Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I Dinamo Kiev nekoliko dana kasnije osvojio kup kupova.

Mi klinci (10 god.) komentarisali "ovi igraju ko ozraceni" (nismo ni znali sta to znaci, nego culi na tv da stalno pominju)

Poslednja izmena:
Da, ali svugde gde je zvanican tekst(ne blog ili neciji komentar), pise se-Cernobilj tj Černobilj. Da, to za kisu mi nisu pominjali.

Ima gomila gomila dokumentaraca i nekoliko zanimljivih knjiga na temu, ako nekoga zanima, Chernobyl 01-23-40 Andreja Lederbarova, Chernobyl Sergeja Plokija i Midnight in Chernobyl Adama Higinbotama.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

černobil je složenica iz dve reči černo i bile ili ipak bilje, kako vi kažete bilka ili biljka :d nebitno, ono što je bitno je da su rusi krili i priznali su za tu nesreću tek nedelju dana kasnije kada su šveđani detektovali taj radioaktivni oblak, onda je i kod nas nastala histerija da se ne jede zelena salata, voće itd, sad što je ta radioaktivna kiša padala i po livadama gde su krave pasle i posle mi pili to mleko nema veze 😀
- bar je ta sekundarna kontaminacija mogla da se spreči da su odmah rekli šta se desilo, pa da su seljaci pokosili travu i uneli je unutra

Pročitajte:
cernobiljska_molitva-svetlana_aleksandrovna_aleksijevic_v.jpg

Mucim se sa ovim Jelovstonom, odgledah prvu epizodu, ne znam sta da mislim za sad.

Grad pored Černobila se zove Pripijat ili tako nešto, gledao sam dokumentarac o katastrofi.
Imao je oko 70 000 stanovnika, prikazane su stare slike grada.
Mislim da je svaka ulica ima drvored i svako naselje po park.
Tužno je sada šta rade sa naših gradova, sruše dvije kuće i naprave zgradu 🙂

Zašto li sam počeo da gledam Černobilj, samo da se nerviram!?

Inače, prva epizoda je odlična, samo me ljudska arogancija i zatucanost vazda izvedu iz takta.

Zašto li sam počeo da gledam Černobilj, samo da se nerviram!?

Inače, prva epizoda je odlična, samo me ljudska arogancija i zatucanost vazda izvedu iz takta.
Bas tako, ljudska glupost i neznanje u ogromnim kolicinama.

Inace pocetak nove sezone Lucifera nije los. Serija je vecinski ista kao i ranije, ali sa malim dodatkom akcije. Deluje osveženo.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Černobilljjlj odlican. Iako sam imao par godina secam se toga za zelenu salatu i oduvek mi je to ostalo urezano u secanje kad se pomene Černobil.

Gomorrah
Neko je nedavno preporucio ovu seriju i hvala mu na tome!Nisam bas daleko odmakao tek sam na desetoj epizodi prve sezone,ali bas drzi paznju!

Sve je bolja kako odmiče

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Stomak me bolelo te '86 zbog tresnji 🙂. Baka moja koja je povremeno prodavala na pijaci proizvode iz svoje baste,bankrotirala. Niko nije hteo da kupuje salatu,spanac,i odmah potom tresnje,pa smo brat i ja morali da pomognemo da ne propadnu 🙂. Elem,posle jedno 13 godina 27.4.1999. upalim komp da se nakacim na net i vidim sta se gde bombarduje,kad ono cvrc. Nece da se upali. Navukao sam tih dana sa neta Cernobil cih i zbogom PC. Na srecu znao sam coveka u KG koji je imao eprom programator pa mi je vratio plocu iz mrtvih.

Znaci tebi je nakon 13 godina zbog razarajucih posledica iz Cernobilja crkla maticna 😀

Nisam mogo da izdrzim, pogledao sam cernobil. Odlicna je prva ep. SF bukvalno samo fali alien da se pojavi. Hbo pod utiskom gota scena za stolom kad su se okupuli i likovanje sa sve aplauzom ko da su odabrali cicu sa stapom za kralja na severu 😀

Pa ako ameri kazu da je tako bilo tako je bilo [emoji4].

Tek je prva epizoda ali bih bio zahvalan ako bi se znalci koji su gledali dokumentarce na temu Cernobila ukljucivali sa vremena na vreme da ukazu na tacne i netacne cinjenice iz ovog aktuelnog HBO Cernobila.

Sta je tacno SF u epizodi, ne kapiram? 🙂

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

The Missing (2014) Sezona 1
Prva sezona izuzetno kvalitetna, počev od vrlo uznemirujuće priče, vremenskog toka radnje (kao True detective sa trećom sezonom), mada ne toliko efektno kao gore pomenuta, gde mi sve ove naše Bese nebese, Ubistva očeva (koju nisam gledao ali mogu da zamislim) i ostala boranija deluju smešno pored ovakve serije. Gluma iritantnog ali vrhunskog Jamesa Nesbitta, zajedno sa Ken Stottom neupitna, jer ono što su oni ovde pokazali retko gde sam video. Naravno nisu jedini, ali eto njih dvojica uz Frances O'Conor su rasturili. Apsolutna preporuka za sve sladokusce ovakovog štiva i ono o čemu sam razmišljao da li ovakvoj seriji dati maksimalni broj bodova?

Well, pa i ne baš... Iz jednog prostog razloga što su sa finalnom epizodom upropastili čitav koncept koji je odlično funkcionisao. Sasvim je dovoljno bilo pronalaskom novčića zaokružiti priču, i bez onog snimka iz kuće preko puta, ali pošto je to bilo aktuelno negde na polovini serijala, vrlo je glupo i nerazumno završiti priču tako što je mali Hjuz naknadno ubijen jer je eto, ostao živ posle incidenta, ali naknadno video lice lokalnog giliptera(?!). Mislim, stvarno... Druga stvar, vrlo je podmuklo od strane režisera, ili koga god, da nam na početku finalne epizode pušta scenu (u sadašnjem vremenu) iz Rusije sa nacrtanim likom (inače izmišljena figua malog Hjuza koji ju je nacrao pre nestanka) na prozoru nekog auta, da bi nama kao gledaocu sugerisao da je dečak završio u Rusiji, ali nije, već ima veze sa psihom njegovog oca... Bez obzira na ovaj pad kod mene, seriju preporučujem! 8/10

Sta je tacno SF u epizodi, ne kapiram? 🙂

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Izgleda to da su, zamisli, političari za stolom podržali to jednoumlje i priču koju je matori izneo za stolom u jednoj državi gde je vladao komunizam... A 33 godina kasnije ništa se nije promenilo samo što se više ne zove komunizam već višepartijski sistem...

Ljudi vezano za got,
ne znam naravno koliko je tacno, ali izgleda na kraju serije se pojavljuje novi night king i izgleda ce to biti ona beba ako se secate

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pogledao drugu sezonu Westworld serije. Zanimljivija mi je od prve sezone.

Jedna molba za ljude koji komentarisu got. Ja otvaram spoilere jer sam gledao sve epizode ali molim vas ako ste nasli procurele informacije o zavrsetku serije da posebno naglasite pre spojler taga.

Ja ne zelim da citam kako ce se serija zavrsiti pre nego sto sam to vidim. Vec su jednom u temi postavljane neke procurele informacije ali sam uspeo da skontam o cemu je rec pa nisam procitao taj tekst na engleskom.

Hvala

Sent from my Poco F1 using Tapatalk

Te procurele informacije su nevidjena glupost i nijednom do sad se nisu pokazale tacnim!!!
Tako da nemas bojazni da ce neki retos koji nabija preglede na Tube da pogodi nesto, evo ja ti tvrdim odgovorno da sam odgledao sve te moguce "procurele informacije" i da su najobicnija glupost!

Komotno vodiljka dnevnika "ne" ispojlova epizodu. Kakvi šabani sad znam sta ce da se desi...

Ko mi je kriv kad gledam u lajvu

Komotno vodiljka dnevnika "ne" ispojlova epizodu. Kakvi šabani sad znam sta ce da se desi...

Ko mi je kriv kad gledam u lajvu

Koji dnevnik, koja tv, koja "vodiljka" dnevnika... i opste sta ona zna i moze da izspojluje?

Jedna molba za ljude koji komentarisu got. Ja otvaram spoilere jer sam gledao sve epizode ali molim vas ako ste nasli procurele informacije o zavrsetku serije da posebno naglasite pre spojler taga.

Ja ne zelim da citam kako ce se serija zavrsiti pre nego sto sam to vidim. Vec su jednom u temi postavljane neke procurele informacije ali sam uspeo da skontam o cemu je rec pa nisam procitao taj tekst na engleskom.

Hvala

Sent from my Poco F1 using Tapatalk
+1

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno