Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Americans

Ovo je zaista VRHUNSKA serija. No BS scenario, no BS gluma. Drzi paznju non stop, trenutno gledam 5-tu sezonu. Bukvalno serija gde ako moram nesto da sklonim pogled sa ekrana, obavezno moram da pauziram, da ne bih nesto propustio... Samo mi nije jasno da li je ovo istinita prica ili ne, posto sam cini mi se negde procitao da je istinita prica, ali sad ne mogu nikako da nadjem tu informaciju.

Inace sam poceo na Netflixu da gledam Orphan Black... nije losa serija, mada sta znam, npr onaj crnac policajac, bas over-actuje lik.... Inace dobra prica.

Poslednja izmena:
Ovi koji pljuju po Linču bi trebalo da odgledaju ceo njegov repertoar da bi pokušali da ga shvate.
http://www.imdb.com/name/nm0000186/?ref_=nv_sr_1
To se ili ljudima sviđa ili ne. I ovo nije mejnstrim serija iako ima ogroman budžet.
Danas sam najzad našao vremena da odgledam svih 5 epizoda u cugu 🙂
Šta reći? Teško je nastaviti tamo gde se stalo sa drugom sezonom a i par glumaca nedostaje. Priča je proširena što se i očekivalo posle 25 godina. Madchen Amick je vau :eyebrows: David Duchovny me takođe oduševio, nisam znao da je Richard Chamberlain još uvek živ :d (samo se setim prvog Borna sa njim).
Da li je još neko primetio da se kamera povremeno čudno kreće, podsetilo me na spot Spice girls-Wannabe (koji je kao snimljen u istoj sceni, tj. lepo uklopljen) kamera se povremno ubrzava i usporava.
Sve u svemu, oni koji su očekivali atmosferu kao u sezoni 1/2 su se razočarali, jer je ovo otišlo par koraka napred, što je i logično, posle 25 godina.

Twin peaks je 1990. otvorio seriju visokobudžetskih serija, tako da sve šrto gledate danas ne bi postojalo u ovom obliku da nije bilo Dejvida Linča.

neke od scena u lozi su o ovoj 3 sezoni a ako me secanje ne vara i pre 25 godina snimane unazad, barem meni tako deluje

Da, ali nisam mislio na to.

recimo kad je ovaj dugokosi Kuper u hotelu pa kamera stoji statično dok on ulazi, ide ka kameri pa skrene u drugi hodnik a tek onda ga kamera prati, bilo je još par scena sa takvim čudnim kretanjem kamere, brzina kamere ne odgovara brzini kretanja aktera, menja se u istoj sceni.

Da, ali nisam mislio na to.

recimo kad je ovaj dugokosi Kuper u hotelu pa kamera stoji statično dok on ulazi, ide ka kameri pa skrene u drugi hodnik a tek onda ga kamera prati, bilo je još par scena sa takvim čudnim kretanjem kamere, brzina kamere ne odgovara brzini kretanja aktera, menja se u istoj sceni.

mind fuck tehnike 😀

To samo pokazuje tanku liniju između genijalnosti i lucidnosti gospodina Linča 😀
Lucidan ne znači lud. Lucidan znači jasan, lak za razumevanje mada može da znači i da je svestan, bistar, oštrouman itd.

Sent from mTalk

Kad Lynch za%ebava i cigla cveta i to ona jos jedna u zidu... odgledao 6 epizodu ufff pa vrlo bi voleo da 7 dana setam njegovu glavu ali onda hvala lepo nazad svoju 😀

American Gods e07 - blagi smor
Twin Peaks e06 - totalni smor

Sent from mTalk

Twin peaks of početka odlična. Kao da nikad nisam prekidao seriju. Svi likovi dobri, razrađeni. Majstor je da prenese svaku emociju uz odličnu muzičku podlogu. Tripova ima ali bar imaju smisla. Ne znam sta se ostali uopste muče da gledaju kad ga ne poznaju. Posle eraserhead, što se tripova tiče, ovo je limunada. Tako da prvo domaći pa onda gledanje

Sent from my D6503 using Tapatalk

American gods nova epizoda - 90% "filer". Prva epizoda da mi se ne svidja....

Poslednja izmena:
Ok je skroz epizoda, objasnjava leprikona i kraj epizode bas lepo, a takodje pojacava i povezanost ribe sa svime lepo 🙂 I ako se slazem da je na to moglo otici pola epizode, a pola na neke bitnije aktuelne stvari, s obzirom da sezona ima samo 11 epizoda, ali *** 🙂

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Sezona ima 8 epizoda (sledeca je poslednja), a najavljeno je 4 ili 5 sezona pa zbog toga mozda malo razvlace.

U bre, meni su American Gods pravo osveženje, dobro jeste ova poslednje malo usporila ali ovo ostalo je odlično.

Meni je leftovers dragulj. Dobro je što sam je izbegavao do njenog kraja. Sada mogu lepo ogledati seriju u cugu. Jednostavno obožavam ovakve drame. Odgledao prvu sezonu i već krenuo na drugu ovo će biti jedno odlično putovanje. Mozda se i ugura u mojih top 5 serija 🙂

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ok je skroz epizoda, objasnjava leprikona i kraj epizode bas lepo, a takodje pojacava i povezanost ribe sa svime lepo 🙂 I ako se slazem da je na to moglo otici pola epizode, a pola na neke bitnije aktuelne stvari, s obzirom da sezona ima samo 11 epizoda, ali *** 🙂

Zamolicu te, a sve mislim da govorim u vecini, da objasnis nama gluupima

slede spoiler-i za poslednju epizodu american gods

- kako objasnjava leprikona ?
- kako povezuje dead wife ?
- wtf se uopste desilo u epizodi ?

Ono sto sam ja gledao, i sto sam video je:

- istorijski flashback: riba iz britanije, potpuno identicna mrtvoj Shadow-ovoj zeni, po imenu Essy Mcgowan (kako god da se pise) je 1700tih imala buran zivot, uglavnom se kur*vala da izadje iz problema, trovala decu sa pricama o vilama i leprikonima i ceo zivot dok nije odapela verovala da ce stvarno da joj dodje leprikon. On dosao, smekerica, pred njenu smrt (baba oces sok ? ) uz troll epizodu u zatvoru kad nije ni znala sa kim prica

- istorijski flashback iz leprikonovog ugla: bio covek u ratu, pretvorio se u pticu kad je trebao da umre, ima najverovatnije bipolarni poremecaj i redovno preispituje svoje postojanje i svrhu, nije nesto specijalno moralan covek

- sadasnjost: leprikon prica sa pticama (u seriji nijednog trenutka nije objasnjeno dal su ptice Wednesday-ove ili cije vec), pravda im se, mrtva zena ako je mogla da postane iritantnija to je ucinila u ovoj epizodi, leprikon iz opet neobjasnjivog razloga vraca Coin u njene grudi, na sve to ide bonus scena koju nisam skapirao da me je*es, gde zena lezi u aljini mrtva tokom noci, al to se izgleda uopste nije desilo jer se desavanje vratilo na sam udes

Ja volim mindfuck serije i price ali ovo nije mindfuck, ovo je bukvalno je*e lud zbunjenog.

Poslednja izmena od urednika:
Twin peaks

Ko nije odgledao petu epizodu slobodno može da je preskoči. Veće gubljenje vremena od epizode jedne serije nikad nisam video. Bukvalno ništa niste propustili.

Zadnja epizoda, pojedinacno scene su ok, ali zajedno spojeno ne lici ni na sta.

Poslednja izmena:
Fortitude, odgledao obe sezone. Nije loše, prva mi je bolja. Gledam trenutno Bron - Broen. Mnogo mi se sviđa. Posle ovoga, u planu mi je skandinavski The Killing. Jel valja?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

- istorijski flashback: riba iz britanije, potpuno identicna mrtvoj Shadow-ovoj zeni, po imenu Essy Mcgowan (kako god da se pise) je 1700tih imala buran zivot, uglavnom se kur*vala da izadje iz problema, trovala decu sa pricama o vilama i leprikonima i ceo zivot dok nije odapela verovala da ce stvarno da joj dodje leprikon. On dosao, smekerica, pred njenu smrt (baba oces sok ? ) uz troll epizodu u zatvoru kad nije ni znala sa kim prica

- istorijski flashback iz leprikonovog ugla: bio covek u ratu, pretvorio se u pticu kad je trebao da umre, ima najverovatnije bipolarni poremecaj i redovno preispituje svoje postojanje i svrhu, nije nesto specijalno moralan covek

- sadasnjost: leprikon prica sa pticama (u seriji nijednog trenutka nije objasnjeno dal su ptice Wednesday-ove ili cije vec), pravda im se, mrtva zena ako je mogla da postane iritantnija to je ucinila u ovoj epizodi, leprikon iz opet neobjasnjivog razloga vraca Coin u njene grudi, na sve to ide bonus scena koju nisam skapirao da me je*es, gde zena lezi u aljini mrtva tokom noci, al to se izgleda uopste nije desilo jer se desavanje vratilo na sam udes

Ja volim mindfuck serije i price ali ovo nije mindfuck, ovo je bukvalno je*e lud zbunjenog.

U prethodnoj epizodi (ili onoj pre nje) ptice dolaze Wednesday-u na vrata i "pricaju" mu nesto, u ovoj se otkrilo da je leprikon ubio Loru po nalogu Wednesday-a ( scena "gde zena lezi u aljini mrtva tokom noci")

Nije mi jasno da nekome moze ista u ovij epizodi biti mindfuck ili slicno tome, jer je sve ekstremno prosto objasnjeno, cak i razvuceno na celu epizodu, s obzirom da je moglo u pila da se pojasni.
Ta zena je njena cukun cukun baba, a objasnjava kako leprikon ipak nije bezdusno djubre kakvim se predstavlja kroz seriju i zato joj je i vratio novcic, dok je ovaj ne vaskrsne.
Lepo cela epizoda objasnjava sta su leprikoni i mit iza njih, pricu.
Do sada smo samo znali da je on leprikon i u sustini nismo imali pojma ni sta to znaci, osim da ima srecan novcic i da sere zlato.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Fortitude, odgledao obe sezone. Nije loše, prva mi je bolja. Gledam trenutno Bron - Broen. Mnogo mi se sviđa. Posle ovoga, u planu mi je skandinavski The Killing. Jel valja?

Odličan izbor serija :happy: Ja sam gledao američki The Killing i odlična je. Predpostavljam da je skandinavska još bolja... 😉

Dobra je E07 American Gods 🙂 A saznali smo da je leprikon u stvari Sergio Ramos :d

Pa, druga i meni jeste slabija. Quaid kao da je preko one stvari glumio. Gambon i Tucci su mi u prvoj sezoni bili mnogo bolji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno