Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka me jeza hvata od Bran-a, ima materijala za kvalitetan horror film o njemu. Inace ok epizoda, hvata se zalet polako.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Ajd objasni nama "neobjektivnima" šta je tu tačno bilo fenomenalno? Tipična "filler"/ "setup" epizoda.

Produkcija ove 1. epizode 0, postprodulcija -2.

Ovo kao kad visokobudžetnu seriju spuste stepen dva u kvalitetu produkcije zbog drastičnog smanjivanja troškova.
Još jedna odlika niskobudžetne serije je povećani fps. U nekim scenama baš bode oči.

Uzeli su da snimaju dve godine i rezultat je 'ovo'. Ovo samo može vaskrsli Stanis da spasi.

Mozda ga vaskrsne Melisandra. :d

Samo par postova je bilo ovde o seriji "Mqnifest", jel ima neko ko je gledao i zna li se uopšte jel serija ukinuta ili će biti i s02.

Sent from my Note 4 using Tapatalk
Bice s02, a meni je bio ok Manifest.

Verovatno su ustekali budzet za tu cuvenu bitku o kojoj se toliko prica.
Nije mi to smetalo toliko, dobra epizoda za uvod u sezonu, kapiram da ce tek od trece da krene ludilo, druga mi po trejleru isto deluje soft.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Definitivno se vidi osetan pad kvaliteta u pisanju. Jednostavno nije to to.
Biću jako subjektivan, ali ne pamtim da sam ikada video antipatičniju, iritantniju i ružniju glumicu od Sofi Tarner u ovakvoj ulozi. Ne znam ko je gura, ali dobila je velike uloge, a prema mom mišljenju niti je kvalitetna kao glumica, niti ima harizmu, plus je jako antipatična.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

^ Moj čovek :d Mada je generalno lik Sanse meni još od knjiga apsolutno najiritantniji (zbog nje je knjiga #4 totalni smor za čitanje) i sve se nadam neko će da je ubije...

p. s. Glumica koja glumi kevu (Catelyn) je takođe ugly i takođe "miscast".

Meni je bila OK prva epizoda...

Verovatno su ustekali budzet za tu cuvenu bitku o kojoj se toliko prica.
Nije mi to smetalo toliko, dobra epizoda za uvod u sezonu, kapiram da ce tek od trece da krene ludilo, druga mi po trejleru isto deluje soft.

Da, najverovatnije je tako. Tek od trece pocinju duze epizode. Evo potvrdjena trajanja:

S08E01 - 00:54
S08E02 - 00:58
S08E03 - 01:22
S08E04 - 01:18
S08E05 - 01:20
S08E06 - 01:20

A sta je Sansi sa facom? Jel neko primetio? Kao da ima tonu pudera iki je cak CGI radio il ja tripujem...nekako mi je cudna

Ja poceo, podseca na Dan mrmota, samo vise ludje, kratke su epizode pogledaj jednu dve, mislim da ce ti se svideti.

Vezano za GOT. Zar niko nema misljenje poput mene, da radnja ide presporo ?
Uzeci u obzir koliko ima likova, vecih i manjij prica, kad klupko pocne da se odmotava.. kako ce sve spakovati u par epizoda, nije mi jasno. Nekako sam ocekivao od ove sezone, da bude nakrcana sadrzajem... imam utisak, da ce na kraju da zbrzaju sve, da upropaste price i likove nezadovoljavajucim krajem.

Koja radnja?
Zmajev let i ljubavna pricica ispod vodopada kao u Turskoj seriji? Ispucase zmajeve na ljubavni let. Moglo je to mnogo bolje i sadrzajnije ovako razvodnjeno nezadovoljavajuce. Wow John je saznao da je naslednik trona pa je kao epizoda nesto valjala. Klasicno .....

Vezano za GOT. Zar niko nema misljenje poput mene, da radnja ide presporo ?
Uzeci u obzir koliko ima likova, vecih i manjij prica, kad klupko pocne da se odmotava.. kako ce sve spakovati u par epizoda, nije mi jasno. Nekako sam ocekivao od ove sezone, da bude nakrcana sadrzajem... imam utisak, da ce na kraju da zbrzaju sve, da upropaste price i likove nezadovoljavajucim krajem.
Sve ide tom brzinom da bi najmanje bilo potrebno da serija ima 10 sezona sa 10 epizoda da bi iole pristojno sve odradili. Svih proslih sezona se sprema taj konflikt sa Tudjinima (The Long Night) koji ce zgurati u naredne 4 epizode i poz. Taj njihov prikaz zime koja dolazi mi je ekstremno komican, u knjigama ljudi u Crnom zamku su se zbog ekstremni velikih snegova kretali podzemnim tunelima a u poslednjoj epizodi u Zimovrelu je sneg visine par cm. Pa u spostvenom dvoristu mi za jednu noc padne sneg do pojasa!!! Veoma razocaravajuce.
Da dodam da u Kings Landingu sunce greje ko u sred Avgusta, a u zadnjoj epizodi poslednje sezone je poceo sneg da pada.

Poslednja izmena:
Upravo to hocu da kazem. Ogroman potencijal ce sprcati u samo par epizoda.. Ova prva je wasted, bukvalno. Sve sto je sadrzano u ovih 55min, moglo je lagano da se spakuje u 15 kvalitetnih minuta.
O tim nelogicnim i bezveznim delovima nisam ni hteo da pocinjem, ima ih brdo... a da poredim sa knjigom, sam prestao jos pre dve sezone, jednostavno nema svrhe.

I u 2 knjige nema teorije da se priča završi na zadovoljavajuć način... zato je "debeli" i zakucao... a sam je kriv... previše je otišao u širinu a i 5 knjiga mu Deneris preplivava more (treba zmajevi da porastu, jelte).

A tek kako će Rothfuss da napravi "fail"...

Serija je otisla u totalno pogresnom pravcu (fan service), odlucili pisci da od fenomenalne epske fantastike u prvi plan stave romanticnu sapunicu J+D. Sto vise fanova bude zadovoljno = deblji novcanik.

Ne znam kakve su knjige, ali serija zaista jeste kvalitetna sapunica (smestena u fantasy svet). To se videlo jos od prve sezone.

Pa sto gledate onda ? 🙂
Kako da ne gledam ? 😀
Salim se, poseduje veliki kvalitet, vredi da se gleda. Samo ima veci potencijal, zao mi je sto ne iskoriscavaju..
Ali kazem jos jednom, na stranu knjige.. ovo posmatram samo kao seriju, mnogo spora epizoda, protracena, a posle ce se sve samo zbrzati i otaljati.

Takve su bile sve prve epizode ostalih sezona. 🙂 Mada, meni ova proletela.

Racunaj da ce prava akcija biti tek u trecoj, cetvrtoj i petoj epizodi.

Poslednja izmena:
I meni proletela.

Ne znam da li vam se ne svidja jer nije bilo borbe ili cega vec ali da li ste primetili koliko susreta se odigralo? Bas zbog toga je meni proletelo jer su prikazali sve strane "sveta" a zavrsni susret je bio najbolji izmedju Lanistera i Bran-a. (da li su se oni to videli prvi put od prve epizode prve sezone? Meni je to bas upecatljiv kraj prve epizode.)

I da li ste se iscimali na scenu pri kraju kada onaj mali sto je zakucan na zid vrisne? Ja sam pomno pratio svaki pokret (nisam gledao u telefon i ostalo kako dosta ljudi usput gleda serije) i kad je vrisnuo ja sam se bas iscimao :d

Kako i ne bi proletela kad se cekalo dve godine 😀 Slazem se, pomalo mlako ali ok..ocekujem vise od sledecih.

Jok, ja cekao 5 meseci. 😛

I meni proletela.

Ne znam da li vam se ne svidja jer nije bilo borbe ili cega vec ali da li ste primetili koliko susreta se odigralo? Bas zbog toga je meni proletelo jer su prikazali sve strane "sveta" a zavrsni susret je bio najbolji izmedju Lanistera i Bran-a. (da li su se oni to videli prvi put od prve epizode prve sezone? Meni je to bas upecatljiv kraj prve epizode.)

I da li ste se iscimali na scenu pri kraju kada onaj mali sto je zakucan na zid vrisne? Ja sam pomno pratio svaki pokret (nisam gledao u telefon i ostalo kako dosta ljudi usput gleda serije) i kad je vrisnuo ja sam se bas iscimao :d

Jeste, to je njihov prvi susret jos od pilot epizode.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno