Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledao Witcher s2, vrlo sam zadovoljan. Nije 1-1 sa knjigama, bar kolko je meni ostalo u sećanju, davno sam ih čitao, a kad sam bratu nestanu 🙂)

Succession, ne volim ovakve serije ali ovo je ozbiljno dobra serija.

Pogledao Witcher-a. Može da prodje ali mislim da će se više svideti ljudima koji nisu nikada imali kontakt sa Witcher univerzumom bilo kroz igru ili knjige. Suviše toga je promenjeno u odnosu na izvorni materijal pa je više kao fan-fiction materijal.

Da dodam kad pomenu ozzy83. Konfuzija sa novim likovima, mestima i dešavanjima je na visokom nivou. Samo nabacuju bez uvoda.

Poslednja izmena:
Završio Witchera drugu sezonu i bez prethodnog znanja o priči iz knjiga i odigrane polovine igre serija je odlična, prijatno me je iznenadila Bodnijeva gluma.

Witcher druga sezona bas bas tanka.

Witcher druga sezona skroz odlicna. I bas se vidi razlika u budzetu u odnosu na prvu.

Y3ghtKt.jpeg

Да сумирамо:
Вештац, друга сезона, скроз добра али је срање. Ако си прочитао књигу јесте, а ако ниси исто јесте... или није... `бем ли га.

I ja ne znam sta bih rekao za The Witcher... Ko je igrao The Wild Hunt, prica ce mu biti tanka.

Ova cela sezona deluje kao uvod u moci i znacaj Siri. Nekima zbog Elder Blood, nekima zbog cinjenice da je princeza Sintre, iako je mnogo vise od toga.

Ali bih mnogo vise voleo da je cela sezona imala neki veci klimaks. Ovako je malo "bleak", sto bih im oprostio, ako ce treca seozna izaci za par meseci, a posto cemo cekati jos cca 2 godine... 7/10 (sto je za serije bas malo, kao 5/10 za filmove, u mom svetu).

Završio Witchera drugu sezonu i bez prethodnog znanja o priči iz knjiga i odigrane polovine igre serija je odlična, prijatno me je iznenadila Bodnijeva gluma.
Zezaš?
Pa lik je car nad carevima vazda bio, šta tu ima da iznenadi.

Nego kad ste je već stukli pre dva dana izašla?
Ja počeo prvu odgledao recap (skontao da sam sve pozaboravljao), odgledao par minuta Cavillovog "glumim i pričam kao da imam moždani udar, pokušao sam čak i da zaplačem", i odgodio gledanje za vreme kad budem bolje raspoložen...

Zavrsih i ja drugu sezona Witcher-a.

Rekao bih bas toplo-hladno… mnogo konfuzno, mnogo likova, ne mogu da pohvatam ko pije a ko placa. Mislim da su to mogli na bolji način da odrade, pogotovo za nekog ko nema nikakvo predznanje.

Mada možda to i nije tako loše, možda navede ljude da čitaju knjige. Meni igra čeka na PS4, tako da mislim da ću prvo to a onda i knjigu u jednom trenutku.

Slažem se sa jiggy-em, sto se ocene tiče a to je prvenstveno zbog cele konfuzije da se pohvata priča i likovi.

EDIT: I da dodam, onaj pokušaj humora sa Jeskirom mi je bas previše i dosta kvari samu atmosferu serije.

Poslednja izmena:
Igre se dešavaju posle knjiga.
Serija okvirno prati knjige.

podizem ulog: nisam gledao, ali je ******. 🤔👎

Zezaš?
Pa lik je car nad carevima vazda bio, šta tu ima da iznenadi.

Nego kad ste je već stukli pre dva dana izašla?
Ja počeo prvu odgledao recap (skontao da sam sve pozaboravljao), odgledao par minuta Cavillovog "glumim i pričam kao da imam moždani udar, pokušao sam čak i da zaplačem", i odgodio gledanje za vreme kad budem bolje raspoložen...
Ajd bre ne trtomudaj. Sve, sve, ali se Cavillu ne moze zameriti kako glumi Geralta. Glas, mimika, tempo govora...sve je skinuo iz igre. Ja tu ne zameram nista. Plus je neko ko voli da igra igrice, pa je i tu potkovan

Meni je druga sezona Witchera uopšteno bolja od prve. Ono što me nervira jeste način na koji ide priča o vilenjacima jer su tu em tanki em mi se ne sviđa kako su predstavili Filavandrela i naročito Frančesku. Takođe totalni WTF mi je šta žele sa Fringilom jer em je lik bezvezan i minoran em mislim da ni sami ne znaju kuda bi sa njom i njenom pričom. Freja u ulozi Siri daleko bolja nego u prvoj sezoni a Henri kao Gerald IMHO standardno dobar. Kim kao Vesemir takođe odličan, ostali vešci po meni tanki.

Davno sam čitao ali ovaj Witcher nema veze sa knjigama. Kad se zanemare ionako nerealna očekivanja da će ga raditi po knjigama onda i može da prođe.

jel ima ista da je ikad uradjeno 1/1 sa knjigom, uglavnom kreativna sloboda nastupi

jel ima ista da je ikad uradjeno 1/1 sa knjigom, uglavnom kreativna sloboda nastupi
I ne treba 1/1. Ovde je problem što su uzeli 10% a ostalo je kreativna sloboda. Samo su iznervirali ljude koji vole serijal.

Isto tako su iskasapili i Foundation, WoT...uvek se nadje neki pametnjakovic koji misli da je bolji pisac od originalnog.
Prijatno sam iznenadjen da je Witcher, druga sezona, mnogo bolja od prve, obicno je obrnuto.
Mada imam srecu sto nisam citao knjige, ni igrao igricu, pa nemam neka preterana ocekivanja.
Jedini svetli primer je The Expanse, jedino su pri kraju bili prinudjeni na odredjene promene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno