Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitajući knjige i gledajući GoT nikako nisam gotivio Targarjene zbog svoje crte ludosti, zlobe, nemorala, pokvarenosti...

S obzirom da ih nakon dotadašnjeg dela sezone još manje gotivim, sa tog aspekta je serija sa moje tačke gledišta položila ispit...
 
Odgledah HoD E7 i 8... ajde bolje je, zakuvava se lagano ali opet skok od par godina izmedju epizoda i onda onakav odabir glumaca za princeve mi je potpuno nejasan tj odabir glumca za Emona... izgleda starije od svih njih zajedno, otprilike kao da ima godina kao Ser Kriston Kol.
A Kol mladji nego sto je bio.
Samo se Dejmon ne menja nikako.
Kralj ima 200 godina i nikako da mre, a Dejmon ne ostari ni dana.:ROFLMAO::ROFLMAO:
Jos dve epizode i to je to. Neko napisa da je sve ovo samo uvod u nešto...
Izgleda da je cela prva sezona uvod u drugu sezonu i to je to.
 
A Kol mladji nego sto je bio.
Samo se Dejmon ne menja nikako.
Kralj ima 200 godina i nikako da mre, a Dejmon ne ostari ni dana.:ROFLMAO::ROFLMAO:
Jos dve epizode i to je to. Neko napisa da je sve ovo samo uvod u nešto...
Izgleda da je cela prva sezona uvod u drugu sezonu i to je to.
Taman kada se zavrsi sezona, knjiga u ruke... :) Elem samo da se jos kratko nadovezem, posto sam gledao na imdb-u i kada vidim ocene za poslednju epizodu. Masa 10/10 ocena i pozitivnih reakcija... meni potpuno nejasno, ali sto ljudi... sto cudi.

Da ne bude potpuni off, uporedo se posle duze pauze nastavilo sa gledanjem Succession-a.

Solidna je serija, ostale su mi jos 4 epizode prve sezone, ali sve imam utisak da joj fali nesto... nesto da se desi, ajde desilo se u 6-oj pa cemo videti kako ce se nastaviti.
 
Kakva King adaptacija?
Serija nije rađena po njegovoj knjizi.

Ja sam započeo Castle Rock, ali pogledao samo jednu i po epizodu, ne znam zašto sam prestao, ok je bila...

Moja greska ali ga je bome dobro kopirao, nisam ja puno fulao:

 
Završio "Five Days at Memorial". Ne opravdava ocenu na IMDB. Još jedna od mini serija koja traje duplo duže nego što ima materijala. Preterano i iritantno "preachy" u zadnjih ~3 epizode.
 
Kriston je sada tamo najmladji. :ROFLMAO:
 
Slabo se nešto pominjala, jel vredi vremena?
Upravo završavam knjigu pa bih joj možda i dao šansu
 
Ja knjigu odavno dobih na poklon, al nažalost nikako da stignem da pročitam. Što se serije tiče, meni je bila sasvim ok sve u svemu (jeste malo neobična, ali to je taj fazon priče). Šteta što su je otkazali nakon treće sezone...
 
  • Like
Reagovanja: nuk
Ladno se nastavila Avenue 5, prva sezona je toliko kretenska bila da je meni ustvari bila presmiješna, radujem se drugoj sezoni... :D
 
The Sinner završio sve 4 sezone ..nije loša i drži pažnju ,svaka sezona je posebna priča .Glavni fokus je na detektiva Harry Ambrosea. ocena jaka 7ica.
Počeo Succession i nešto guram na silu već 3 epizodu ,nikako da mi legne .Nastaviću još nekoliko epizoda da joj dam šansu .
 

HALT AND CATCH FIRE

da li je moguce da nije prevedena od s2e2. Kakva steta. Odlicna je.
 
Počeo Succession i nešto guram na silu već 3 epizodu ,nikako da mi legne .Nastaviću još nekoliko epizoda da joj dam šansu .
Prvu polovinu sezone sam jedva svario, maltene sam na silu gledao, ali je definitivno vredelo. Valjda mi je cela ta prica legla, zajedno sa tim likovima. Takodje, sigurno je prosao taj neki uvodni deo i stvari su krenule da se otvaraju i zaista mi je bio odlican drugi deo.
 

Preporuka od mene za Faudu.
Serija je mix vojne akcije, spijunaze i drame, prati specijalni anti-teroristicki odred Izraelaca koji se infiltrira na teritoriju Palestine i obracunava sa Hamasom, uz dozu drame koja pokusava da "docara" posledice takvog zivota kod obe strane.
Prva sezona je niskobudzetna i potrebno je malo vremena navici se na nesto drugaciji setting i pristup reziji ali kada uvuce u pricu i krene "krljanje" posle nekoliko epizoda bukvalno primorava bindzovanje. Uz to je format epizoda kraci pa se kroz epizode/sezone proleti.
Sezone su po pitanju radnje (prica iz pozadine koja se nastavlja u sledecu sez.) i kvalitetu, tj skoku kvaliteta produkcije vrlo slicne Boschu.
 
Poslednja izmena:
Koliko smarate sa izborom glumaca i godinama u HoD, sem crnih glumaca drže se svega iz knjige. Mislim da dosta ljudi ovde ni ne zna da je cela radnja Dance of the Dragons u suštini jako tanko opisana u knjizi World of Ice and Fire i da su morali pisati mnogo materijala da bi se snimila serija.
Sta vi onda kažete na promene radnje u RoP naspram source materijala? Sve je izmešano, ubrzano, glumci više loših nego dobrih, serija sa toliko pomešanih utisaka da je to neverovatno. Par stvari fantastičnih, dosta užasno glupo i loše predstavljeno. Bukvalno bi zakonima zabranio izmene source materijala ako misliš da snimiš seriju, film.
 
Odgledao 1883,serija je na mene ostavila baš jak utisak (za ovu godinu def.najbolja) .Tokom svih epizoda oseca se povezanost gl.glumice i publike koja je savršeno odradila posao! Atmosferičnost same serije,svi oni predeli vukoj... ,gluma,ma sve je za 10! Neko je ovde čini mi se spomenuo da je ova serija slična kao i Deadwood,po mom mišljenju ova serija nije ni primaći njoj,jer me u Deadwoodu apsolutno bolelo uvo ko će koga da ubija,pljačka i sl..čak je bila i malo naporna za gledanje.Dakle sve preporuke za 1883!
 
Deadwood, 50 mesta prazno, Hell on Wheels (kao AMC-ov bledunjav pokušaj Deadwood tip serije), 150 mesta prazno, pa onda dođe 1883 ili "Svi bi da opale Elzu".
 

Prilozi

  • yes-elsa-dutton.gif
    yes-elsa-dutton.gif
    2.2 MB · Pregleda: 128
Sheridan očigledno ima fetis prema fem fatale plavusama…
I to pije vodu u Yellowstone ali u 1883 je bas iritantno…
 
Nelosa skroz...
Mix Jennifer Lawrence i Jewel Staite (iz Firefly serije)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno