Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The shield svaka preporuka nije ni malo klasična pandurska, obavezno pogledati.

Gledao naravno , jedna od najboljih serija devedesetih po meni , . Dosta su i ove dve serije gore , obično gledam pred spavanje po epizodu ,dve .

Nego sada se setih one serije The Shield , nisam je gledao , uvek mi je delovalo kao ok serija , samo ne znam da li ima gde da se nabavi i kakvi su snimci. Da li je kvalitetna serija ili jedna u nizu pandurskih ?

Dobra je The Shield, nije tipična pandurska, može lako da se nabavi DVD rip, blu-ray nije izašao.

Stigoh do 7 epizode Mr Robota... Serija jeste dobra ali nakon čitanja po netu i ovde sam ipak očekivao malo više.

Odgledao sam prvu i drugu sezonu serije The Blacklist i super mi je legla. Sačekaću da kompletiraju treću pa nastavljam.

Što se tiče serije Fargo, odgledao sam prvu sezonu i iako je mnogima vrh, meni je samo prva epizoda bila odlična i očekivao sam brdo smeha s obzirom da sam se valjao dok sam gledao prvu epizodu, ali sve ostale su nekako njah, samo sam čekao da se završi sezona, da dočekam rasplet. Kakva je druga sezona u odnosu na prvu, vredi li gledati?

@tolero
S obzirom na to da si gledao i odgledao Deadwood i Justified, da li si imao dodira sa Hell on Wheels? Pomenuo bih to, kao mogucu opciju.

@Dark Magician
I mene bi zanimalo sta ti se sve nije dopalo. Da se razumemo, nemam ni sam formiran utisak posle dve odgledane epizode. Pogotovo mi je problem da dozivim "doktora Hausa" kao ozloglasenog mafijasa, mada ima tu jos smutnih elemenata. Ono sto mi se JESTE svidelo su lokacije na kojima je snimano. Prija mi malo usputnog odmora za oci.

Ne znam sta ce sve vremenom da zaskripi u ovoj seriji, ali za sad barem nemam utisak da mi se odustaje od iste - veoma snazan i definitivan posle nekoliko epizoda Blindspot-a (a gledam bukvalno svasta). Delovalo mi je interesantno u najavi i na samom pocetku, a onda, vec u prvoj epizodi, trideset puta ofucani dijalog i rasprava hoce li misterizona zena krenuti na teren s njima ili nece i pod kojim uslovima. Sto se nastavilo i u narednih par epizoda. Slicno "bljuzgavilo" je cesta prateca pojava i serije The Last Ship.

Isto kao sto me sad ubise u pojam "sentis" momenti u TWD. S druge strane, drugi deo ove sezone pomalo obecava i znacajno je dinamicniji od mora i mora epizoda iz ranijih sezona u kojima su besedili, delimicno do potpuno besciljno, od jutra do sutra. Tokom godina je bilo i svetlih trenutaka, a ovo sad koliko-toliko obecava.

I The Blacklist ima periodicne probleme s tipicno americkim dijalozima i nastupima aktera, mada i dovoljno usputnog "mesa" da bude neuporediv sa Blindspot-om, barem po meni (+ Dzejms Spajder). U sustini, sto vise oduze s nekim serijama, to je redje bazirano na konkretnim idejama, a cesce na gledanosti i marketinskoj prohodnosti i onda forsiraj, forsiraj, forsiraj... Kakav je bio Prison break na pocetku, a posle drugi zatvor, pa treci, pa... To je kad nesto mora da ima jos jednu sezonu. A tek Dosije X, gde je nova sezona snimljena nakon tolike pauze i nismo dobili bas neki nezaboravni kvalitet, iako je prostora za promisljanje autora bilo mnogo.

Pominju mogucnost da oni mladji agenti u nekoj perspektivi preuzmu palicu od junaka nase mladosti. Sto rekose na jednom od foruma, bio bi to retko iritantan dvojac. Nadam se da ne razmisljaju zaista u tom pravcu.

I od mene preporuka za Orange Is the New Black, ko voli "zatvorski tip" serija, uz ogradu da nisam dovrsio gledanje trece sezone, a najavljuju ih cak sedam, sto bi moglo da bude malicak previse.

Hell on Wheels beše kad grade onu prugu ? Počeo sam da gledam prvu sezonu pre koju godinu ali odustao. Ne mora nužno da znači da je loša. Obično mi upadne u fokus neka sruga serija i koncentrišem se na nju. Ne volim 5 serija da pratim u istom periodu , posle zaboravim i tako prođe vreme 🙂

Ne znam prosto mi serije kao Ray Donovan i Shameless mnogo prijaju , gledam sa uživanjem . Lost me je prosto ubio što se tiče praćenja serija sa dosta epizoda na duži period. Epizoda po epizoda i toliko godina, prosto mi ništa nije isto posle toga. Kvalitet na stranu, gubili su se dosta ali mi je ta serija ostala najviše urezana, živeo sam sa njom toliko godina. Posle došao Dexter,Sons,BB i već me umorile takve serije. Zato volim ove sa manjom radnjom , koja se ne razvlači toliko po sezoni .

Orange Is The New Black i House.Of.Cards sam skinuo pa ću verovatno da krenem njih da gledam .

Poslednja izmena:
@tolero
Grade, grade... Sagraditi se ne da. Uklapala se u dva kriterijuma, bar je delovalo. Tematski i po relativno malom broju epizoda po sezoni. U svakom slucaju, obavesten si 🙂.

Hvala na komentarima za Vinyl, to je svakako u planu.

Lucifer...slabija epizoda.Ne drze se stripa, to je dobro,ali sam citao da ce se ubacivati povreme no likovi

@tolero
Grade, grade... Sagraditi se ne da. Uklapala se u dva kriterijuma, bar je delovalo. Tematski i po relativno malom broju epizoda po sezoni. U svakom slucaju, obavesten si 🙂.

Hvala na komentarima za Vinyl, to je svakako u planu.

Jel to nesto po "zidanje Skadra na Bojani"

Dexter gledao , jeste izgubio na kraju sa kvalitetetom ali sam ga odgledao,True detective odgledao prvu sezonu ali me razočarala pred kraj pa sam se razmišljao da li da gledam drugu uopšte,House i slične nemogu da gledam, znam da je malo drugačija od klasičnih doktorskih ali mi prosto ne leži.
Breaking bad mi je bila dobra , Better Call Saul , ne znam zašto nisam gledao, nekako mi je sama pomisao na spin off jedne serije delovalo kao presipanje šupljeg u prazno 🙂 mislio sam da prosto to guraju na silu i nema neke radnje, pa sam bio odustao kada je izašla,kasnije sam čekao da se nakupe epizode i prolazi tako vreme. Možda je skinem. Prison Break gledao do treće i prosto su to sjebali, ruku na srce ajde prva je ok, druga do pola i to je to.

Rick and Morty vidim crtani, ipak bih preskočio . Orange is The New Black sam već imao u glavi i to možda mogu da pogleda. Dakle Saul i New Orange bi moglo. Hvala na predlozima .

@ Boris Fargo naravno odgledao, to sam zaboravio da pomenem , super je. Mada nije da gledam samo ozbiljne serije gledao i Banshi koji je trash za većinu ali prosto ima taj neki šmek. Justified sam isto odgledao , Suits sam zaglavio na četvrtoj sezoni , ne znam ni ja što, da li me je odvukla neka druga serija pa sam se ohladio ili nešto drugo, ne sećam se.

House of Cards , super glumci , ozbiljna produkcija , ali nikako da krenem . Uvek mi je delovalo kao previše politike i to me odvraćalo .
Grešiš za Rick and Morty. To što je crtani samo daje veću slobodu ludilu. Ima veoma inteligentan humor.
Bas planiram da uzmem to da gledam. Sta konkretno ne valja?
Generički scenario, nešto što se videlo deset hiljada puta. Režija isto takva, tačno sam znao da neće da valja od početnih scena.
Doduše ima ljudi kojima će da se svidi verovatno. Ko se navikao na visok kvalitet kablovskih i kvalitetnih BBC serija može samo da se ispovraća.

Odličan.

Inače sam u nestašici serija trenutno. Kvalitetnu seriju mogu i 2 x da odgledam ali kad me nešto krene umarati odmah batalim.

Koliko sam serija "otkazao" u zadnje vreme ni sam ne znam. Jedino što pratim sa nestrpljenjem je Shameless koji obično gledam epizodu po epizodu pa posle overim ponovo celu sezonu 🙂

I smorih se što nije izašla epizoda ove nedelje i rekoh da dam šansu ovoj 11.22.63 , meni je ovo odlično , baš po mom ukusu . Franco mi nije toliko iritantan kao Set tako da nemam problem .

Dakle u zadnje vreme jedino što nisam otkazao je Ray Donovan i Shameless , ovo ostalo me sve umara. Walking Dead sam batalio posle trećevaljda sezone, možda sam i četvrtu gledao ali sa mukom. Tu mi je prva sezona jedino kvalitetna, druga me smorila do bola i batalio sam,

Ova Francova se gleda ali to je po epizoda nedeljno , stvarno nemam pojma šta da gledam .

Serije koje sam "otkazao" Arrow,Sons of Anarchy koja mi je bila super do negde na kraju nisam ni hteo da odgledam zadnju sezonu,100 batalio posle prve ,Flash,Gotham,HIMYM,Supernatural,The Killing ,The Blacklist,Under the Dome... ne mogu se ni setiti svih-

Serije koje sam gledao bar jednom a neke i 2x a da su mi se dopale The Wire , The Sopranos , Shameless,Boardwalk Empire,Deadwood. Dakle neki obrazac je ovde da me smore ove koje imaju dosta epizoda i većinom lošu glumu. I Got gledam , to zaboravih .

Kvalitetne serije sa malo epizoda po sezoni mi najviše leže . Black Sails mi deluje interesantno možda bacim pogled na to, ima neko neki predlog 😀

Posto kazes da ti najvise leze one sa malo epizoda overi obavezno neke od Britanskih kratkih kao sto su Dead Set, Utopia, Black Mirror ili Humans ako volis Sci-Fi, po meni svaka od tih je kvalitetnija od svakog Americkog trash-a.

E,da,Utopiju gledaj,zaboravio sam da ti je preporucim,ali kolega Meteorain je uskocio

Hvala puno ljudi na predlozima, ova Utopia mi deluje dobro, skidam.

Lucifer...slabija epizoda.Ne drze se stripa, to je dobro,ali sam citao da ce se ubacivati povreme no likovi
Da se citiram...Sandman broj 23, ko je gledao epizodu
scena kod psihijatra, kad popizdi, dijalog iz kraja stripa..i delovalo je suvise dobro da bi ga smislio scenarista.[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Ja se vratio Supernaturalu. :d
Napravili su malu pauzu u ovoj sezoni pa sam i zabotavio na njih. Taman mi se lepo nakupilo od 10. do 15. ep i odgledah ih sinoć u cugu. 😀

Nije los novi Supernatural, mada cista klasika takodje - nista nepredvidivo... I sad su opet na pauzi btw..

Suits - kraj sezone, sto se mene tice moze i kraj serije da bude, pogotovu posto planiraju jos ne znam koliko da teraju...

Konačno sam uspeo da završim drugu sezonu Black Sailsa.

Počeli su kao WD...prve dve i poslednje dve epizode u sezonu "pokidaju" što se kaže a sve ono u sredini komotno može da se preskoči....

Treću sezonu ću sačekati da se cela kompletira upravo zbog toga pa ću je tek onda gledati....

Utisci??Ja jos kod druge sezone
Prve sezone su odlične, od sezone kad se pojavi Castiel postaju vrhunske i onda naravno malo padne kvalitet u kasnijim sezonama. Meni je inače super serija svo vreme, a moja sestra koja me je navukla na Supernatural je odustala od gledanja od pre par sezona. :d

Ja još na prvoj sezoni :d a počeo sam da pratim seriju zbog muzike....AC/DC,Black Sabbath,Blue Oyster Cult i sl
A meni je to najveća mana serije... 😀

Poslednja izmena:
Mene uz temu serije privukla muzika,prvih 5,6 sezona mi je odlično. Posle sam batalio,mada ko zna možda i odgledam nastavak. Kao i x files imaju one parodije od epizoda,bas su bili super. Nisam ni siguran na kojoj sezoni sam stao,valjda 6,možda i 7.

Dobro me podseti ,mogao bih da bacim pogled ponovo na to.

Poslednja izmena:
Supernatural, prve sezone su extra, mislim da je na kraju 5-te trebalo da stave tačku (ono je fenomenalan kraj celokupne priče koja je povezivala te prve sezone), međutim, osladilo im se pa su nastavili.

Doduše meni je jedino bzvz bila sezona sa Levijatanima. Tako da, nemojte odustajati na nekoj od sezona, preživite Levijatane i posle je zabava opet 100% zagarantovana.

U pravu si,evo bas sad gledam pojedinacne ocene epizoda na imdb-u,izgleda odlicno.Gomila,gomila epizoda sa ocenom preko 9.

TD S2 nema nikakve veze sa prvom, niti je toliko kvalitetna. Ali sve u svemu, meni se dopala. Ima smarackih epizoda ali sam na kraju bio zadovoljan, pogotovo kada se uzme u obzir kakav sve tres emituju ovih dana.

bas kontra,kvalitet je tu samo drugacije zapakovan,i shodan okruzenju.kraj je omaz noir-u i to je to.samo u pocetku trazi veliko investiranje,koncentraciju da se pohvata postavka price,ko voli na gotovs servirano moze mu bude smaranje. 🙂

Ja mislim da je u mom ulazu veći noir od onog u TD2. Samo na spratu imam i misterioznije komplikovanije likove i veću dramu. Retko smaračka sezona neke serije.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno