Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je utisak koliko je ovo precenjena serija, koja se bukvalno raspada od početka treće sezone pa do kraja... Svaki koncept radnje, misterija i intigra koju su do tada koliko-toliko gradili, bukvalno se raspada...
Nije ovde poenta toliko u misteriji koliko je jedan dogadjaj bez presedana oblikovao zivote gradjana malog gradica pa i celog sveta uopste. Vise je ovde rec o drami, ludostima i psihozama ljudi.

Nije ovde poenta toliko u misteriji koliko je jedan dogadjaj bez presedana oblikovao zivote gradjana malog gradica pa i celog sveta uopste. Vise je ovde rec o drami, ludostima i psihozama ljudi.
Poštujem tvoje mišljenje, ali nije mi bi o doživljaj da satima gledam ćaću glavnog junaka kako u boksericama paradira po ranču u Australiji, bez nekog smisla i povoda osim da se veštački produži trajanje serije. Takvih gluposti od filera je hiljadu u toj trećoj sezoni, ali sam ih, hvala bogu, pozaboravljao.

Završnih i drugi sezonu White Lotos, odlična serija. Teško mi je odlučiti koja je sezona bolja, obe imaju svoje čari. Definitivno mi ulazi u top serije sa ocenom većom od 8/10 po mom kriterijumu, pored Peaky Blinders i BB.
SFU sam počeo, al za nju treba strpljenja.

A i osma je loša ali odgledaće se, eto čisto da vidim rasplet, mada kako su krenuli ide ovo u treću sezonu koju sumnjam da ću gledati bez ako finale druge sezone ne bude baš pokidalo (sad već malo vjerovatno)

A i osma je loša ali odgledaće se, eto čisto da vidim rasplet, mada kako su krenuli ide ovo u treću sezonu koju sumnjam da ću gledati bez ako finale druge sezone ne bude baš pokidalo (sad već malo vjerovatno)
valjda su bar poslednju ep napravili da bude dobra, inače će svi zaboraviti na seriju

Heroes (2006-2010) 4.sezona

priča je bolja, više se ide na glumu i radnju nego na akciju i efekte, cenim da je budžet znatno smanjen. neki redovni likovi su svedeni bukvalno na epizodne. i ovde ima dosta na temu Sajlara. ne mogu da verujem da su mislili da će serija i dalje imati prođu pa su najavili i sledeću sezonu. a serija je otkazana, što je i bilo očekivano.

da sumiram celu seriju: 1. sezona ima najbolju i priču i radnju, zatim ide 4. što se radnje tiče, 3. je najbolja po pitanju efekata, 2. je žrtva čuvenog štrajka scenarista. ima fazon da neke likove prosto izbaci iz serijem, kao da nikada nisu postojali. ne dopada mi se što sama priča kroz seriju ne prati samu sebe nego su se scenaristi pogubili toliko da su totalno zanemarili neke stvari iz prve sezone. šteta, serija je obećavala dosta. neki je smatraju kultnom.
kao što sam naveo, ranije sam je gledao ne baš redovno kad se prikazivala na RTS-u. najbolje se sećam 1. i 4. sezone (pogotovo glavnog negativca), ponešto iz 2. (najbolje pamtim onu seču malog prsta), a od cele 3., kao što sam već naveo, onaj Golf kabriolet

Završio Happy Valley.

Generalno jaka 8, možda čak i 9 ali mi je treća sezona pokvarila utisak sa potpuno nepotrebno ubačenom sporednom pričom koju su na kraju i zbrzali pa zbog toga i ocena manje.

Nadam se da je Snowfall konačno završen. Toliko sam se mučio sa gledanjem poslednjih par sezona da sam je jedva završio, a bila je na početku baš zanimljiva, možda zbog perioda kada se radnja dešava, da sam mislio da ću moći da je preporučim većini ljudi. Ovako, bačeno vreme na ovu seriju.

Snowfall je imala uspona i padova ali su se (po meni) u zadnjoj sezoni izvukli, posebno sa krajem koji je skroz dobar i smislen.
Definitivno preporuka.

Mislim da finale S02 nece mnogo toga razjasniti,
vec stavise uvesti u jos vecu dubiozu i klifhenger.. ovim tempom lagano mogu 6 sezona, ali pitanje koliko ce publike da zadrze.
Kada sam pogledao kreatorov dosadasnji opus, ne obecava mi mnogo serija.
Sve je trebalo lepo da se zavrsi kao Wayward Pines, sa prvom... ali razvlace do bola. Bukvalno mi samo e06 iz ove sezone ostala u nekom dobrom secanju...
Pocetkom trece sezone cekam avion iz Losta da padne u gradic :ROFLMAO:

Poslednja izmena:

Ne znam kakva je igrica jer Plejstejšn nikad imao nisam, al' meni je ova serija super.
Ne znam kakvi su likovi u izvornom materijalu al' skoro nisam video bolji tandem od Pedra i Bele. Tako su legli jedno drugome da imam osećaj da je Pedro postao Beli drugi otac i van serije. Stvarno neverovatna gluma i hemija između dva različita naraštaja.
Takođe, skroz mi se svidelo to proputovanje ispričano kroz seriju, nekako je linearno a opet dojmiljivo u svakom smislu. Jedino ako ne grešim serija je malo potpala pod uticaj promocije "prava i sloboda" al' ajde.

Nije loša za razbibrigu. Na momente čak i dobra, ali demantuje već u sledećim scenama da je meh.

Počeh ovo da gledam zbog Prije, i odgledah jedino zbog nje, i činjenice da ima samo 6 epizoda.

Baš loše, loše jer deluje kao neki skuplji projekat a opet serija deluje tako jeftino nekako, možda najviše zbog same ideje i priče koja je već izlizani kliše viđen previše puta. Čak i gluma deluje nekako nižerazredno, posebno je ova serija lestvica dole za Ričarda Madena nakon Bodyguard.
Može se komotno preskočiti osim ako se baš nema šta trenutno gledati.

Vizuelno sjajno odrađeno, pogotovo scene u svemiru, izgled Meseca, svemirske stanice i sl, nije se štedelo na CGI platama :ROFLMAO:
Priča solidna i zanimljiva ali na kraju dosta nedorečena i konfuzna.
Stiče se utisak da su hteli još koju sezonu da snime ali su ih otkazali pa je cela priča poluzavršena.

6/10

Sagledao mini seriju: "Perry Mason" (dvije sezone). Nisam nikad cuo da je neko spominje, vec kao feliki fan "The Americans", pogledam zbog glavnog glumca. Nemam sta dodati i oduzeti. Radnja, glumci, setting. Odlicna. Nesto na kalup "Goliath" samo sa vise stila.

Šteta sto nema vise sezona ali je mozda ovako i bolje. Da je nisu razvoidenili.

Pogledao prvu sezonu Mrkomira prvog i 3 epizode druge. Naravno, guracemo do kraja ;) Lepo zamisljeno,epoha po mom ukusu,lepo odabrane teme,ali fali ono nesto... definitivno je ili losa gluma ili los humor. Ono sto sam zapazio je da je druga sezona ipak malo kvalitetnija.. videcemo do kraja. Steta. vrlo blizu da bude super, relax serija, ali kao sto rekoh, fali jos nekog zacina

Izašla nova, 6. sezona Black Mirror, 5 epizoda.
Pogledao u cugu prve tri, neke malo bolje neka malo manje, ali sve u svemu zadržan nivo i fazon, plus ove sezone pojačanje sa poznatijim glumačkim facama.
Al' prva epizoda sa Selmom Hajek 😄😂
Ja sam pogledao prve dve epizode 6. sezone, i pošto su epizode dužine filmova i svaka je za sebe, mislim da ih mogu oceniti.

Uglavnom da ne dužim jedna velika antipreporuka, ovo nije Black Mirror, nije ta tematika, taj vajb, ništa... Dakle us.ali su sve što je BM bio. Dalo se to naslutiti i u prošloj sezoni, ali tu su bar bile dve-tri pristojne epizode (ovo za sada neobećava)...

Dakle prva epizoda, ocena 3/10 (dva poena epizoda dobija na Selmicu i njenu furioznu šetnju u uskom žutom trikou i preglumljavanje sa španskim akcentom, parodiju same sebe), a druga epizoda 0/10, potpuno negledljivo i promašena tema i smisao Black Mirror franšize... Čak ako se ta epizoda posmatra nevezano od BM dakle strogo žanrovski (krimi/misterija neka) u pitanju je potpuni promašaj.

EDIT: Sad gledam na IMDB (te prve dve epizode (uz treću) imaju i najbolje ocene (nešto oko 7,5), dakle izgleda da je čitava ovo 6. sezona užasna... Inače nije mi jasno kako ova sezona serije ima ocenu 8.8, kad joj nijedna epizoda u sezoni nema veću ocenu od 7,6/10 a ima epizoda od po 5,9/10...

Poslednja izmena od urednika:
Upravo tako - teoretski prosek serije može biti i 10 a pojedinačne epizode ocenjene sa 1 (kažem teorijski da bih dočarao kako jedno sa drugim ne mora da ima i često i nema nikakve veze).

Da nije bilo TV-a ne bih ni znao za ovu seriju... Slučajno uhvatio jednu epizodu, a sad za vikend izbindžovao 2 sezone, svaka ima po 6 epizoda, 4 sezone ukupno, svaka prati po jednu priču.

Vrlo dobra serija. Kanađani su vrlo kvalitetno uspeli da iskopiraju šmek skandinavskih krimi trilera. Ponajviše me podseća nekako na danski filmski serijal Department Q i na Most. Uglavnom, dobre priče u ove dve sezone, jesu onako više procedural nego nešto preterano kompleksni zapleti i raspleti, ali imaju kvalitetan tok. Likovi upečatljivi, glavni tandem dobro uparen, fin razvoj likova i sporednih priča, taman ne luta previše van glavne priče. I dojmiljiva scenografija, vidi se da je uloženo u seriju.

Sve u svemu, rekao bih u žanru krimi trilera serija za apsolutnu preporuku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno