Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, da, i Oz je vrh. Homicide je malo slabija u poslednje dve sezone, najviše zbog
odlaska Pembltona, ali i zbog dovođenja novih likova koji nisu bili upečatljivi
samo što to ne utiče mnogo na celokupan utisak i neverovatnu ekipu likova i glumaca. Intenzitet scena sa Bušemijem u "boxu", recimo, nikada nijedna druga serija nije uspela da dostigne u scenama saslušavanja.

A što se tiče potcenjenih, Homicide: Life on the Street je ubedljivo najbolji primer takve serije.

Meni je blue bloods dobra, pogotovo prvih par sezona dok su bili svezi. Sad je rutina ali i dalje ok gledljivo-dosta zavisi ko je režiser nekada upropaste dobru pricu, a nekada od glupe price ispadne wow epizoda.
Definitivno podcenjena krimi serija kod nas.

Majko mila ovaj THE FLASH je tako los da je to bolno za gledanje... Ona NORA je odvratna, totalno antipaticna u ovoj seriji dok je recimo u BLACK SAILS dominirala ali ovde u flashu je odvratna...

Stvarno ne mogu da se složim sa nekim konstatacijama vezanih za GOT.
Mislim toliko dobijenuh nagrada, a kao najveća je i priznanje od samih glumaca koji nisu bili angažovani na snimanju serije

Sent from my Huawei Y7 prime

Čekamo da pogledaš devetu epizodu. 😉

Nisam gledao Homicide, ali od istog scenariste (Tom Fontana), je isto potcenjena serija OZ.

Pogledao sam prvu sezonu. 9. epizoda, nisam se nadao da ce onom odrubiti glavu.
Jedino sto su dobro uradili u svim epizodama to su scene sa krvlju , ostale scene su mi dosta slabije. Smesno mi je ono drvo gde se mole bogovima, iz aviona se vidi da je vestacko.
Moglo je i moralo je to sve mnogo bolje da izgleda. Mnogo para su zaradili.
10. epizoda mi dobra zbog zmajeva sto su se izlegli 🙂

Skinuo sam i drugu sezonu, pa nastavljam.

Sto se tice OZ, tu se slazem 100% jako podcenjena serija, a odlicna je.

@NemanjaDK93
I tu se slazem, The Flash nije nista poseobno ova nova sezona, ima par zanimljivih epizoda, ali sam nastavio da je gledam. Jer mi je to bila omiljena serija kad sam bio decak 🙂 Bila je jos jedna serija kad sam bio decak, neki ce se setiti Automan 🙂

Poslednja izmena:
Dobar je GOT ispao na kraju koliko su izbacili stvari iz knjiga i to nekako uklopili sa ovim parama i produkcijom.
Za neupucene, zamislite LOTR trilogiju bez 70% likova i dogadjaja i koja traje 30min.

@slavisaj, jeste da je odavno izasla prva sezona, al ti mi ga dade po spojlerima samo tako 😀

Gleda li neko ovu novu domacu seriju "Pet"? Odgledah 2 epizode i mogu reci da sam prijatno iznenadjen. Ocekivao sam jos jedne "Ubice..", al ovo je mnogo ozbiljnije.

Jedino ne mogu da verujem da ne moze da se gleda OD ni preko RTS planete ni MTS TV.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Majko mila ovaj THE FLASH je tako los da je to bolno za gledanje... Ona NORA je odvratna, totalno antipaticna u ovoj seriji dok je recimo u BLACK SAILS dominirala ali ovde u flashu je odvratna...

On, Arrow i ostala boranija odavno prestao da gledam. Serija koja nema pricu ni kraj nikad ne moze biti dobra.

Heh, The CW network serije... ne postoji ništa lošije a da je istovremeno prilično popularno... i sve su "konceptualno" takve da mobu da se emituju u beskonačnost.

Stvarno ne mogu da se složim sa nekim konstatacijama vezanih za GOT.
Mislim toliko dobijenuh nagrada, a kao najveća je i priznanje od samih glumaca koji nisu bili angažovani na snimanju serije

Sent from my Huawei Y7 prime
Molim te. Ovo je IT forum. Znaju valjda ljudi da nista od novijih serija i filmova ne valja. I da ako je nesto mejnstrim i ceo svet gleda onda je prehajpovano. I da ako kazes za nesto novije da je vrh onda nisi dobar poznavalac istorije kinematografije i nisi strucnjak. A za te nagrade, pa vazi valjda neko nepisano pravilo da je sve propaganda nagrade i priznanja ti ne vaze ovde.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Pa dobro, ipak je ta serija izisla 2011, sad cu poceti drugu sezonu, verovatno ce to biti bolje.
Kad bolje razmislim trebalo je to sve i da se snimi 🙂
Dobra je serija, nastavit cu gledati.

@slavisaj, jeste da je odavno izasla prva sezona, al ti mi ga dade po spojlerima samo tako 😀

Uništi te... slažem se 😀
---------------------------------

@slavisaj
Sad ćeš u drugoj sezoni da se (malo bolje) upoznaš sa mojim omiljenijim likom Tajvinom Lanisterom (oca ovih plavušana u porodici). Glumčina i po.
Inače, nije samo serija, i ljubitelji knjiga su često bili na granici ljubavi i mržnje prema Martinu, i tom serijalu... videćeš već...
I ja sam očekivao neki drugi trip od te serije, ali ok je skroz i ovako.
Ima tu milion nelogičnosti i stvari u priči koje mi se ne sviđaju, ali ima i stvarno moćnih momenata, koj ćeš tek da vidiš.

Kakav si tempo gledanja uhvatio, stići ćeš nas za nedelju dana. 😉

Molim te. Ovo je IT forum. Znaju valjda ljudi da nista od novijih serija i filmova ne valja. I da ako je nesto mejnstrim i ceo svet gleda onda je prehajpovano. I da ako kazes za nesto novije da je vrh onda nisi dobar poznavalac istorije kinematografije i nisi strucnjak. A za te nagrade, pa vazi valjda neko nepisano pravilo da je sve propaganda nagrade i priznanja ti ne vaze ovde.

Haha vrh. Bravo. A jedino tačno je da je serija F E N O M E N A L N A.
Toliko epskih dijaloga, scena, likova, obrta. Ljudi traže dlaku u jajetu u svakoj epizodi, da čovek ne poveruje. Bilo kakvo poređenje LOTR (koji su filmčine) , sa ovim remek delom je neprimereno i nisu ista kategorija.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

@dabox: Ne znaš ti šta je epic fantasy, očigledno.

@Babadook: Kvantitet i kvalitet ne idu zajedno... a sada smo u eri hipeprodukcije) zbog toga 97% serija jesu krš (kao i 97% bilo koje druge umetnosti), solidne serije se etiketiraju kao fenomenalne a dobre kao "najbolja svih vremena" ... ljudi kojima mainstream skreće pažnju i diktira šta će da gledaju su onda naravno u situaciji da u moru krša kad nalete na neku ok seriju krenu to da preuveličavaju do maximuma. Ko nije nikad gledao bolje naravno da će da se oduševljava kad bude gledao "Ko mi ubio tatka" jer bože moj pa cela Srbija to gleda i svi tvrde da je "super".

Poslednja izmena:
LOTR filmovi su (dramaturšlki gledano) SMEĆE.
Ima tu fenomenalnih kadrova, i bitaka, i celokupnog dizajna, ali tu nije zaslužan Džekson, nego Weta studio.
Svaka dramska sekvenca je izrežirana prepatetično (Frooodooo... Gandaaallf... noooooo.... suza u oku i slow motion).
Glumci su živa katstrofa što se tiče harizme, tako da, nije dovoljno što se izgled potrefio.
Umesto vranolujnog Gandalfa, koji te saseče jednom rečju, kome svi strepe da se suprotstave, dobili smo umornog dobroćudnog dekicu, koji, samo što se ne rasplače.

Dok je Pera režirao Lotr, tu i nije imao odrešene ruke (na svu sreću), pa pored svih promašaja, barem možemo da vidimo prepelu vizuelnu stranu tog sveta.
Zato je Lotr prvi deo i najbolji (nisu mu producenti dali da se puno meša), drugi je lošiji (dobili pare, a on malo odrešenije ruke), treći najgori (još odrešenije ruke).

Za Hobita je imao od starta potpuno odrešene ruke, pa vidimo na šta to liči kad daš B reditelju da režira viskobudžetni film.
--------------

Što se Got-a tiče, tu je situacija skoro obrnuta.
Dok kod LOTR-a imaš sjajnu priču i dijaloge koje glupi reditelj upropasti, meni se lično u Got-u cela priča ne sviđa preterano, ali sjajna glumačka ekipa je odradila izvanredan posao. Takođe, mnoge scene su izrežirane do perfekcije. Dramaturgija na nivou.

Tako da nije sve crno-belo,

Gleda li neko ovu novu domacu seriju "Pet"?
Malopre gledao uvodnu špicu, za dalje nemam vremena ali pogledaću epizodu, dve da dobijem neki utisak. Špica je vrlo moderna ako ništa drugo i to je za mene lično prijatno iznenadjenje
True Detective i slični radovi.

Malopre gledao uvodnu špicu, za dalje nemam vremena ali pogledaću epizodu, dve da dobijem neki utisak. Špica je vrlo moderna ako ništa drugo i to je za mene lično prijatno iznenadjenje
True Detective i slični radovi.
Na pilotu je bila drugacija spica isto gotivna. Od mene isto jaka preporuka za PET

Jel ovaj Kingdom što se toliko nahvalili ovaj što ima 5 epizoda?
Pitam jer gledam prvu epizodu i živi smor od serije i ništa se ne dešava pa rekoh da nisam omašio seriju

6 epizoda ima.
Ako mislis na zombije i meni je bila zesci smor, batalio posle 3.epizode.

@d4rk3lf mislim da su prvi i drugi deo lotra snimnjeni odmah i ako su relisovani u vremenskom razmaku. Davno sam cuo tu pricu. Kako je to bio ozbiljan rizik jer da prvi deo nije bio uspesan bili bi u problemu..

Izvinjavam se ako sam otkrio neke detalje iz prve sezone. Nije mi bila namera. Odgledao 4 epizode druge sezone, i mnogo bolja mi je druga sezona. Za sada obecava.
sreca u nesreci da sam juce radio napolju i usinula me ledja, pa sad moram odmarati, i gledati GOT seiju 🙂

Poslednja izmena:
I, dalje mi je gluma pola/pola, ali zanimljivo mi je. Jos uvek nemam taj WOW efekat.
Jest da nije isto, ali npr daredevil, ili the punisher i jos neke su mi ostavile bas mnogo bolji efekat, bar za sada na osnovu pogledanog. Svakako cu pogledati seriju.

Problem je što GoT osim Densa i Kaningema nema krštenog glumca, patuljak i Valdau su poluprofesionalci, ostali čisti amateri(sa sve 'imam zatvor 10dana i baš sad me krenulo' 'zvedom' iz 1. sezone)
Najbolje ti je da gledaš po nekoliko epizoda dnevno, da uđeš u priču.

Ubrzaj malo to bindzovanje da stignes E03 S08. :d
A sto se Pet tice sasvim dobra serija.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno