Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fascinantno mi je kad vidim ljude da pišu da serije danas ne valjaju ili ne drže pažnju.
A evo, ove godine smo recimo dobili neke sjajne nove serije ili nove sezone postojećih novijih naslova:

Barry S03- HBO u svom pravom sjaju
Atlanta S03/4- treća sezona koja je bila eksperimentalnija s formom, ali evo pola godine kasnije nam dolazi i četvrta koja je finalna, i sjajna
Severance - Ko je gledao zna dovoljno
The Bear - Čak i da ostane na jednoj sezoni, izuzetna serija koja u 20ak minuta upakuje toliko tenzije
We Own this City - Sajmon sa svojim šmekom, no na malo drugačiji način, s odlično odabranim glavnim likom koji vodi i vozi mini-seriju

I to je samo ono što sam pogledao.
Dakle da se ne lažemo, ima sjajnih serija. Skinite se s Netflixa samo :D

De Dag

Ne kapiram ja ovakve ideje, tipa gde je timeline uokviren u jednom danu, razvučen kroz 12ep.
Delovalo primamljivo ali vrlo brzo počelo da smara do te mere da mi je u pojedinim trenucima delovalo da ova serija ozbiljno može pomutiti domaće uratke po razvučenosti i kilavosti.
Da je od ovoliko materijala napravljen film možda bi i ideja imala nekoga smisla, mada sam zadnje tri epizode odgledao na FF x2 koje su tek priča za sebe.
Jedina svetla tačka je pozadinska muzika koja sadrži jedno 15-ak numera i koje su me iskreno i zadržala da ovo završim do kraja.
I malo sam iznenađen što se belgijskog filma (serije) tiče, očekivao sam nešto u rangu Tabule Rase koja mi se dopala i brdo nekih belgijskih filmova koji su mi baš bili odlični, ali ovde sam stekao utisak da su otišli na skandi recept crime mystery serija, pa otuda i ovaj promašaj.

Pa sad baš promašaj... Ta serija je u osnovi "samo" razvučena, moglo je i trebalo to da bude 4-6 epizoda i koliko se sećam taman posle toliko se i izdešavaju najzanimljivije i najbitnije stvari a posle smaruckaju.

Poslednja izmena:
Razvucen jeste jako, ali da je promasaj nije... Inace, Ristovski junior sad snima seriju inspirisanu ovom...

North Water je dobra serija, mozda sam malo vise ocekivao po glumackoj postavi i komentarima ali lepo je legla, prica je smislena, kasting odlican, scenografija i kostim top, a dodatnu draz daje to sto je deo snimljen na pravom brodu i Arktiku... Preporuka za mini seriju definitivno :)

Jesi gledao Halt and Catch Fire? :) Pošto kad god neko spomene Six Feet Under finale sledeća stvar koja mi pada je epizoda "Who needs a guy?" A posle se setim i The Simpsons parodije tih SFU scena :D :D
Uh, gde je izvuče. :)
Top serija, pogotovo nama matorcima, koji se još rado sećamo vremena pojave prvih kompjutera.
Ali “suština nije u kompjuterima. Oni su stvar koja će vas dovesti do stvari" i o tome se radi u ovoj seriji - o ukrštanju pet ljudskih života dok zajedno žive i rade, baš kao i u Six Feet Under i Mad Man. Suština nije u tehnologiji. Ona je tu samo da bi povezala ljude.
Likovi nisu savršeni, povređuju jedni druge i zaboravljaju šta je bitno, ali se uvek menjaju i čine bolje. Uvek postoji nada, nešto što je svetu sada preko potrebno i uvek znaju da ta nada proizlazi iz njihove međusobne povezanosti, a ne iz mašina koje su iskovali na osnovu te veze.
Kad se samo setim genijalne programerke Kameron Houv - Mackenzie Davis (Black Mirror)

0D9CE483-944A-48E8-9870-6C445C401C45.jpeg
Od mene topla preporuka.

baš kao i u Six Feet Under i Mad Man.
S tim da je meni lično tematika Mad Men bila extremno nezanimljiva (i Elisabeth Moss još extremnije odvratna 😂😂). Al ajd moooožda nekad makar probam i nju ponovo da gledam jer kao bio sam mlad kad sam je odgledao prvi put (dok se emitovala premijerno), ukusi se menjaju bla bla. Iako sam sa istom hipotezom išao u drugo gledanje The Sopranos pre par godina opet ni trunku to nije promenilo moj stav u vezi te serije.

Za Mad Men jedino sećam tako tih nekih momenata tj utisaka:

1) Kako je odvratna i iritantna Elisabeth Moss
2) kako banalne i dosadne ideje za te reklame xD
3) January Jones simpa :)
4) Jared Harris pokid'o ulogu.

Za mene je Halt and Catch Fire daaaleko bolja serija i upravo je skočila na viši nivo kad su posle season 1 prestali da pokušavaju da budu "Man Men, but with computers".
Mackenzie Davis (Black Mirror)

🥰🥰

Poslednja izmena:
Au bre @shamanNS, što toliko nagrdi Elisabeth Moss.:) Nemoj da si na kraj srca.
Odlična je glumica, s ozirom da je počela kao naturščik.
Posebno su upečatljivi njeni “close shots” izrazi lica.

Ne pratim bas redovno forum, ali citam teme koje me zanimaju...
Kada sam u poslednjem postu napisao da bolje gledate marvel serije nego sopranove.. khhhm, ko je ozbiljno shvatio taj ima problema,
Mnogo vecih od mene 😂
neprepoznavanje ironije je karakteristika egocentrika i narciosoidnih osoba...

ONTOPIC:
NTSF:SD:SUV ima potencijal, ali nije pokazan u prve dve eipzode...

Kad se samo setim genijalne programerke Kameron Houv - Mackenzie Davis (Black Mirror)

Pogledajte prilog 358512

Много ти мршава ова програмерка за моје укусе, куме.
А видиш и да су јој стопала, брате, 44 ладно :ROFLMAO:

Везано за тему - само пиво да попијем, па да се гледају прстенови седма епизода ;)

Što jes, jes @Salac UE
Konačno još neko na mojoj strani. ;)
Kažem ja da sa Elizabet Mos nema greške, cenim da je idealnih 38,
a i bolje da ljulja nego da žulja.😂
Dokaz
Tada me svi napadoše, sem @shades

Poslednja izmena:
Samo vas gledamo... sve je u redu :)

Meni je zajedničko za Žicu i porodicu Soprano da sam i jednu i drugu počeo gledati u dva navrata po 6-7 epizoda i odustao.. s tim da sam posle par godina doušnike pustio opet i odgledao u cugu sve sezone a Sopranove nikada više do dana današnjeg.. elem, od poslednjih odgledanih serija izdvajam "black bird", nekako mi je baš Finčerovska..

Ja sam bio nekoliko nedelja zaredom u inostranstvu gde nisam imao ništa da radim posle posla i vikendom, naterao se da odgledam Sopranove - sve sezone od početka, i to mi je sada verovatno najbolja serija ikad.
The Wire mi nije legla.

Zaspah sinoć na pola epizode RoP 😄

Preporuka za neku seriju koja je slicna seriji " ragnarok" tj ta tema, bogovi itd.. Moze bilo gde, ne mora samo sever

Meni je RoP savrsena uspavanka, kao Laku noc deco..
Prvu epizodu sam gledao tri veceri, drugu isto.
Sve po 15-20min i kunt..

I ako nisam imao nameru ipak pogledah ROP zadnje dve, sesta je konacno bila dobra i nesto sto lici na LOTR svet a onda opet ova zadnja uspavanka sa Hardfutovima kojih nije bilo u sestoj, zato je bila i dobra. I onaj sto je glumeo mladog Ed Starka isto cim ga nema i prokletih patuljaka epizoda bila dobra.

Efterforskningen, ili The Investigation, odlicna nordijska serija, od jednog od najboljih scenarista regiona koji je radio na Borgenu i Mindhunteru... odlicna krimi serija sa lepim osvrtom na senzacionalizam danasnjih novina...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno