Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@rAMA
Realno, znamo iz knjiga ko su najbolje vojskovodje i takticari u Vesterosu. Slazem se, da nijednog dobrog nema u bici za Zimovrel. Ali kad vidis koliko je nekonzistentna radnja, lose pisanje, bukvalno da te glava zaboli... Kad su uspeli da u*eru sedam sezona storytellinga oko WW, zar zaista mislis da su obratili paznju na tu cinjenicu, da nema dobrog stratega ovde ? Oni su zaboravili na Obecanog princa, i milion stvari oko kojih su gradili pricu toliko dugo, a toga da se sete... ma jok brate, precenjujes ih. To su samo dva i*iota, nista vise.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Od sad ko o got-u pisne do ponedeljka... hrrrmmmmmhhhhhh 😛

I bice previse bela.

Broen/Bron aka The Bridge.
Sezona br. 1. - sporo za moj ukus, ali izvukla dobru ocenu pred kraj sezone.
Poceo sam drugu sezonu, videcemo...

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Ja sam LG monitor postavio na game podesvanja tj kontrast i sve se lepo vidi. 🙂

Od sledece epizode krecemo ponovo. Uvod za bitku pa bitka. Nadam se da ce u ovom krugu to biti malo smislenije.
Sad bar nema male medvedice da mi glumi ludilo.

Odgledala prvu, za sad i jedinu sezonu ORIGIN, odlicna SF serija, drzi napetost, prica sasvim solidna

Pa mogli su umesto 6 da naprave 7 epizoda, jer se u ovoj trecoj glumci ne vide! Nisu ludi valjda da im plate epizodu??

Battle of Bastards je taktički takođe očajno postavljena od strane "dobrih", i tu su se postavili kao za klanje i spašeni su isključivo zbog pojačanja za koje nisu ni bili sigurni da će stići. Praktično su pravili iste greške kao i ovde.

Remzi je sa druge strane tu bitku postavio odlično, on već jeste bio solidan strateg, ali naravno nije računao na ove, baš kao što ni NK na Arju.

Meni nije jasno što veličaju bitku kopiladi, kada je to bila još retardiranija bitka.
Imaju diva koji ispaljuje projektile kao balista(i to neka nabudžena), koji je pocepao gomilu mrtvaca sa deblom, a u bk se bori goloruk. :bottle:

Kada se borba sa Remzijevom konjicom završila, čekaju oni lepo da Remzijeva teška pešadija polako dođe do njih, okruži ih i počne da ih bocka. Div naravno postade alergičan na male špicaste stvari, pa nije mogao jurišom da ih sve pocepa.

I naravno na kraju niko ne čuje ni ne vidi više hiljada oklopnika kako dolaze...Vizezovi Dola, Arija Stark među teškom konjicom.

GOT razmisljanja i predvidjanja (tuđa, uglavnom)...
Ono je Tywin Lannister bio "desnica" ludom kralju? Takođe je Tywin mrzio Tyrion-a (navodno zbog smrti zene, "ubio" je Tyrion kad se rađao). A da li je moguće da ga je mrzio jer je znao da Tyrion nije njegov vec da je Targaryen, sin lugod kralja iz svaleracije (ili nevoljnog opštenja poput silovanja, primoravanja ucenom i sl.) sa Tywin-ovom ženom (majkom svih trenutno zivis Lannister-a)? Tvorcu ove ideje je to "sinulo" jer je Tyrion prošao živ dok je oslobađao ona dva okovana zmaja, nisu hteli da roštiljaju jednog Targaryen-a... Kakva je šansa da Tyrion kao Targaryen postane kralj, zajase zmaja i naravno za zenu uzme lepu gospodaricu Severa, Sansu Stark?
😛

Poslednja izmena:
Nema novih zapleta na kraju. Sad se samo raspliću već poznata klupka. To je šablon pisanja scenarija iz koga se ne izlazi.

Док ми разглабамо шта је и како требало, они за које је и намењено и од којих ХБО узима највише пара овако то проживљавају. Њима је ваљало, нама не.
https://youtu.be/wXGuUiCCLpM

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Zašto je Game of Thrones najjača serija svih vremena? Zato što se zbog nje ljudi raduju ponedeljku. 😀

GOT razmisljanja i predvidjanja (tuđa, uglavnom)...
Ono je Tywin Lannister bio "desnica" ludom kralju? Takođe je Tywin mrzio Tyrion-a (navodno zbog smrti zene, "ubio" je Tyrion kad se rađao). A da li je moguće da ga je mrzio jer je znao da Tyrion nije njegov vec da je Targaryen, sin lugod kralja iz svaleracije (ili nevoljnog opštenja poput silovanja, primoravanja ucenom i sl.) sa Tywin-ovom ženom (majkom svih trenutno zivis Lannister-a)? Tvorcu ove ideje je to "sinulo" jer je Tyrion prošao živ dok je oslobađao ona dva okovana zmaja, nisu hteli da roštiljaju jednog Targaryen-a... Kakva je šansa da Tyrion kao Targaryen postane kralj, zajase zmaja i naravno za zenu uzme lepu gospodaricu Severa, Sansu Stark?
😛
Nikakva da bude kralj jer za razliku od Džona koji je zakonito dete Regara Targarjena koji se venčao sa Lijanom Stark (Sem našao zapis u citadeli), Tirion bi i dalje bio kopile, bio on produkt švaleracije ili prisile i ne bi imao pravo na tron...

Inače, bila je teorija da Deneris, Džon i on zajašu po jednog zmaja ali je ista i bukvalno pala u vodu kada je NK probo jednog zmaja...

Danas pogledah GOT E03 nakon preskocene tri cetiri sezone. Auuu koje mazanje ociju publici. Sat i po crnih mrlja, mraka i magle.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Cenim da je ovaj "random" pristup nekoj seriji najbolji, verovatno sve uhvati, jedino ako si bas baxuz pa da uletis u maglu, mrak i crne mrlje...... Mislim stvarno?

Mislio sam da u Srbiji ima 7 miliona selektora ali izgleda da ima scenarista i režisera u istom broju.

Ima i supljoglavih koji gutaju sve sto im se servira bez da skontaju nelogicnosti i los storytelling.

Ako ćemo tako, ima i šupljoglavih koji ne mogu da shvate neke stvari pa misle za sve da je u pitanju nelogičnost, čak i ono što realno nije ...

Poslednja izmena:
Ne znam za takve, znam samo one koji imaju dovoljno razuma da ono sto nije u redu predoce, jer je ocigledno, mislim po losem storytelling-u ove tri epizode mogu ruku pod ruku sa zadnjom sezonom Losta.
Zao mi je Miguel Sapochnik-a sto je doveden u ovakvu situaciju od strane Dumb&Dumber-a, gledajuci njegov intervju nije mu bilo lako.
Nadam se da ce producenti Star Warsa dobro razmisliti pre nego daju sansu Dumb&Dumber-u da uniste ionako dosta uzdrmanu fransizu, ako za to naravno nije kasno.

Ma svakako, nije u redu da Arja koju iz epizode u epizodu gledamo kako prolazi neprimećena pored mora ljudi koji imaju izraženiju moć opažanja i koju par njih pita kako je uspela da im priđe (poslednji Džon samo epizodu ili dve ranije) prođe pred mindless undeadova već se postavlja pitanje kako je prišla a da je ne primete.

Postavlja se pitanje i čemu služe zmajevi a oni pola epizode prže po mrtvima - valjda su trebali da ih prikazuju tako čitavu epizodu...

Inače ti mindless undeadovi se već par sezona žrtvuju na svaki mig NK (Hardhome, anyone) ali je nelogično to što jedan za drugima padaju u rov pun vatre da bi napravili prolaz hordama...

Ljudi vide nelogičnost zašto NK nije završio sa Džonom već ga ostavio svojim minionima a već par epizoda slušamo da je njemu Bran u stvari prava meta...

Dotraki kao neustrašivi ratnici koji čitav život znaju samo za osvajanje i ratovanje na juriš... Inače je jako dobro poznato da je konjica strateški najbolje iskorištena kada se ne pomera i četa da neprijatelj, izrazito brojčano nadmoćniji, bez straha, umora i sposobnosti razmišljanja dođe do njih i napadne ih na zatečenom mestu...

Mada, možda su se scenaristi pokušali držati starih latinskih izreka virtus, non copia vincit (pobedjuje hrabrost, a ne mnostvo) i Periculum in mora (opasnost je u čekanju).

Smetaju katapulti koji gađaju preko svojih snaga - valjda se to nikad do sada nije dešavalo, niti je artiljerija ikada gađala preko svoje pešadije...

Ovi kojima su Jan Glen, Jan Mekšejn ili Džonatan Prajs amateri od glumaca ne zaslužuju da se uopšte uzimaju u obzir kao ozbiljni sagovornici...

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto se ljudi prepiru oko serije ciji kvalitet je postao jako upitan, posebno od kada se zna da su scenaristi i reditelji uzeli previse kreativne slobode u odnosu na Martinova dela, a njemu to nije smetalo sve dok je lova dobra... Serija je pritom krojena na osnovu reakcija publike tj "feedbacka" preko socijalnih mreza...Cak je jasno stavljeno do znanja da ce se zavrnica serije drasticno razlikovati (samim tim nije kanon) od Martinove ocekivane zavrnice tj. knjige (koja ko zna kada i da li ce izaci; cak me ne bi cudilo da i on sklepa nesto cisto "u inat" fanovima, jer mu je to fetis)...

A pritom se naseda na provokacije "clanova" kao sto je Bye-bye-sama koji se samo pojave sa postovima cija je jedina namera da potpiruju vatru (i to ne samo u ovoj temi).

Poslednja izmena:
@Marty
Ne tvrdim da je treca epizoda bas dno dna, ali sam se ponadao da NEKO i sa dosta manjim budzetom od Holivuda moze da napravi cudo.
To su do sada uspevali, da zanemarimo ocigledne narusene rakorde tipa da 5 zombija jurisaju na Deneris sa ledja dok je ovaj brani spreda, u sledecoj sceni nema tih zombija i tako X puta.Da ne budem bas kao onaj lik iz videa sto je sve napljuvao, ali ovde je ***** i kod montazera(nedopustivi naruseni rakordi radnje) i kod DP mracne scene.
Ono sto je fantasticno uradjeno jeste smrt NK od strane Arye , nisam to ocekivao, bio sam uzbudjen i promaklo mi je svo ono rediteljevo vucenje za rukav u tom pravcu od pogleda Melisandre do sklopice plave oci, sve je to ok.Da kazemo da i ono sto si nabrojao ima smisla i ima logike! Ono sto me je razocaralo da dosta stvari nisu razjasnjene, recimo ni govora da li je Sem nesto nasao u knjigama vezano za WW, ili cemu oni simboli, zasto je bas sad NK krenuo, Bren totalno usles, oni potrose prve dve epizode na trucanje da li ce nekome da se smrznu muda i da li ih ima, sa druge strane puno toga ostane nedoreceno, to je kad ova dva retarda nemaju smislenu pricu vec idu samo da zapanje gledaoce, a toliko toga treba objasniti i razjasniti.
Naravno da je ovako jeftinije i lakse, u prve dve epizode su mogli da naprave paralelnu radnju NK i ovih trucanja tako da dobijemo osecaj dubine price i da se sudbina NK ne resi u bukvalno jednoj epizodi, al sta da se radi, ispade poremecena Sersei najopakiji zloca.
Nadam se da ce biti nekih iznenadjenja do kraja. Dumb i Dumber su mogli da udju u legendu a nisu, zasto to nek se zapitaju, lovu bi dobili u svakom slucaju!

To sve stoji ali to onda nije problem nelogičnosti u radnji već neverovatne površnosti ekipe prilikom snimanja i montaže.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno