Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"And there were none" sasvim solidna adaptacija Agate Kristi. Glumci ok, uspevaju da pobude osećaj odvratnosti u vama prema likovima koje tumače.

Ja preferiram ako se već radi serija po knjizi da se ispoštuje neki setting, osnovni postulati i ideja knjige, itd
Način na koji su prikazani vilovnjaci u Šanari me je totalno izbacio iz koloseka, tako da apsolutno nemam želju da gledam, simple as that.
Ko nije čitao knjige (i kome ne smeta teen vajb), cenim da će mu biti ok serija.

Čitao sam knjige, mada davno, ne gledam teen serije tipa TVD, pa čak ni serije tipa Arrow i Flash, ali nakon svega izrečenog očekivao sam da sve to bude daleko gore nego što je na kraju ispalo (iako ni ja ne mislim da je super niti da zaslužuje trenutnu ocenu) - naročito kad vidim kako su na kraju ispale serije The Strain i Under the Dome, rađene takođe po knjigama. Znači ništa posebno ali ipak sasvim gledljivo.

Ne pratim baš temu ali sam pretrčao zadnjih par strana, jeste li spominjali "Making a murderer", dokumentarnu seriju sa Netflixa iz decembra 2015 ? Ako niste, obavezno overite, 10 epizoda po sat vremena.

Skinuo House of Cards, visoke nade ulazem u nju cim je skidam pred ispitni rok. :d

Da li je iko gledao Making of a Murderer? Kao da je igrana serija a ne dokumentarac...

Vrhunski dokumentarac, na 5-oj sam epizodi, nemoj da je neko spojlovao.. prosto ne verujem sta se sve izdesavalo do sad. (ili ti, ono sto se desilo ce vas SOKIRATI)

Poslednja izmena:
Nasrnula na babu suzavcem sta se posle desilo sledice vam krv u zilama.

A sad on topic House of Cards je mnooogo dobra.

The Last Panthers, solidna serija, ne znam dal je bolo reci o njoj. Ima 6 epizoda i upravo zavrsavam poslednju. Snimnjena je na lokacijama, engleska, francuska, srbija.

Borise, ja sam na ep 9, kad za zavrsis diskutovacemo 🙂

Broadchurch - neko je valjda ovde preporučio... a ja ću se nakon odgledane prve sezone pridružiti preporukama. Mnogo volim britanske palanke i kasabe, a tek njihove krimiće.

Dvojac detektiva... toliko su ružni i antipatični da su simpatični 😀.

E sad malo me zbunjuje što serija ima i drugu sezonu... a bilo je i šuškanja o trećoj ali se odustalo.

Ja ipak više volim mini serije tog tipa, no dobro.

Bice i treca sezona Broadchurch ali se ne zna datum emitovanja, jedino se zna da ce se snimati za vreme leta 2016... super je i druga sezona, nastavlja se radnja dalje, gledaj obavezno...

Sherlock bozicna epizoda briliantna kao i uvek.

Shannara, šta reći... Posle 4 epizode, na trenutke solidna, na trenutke bolno glupa. Mislim da je greška casting ovako mladih glumaca za glavne uloge i da bi sve to ozbiljnije izgledalo da su glavni likovi malo stariji. Ovako me suviše podseća na Twilight Saga kako god je pravi naziv i slične varijante. Svetle tačke Alanon i James Remar vodja onih bandita. Videćemo dalje kako će se odvijati.

Making a Murderer in a nutshell, samo za one koji su odgledali 🙂

A guy who is a month or two away from a $36 million dollar check gets impatient waiting for all that money and decides to rape and murder a woman that he telephonically arranges to come visit his property in the middle of a weekday in full view of various people coming and going from said property. Once he gets her inside his trailer and commences with said raping, he gets a knock on his door, and answering it, he sees his nephew with the mental capacity of a 9 year old. Rather than saying, "I'm busy", and since he knows his nephew does not possess any messy DNA that might clutter up the place, he invites him in to witness, participate in, and eventually confess about all the subsequent crimes that happen.
Later, after much raping, stabbing, cutting, slitting, etc, that happens without any blood loss, the woman is dragged to the garage where she is shot multiple times without any sound, and of course without any blood loss. Later that evening, they burn the woman's body a few yards away from where several people live, without the horrifying and distinctive smell caused by a burning body (and yes, without any blood loss). To make sure that no one will ever find the location where they burn stuff, they make sure to burn stuff in three locations.
At some point during this time, the guy and his nephew drive the woman's car (after first taking some of her bloody hair and drawing pictures with it in the back of the vehicle) to what they think is a perfect hiding spot behind 3 or 4 branches, which is located very close to a large and inconvenient car-crusher. They do this without leaving any fingerprints or DNA in the car, except for smeared blood in very obvious spots. Once the vehicle is out of sight behind the 3 or 4 branches, the guy decides to make sure the cops won't look for DNA under the car hood for at least 4 months by opening the car hood and disconnecting the battery.
Three days later the police come asking questions and want to look around inside the trailer. The guy lets them do it, knowing he is safe because all of the raping, stabbing, cutting, slitting, etc, that happened in his carpeted trailer happened without any blood loss. The very next day, this guy leaves for his family's cabin 100 miles away, but decides not to bring the woman's car key, bones, teeth, cell phone, camera, etc. to dispose of far away because he knows he's loved by the Manitowoc police department and they will never suspect him and search his property.

Zavrsio ga upravo.. najezio sam se majke mi. Kakvu posluku porati, kome.

The 100 u drugoj sezoni mnogo mnogo bolji i zanimljiviji. Mislio sam da je u pitanju teen BS, ali su mi baš ti "klinci" ispali bolji glumci od ovih matorih. Zanimljivo kako su napravili da svaka strana ima dve dimenzije. Niko nije ni good guy ali ni bad guy, svi imaju neku ubedljivu priču. Slistio sam skoro čitavu drugu sezonu za 2 dana.

The Expanse tone sa svakom novom epizodom, ako se posmatra sa aspekta nekog ko knjigu nije čitao. Ovo je baš hard core "adaptacija" gde dosta stvari nije objašnjeno. E sad, sve mi više deluje da su likovi to namerno tako napravili da nateraju ljude da kupe knjigu. Za*ebali su stvar, samo mi nije jasno kako su uspeli da u 6 epizoda naprave 2 dobre. Definitivno će razvući prvu knjigu na dve sezone. Kao da su pozajmili scenariste od TWD-a 😀.

^Za 10 dana pocinje.

Black Sails - stvarno dobra serija. Odgledao pre par dana prvu sezonu, sada gledam drugu. Ova druga je malo krvavija od prve (barem prve 3 epizode koje sam pogledao).

+1

I od mene preporuka.

Silver i Blackbeard ima da izdominiraju.

I meni je ok serija, prva sezona mi i nije bila nesto ali zato druga puno bolja. Mada ima neki disktutabilni(nerealni) scena, pogotovo ovo u zadnjoj epizodi (S2).

sto se toga tice ekspanzija gotik dvojke je neprevazidjena. 🙂 sam saundtrek je dovoljan:

'bem ti,sad se i meni igra,iako sam presao jedno bar 20 puta. 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno