Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ezel je fantastična serija nego ljudi imaju predrasude da je to neka tamo "turska serija" i ne pomišljaju da joj daju šansu.

Da..
Pogledaj i Sahsiyet, igraju glavna glumica i jedan od glavnih glumaca(iz druge sezone) iz Ezela. Kraća je, 12 epizoda.

Ezel sam gledao nekad, ali nikad je nisam zavrsio, mozda nisam ni do pola stigao. :D

Po preporuci iz tvog posta, pogledao sam Rojst i De Twaalf... prva dobra, druga odlična, čak bi rekao i maestralna. Sledeće na redu su Clan i Engrenages. Broen sam gledao pre par godina, po meni je remek delo, neka priča ko šta hoće... ovaj tvoj post zlata vredi. Zamolio bih te i ubuduće da skreneš pažnju na dobar sadržaj, očigledno nam se ukusi podudaraju... pozdrav.
Baš tako, De Twaalf je maestralna. Veruj mi, ne bih gubio vreme da je prevodim, da nije takva. Na prvi pogled deluje kao standardna sudska drama, ali se ukskoro pretvara u triler. 12 porotnika treba da donesu presudu, ali se postavlja moralna dilema, kako su ti nasumično izabrani ljudi pogodni da bilo kome presude. Majstorski scenarijo i analiza likova koja nijednog trena ne ispušta delove priče u toku deset epizoda. S obzirom da je belgijska, ja sam raspamećen. Svima je od srca preporučujem.

^ Ha, ha, ondak preporuka i za turskog Zagora - aka Zagor Kara Bela

Nego, odgledah u dva dana korejsku mini seriju My name https://www.imdb.com/title/tt12940504/

Onako, klasična korejska serija/film osvete, sa super dobro urađenim akcionim scenama, ali, nažalost bez neke dublje priče i zapleta i bez harizmatičnih i dobro razrađenih likova.

Od mene 6,5/10.

P.S.
Ponovo sam primetio dve stvari za koje nisam siguran da li su realnost ili romansirani mit, a vezano je za azijske bande - pre svih jakuze, a to je da u svim živim filmovima od 80ih na ovamo (honkonška produkcija i sl), oni:
- nose lepa odela, što me ne čudi, to im je neki dress code, ali, ono što me čudi,
- ne upotrebljavaju vatreno oružje (koje im je svakako dostupno imajući u vidu finansijska sredstva kojima raspolažu i generalnu dostupnost naoružanja), već se više usavršava borba prsa u prsa, borilačke veštine i sl.
Tako u ovoj seriji imate "funny" scene gde se gomila odraslih (super obučenih likova) mlati štanglama, bejzbolkama, mačetama, noževima i sl. na blatnjavom gradilištu, kao klinci u osnovnoj školi, mada sa ozbiljnijim posledicama.
Takođe imaju neki kodeks da što je manje moguće ulaze u klinč sa predstavnicima zakona (policija i sl.), tipa ne odlučuju se olako da ubiju pandura i sl.

Ovo mi je bilo čudno kad povučem paralelu sa našim krimosima (i wannabe krimosima) koji prvo što urade nabave utoku ili dve jer su bez nje ku.ac...

Pre neki dan krenuo da gledam Walking Dead,ne znam koji mi djavo bi da ovo ne odgledah ranije....leglo mi kao budali samar!

Dobar preokret u poslednjoj ep serije Kljun.

• Like
Reagovanja: cof
Nine Perfect Strangers 7.5/10
https://m.imdb.com/title/tt8760932/#?ref_=ext_shr_lnk

Nije neki suvi kvalitet ali prelijepi kadrovi i skroz opičena i zanimljiva glumačka ekipa vuku da se odgleda do kraja.
1f642.png

Zavrsih Ted Lasso drugu sezonu. Kako je osvezavajuca serija u moru raznog crnila koji se trenutno prikazuje.

Slažem se za Ted Lasso, osvežavajuće i zaista humoristička serija. Par puta sam se baš baš slatko nasmejao, zadnji put sam ovako uživao sa How I met Your mother.
Doduše, meni lično malo slabija druga sezona, ili sam samo imao veća očekivanja.

Midnight mass

Da se i ja upisem.
Preporuka. Zanimljiva tematika, bar za mene, crkva i vera u nekom kao horor izdanju (kazem kao, posto sam izgleda pregoreo od horora, pa ih gledam kao crtani film). Umeju oni dijalozi da smaraju, previse dugo traju, mnogo filosofije. Spora mnogo, tako da ko nema strpljenje ne treba da gleda.
8/10 samo zbog bespotrebnog davljenja.

Komotno su mogli tri srednje epizode da i ne snime,po meni previše razvučena serija,istina ponekim dialozima nikad kraja

Slažem se za Ted Lasso, osvežavajuće i zaista humoristička serija. Par puta sam se baš baš slatko nasmejao, zadnji put sam ovako uživao sa How I met Your mother.
Doduše, meni lično malo slabija druga sezona, ili sam samo imao veća očekivanja.
Slabija je.

Blag spojler, nema ništa konkretno...

Prva je bila okrenuta ka fudbalskom klubu, druga ka odnosima u fudbalskom klubu pa je više "ozbiljnija" bila sa manje komičnih trenutaka. Treća mislim da će se vratiti fudbalu. :)

"Squed Game" Koji li je ovo bolesni um smislio da mi je znati. Odgledah prve cetiri i pocetak pete epizode (zbog kraja cetvrte :) ).

Poslednja izmena:
I ja se to pitam ali vidim osnovci poludeli za serijom 😱😮

Kao kad osnovci polude za GTA jer možeš da voziš tenk ulicom i ubijaš ljude :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno