao sezonu ali moram priznati da je mnogo losa. Ocena 1/10... Nadam se da je to to...

Invazija 2021...

Ne znam da li je problem u meni ALI mi je svakako misterija kako ova serija nije otkazana posle 5-6 epizoda...
Toliko skromno, predvidibo i nemusto a evo dogurala do druge sezone...
Ko bre daje ovim scenaristima pocetnicima da pisu a da ne umeju da naprave prelaz sa kalupa na nesto malo slobode i sl...

Inace nisam mogao ni da pretpostavim da se u Japanu toliko voze VW golf 3 i Renault Clio 2.

Isti utisak.
Prva sezona je imala budžet od 200 miliona $ i pravo je čudo kako je dobila drugu jer mislim da nije opravdala ni pola svoje vrednosti.

U suštini svidela mi se ideja serije da apokaliptični događaj kao što je invazija vanzemaljaca prikaže kroz perspektivu različitih ljudi i njihovih drama, ali je to urađeno baš nevešto.
Takođe sam primetio da je pokušan taj neki dublji emotivni spoj različitih priča kao što je recimo bilo u Sense8, ali opet je to nekako loše izvedeno.

Odgledah 1. epizodu 2. sezone i dajem šansu... S obzirom da počinje jako i dinamično možda su čuli kritike publike i menjaju filozofiju pa možda 2. sezona bude sveukupno bolja.

Uzeo da pogledam Bosch (2014-2021), knjige nisam citao.

Prva sezona mi se dopala u celosti, u drugoj su mi sporedni zapleti bili dosadni, na pocetku trece sam odustao - kao da je serija izgubila tu car i identitet likova koji je napravila u prvoj sezoni, plus je kontinuitet izmedju sezona/epizoda slabasan. Sve u svemu, vredi pogledati prvu sezonu, ostalo se slobodno moze preskociti.

Isti utisak.
Prva sezona je imala budžet od 200 miliona $ i pravo je čudo kako je dobila drugu jer mislim da nije opravdala ni pola svoje vrednosti.

U suštini svidela mi se ideja serije da apokaliptični događaj kao što je invazija vanzemaljaca prikaže kroz perspektivu različitih ljudi i njihovih drama, ali je to urađeno baš nevešto.
Takođe sam primetio da je pokušan taj neki dublji emotivni spoj različitih priča kao što je recimo bilo u Sense8, ali opet je to nekako loše izvedeno.

Odgledah 1. epizodu 2. sezone i dajem šansu... S obzirom da počinje jako i dinamično možda su čuli kritike publike i menjaju filozofiju pa možda 2. sezona bude sveukupno bolja.
Tesko da ce to ici na bolje buduci da su drugu sezonu zapoceli teskim sablonom poput klinca koji sa nepunih deset godina glumi buntovnika bez razloga i to u vreme apokalipse iako bi u realnosti gledao u kevu i ne bi je ispustao iz vidokrugai te nekim sveukupno nebitnim delovima i nebulozama kroz pricu...

Star Trek: Strange New Worlds
Kakvo razočarenje u drugoj sezoni. Prva je bila sasvim OK, donekle je imala šmek starijih serijala. Ali druga sezona se strmoglavila...drama, odnosi, sapunica...pa odjednom animacija, i stigoše do mjuzikla??... Ne znam da li ću i završiti sa ovih par epizoda do kraja sezone...strah me šta će se još pojaviti...
Kad mi se bude gledala sapunica, ili mjuzikl, sigurno neću posegnuti u kategoriju SF!

Dobraaa! Ovo mi je čini mi se jedna od najboljih Apple serija do sada.

Ajde što je bazirana na istinitom događaju nego što je izvedba baš dobra; interpretacija, gluma (posebno Paul Walter Hauser), atmosfera. Posebno mi se dopalo što me je serija svojim vajbom podsetila na Mindhuter, pomalo u flešbek scenama i na True Detective i Prisoners. Nije lako ovakvim serijama koje su ograničene dinamike zbog prirode priče držati konstantno pažnju i pružiti intenzitet ali ova baš u tome uspeva.

Okrenuo nanovo Generation War,vrlo dobra serija

Olive Kitteridge (2014)

Umetnost je od mini serije (4ep), napraviti ovako složenu i turobnu priču bračnog života Olive (Frances McDormand) i Henry-ja (Richard Jenkins).
uz neizostavnu onu vrstu životne depresije, suživotu dvoje ljudi sa različitim pogledima na svet oko njih i pravo je uživanje bilo gledati ove dve glumačke veličine u ovakvom izdanju.
Serija bez ikakvih upliva nekih drugih žanrova, čista životna drama koja se razvija kao post rock numera, gde umesto klasičnih stihova i refrena, ovde imamo, kako da kažem,
"bekstvo" od uobičajenih strukutra rok muzike, kada u početku nastaju lagani repetitivni tonovi i teksture koji traju, pa sve do same kulminacije na kraju. Takav sam utisak stekao i sa ovom serijom...

u toku gledanje druge sezone Foundation sa suprugom, kao i treće sezone War of the Worlds iz 2019 (francuska produkcija). 2019 su izašle dve serije War of the Worlds pa je moguće greška akoje neko traži.

Obe serije su mi ok. Možda je čak bolji War of the Worlds, mada i Foundation ima zaista dobru realizaciju.

Uf, ja sam isto sa ženom gledao WotW, uopšte nisam zadovoljan, mada se njoj sviđa. Ostalo nam je još finale.

Mislim na ovu evropsku WotW, što se daje na FOX, sa Gejbrijelom Birnom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno