Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutros me dočekale dve epizode Rings of Power. Pre polaska na tehnički pregled za auto pogledah 15 minuta i baš mi deluje zanimljivo. :)

Na dobro poznatim sajtovima za filmove i serije ocene bas i nisu srecne e sad dal zbog namernog pristrasnog pljuvanja ili samog kvaliteta saznacu veceras.

Isto kao i sa poslednjom Star Wars trilogijom.
"Kritičarima" se sviđa, publici ne.

lotr.jpg

Odlicna je, svidja mi se sto nam prikazuje mapu detaljno. Za sada opravdava budzet

The boys.. Korektna razbibriga :) 8/10

Ne, stvarno vrhunski glume. I izbor glumaca je odlican. Treca sezona je po meni mozda i najbolja.

Vi koji gledate Star tek, gledao sam Pikarda prvu sezonu i u dilemi sam za drugu, vidim pohvale ali ljudi mislim covek(Patrik Stjuart) ima 100 godina i jedva prica, meni mnogo cudno da ga gledam kao kapetana

Moj utisak je posle prve epizode.. ako uspete da ubedite sebe da ovo NIJE lotr, da NEMA veze sa lotr i NIKAD ne sme da se poveze sa lotr, da je gledljivo..za sada.
Ne znam, ja bas gledam suprotno, zelim da povezem sa Lotr i zanimljivo mi je sta je sve radila Galadrijel kad je bila mlada, Elrond takodje, Harfuti koji su ako se ne varam preci Hobita itd.

Fora je u tome sto u filmovima nema sta da se ceka, akcija ide odmah, dok serija dozvoljava malo sporiju radnju i mozda je ostalima to malo cudno i smeta im...

Vi koji gledate Star tek, gledao sam Pikarda prvu sezonu i u dilemi sam za drugu, vidim pohvale ali ljudi mislim covek(Patrik Stjuart) ima 100 godina i jedva prica, meni mnogo cudno da ga gledam kao kapetana
Meni možda druga sezona bila bolja. Ali taj utisak da uopšte nije za kapetana nikako ne može da izbledi. Pa sve pomislim, kako je u TNG bilo situacija da i sretnu nekog starijeg kapetana ili admirala, i i tad su se pitali ovi mlađi. "Poštujemo te, sve super, ali ovde sam ja sad kapetan". Baš je bilo scena gde su matorce sklanjali sa mosta da ne bi pravili gluposti. A sad Picard omatorio, i svi za sve pitaju omatorelog njega... Ma daj...

Umesto da izgrade nove likove, oni cede lik Picarda.

Krenuh da gledam danas ovu novu seriju "U Klinču", prva epizoda je prošla okej, ali druga... da li samo ja imam problem sa dupliranim replikama, rečima koje fale? I to se ponavlja na svakih 2-3 minuta, katastrofalno odrađeno...

Nathan for you:
10/10
Prvo sam se krstio sta to gledam, pa potom plakao od smeha kada sam skapirao o cemu se radi. Bog otac.

Velika preporuka za Moju genijalnu prijateljicu, nije nesto sto obicno gledam, ali je devojka zaboravila trecu knjigu na letovanju i kao ajde da pogledamo seriju, ima je na HBO MAX ( koji ne radi u ITA bez VPN, ali radi u Monacu, Monte Carlu, Hrvatskoj i Sloveniji ) i odusevila me je, a ona je preplakala pola serije :)

Fenomenalna atmosfera i fantasticno docaran duh tog vremena i Italije. Kasting, dijalozi, scenografija, kostimi, muzika su me podsetili sto je Italijanska kinematografija bila toliko dobra pre :)

Naravno, Sorentino kao izvrsni producent je bio jedan od razloga da pocnem da gledam :)

"lotr: rings of power", po meni vrh (obožavam obe trilogije). Nema mnogo razvlačenja (za seriju), sasvim dovljno akcije za prve dve epizode. Atmosfera je indentična onoj u lotr. Samo mi još "meteor" nije jasan...

The Rings of Power - cekao sam je punih 5 godina, od kada su je najavili. Cekao sam dostojnog naslednika LotR vec skoro 20 freakin' years.

Da li sam to i dobio, ne smem jos da sudim. Ove dve epizode su bas jako zakuvale sa likovima i time sto jos ne znamo za bar tri lika, ko su i sta ce biti. Tolkin je u drugom razdoblju bio bas skrt, pa je to ostavilo dosta mesta za interpretaciju. Ono sto mi je bas dobro je sam kvalitet. Serija vise odise sa nekim filmskim "vibe-om", nego sa TV serijom, u smislu scenografije, muzike i ocigledno budzetom.
I kao sto je neko rekao, inkluzija mape je jaaako dobra stvar, da ljudi steknu utisak gde se sta odvija i da povuku paralelu izmedju serije i filmova.

Ocenu cu dati kad saznamo ko su dva bitna lika ("covek meteor" i Halbrand), jer su ti ili napravili genijalan potez ili ce sve zeznuti. Necu da pisem vis eo tome, jer ce biti spojler....

Rings of Power - ako se ne varam, 'meteor' bi trebalo da je jedan od Majara (verovatno svima nama najpoznatiji, da ne kucam bas).

Ne znam, ja bas gledam suprotno, zelim da povezem sa Lotr i zanimljivo mi je sta je sve radila Galadrijel kad je bila mlada, Elrond takodje, Harfuti koji su ako se ne varam preci Hobita itd.

Fora je u tome sto u filmovima nema sta da se ceka, akcija ide odmah, dok serija dozvoljava malo sporiju radnju i mozda je ostalima to malo cudno i smeta im...

Galadriel je i u ovoj fan fiction priči jedno od najstarijih bića, ali stvar je u tome da ona nije Xena ratnica kako je ovde predstavljaju, jer nema potrebe da bude amazonka. Elrond je ovde "osoba sa sklonostima prema svom polu", a to je totalna glupost jer ima, bar bi trebao imati, ženu i kćerku. Hrpa izmišljajenih likova, people's of colour itd... Stvar je što nemaju prava na Silmarillion pa su i tu ograničeni. Vizualno vrlo dobro, ali nema veze sa lotr. Bolje da su izmišljali nešto svoje. Ionako su ih fanovi popljuvali.

Elrond moze imati zenu i cerku samo ako Galadrijela ima decu. A Galadrijela je dobila cerku par stotina godina nakon pocetka Drugog doba, koja (cerka) se udala za njega tek pocetkom treceg. Dakle, 3500 godina kasnije...

A i brate, da sam ja ziv par hiljada godina, svasta bih probao :D

Velika preporuka za Moju genijalnu prijateljicu, nije nesto sto obicno gledam, ali je devojka zaboravila trecu knjigu na letovanju i kao ajde da pogledamo seriju, ima je na HBO MAX ( koji ne radi u ITA bez VPN, ali radi u Monacu, Monte Carlu, Hrvatskoj i Sloveniji ) i odusevila me je, a ona je preplakala pola serije :)

Fenomenalna atmosfera i fantasticno docaran duh tog vremena i Italije. Kasting, dijalozi, scenografija, kostimi, muzika su me podsetili sto je Italijanska kinematografija bila toliko dobra pre :)

Naravno, Sorentino kao izvrsni producent je bio jedan od razloga da pocnem da gledam :)
Takodje moja preporuka za My brilliant friend. "Stronza" kako smo je supruga i ja iz miloste zvali. 🤓 Slazem se sa svime sto si napisao. Mnogi misle da je ovo "zenska" serija ali naprotiv ovo je ozbiljna drama. Masterpiece.
Zajedno sa 1883, Severance, Pachinko i Stranger Things meni top 5 serija koje sam gledao ove godine.

Rings of Power je sasvim solidna 7-8/10 tv serija, za sada. Produkcija je fantastična,a i treba s obzirom koliko je sve ovo koštalo, muzika takođe.Eregion,Kazad-Dum fantastični!

A ovi što kukaju po netu kako je ovo grozno moraju da imaju u vidu da je Amazon ugovorom sa Tolkien Estate-om obavezan da napravi 5 sezona ROP-a , tako da će sve ovo da potraje tamo negde do kraja decenije tj. ~2030-e :LOL:

Gledao sam razne doktorske serije i nekako mi se izdvajaju House i ovo. House se vrti svako malo i volim da odgledam poneku ali više mi je kao Sci-Fi, Doc Martin nekako realističan i zabavniji. A glavni lik mi nekako, sa izuzetkom kose, liči na pokojnog dr Zorana Stankovića.
Još dve epizode, čini mi se, pa sledi sezona 5 na Superstar 2 TV.
S druge strane, upravo prikazana poslednje snimljena iz sezone 9 na Pink Family.
Od 7. septembra ide poslednja, sezona 10.

Dobra jeste ali nisu trebali da menjaju kraj iz knjige. Mnogo se izgubilo time.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno