Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma samo amazon da izbaci lorda pa da se ponovo navlacimo

Care to explain :) ?
Sad vidim, LoTR serija, hm ne znam sta bih rekao o tome.
Nadam se da ce biti dosta mracnija i manje orijentisana ka deci, kao sto su bili filmovi.

Ta epizoda GoT, koja je u totalnom mraku, ko je imao prilike da je odgleda na Oled TV-u, ne bih rekao da je totalni fejl. Na žalost, velika većina nema tu vrstu panela, pa slika zaista deluje užasno. Naravno, ako se misli na sam razvoj te epizode i njen epilog, kao i neke nelogičnosti, to je sasvim druga stvar.

Gledao sam u totalnom mraku u sobi, televizor iz potpisa, sve je poprilicno bila jasno za gledanje, osim borbe zmajeva, tu je bilo malo smrljano :)

Koje nelogicnosti ?
 
Poslednja izmena:
Na plazmi se sve videlo sasvim korektno, koliko se sećam... iako mi se sadržaj tih zadnjih par epizoda i nije baš dopao.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Ti petstoti koji kaze nesto u fazonu nije mi se dopalo, te ima nelogicnosti, te *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* palac.

Pa napisi sta ti se nije dopalo, aman.
 
Serija Grupa.

Sabio sam 6 epizoda u danu.

Mnogo više mi leži nego Južni Vetar.

Valjda zato što nema Bikovića pa je lakše za oči
 
4. epizoda S03 West World odlicna.
 
Od onoga što sam gledao u poslednje vreme na mene je najbolji utisak ostavila Izraelska serija Fauda (Haos).
Izuzetno interesantno i napeto do kraja. Takođe kraj svakog serijala je specifičan i zanimljiv.
Inače radnja prva dva serijala je u Palestini na Zapadnoj obali, dok poslednji serijal skoro izašao i radnja je smeštena u Gazi. Idealna serija za bindžovanje.
Takođe jako dobra serija je i Outlander, koja ima 4 gotova i 5 serijal je u toku. Iako je početak malo mlak, i generalno serija nije baš prebrza, veoma dobra gluma i interesantna priča je izdvajaju, bar po meni. Kako se priča razvija, sve više zaokuplja pažnju, i kroz istorijske događaje vodi glavne junake u sasvim nepredvidivom pravcu.
Od SF-a, u poslednje vreme gledao sam Star Trek Picard i malo mi je mlaka. Specijalni efekti su dobri, ali priča je malo mrtva. U odnosu na Star Trek Discovery, iako i on ima šupljina, Picard je dosta lošiji.
Imate i Orville, koji je SF komedija, i ako ne volim Seta Mekfarlanda mislim da je napravio sasvim solidnu seriju. Sigurno se nekome neće dopasti, ali u globalu može da gleda.
Takođe i Timeless je interesantna serija, ako volite putovanja kroz vreme.
Pogledao sam i Star Wars Mandalorian, i nije loša serija, ali iskreno sam očekivo više. Koliko vidim po netu najveći hype je bio za malog Jodu, dok je sve ostalo nekako bilo u drugom planu.
Pratim i Star Wars Clone Wars godinama, ali ovaj poslednji serijal mi je nekako mlako počeo, i videćemo kako će izaći do kraja.
Inače od SF serija u poslednje vreme je sve nekako mlako, i skoro nisam gledao ništa da me je baš ostavilo bez daha.
Takođe serijali Star Wars, Trek i Gate kako vreme prolazi su sve istrošeniji i sve gori. Tačno se vidi da fali 'sveža krv' u SF-u.
Ne znam da li je istina što se godinama špekuliše, ali ako bi uspeli na pravi način da ekranizuju Hiperion i Endimion od Dena Simonsa (ko nije čitao preporučujem), to bila sigurno serija/serijal filmova koji bi sigurno prevazišli i Game of Thrones.
Od domaćih gledam Tajkuna i OK je, slično kao i Senke nad Balkanom, Bjela je uradio dobar posao, ali po meni nekako nije da ostavlja bez daha. Idalje mislim da je najbolja domaća serija koju sam skoro gledao Besa i željno iščekujem nastavak.
 
^ Fauda je odlična serija! Preporuka!

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
 
Pa jel sam ja jedini fan ove serije koji nije smoren ovakvim krajem ?
Sutra cu, ili malo kasnije, da detaljno dam svoj sud o seriji, onako kompletno.

Ne mogu da kažem da sam fan, ali kraj mi je sasvim OK. Ne vidim što kukaju toliko zagriženi fanovi (ovog foruma) :D
Isto sam odgledao sve od početka do kraja kad se završila serija.
 
GoT


Vecina vas je verujem verovala da ce ovo dvoje Targarijana da vladaju zajedno :), pa ste zbog toga smoreni.
Evo ovako, po likovima.

1. Deneris Targerijan, na kraju je ispalo da je Blood & Fire. Da li su mogli drugacije da zavrse njen lik, svakako. Ali vidjali smo i u prethodnim sezonama da je znala da bude osvetoljubiva, ni blizu nije imala osecaj pravde kao Dzon. Znam da ste se nekako vezali za nju, ali uvek se ponasala kao pravi monarh, a takvi su vec bili na vlasti. Fight fire with fire, ne ide, iako tako kaze drug metalika :D
Sto je Varys rekao, you flip the coin... E kod nje je novcic pao onako da stoji da nije otisao ni na dobru ni na losu stranu. A na kraju je pao na losu stranu zbog nekoliko odlucujucih momenata koji su je psihicki zestoko ranile. Gubitak dva zmaja, gubitak bliske saradnice i nedobijanje podrske od severa iako bi bez nje Night King poharao ceo svet, da su severnjaci ostali sami. Dakle ta tri dogadjaja su probudila zmaja u njoj. Kad je poubijala 95% stanovnistva u Kings Landing, vec sam tada shvatio da mora da plati ajron prajs :). Dakle, DA, mogli su da naprave pravi hepind sa njom, al to bi mozda bilo i pomalo dosadno ;)
2. Dzon (Snow) Targerijan, jednostavan lik od pocetka do kraja. Ubio je kraljicu i ljubavnicu i time uradio ono sto je trebalo, sto je vise puta receno u seriji pa i sam Tirion Lanister na kraju, uvek uradi pravu stvar bez obzira na posledice. Glavna prekretnica serije je sto je rekao sestrama da je on potomak Starka i Targarijana, eto to je mogao da precuti i svi fanovi bi bili presrecni sa hepindom :D, mada mislim da je Deneris svejedno bila nekako preodredjena da zavrsi onako.
Smesno mi je to sto on na kraju biva kaznjen da bude clan Nights Watch-a, sto je smisljeno jelte da bude dozivotno zatvor, ali ta sluzba je prestala da ima svoju svrhu. Night Walkera nema, niti ce ih ikada vise biti, jer nema ni Children koji su ih napravili. A nema vise ni divljaka (barem nema bolesnih Tenova i slicnih), tako da nema nikakve opasnosti i sam Zid je izgubio svoju funkciju. Tako da mi je kazem smesno sto je to tako smisljeno da on bude kaznjem prakticno zatvorskom dozivotnom kaznom, a on ustvari postao Free folk :)
Da, ocekivao sam da on na kraju postane kralj, ali on vs Bran The Broken, cmon ljudi, pa izbor je lak.
3. Sersi Lanister, sasvim jednostavno, zla od pocetka do kraja.
4. Dzejmi Lanister, najkomlikovaniji lik u seriji. I mozda najlosije i napisan i od Martina i od ove dvojice naknadno, previse kontradiktoran. Znam da ni u seriji a ni u realnom svetu nema crno i belo, vec uvek nijansi sive, al brate kod njega ima 64k boja sive :D. Ok, od starta do kraja je bio zaljubljen u sestru, al epizode sa gospodjicom Tarth, pa odlazak na sever, pa cas gurne decaka sa zida, pa onda malopre pomenutu gdjicu spasava od medveda rizikujuci zivot. Jeste on na kraju rekao jasno, SVE za Sersi, ali mnoge njegove akcije su bile kontra tome. Al njihov zajednicki kraj je adekvatan.
5. Arja Stark, meni apsolutno najomiljeniji lik, a verujem i mnogima. Ocekivao sam nju da se krije iza prestola kada je Deneris prilazila k njemu :). Samo se nadam da se nece smoriti kad bude krenula West of Westerof i vrlo brzo naidje na istocnu stranu Esosa :d. Pod uslovom da je zemlja i u seriji okrugla. Tu bih mozda voleo da vidim neku mini seriju o zemlji west of westeros, mada nikad ne bi mogla da ispuni ocekivanja, a i generalno ne volim spin off-ove.
6. Sansa Stark, tesko definisati njen karakter. Od nevine i priglupe devojcice se kroz zivot uzdigla do kraljice na severu. Samo cu reci, da mi je ona bila kandidat da napravi neko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* u stilu koji je uradila Deneris.
7. The Hound, izvrstan lik, ali izvrstan. Epska borba sa 'bratom' na kraju... fenomenalno.
8. Grey Worm, za njega cu samo reci slicno kao Deneris. Psihicki raspad... secate se sta je rekao kad je bio decak, da su se svi ostali decaci Unsullied bojali necega, a da on nije imao straha. I da je poceo da saznaje sta je to kad se zaljubio u Misande. Zato i ne cude ratni zlocini nad civilima i ratnim zarobljenicima. Mada za ovo prvo su Dotraki najvise krivi jelte. Njih nije mnogo ostalo, pa me zanima da li su se vratil u svoju postojbinu na Esosu.
 
Poslednja izmena od urednika:
GoT

I na kraju kraljevi savetnici, ok Tirion Lanister kao The Hand. Ali cemu sluzi Bron kao Master of Coin. Drugo Samvel Tarli nikako ne moze biti Arhmejster, jer nije izucio zanat do kraja, a koliko znam Old Town i Citadel i dalje postoji. Mada izabrao ih je licno Bran The Broken, pa verujem da zna zasto je to uradio :)

I na kralju malo o porodicama, zamkovima i kraljevstvima. Milion puta se u seriji pominjalo King Of The Seven Kingdoms, a znamo da ih ima ukupno 9.
The North - upravlja Sansa Stark i ima nezavisnost.
The Vale of Arryn - upravlja onaj balavac sa savetnikom
The Iron Islands - upravlja Jara Grejdzoj, ali nema nezavisnost (obecala joj je Deneris)
The Riverlands - upravlja onaj ubogi Edmun Tali, ali je barem (jedva) musko :) i ima naslednika.
The Westerlands/Casterly Rock - ostaje Lanisterima, ali jedini preziveli clan je Tirion, a on je Hand of the King. Kako ce da razvija svoje kraljevsto ? Da li je ostao jos neki (manje bitan) Lanister ziv ?
The Stormlands - ostaje Barateonima, tacnije bivsem bastardu Gendriju
The Reach/Highgarden - dat je na poklon Bronnu i sad ne znam kako ce on da razvija to kraljevstvo kad je postavljen za Master of coin, slicno kao za Tiriona
The Crownlands/Dragonstone - njime upravljaju pretpostavljam direkno iz Kings Landing.
Dorne - upravlja jedan od njihovih princeva, ali da li su zadrzali nezavisnost koju su stekli njegovi preci odbijajuci napade Targerijana

- Sta je sa House Tarth i House Tarly kad su njihova dva glavna predstavnika takodje u Kings Landing, Brien je kao sto smo videli postala kraljev telohranitelj.

A moram reci da sam poprilicno razocaran onim samitom lordova na kraju, da ih sve na gomilu ispao bi jedan vredan punokrvni Lord :d, da ne kazem ispao bi Snezni Dzon :)

Sto se tice dinamike radnje, tacno je da su neke sezone/epizode losije od drugih, ali da nekom ispricate ovu maestralnu pricu od pocetka do kraja ne mareci za sezone, onda ovaj pejsing ne bi bio toliko bitan. Meni se recimo ne svdija sto je toliko prostora u seriji dobila kuca Bolton.

Ocena 9,5/10.
Najbolja serija svih vremena.

Eto toliko od mene :)
 
Poslednja izmena od urednika:
Konacno odgledah chernobyl. Muzika na kraju serije odlicna. Uz Sopranove nesto najbolje od HBO-a.
 
Sopranovi jesu dobri, ali kada vidis razvoj glavnog lika, odnosno vidis da je on obican okoreli kriminalac i nista vise od toga, kako se na kraju ispostavlja... E to je kraj koji je po mom misljenju ubio seriju, a mnogi kukaju na kraj GoT-a
 
Cim su ti prve cetiri ok, bice ti ok i do kraja..

Realno prvih par sezona, tacnije prva valja ostalo je sve vece i vece ... kako sezone idu

Daleko su poslednje 2 sezone GoT losije od prethodnih, da se ne lazemo. Mozda cak i poslednje 3, ne secam se sada kada je poceo da pada kvalitet. Jednostavno su sebi napravili preveliku podlogu i hajp, previse su zagrizli da bi mogli to da zavrse kako treba. Trebale su im miminum jos 2-3 sezone sa vise epizoda, i ne znam jos koliki budzet da opravdaju ocekivanja. Da nastave sa likovima kako treba, u tempu koji je bio na pocetku, a ne da ih zbrzaju onako. Toliko nezavrsenih prica i detalja koje su nam pustali vremenom a mi mislili da je to ko zna koliko bitno.. Onu epizodu u mraku smatram za najveći fejl u istoriji televizije, ako se uzmu ocekivanja u obzir.
Neko ce reci "pa sta si ocekivao da odrade..." pa ocekivao sam upravo to sto su 10 godina pumpali i za ono sto su uradili nema opravdanja, da su uzeli jos 5 godina fore ali da to zavrse kako treba i da mi serija ostane u secanju kao jedna od najboljih a ne meh...

Naravno, ako se misli na sam razvoj te epizode i njen epilog, kao i neke nelogičnosti, to je sasvim druga stvar.

Napisao sam komentar u dva posta, pa me zanima sta sam ja to mozda pogresno protumacio il sta vec :)

https://forum.benchmark.rs/showthre...edane-serije&p=6062117&viewfull=1#post6062117

https://forum.benchmark.rs/showthre...edane-serije&p=6062118&viewfull=1#post6062118

Ono sto je fail po mom misljenju
je da severna armija i Denerisine ansalid i dotraki horde imaju ogroman broj ljudi pri napadu na Kings Landing, a u mracnoj epizodi, koliko smo mogli videti, ostalo je par desetina ljudi, koji uglavnom beze po hodnicima Winterfella od zombija.
Tu su malo zeznuli sa rezijom, jer imas osecaj da su preziveli samo glavni likovi, Dzejmi, Brien, Arja, Hound, Dzon, Deneris i nekoliko njih u podrumu/kriptu.

Btw, obratite malo vise paznje na lik Deneris Targerijan.
Kako se ponasa i kakav joj je govor tela kada je voljena od strane naroda i kad ima podrsku, a kako izgleda kad nema tu podrsku, znaci od prve sezone (dobro realno od druge) do poslednje ;)
 
Poslednja izmena od urednika:
Takođe jako dobra serija je i Outlander, koja ima 4 gotova i 5 serijal je u toku. Iako je početak malo mlak, i generalno serija nije baš prebrza, veoma dobra gluma i interesantna priča je izdvajaju, bar po meni. Kako se priča razvija, sve više zaokuplja pažnju, i kroz istorijske događaje vodi glavne junake u sasvim nepredvidivom pravcu.
Meni je isto Outlander ok, a ne spominje se cesto ovde.
Prve dve sezone su mi bile odlicne. Posle sledi pad:Ti novi likovi što su usli mi se ne svidjaju ni kao likovi, a ni sami glumci, a stari su se istrosili, ali ok i dalje gledljivo. Ima dobar prevod na titlovima.
 
What we do in the shadows je vrh zajebancija :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Better Call Saul, 8. ep nove sezone - Predobro. Cela sezona je do sada dobra, a jos 2 ep do kraja i bice izgleda svasta.
 
@Sand_Man

GOT

Mnogo si ga druze pojednostavio, kao sto neko rece povrsno si gledao..
Ne znam koji si po redu, koji se pojavio sa komentarom -"Deneris i Dzon nisu zajedno, pa ste zato svi smoreni". Jeste, sigurno je zato.. svi smo mi ovde neke zene koje zele hepiendove, flaficaste i pink zavrsetke.
Nije samo problem kraja, nego nekih osnovnih motivacija kojima se likovi vode i njihovim odlukama. Dacu ti jedan primer, jer nemam zelje da pricam o svemu.. a mogao bih danima o tome veruj mi. Citao sam knjige i pazljivo gledao seriju, od pocetka do kraja, poznajem taj svet kao svoj dzep. E ovako:
Od pocetka serije se priprema atmosfera sa Tudjinima kao istinskim neprijateljem  zivota u Vesterosu. Njihove zavade i dogadjaji na Esosu su tek sitnica u odnosu na to sto sledi..
Legende i prorocanstva se pripovedaju o njima, a niko ne veruje u njih. Propoveda se o heroju Azor Ahaiju koji je podneo zrtvu, za oruzje protiv kojim ce se boriti, imao je mac Svetlonosac. Po prorocanstvu su suzbili Tudjine i izgradili su Zid za odbranu u buducnosti. Nocni Kralj se pominje u knjigama, ali ne u ovom kontekstu kao sto se pojavljuje u seriji.. u knjigama je jos uvek nejasno da li Tudjini imaju vodju, ko je on, kakav je i slicno..
U sustini, GoT i serija i knjige se vode sa vise prorocanstava koja se vremenom ostvare, kao i vizije. Samo se treba prodreti u njih i razumeti ih. Tako je od pocetka pricano o povratku Tudjina, da ce se jednom vratiti i da ce heroj voditi ljude u borbu, heroj koji ce nositi Svetlonosca, heroj koji ce podneti zrtvu za spas sveta.. heroj ciji je dolazak na svet ispracen raznim pojavama. Jos se ni u  knjigama ne zna ko ce biti novi Azor Ahai, ali se zna da ce ga biti. To definitivno nece biti Arja, a cak iako bude (a nece), to nece biti to tek tako.. niotkuda. To su ili Dzon, ili Deneris, mozda neko treci, ali to malo teze. Deneris je zmajeve krvi, u oluji rodjena, majka zmajeva, predodredjena za nesto vece i nesto vise. Mnogi hoce da je ubiju, od Roberta, do drugih kalasara. Mnogi hoce da je privole kao ljudi iz Karta, kao Zaliv trgovaca robljem. Ima tri zmaja, poslednja tri zmaja na svetu, gde ih nije bilo decenijama.. ima vizije, prorocanstva Miri Maz Dur, takodje i Kaiti. Ma milion i jedan detalj.. Na 4500 strana rukopisa se gradi ta prica, u 70 i nesto epizoda se pokazuje i pravi uvod u veliku bitku u kojoj ce novorodjeni Azor Ahai povesti ljude u borbi za opstanak njihovog sveta. I tu odjednom naidje Arja, koja pored svih onih telohranitelja, Nocnog Kralja koji je neki fantastican lik (videli smo kako baca koplje, podize mrtve i ostalo), skace iz mraka i ubija ga jednim bodezom ?! Mislim, kako to nije nelogicno ?! Da ti godinama pravis jednu pricu, unosis neverovatne detalje, ides ka tome i odjednom sve batalis i ubacis nekog bukvalno random ubicu. Sve to zarad nekog sokiranja publike, da to bude kao da niko nije ocekivao... jeftine fore i trikovi iz Holivuda. Da odmah kazem da Arja jeste faceless assassin, ali nije duh.. ne moze na livadi pored onoliko osoba okolo tek tako da dodje u centar i ubije.
Takodje, jedna stvar koja se meni nije svidela je ta "mothership" boljka. Kad ubijes glavnog, svi popadaju.. to je bas klise, videli smo to vec sto puta.. I jos, nista ti nema loseg u onoj bici protiv Tudjina ?! Stvarno ?! Kako komentarises onaj bezumni juris Dotraka, zbog cega se zmajevi i njihova vatra vise ne koriste (nemoj da kazes da su jurili onog rezurektovanog zmaja, nisu sve vreme), kako to da ljudi okolo ginu kao od sale, osim onih koji bukvalno imaju "plot armor" i ne mogu da umru. Mislim na Dzejmija, Brijenu.. bukvalno su okruzeni neprijateljima i padali su vise puta, a u sledecoj sceni sve ok, sprdnja.
Ovo je samo jedna epizoda i jedan dogadjaj, mogu ti nabrojati brdo. Dosta sam i detalja zaboravio, jer seriju posle sezone 4, zelim da zaboravim potpuno.. Uzivao si u seriji, i super ti je.. meni je drago zaista, ali nemoj nas uciti nekim stvarima, jer znamo sta smo citali i gledali. I nemoj onu otrcanu "ovo je fantazijski svet, sve je moguce".. nije tako, citaj knjige pa ces videti.
Aj u zdravlje. :)
 
Bas skoro zavrsio El Chapa, ok je ali je Escobar najbolji.
Better Call Saul je dobar, gledao prve tri, sad sa suprugom obnavljam Breaking Bad, jos par epizode pa da gledam onaj film El Camino.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno