Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
American Gods

Jos jednom potvrdjuje epizoda koliko su ljudi uboli sa castingom ekipe... 🙂 Orlando Jones mi je lik uz brata Serhia... 🙂

Poslednja izmena:
Završio The Leftovers. (Nema spoiler-a, samo mišljenje)

Par stvari:

- Pola epizoda, otprilike njih 15-ak, je bilo toliko dosadno da se pred očima pojavila misao "Na šta trošiš slobodno vrijeme...".
- Neke epizode su vrhunske, zaista.
- U određenim dijelovima su ciljali na neku kompleksnost i dubokoumnost, a ispala je glupavost.
- Previše golotinje i seksa, te je prosto ogavno koliko se to forsira (kao u većini novih serija). Sve se to može uraditi i sa stilom, ali "ovo voli masa".
- Sve u svemu očekivao sam daleko više, te neke vrhunske epizode su malo da bih seriju nazvao vrhunskom (pa čak i dobrom).

- Na kraju krajeva ukratko, zamisao je odlična dok je realizacija :S:.

Poslednja izmena:
The Leftovers nije serija za svakoga i tu ne mislim ništa loše. Ukusi su različiti i jednostavno ako se npr meni svidela, ne mogu svakome da je preporučim zbog tematike, atmosfere i same dinamike, mnogima je dosadna.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

^ Da.

Ja inace volim tmurne i spore serije, ali jednostavno ovo mi nikako nije odgovaralo, sve je nekako nedoreceno.

Vredi itekako. Odlicna je, samo vidi da u cugu odgledas prve 2-3 epizode.

Fargo, Orphan Black, Gotham, Shameless...

Hvala za preporuke, za početak gledam Westworld i Shameless, takođe sam počeo da gledam Twin Peaks (1990).

Da li ovaj novi Twin Peaks ima veze sa starim ili je ovo potpuno zasebno, odnosno nova serija?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

To ti je nastavak stare serije s tim što je sad u stvari Twin Peaks univerzum.

Sent from mTalk

Odgledao konačno celu petu sezonu House of cards, duplo je sporija, da ne kažem dosadnija u odnosu na prethodne sezone, izuzev poslednje epizode.
Ko nije odgledao neka ne gleda spojler ispod.

Najveći šok je Kler koja je ubila Toma dok ga je jahala, zanimljiv touch :d
Takodje sam kraj gde lupa deny Franku i kaže "My turn", hahah nije loše, čisto da se vatra ne ugasi do sledeće godine 😀

^dobra sezona, losija od prethodnih po meni sto su preterano mrsili prvih 7-8 epizoda

Zavrsih i Amercike Bogove reklo bi se da je moglo vise da se desi u ovoj sezoni a boga mi i nije moralo, taman... ja zadovoljan

Fargo treća sezona se bliži kraju a ja i dalje nemam neko formirano mišljenje o ovoj sezoni.
Na trenutke odlična,na trenutke i ne toliko.
Likovi koliko toliko zanimljivi kao i priča koja je malo nebulozna (za sada) ali sve u svemu,ne znam,fali mi i dalje nešto u ovoj sezoni...

To se obično rasplete u poslednjoj ili poslednje 2 epizode 🙂

Odgledao ja prvu još onaj dan kada je izašao, sve čekam celu sezonu da skinem da ne bih jednu po jednu skidao ali iz nekog razloga niko da napravi pack sa svim epizodama i zakači, što je čudno u neku ruku, jedino ako nisu izašle sve epizode (čini mi se da sam video 9) mada ne vidim kako je to moguće jer ne netflix.
Elem ok je i rado bih nastavio, podseća na Narcos, tu mislim na feeling, razlika je u nešto manjem budžetu rekao bih, takodje španski je primaran jezik, vrlo malo engleskog je bilo.
Što se priče tiče počinje od ranih radova El Chapa, pitanje je šta je tu prava istina, kao i sa Eskobarom verovatno je sve prilično naduvano, piše na početku da su neki likovi i situacije dodate, tj. izmišljene.

Znači može da se gleda , to mi je bitno.
Ma naravno da makar 50% mora da bude izmišljeno , ipak se pravi radi gledanosti a ne radi istine

Valjda ce ova sezona GoT biti bolja od prosle za koju smatram da je bila veliki fan service. Ne svidja mi se sto se White Walkeri vode u nekom pravcu vojske koja se bori za osvajanje neke teritorije na jugu, po meni fali im horror elementa kao u prvoj sceni prve epizode.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

GoT su toliko razvukli da sam svu volju izgubio za gledanjem, a da budem iskren sad da pokušam prepričati sve od prve do posljednje sezone sumnjam da bih znao i u kratkim crtama, a dva puta sam pogledao.

Tako da briga me za ovom sezonom, ovo će se gledati kad se u potpunosti završi serija jer ovim kapitalističkim pristupom odgađanja i nezavršavanja serije koja je trebalo da se završi prije 3 godine niko više ne može ništa pohvatati. Jedino da je opet gledam ispočetka.

Recimo ovo je dobra strana The Leftoversa (koji sam stranicu prije izgrdio), tri sezone, ispričali šta su imali i kraj. To serija i treba da predstavlja, dok recimo GoT, TWD i slični mogu ovim tempom 300 godina jer oni ne žele da ispričaju priču nego samo da pričaju dok god publika grize i sluša (i sam grizem što je najgore).

Poslednja izmena:
Pričao bi Leftovers još da je gledanost bila bolja. Jedva su dobili 3.sezonu da završe seriju.

Svakako je bolje kad se serija zavrsi na vrijeme, makar na silu.

Mada zar nije The Leftovers po knjizi radjen, ne znam da li se i knjiga zavrsava kao i serija, nisam citao?

Poslednja izmena:
Završio Fargo.
Baš loša sezona,čak lošija i od druge sezone ali ova je imala toliko mnogo potencijala koji nije iskorišćen ni 10%
Očekivao sam posle nekoliko prvih epizoda da će serija ići uzlaznom putanjom ali se to nije desilo i na kraju je serija ostala nedorečena.

Ona uvodna scena iz prve epizode sa Štazijem je ostala nerazjašnjena
Misterija oko Thadeusa Mobleyja i njegovih knjiga takođe.
Gloria i tehnologija isto tako.
Ko je Varga,za koga radi.
Isto kao i onaj Rus i Japanac
itd itd

I kako je moguce

da se Emmitu kola pokvare u sred nedođije i stanu a da nakon što policajac i Nikki jedno drugo ubiju njemu kola prorade iz čista mira i on se odveze?

Imao bih još dosta da napišem ali da ne palamudim dalje...

Završio Fargo.
Baš loša sezona,čak lošija i od druge sezone ali ova je imala toliko mnogo potencijala koji nije iskorišćen ni 10%
Očekivao sam posle nekoliko prvih epizoda da će serija ići uzlaznom putanjom ali se to nije desilo i na kraju je serija ostala nedorečena.

Ona uvodna scena iz prve epizode sa Štazijem je ostala nerazjašnjena
Misterija oko Thadeusa Mobleyja i njegovih knjiga takođe.
Gloria i tehnologija isto tako.
Ko je Varga,za koga radi.
Isto kao i onaj Rus i Japanac
itd itd

I kako je moguce

da se Emmitu kola pokvare u sred nedođije i stanu a da nakon što policajac i Nikki jedno drugo ubiju njemu kola prorade iz čista mira i on se odveze?

Imao bih još dosta da napišem ali da ne palamudim dalje...

Bas je bilo nekako antiklimakticno finale, sezona mi je bila dobra sve do odlaska u kuglanu a posle kao da se raspala.

Uvodna scena - ubica je u stvari bio Rus koji je nestao (verovatno zavrsio u paklu posle scene u kuglani) Juri, a Thadeus Mobley ja sam shvatio da se uplasio da je ubio onog producenta i pobegao a identit uzeo sa vc solje, knjige je verovatno krio da ne bi provalili ko je.

Americki Bogovi - navodno je onakav kraj bio zbog nedostatka para po recima kreatora i Nila Gejmana koji je i producent.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno