Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rings of Power
Abramsova Mistery Box klasika, uz naravno glavnog pokretaca likova i radnje - osvetu. U jednom momentu bukvalno vidimo "mistery box" na ekranu... Jednostavno, pisci iz te kuhinje ne znaju za bolje. To im je najveci domet i misle da ce tako da drze gledaoce. Abrams, Lindeloff, Kurzman, i ovaj dvojac iz njihove skole prepisivanja koji stoji iza ovog najnovijeg pokusaja, sve na isti kalup, likovi komotno mogu da preskacu iz jednog u drugi univerzum iz njihovih uradaka i nista se ne bi promenilo. Posle havarija sa Star Trekom, pa Star Warsom doslo je na redu i ovo. Jer, sto da ne...Secate se (ako se iko seca uopste lol) kako je prikazano detinjstvo Spoka na Vulkanu i potom detinjstvo svemirskog isusa Majkl Burnam iz ovih novokomponovanih Star Trekova?
Pa eto, bukv to su iste scene koje dozivljava i ova osoba koju pratimo na svom putu osvete i potrage za zlikovcem po galaks, pardon, Srednjoj Zemlji.
Njen kasniji zivot? Paaa secate se kapetana Kirka iz Abramsovih Star Trekova? Ostar, neobuzdan, sklon alkoholu i tucama...batine, laseri i nebriga za posadu i sve oko sebe? A potom opet potraga za osvetom zbog stradalog oca haha

Koja pliva od Valinora nazad i nailazi na random likove iz Harrad-a usred okeana koji su ste jelte nasli tu.
Bukvalno isto kao u Abramsovim Star Trek i Star Wars (a i ostalim) filmovima. Cak i taj momenat da taman kada pocnes da mislis "cekaj, koja je logika ovde" - tacno se u tom momentu desi akcija. Bukvalno mozes da predvidis "big action setpiece" momente kada radnja upadne u corsokak i nema nikakvog smisla vec je ubacen "convinience" kako bi radnju pogurao dalje ka akcionoj sceni.
Galadriel je iritantna, karaktera nigde. Ljuska o kojoj znamo samo da hoce osvetu i to je to. Svi oko nje su nesposobni, mahom muskarci naravno, kukavice su ili kancelarijski radnici koji nisu izasli na teren... Elrond politicar, Gil Galad glupi vladar kome Elrond pise govore (??)
Celebrimbor u jenom momentu kaze nesto tipa da su zrtve ocekivane kod nekih velikih dela Elrondu, koji je bukvalno izgubio porodicu zbog tih velikih kovackih dela i opsednutosti dela Elfova istim...a ovaj, kul bro

Dwarfovi su mi ok. Ako izuzmem dva Durina, ali stagod :D Ok mi je i koriscenje prakticnih efekata i prostetike umesto CGI za orkove, sto je za pohvalu.

Mislim da ce ovo drzati ljude neko vreme ali iskljucivo sa ovim doziranjima misterija i akcije, ali sto rece lepo nekada davno mr Plinkett, ni macku neces moci dugo da zanimas mahanjem sjajnog objekta pred njom :)

Vruc Vetar (1980)
https://www.imdb.com/title/tt0191747/
Sjajno sjajno, nije razvuceno (ima samo 10 epizoda), humor i likovi kakve danas mogu samo da sanjaju da napisu i odglume..
9/10

Vruc Vetar (1980)
https://www.imdb.com/title/tt0191747/
Sjajno sjajno, nije razvuceno (ima samo 10 epizoda), humor i likovi kakve danas mogu samo da sanjaju da napisu i odglume..
9/10
Danasnji glumci nemaju taj nivo da iznesu svoje uloge na ovom nivou. Ta generalcija glumaca je otisla ovo sto je preostalo ili vise ne snima ili se jos malo pojavljuju ali ta era je zavrsena. Ovi danasnji sto glume su dno dna.

Pogotovo sto sam juce video da snimaju Svi vole Rejmonda na nas nacin a glavna uloga je Andrija Milosevic i radni naziv serije Svi vole Andriju. 🤮

Danasnji glumci nemaju taj nivo da iznesu svoje uloge na ovom nivou. Ta generalcija glumaca je otisla ovo sto je preostalo ili vise ne snima ili se jos malo pojavljuju ali ta era je zavrsena. Ovi danasnji sto glume su dno dna.

Pogotovo sto sam juce video da snimaju Svi vole Rejmonda na nas nacin a glavna uloga je Andrija Milosevic i radni naziv serije Svi vole Andriju. 🤮
Mislim da čak ni to ne može biti toliko loše kao pokušaj da snime "Sinđeliće" bukvalno po istom scenariju za "Seranove" (Los Seranos).

Pogledao sinoć i The Boys do kraja 3. sezone. Dobra i 3. sezona, sve tri sezone su mi super!

Uh, a kako mi se svidela scena kad je M.M. patosirao onog očuha svoje ćerke, to sam čekao celu sezonu!🤣

Onaj Andrija moze da glumi samo likove nazvane Andrija poslednjih godina i to je to. O mladjim pokusajima glumaca ne treba trositi reci. Krenula je hiper produkcina serija koje su ******.
Pre mesec dva sam slusao na radiju mislim Nebojsu Dugalica i pricao je kako je napustio neku seriju jer u novoj sezoni ono sto je radjeno ranije za jednu epizodu snimano je tipa 10 dana a za novu sezonu taj isti posao se snimao za 3 dana. On video ne valja i napustio.
Sinoc zavrsio Boyse, kako su odradil kasting svaka im cast. Tacno su pogodili srz, daj coveku moc i videces sta ce biti, ono najgore osobine prikazuju

Mozda gresim, posle prve sezone Crnog Gruje, prva serija koju sam odgledao i da nesto valja u cugu su Senke, kazu da su Besa i Ubice moga oca isto dobre ali to nisam gledao

Poslednja izmena:
Gledao sam razne doktorske serije i nekako mi se izdvajaju House i ovo. House se vrti svako malo i volim da odgledam poneku ali više mi je kao Sci-Fi, Doc Martin nekako realističan i zabavniji. A glavni lik mi nekako, sa izuzetkom kose, liči na pokojnog dr Zorana Stankovića.
Još dve epizode, čini mi se, pa sledi sezona 5 na Superstar 2 TV.
S druge strane, upravo prikazana poslednje snimljena iz sezone 9 na Pink Family.
Od 7. septembra ide poslednja, sezona 10.
Eee dobro si nas podsetio. Ovo sam baš davnooo gledao i skoro sam zaboravio sve epizode. Moraću da se podsetim ovih dana. Inače,gotivna mi je bila serija,malo humora,malo drame,malo romanse...

Je l ste gledali "Echoes" sa netfliksa? Odgledah prvu ep i izgleda mi kao da moze da bude vrh a moze i tesko sra**...

Molim vas da imate u vidu - ko sledeći pomene u bilo kojem kontekstu boju kože, seksualno opredeljenje ili na bilo koji način pomene odredjenu društvenu grupu biće udaljen sa foruma najmanje 30 dana. Znam da većina vas razume i odobrava ovaj stav.

Je l ste gledali "Echoes" sa netfliksa? Odgledah prvu ep i izgleda mi kao da moze da bude vrh a moze i tesko sra**...
Upravo.

Radije bih da nisam počinjao, ali istovremeno nije da je bačeno vreme, interesantna je ideja i zaplet, zapravo zbrka totalna do pretposlednje epizode. Nisu se najbolje snašli sa svim komplikacijama, kako da to sve slože, ali nije da je bio lak zadatak. Rekao bih da je ocena na IMDb preniska, bolji je malo dojam, barem moj.

Odgledao ja. Malo mind fuck ali dobra. Negde 7/10 . Doduse ja nju obozavam pa bi nju gledao i kako hekla.

Schitt's Creek

AAAABYjpEqEKdfqDMWAmrQVSX1kdryxDhpyiVJ3AHH9vRBD5HC3fVu-1Lo3G0JVLIDlWm1hvnPNnSGs8-VIvt0iaAoUR4x...jpg

Odgledah svih 6 sezona, možda najbolja komedija koju sam gledao. Baš mi je legla.

Pogledao prve dve epizode Rings of Power, za sada deluje okej i da može biti dobro ako ne budu forsirali "tempo" koji je Nex u svom postu objasnio.
Casting je mogao biti daleko bolji, velik deo mi se ne svidja.
8/10
Slažem se sa ocenom, casting je baš "onako".
Kako su krenuli, nadam se da neće biti 125 sezona.

Meni jedino smeta u House of the Dragon je taj koji je pisao scenario ima mnogo bolesno razmisljanje:

prvo kada je kralju predlagano da ozeni devojcicu i sada kada mu je ponovo predlagano da se njegova cerka uda za brata od 2 godine.

Istoriju Targarjena je osmislio Džordž Martin, još u Igri Prestola se spominje taj njihov običaj da se međusobno žene i udaju. Inače, sve to što zameraš se dešavalo među plemstvima raznih naroda i civilizacija. Ne kažem da tako treba, ali nije Martin otkrio toplu vodu, niti čovek koji je pisao scenario.

držimo se teme, hvala na razumevanju

Čim završim tetralogiju Simonsa hoću da opet pročitam Vatru i Krv.
Sjajna treća epizoda. Laku noć!

Taman sam hteo da se skinem sa svih serija i pocnem Severance. Sinoc odgledah finale 1 sezone.

boom-mind-blown.gif

Lost je mala beba za ovo, kud sam pocinjao koji djavo. Odlicna serija, Stiller bolje da rezira nego da glumi. Muzika, gluma likova neverovatno pogotovo kad su odvijeni i neodvojeni totalni shift.

Počeo da gledam i drugu sezonu Resident Alien. Isti kvalitet kao prva,dobre fore. Mada mislim da će je Syfy otkazati nakon ove druge sezone.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno