Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja recimo jedva cekam da Netflix snimi 100 godina samoce. Zivo me interesuje kako ce ispasti. A jedna od najboljih HBO serija po meni je Band of Brothers. Gledam je svakih 5 godina. Od prvog gledanja na 14' monitoru do Tv-a od 50'. I svaki put sve vise uzivam. Za razliku od nje The Pacific nije ostavio neki veliki utisak na mene.

Siroka diskusija iz pravila teme. 😀

Tužibabo.

Priznajem, jesam se malko zaneo, ali ponese me kad se film po knjizi mog omiljenog pisca, predstavlja kao vanredno delo sedme umetnosti, a omašio je u toliko mnogo stvari.
---------------------

@slavisaj
Rekoh ja... za nedelju dana ćeš nas stići, taman negde pred četvrtu epizodu. 😉

Problem je što GoT osim Densa i Kaningema nema krštenog glumca, patuljak i Valdau su poluprofesionalci, ostali čisti amateri(sa sve 'imam zatvor 10dana i baš sad me krenulo' 'zvedom' iz 1. sezone)
Najbolje ti je da gledaš po nekoliko epizoda dnevno, da uđeš u priču.
U pravu si Jan Glen je amater. I Dajana Rig je amater... I Jan Mekšejn je amater... I Džonatan Prajs je amater... I da ne nabrajam dalje silne slične amatere...

U stvari, kad pričam komentare poput tvog, najbolje vidim kako "papir" trpi sve...

U pravu si Jan Glen je amater. I Dajana Rig je amater... I Jan Mekšejn je amater... I Džonatan Prajs je amater... I da ne nabrajam dalje silne slične amatere...

U stvari, kad pričam komentare poput tvog, najbolje vidim kako "papir" trpi sve...
90% komentara u zadnje vreme su za preskakanje... osim preporuka za Homicide i jos par postova sve prazna slama i lupetanje

...A jedna od najboljih HBO serija po meni je Band of Brothers. Gledam je svakih 5 godina. Od prvog gledanja na 14' monitoru do Tv-a od 50'. I svaki put sve vise uzivam. Za razliku od nje The Pacific nije ostavio neki veliki utisak na mene.

Obe su odlične, mada Band of Brothers odskače "za koplje" u odnosu na Pacific.

Overim ih u par godina, skoro sam obe gledao na 55" TV-u. Još uvek nisam našao neku seriju koja bi zasenila ove dve.

Mene serije kao GoT smore jer predugo traju. Izgubi čovek interesovanje, a i gomilu stvari sam zaboravio i pomešao s nekim, u međuvremenu, odgledanim serijama i filmovima.

Ovaj komentar za LOTR je toliko glup da ga ne vredi ni komentarisati.

Ja sam trenutno na 5 epizodi band of brothers,naterao me je drugar(vise puta mi zvocao)da pogledam.Bas mi tesko ide,dobra je serija ali ja bas tesko varim te ratne teme.U epizodi mislm 3 umalo nisam odustao zato sto me uzasava shaky camera a u toj epizodi je ima onako bas mnogo tj uvek kada su pucnjave.Videcemo do kraja da li cu uspeti da izdrzim,vidim ocena 9.5.Razumem da je snimljeno pre skoro 20 godina i ne zaostaje previse po efektima tj ne deluje kao da je toliko stara serija.Samo me ubi ta drmusava kamera(i ko li je izmisli i reko ovo je dobro)

Cobra Kai season 2
Bolja mi je 1.sezon malo su izgubili kompas, ali opet gledljivo i bolje od vecine serija koje su aktuelne. Steta sto je samo 10 epizoda, ko ce cekati godinu dana na nastavak.
ono kad je kupovao jabuku u zalagaonici, a dobio windows xp laptop su trebali bolje razraditi 🙂

Billions s4, odustajem, prva epizoda je bila odlicna, posle toga povrsno - na prvu loptu.

Ja sam trenutno na 5 epizodi band of brothers... Videcemo do kraja da li cu uspeti da izdrzim...
Čoveče ne odustaj, odgledaj tu seriju, to je tako dobra i stvarna serija. To je jedno od remek dela sa ratnom tematikom.

Definitivno nešto najbolje što je snimljeno sa tematikom WWII.
Demijan pokidao.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ja sam trenutno na 5 epizodi band of brothers,naterao me je drugar(vise puta mi zvocao)da pogledam.Bas mi tesko ide,dobra je serija ali ja bas tesko varim te ratne teme.U epizodi mislm 3 umalo nisam odustao zato sto me uzasava shaky camera a u toj epizodi je ima onako bas mnogo tj uvek kada su pucnjave.Videcemo do kraja da li cu uspeti da izdrzim,vidim ocena 9.5.Razumem da je snimljeno pre skoro 20 godina i ne zaostaje previse po efektima tj ne deluje kao da je toliko stara serija.Samo me ubi ta drmusava kamera(i ko li je izmisli i reko ovo je dobro)

Jesi li gledao nekad neki snimak pravih ratnih snimatelja, koji idu uz vojsku?

Kad odgledaš zadnju, ako suzu ne pustiš, nisi čovek. Strahote ratovanja prenete baš kako treba. Bar za mene. Overim svakih par godina takodje.

@jaksa,vrv jesam ali se i ne secam stvarno me ne vozi trip ratnih tematika(vezano za shaky cam je prepotavljam tada odradjena kao neka novina pa su posle ubacivali u razne filmove),svakako cu odgledati do kraja.Kvalitetna je gluma,sve je odradjeno kvalitetno tu nema govora pogotovu sto sam reko serija je stara 20 godina,pogledajte nesto toliko staro deluje smesno(mislim na vizuelni efekat),ovo ne,kao da je skoro snimano.Nego jednostavno nisam neki ljubitelj te tematike.Pre toga sam odgledao Nolanov dunkir i po meni njegov ubedljivo najlosiji film,band of brothers je remek delo na kub za taj film.Javljam kada odgledam do kraja utisak

Verujem da Nolan nije odgledao Band of Brothers,mada je dobro povezao celu tu priču,takav rompompom,od izgubljene bitke napravit pobedu,mogu samo anglosasi

A istina priče je sasvim drugačija,ko nezne neka gugla,šta zašto i kako

Pacifik nije toliko dobar,jer nisu glumci,pogotovo glavni toliko karizmatični,jedino Maleka sam zapamtio ko nekog psihića,zapravo od tad ga i poznajem i gotivim

Iako je priča,čak bolje prezentovana ko u BOB,ipak fali ono nešta

Poslednja izmena:
U trećoj epizodi, koliko se sećam, tek počinje "prava" radnja. Ako ti se ta epizoda ne sviđa, onda serija nije za tebe. Ja sam se nekako kočio na dve epizode dnevno, matori je odgledao u dva dana 🙂

Pacific, takođe odličan ali malo bled kada se poredi sa Band of Brothers.

Dunkirk je potpuno drugačija priča. Drugačija u odnosu na bilo koji (ratni) film/seriju koji sam gledao. Meni je film odličan ali tek posle drugog gledanja.
Film obrađuje, (nije spoiler ali ajde da ga stavim za one "osetljive")
tipa dva događaja ali po nekoliko puta prikazana iz ugla različitih učesnika. Radnja je izmešana, na foru Pulp Fiction² i tek na samom kraju kockice se slože u glavi.
Na prvo gledanje, nije mi ostavio takav utisak, drugo, kao što rekoh, bilo je pravi doživljaj.

Poslednja izmena:
GoT s08e03 6/10
zasrali kompletno seriju sa "plot armor" likovima...ovakve gluposti su bile nezamislive par sezona unazad

Ništa posebno 3 epizoda.
Šta li su radili zadnje dvije godine.
Od mene 7/10

Jel ovo ta bitka snimana skoro 2 meseca i nikada nesto vidjeno u svetu filma kako su govorili, e pa kao pravi ljubitelj got-a ovo je jedno veliko razocarenje ocena moja 5/10
Toliko scena da se ne vidi nista ni u full hd, toliko kratka bitka sa zmajevima, da nijedan wight walker ne udje u bitku i pokaze svoje vestine, a to ti je fazon sto bih prljao ruke imamo mnogo mrtvih i na kraju najvece razocarenje onakva smrt night kinga, pa barem da su pokazali makar sta moze u borbi, zadnja sekunda da glavni prezive, wtf. Bren sa tako malim iskustvom je ovo sve znao zato je i kulirao, a Night King ispao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, ma wtf, ima tu jos rupa, gost jel ziv, jel su oba zmaja prezivela, da i ghost velicene kao labrador, u prvim redovima za bitku, o redosledu radnje necu ni da pricam, ispade da je veliki rat sa Sersei koja je vec pripremila harpun za zmaja, ma predvidivo, uzas, jedino sto mi je leglo u ovoj epizodi su borba Arje od 5 minuta i mala kako je sjebala dzina

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaboravio sam da napomenem i koja stealth tehnilogija kod Arje, ma lagano prosla do Night Kinga, moja dalja predvidjanja su Deneris seda na presto, nastaje svadja izmedju nje i Dzona, ona pocinje da ludi i govori Drogonu burn them all, posle toga Bren jedan od retkih prezivelih ubada sam sebe u grudi sa zmajstakolom i postaje novi ( stari ) Night King, na neki nacin istorija se ponavlja, naravno sve je ovo moja fantazija posle ovakvo glupe epizode

Zaboravio sam da napomenem i koja stealth tehnilogija kod Arje, ma lagano prosla do Night Kinga, moja dalja predvidjanja su Deneris seda na presto, nastaje svadja izmedju nje i Dzona, ona pocinje da ludi i govori Drogonu burn them all, posle toga Bren jedan od retkih prezivelih ubada sam sebe u grudi sa zmajstakolom i postaje novi ( stari ) Night King, na neki nacin istorija se ponavlja, naravno sve je ovo moja fantazija posle ovakvo glupe epizode

Zaboravio si i da je Bren gotovo celu epizodu bio varg, ali je tu svoju sposobnost koristio samo da uđe u vrane koje lete negde daleko.

Kao ogroman fan GoT-a, kome je druga epizoda bila odlicna
wtf, sta je ovo bilo, ocekivao sam bitku razmere LoTR. Dobio sam Walking Dead od 5 minuta i sat vremena mucenja da vidim sta se desava koliko je lose snimljeno sve. Najvise me je iznerviralo sto niko bitan umro nije, sem Jorah i Theona koji su odavno vec trebali da umru. Cak su i oba zmaja prezivela. Jedino sto me sad zanima je za koga ce Dzejmi da se bori. Moje predvidjanje je da ce on biti taj koji ce ubiti sestru. Delovalo mi je kao da obe armije imaju po 300 vojnika, i zivo me zanima cime ce sada da napadnu Kings Landing kada ih je ostalo 50.

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

Slazem se sa svima sto su do sada napisali.

Znaci Bren je taj po kog je dolazio Nocni Kralj. Voleo bih neko ako zna da mi objasni koji je razlog(moze i na PM da se ne truje tema sa spojlerima). Znam da je trooka vrana ali opet...
Ispostavilo se da Arja ima veca m*da od ostalih. Stvarno kako se nasla kod drveta. Mora da se teleportovala.I Po meni jos jedna nelogicnost toliko mrtvih koji napadaju i na kraju Briana,Dzejms i ostali ostase zivi saterani uza zid. Razumem ja da su glavni likovi a ovamo svi Dotraci i skoro svi Neokaljani ubijeni.
Pa stvarno ako su za ovo cekali 2 godine nisu morali uopste. Ako se ne izvuku na ostalim epizodama ima da sa ovom sezonom pokopaju (za***u) sve sto su uradili u prethodnim.

Poslednja izmena:
Meni epizoda bila skroz ok. Slazem se s druge strane sa vecinom navedenih argumenata odozgo. Valjda sam u sve usao sa manjim ocekivanjima. Posle Lost-a sam naucio lekciju po tom pitanju 😉

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Пола сцена се уопште није видело.
Само де чује звук и чита превод. [emoji2957]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno