Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguće da je ubrzalo njegovu odluku ali priča je počela još na kraju druge sezone kada je on rekao da je odlučio da naredna (S3) bude poslednja sezona u kojoj je on Geralt.

Pritom je i upitno da li će i biti 4. sezone.
Zbog štrajka scenarista, najavljen do kraja godine a možda potraje duže, Netflix (i druge kompanije) planira da saseče projekte koje smatra neprofitabilnim...
Tako da im je Witcher, uzeći u obzir recepciju od publike, verovatno pri vrhu liste za odstrel.

Mada uzeći u obzir kakav se trash servira publici od strane scenarista, sa razlogom i ne treba da im daju lovu koju traže.

Za Kavila se duže znalo da ide razlog je najviše nepoštovanje/tretman izvornog materijala, prekrojavanje istog uz krš scenario, kao i stavljanje Geralta u drugi plan, odnosno guranje ženskog cast-a... Uz to su imali/pokušali i smear kampanju protiv njega kada je najavio odlazak ali nije uspelo...
Kada je najavio da odlazi (prošle godine) dobio je ponudu od DC-a za par novih filma u ulozi Supermena (+cameo u Black Adam, Flashu I Aflekovom Betmenu) međutim James Gunn ga je ispalio/nogirao kada je postavljen na čelo da odradi reboot DC univerzuma I dovede svoj mali freak show glumaca ..
Odmah je potom dobio ponudu od Amazona za WH40k (jer je veliki table top fan) na kome valjda sada radi kao producent i ima odrešene ruke...

Poslednja izmena:
Secret invasion mi je bio na listi i pre neki dan ga obrisah.

Ja sam bio prilično kritički nastrojen prema seriji, kao i 90% publike 😄 ali ne bih rekao da je za izbegavanje.

Najviše se zamera seriji da je "dosadna" prvenstveno jer 80% serije ode na dijaloge. Skroz tačno, ali ima onih koji se mogu probrati.
Drugo, loše pisanje, u smislu scenario je takav da nigde ne ostavlja mesta za zaplet, rasplet, nepredvidivosti, ono, unapred otkriva sve karte. Na sve to kad dodaš kritiku kroz utisak poznavaoca priče iz Marvel univerzuma sve je x100. 😁

A zašto je ne treba preskočiti - Jer je Semjuel L. Džekson pokidao sa ulogom. On kao Nik Fjuri je kombinacija Šafta i Džulsa iz Pretparačkih priča. Jednostavno inspirišuća badass gluma.
Po meni solo dovoljan razlog da se serija pogleda, barem ako ništa nema bolje.

Nisam u svom osvrtu spomenuo, ali cenim da ova serija može mnogo bolje da prođe kod nekoga ko uopšte nije u Marvel materiji, a i ne mora da bude. Tako da u suštini može da se dobije jedan prolazni sci-fi špijunski triler sa A listom glumaca i opet maestralnim Džeksonom.

Dobra druga sezona.

Već duže vreme na listi. Opravdala očekivanja osim raspleta na kraju koji je mogao biti dosta bolji.

@Solidify

SLJ u secret Invasion je jos jedan razlog koji treba preskociti seriju...
Ko ocekuje Shafta i Jules-a iz Pulp Fiction-a nece ga dobiti jer je ulogu odradio kao stajgu, samo da otalja dok se ne spusti klapna. Dosta bledji (pun intended) nego inace...
Totalno promasena uloga i gluma Emilije Klark, kao da je teskim antidepresivima, izraz lica kao da gleda u sarena vrata ...
Totalno promasen negativac, totalno neiskoriscen Ben Mendelson (Talos) koji mozda i najupecatljiviju glumu pruzao...

Inace seriju, pod uslovom da ne otkazu projekat, treba da nakace "nastavak" tj spin-off Captain Britain (Hejli Atvel/Kavil) i Black Knight (Kit Harington)
Ako nista samo zbog talenta Hejli Atvel bi odgledao tu sezonu.

Slazem se, ima ona dobre talente 🙂 Nije los bio Karter, mada je to bilo drugo vreme, ko zna na sta bi to sad licilo.

The Bear
Obožavam filmove i serije sa hranom kao elementom priče, tako da mi je ova serija legla ko budali šamar.
Odlična priča o međuljudskim odnosima smeštena u kuhinju restorana na izdisaju i verovatno najbolje predstavljena atmosfera u kuhinji koju sam video na filmu ili seriji.
Dobri dijalozi, dobra gluma i iznenađujuđe odličan izbor na muzici.

Povremeni gostujući glumci su takođe prijatno iznenađenje.
Verovatno jedna od najboljih serija koju sam pogledao ove godine.

Odgledah trejler za Twisted Metal i bilo mi je veoma neprijatno.

Odgledao prvu sezonu. Pocinje potanko sa forsiranjem losih forica , a i Mackie mi nije ulivao poverenje. Medjutim epizode su jako kratke(30 min) i polako stvari dolaze na svoje mesto iz epizode u epizodu postaje zanimljivije, a i glumacka ekipa postaje sve bolja,kao da im je trebalo vremena da se zalaufaju. Na kraju odlicna zabava i zbog kratkih epizoda jednostavno nemaju vremena da udave nepotrebnim glupostima. Slozio bih se sa ocenom na IMDB i preporuka svima koji vole taj Mad Max vajb ili su igrali nekada davno igru.
Scena koja ce me proganjati narednih dana, a mozda i dok sam ziv
Screenshot_20230802_104332_VLC.jpg

Woke smece. Igra je brutalna i nikakvom humoru tu ne bi trebalo da bude mesta.

Ovo je i za film ispod svake granice. Zapravo, treba bas hrabrosti za seriju sa ovakvom ocenom.

Odgledah prvu sezonu francusko kanadske serie Rat Svetova, pa me zanima dal su i preostale dve sezone slične prvoj, jer prva je poprilično spora.

Nisam imao neka očekivanja, bila mi je serija negde na dnu liste za gledanje pa je pustih u nedostatku noviteta...

Mislio sam na konto premise da je nešto sporo i dosadnjikavo, ali sam se prevario. Vrlo interesantno zapravo, interesantnije nego se da naslutiti naspram postavke interakcije između psihijatra i pacijenta, koji želi da izleči svoju kompulziju za ubijanjem.
Prevashodno gluma, obojica su odlični a zajedno još efektniji. Drugo, ono što sam isto pogrešno očekivao, nije toliko kliše niti vajbuje jeftinom psihologijom, ima kvalitetnih dijaloga, tema i motiva koji podstiču dinamiku situacije, koja ume i da bude nepredvidiva a i da intenzivira tenziju priče.

Osveženje u pristupu pričama o serijskim ubicima, i fino spakovano u 10 epizoda.

The Peripheral
Solidna prva sezona ...nisam pročitao knjigu ali me je prijatno iznenadila serija . Chloe mi je baš antipaticna tako da bi serija sigurno dobila veći rejting da je neka druga bila umesto nje . Sve u svemu zanimljiva ideja ,čeka se druga sezona ako je i bude na kraju ..7/10

"Na dužnosti" iz sezone u sezonu sve bolja.. do sredine 5. već opravdava ocenu na imdbu.. Arnot isti Žarko iz kviza "Potera", Hastings ozbiljna ps-ovska njuška, a Kejt definitivno omiljeni lik.. od mene 8/10

Poceo sam sa gospodjom da repriziram Californication. Pre 16 god. kada sam bio jos "mlad i zelen" ovoj seriji bih dao ocenu 8/10. Ali sada kada sam malo "ozbiljniji i zreliji" u ranim cetrdesetim, dajem ocenu 9/10.🤓 Odlicna drama-komedija. Fenomenalne role Davida Duchovnog, Natasche McElhone i ostalih. Must watch za one koji ovo nisu gledali. Za mene jedna od najboljih pilot epizoda koje sam ikada gledao. Definitivno jedna od mojih top 10 serija ikada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno