Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jaoj, kako ih obožavam. 😂
Ma serija je skroz otkačena, totalno ludilo.
S obzirom da bizarnosti i crnog humora ima na pretek, nije za svakog.
Opičeni vampiri zahtevaju i opičenu publiku.

Ја сам одгледао филм од Таите и оплакао, надам се да је серија једнако добра. Има и интервју са неким вампирима, исто урнебесан.

Poslednja izmena:
Još bolja, prvu sezonu je preveo kolega memich i dokazao koliko dobar prevod može da doprinese nemerljivo boljem utisku. Doduše, dao je sebi umetničku slobodu, pa je negde namerno pogrešno prevodio kako bi je prilagodio našem jeziku i dočarao šalu, kao kod razgovora o ružama između Nandora i Giljerma, što malo ko ume. Šteta što nije nastavio i sa drugom sezonom, nego je postavljen hrvatski retail prevod (nije loš, za moj ukus previše precizan za komediju, ali nije duhovit ko memich-ov). Nadam se da će nastaviti sa trećom koja je u toku. Svaka čast, skidam kapu.👏

Poslednja izmena:
Kad ste kod prevoda, gledao sam Supernatural s mojima skoro, i neko je tu baš naubacivao ExYu fora.😄

A i do j*ja mi je bilo kad sam u staroj seriji Galactica pročitao da je sajlonac rekao "Opa bato" kad su mu rekli da su locirali Galaktiku.😄

A ova serija o vampirima mi super deluje, i sviđa mi što vidim tu da glumi i ovaj što je glumio Rejnholma (gazdu) iz IT Crowd. 😎

Krenuo da gledam Drzavni sluzbenik 2 sezonu, majko sveta sta je sa zvukom nista ne razumem sta pricaju.

Krenuo da gledam Drzavni sluzbenik 2 sezonu, majko sveta sta je sa zvukom nista ne razumem sta pricaju.
Ja tu nisam imao problem koliko u Mocvari.

Inace Svadba dobra za sada.
Ja obozavam Tonija kada vidim na malom ekranu, ali transformacije F.Djurica iz ulogu u ulogu meni je fascinatna.
Inace u prvoj epizodi se pojavljuje i Gala Videnovic a da uopste nisam nju izvalio.

Iako sam samo na pola sezone, toplo preporučujem ovu seriju. (y)

54d10a8f51.jpg.webp

Završio sinoć gledanje Midnight Mass.

Po meni po kvalitetu tu negde rame uz rame sa Hill house, a dosta bolja od Bly manor (ostalih mini serija Mike Flanagana), i u neku ruku mi je bila "dosta tečnija" za gledanje od Hill house.

Svidelo mi se kako su izgrađeni likovi, njihovi živopisi i međusobni odnosi i taj vajb male ostrvske zajednice, gde se svi poznaju i upućeni su jedni na druge i ostale specifičnosti tog načina života, a pomalo me "smorila" religijska tema i to mlaćene (iako razumem simboliku vera-neporočnost vs besmrtnost-poročnost, koju je režiser želeo istaći, i koja ne bi funkcionisala da glavni akteri nisu svešteni i vernici i da nam nisu ponuđene dve strane iste jabuke).

Ko što je već istaknuto da su pojedini dijalozi su nepotrebno opterećujući, dugi, besciljni, ali serija u globalu ima solidan tempo, mini obrte na pravim mestima, a glumačka ekipa je sve vrlo dobro iznela.

Po meni se pomalo pretrčalo preko nekih pitanja npr.

kako je gospodar vampir preživeo ko zna koliko godina u pećini u pustinji bogu iz nogu bez izvora krvi?
Šta ga je motivisalo da proputuje pola sveta do tog ostrva, gde je onda morao da se pomuči da prvo zarazi ostrvljane, a onda da realizuje svoj "master plan" da se zaraza proširi i na ostatak čovečanstva, umesto da su on i pop, po izlasku iz pustinje, zaseli u prvi veći grad, izrokali desetak-dvadesetak ljudi, koji bi zarazu ekspresno proširili na milion ljudi, i posao gotov.
Takođe mi je nejasno, šta bi radili kad bi master plan uspeo u celosti? Čiju krv bi pili, kako bi se izdržavali i opstali?

i olako propustilo da se "poentira" i da jasna pouka i poruka, ali eto...

Na kraju, za uobičajenu Netflix seriju, ova serija mi je vrlo vrlo dobra, eto bar 7,8/10.

Ako bi ste pomešali Suits, Shameless, Californication i malo Black Mirror-a dobili bi ste: Rake
Zasad (malo više od jedne sezone) skroz OK, 8/10.

EDIT: ima na HBO Go (Pickbox)

In total, 460 different series were voted for by 206 TV experts – critics, journalists, academics and industry figures – who came from 43 countries. Each voter listed their 10 favourite TV series of the 21st Century, which we scored and ranked to produce the top 100 listed below.

Dobra i sveža lista!
Sad redosled je druga priča :)

Ima li potrebe za stalno "objava prevoda" komentarima na onoj temi?
Tebi verovatno nema, ali možda ima nekoga ko jedva čeka da odgleda sledeću epizodu, pa čisto da se informiše da može još večeras da je pogleda i svrsta u poslednje odgledanu. Nije mi jasno, šta to tebi toliko bode oči, jedan post u nedelju dana, pa moraš bespotrebno da komentarišeš. Što jednostavno, ako ti toliko smeta, ne preskočiš i nastaviš svojim putem. Ja bar tako radim, ne upuštam se u nešto što mi je besmisleno. Konstruktivnije bi bilo da nečim pametnijim doprineseš temi, recimo, da prevedeš nešto zanimljivo, pa da svi imamo bar neku korist. Ja bi ti prvi dao (y), nego što izigravaš policajca. Koliko znam postoje oni kojima je to posao. Ili si samo još jedna tužibaba u nizu?
Ovako, ukucao si sebi jedan post više, manje vredan od mog.
Nije sve u kvantitetu, ima nešto i u kvalitetu.;)

BTW: evo jedna preporuka od srca Fleabag

Poslednja izmena:
Ovo nije tema za prevodioce. Tako da su tvoji komentari offtopic. Ko "jedva čeka da pogleda" je već video tvoj prvi samo-promotivni komentar i od tad valjda zna gde kačiš titlove i kako da ih nađe i samim tim samoinicijativno može tamo da ode k vidi ima li novih epizoda ili nema?
Ovo ti je tipa 6? komentar tog tipa a ja sam komentarisao samo 1 zbog toga što radiš offtopic i "spamuješ" iz ugla većine koji ovu temu.

Pre tog komentara sam komentarisao tj samo izmeo moj stav da po meni ta serija nije komedija nego dramedy.

O tome ko je korisniji član ovog foruma nek sude drugi.

p. s. Ja kad sam bio dokon i hteo da "doprinosim zajednici" nisam prevodio serije nego sam "digitalizovao" (= scan, OCR & dalja obrada do finalnog e-book) knjige pa nisam dolazio na Benchmark i promovisao moje radove. Nego sam ih kačio na forum i temu koja je bila mesto za tako nešto.

Stvarno, s obzirom na to da možemo biti samo zahvalni ljudima koji predvode serije i filmove za DŽ, najmanje što možemo je da im "tolerišemo" obaveštavanje o okačenim prevodima, a koje neki zaista i čekaju. Ionako to rade iz entuzijazma, cenite to...

Super što su neki face, mogu da gledaju i sa engleskim titlom, ili i bez titla, ali da bi gledao novu epizodu s porodicom, srpski prevod ti treba. Nikog @Shomi22 ne uznemirava svojim prevodima. 😎

Inace Svadba dobra za sada.
Ja obozavam Tonija kada vidim na malom ekranu, ali transformacije F.Djurica iz ulogu u ulogu meni je fascinatna.
Inace u prvoj epizodi se pojavljuje i Gala Videnovic a da uopste nisam nju izvalio.

Umro sam od smeha na: mrzim belu mafiju, mozda i on mrzi pandure :)

p. s. Ja kad sam bio dokon i hteo da "doprinosim zajednici" nisam prevodio serije nego sam "digitalizovao" (= scan, OCR & dalja obrada do finalnog e-book) knjige pa nisam dolazio na Benchmark i promovisao moje radove. Nego sam ih kačio na forum i temu koja je bila mesto za tako nešto.
Svaka čast, skidam kapu za tvoj rad. Eto vidiš, nešto korisno i od tebe. 👏

U tome je suština, “doprineti zajednici“ i ne mislim da je ovo samopromovisanje, jer iza sebe imam 1000 prevoda, pa ih ne “objavljujem”. Pošto je ovo jedina tema o serijama, a ova serija svakako zavređuje pažnju, to radim upravo zbog zajednice koja prati baš ovu temu, da ne mora svakog dana da proverava da li se prevod pojavio.
Inače slažem se, ako to nekome smeta, prestaću. Ne moram čak ni da prevodim.
Moja dobra volja.
Nego da si ti meni živ i zdrav, opusti se.
Da ne bude offtopic, pogledaj još jednu dobru L’amica Geniale
Bićeš mi zahvalan na preporuci. 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno