Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
serije koje sam ja hvalio na forumu:

Sherlock - Serija koja je obojicu Kumberbah-a i Freeman-a pretvorila u najtrazenije glumce u holivudu, ujedno i serija koju pise Mofat, covek za kojeg americki producenti kazu da je jedinstven i neobjasnjivo kreativan
Luther - Serija koju je po mojoj preporuci odgledalo nekoliko forumasa i svi do jednog se vratili sa maks pozitivnim komentarima
Stargate SG1/ SG:Atlantis - serija koja je isla 15 sezona, pokupila brdo nagrada, postavila brdo standarda za SF televiziju, inspirisala preko 20 naknadnih TV i film ostvarenja
Farscape - serija koju mogu da skapiram ako se neko nije navukao, trebas da si posebna buudala da bi ti se ono svidelo, a meni je Farscape top 3 serije ikada

to je to, to su serije koje sam ja HVALIO i PREPORUCIO

ostale spomenute, su serije koje GLEDAM i prokomentarisem. dakle Teen Wolf, Dark Matter, Suits, Robot, Supernatural, Arrow, Flash, itd

Glavni problem ovde na forumu, pa i kod citiranja mene kao sto recimo radi Sajber kurajber, je nedostatak shvatanja i nizak nivo inteligencije, odnosno momentalne percepcije opisanog u postu, hvatanje za 4 reci od 188 ukupno u postu, i izvlacenje citata kao da sam ja rekao samo te 4 reci. A ja gluupom coveku moram da napisem puno, jer sa malo reci ne umem da objasnim a da on shvati. Dakle jedine 4 PREPORUCENE serije od strane mene su ove 4 gore pomenute.

Pa? Znači oni koji ne dele nečiji, u ovom slučaju tvoj instančani ukus su budale sa manjkom inteligencije!? Kolika tek buudala treba da bude neko da bi ovako nešto pomislio a kamoli napisao... Možda treba imati i bar malo inteligencije da se shvati i da se ne pale svi na iste stvari, pa makar to bio i tvoj neponovljivi ukus...

Poslednja izmena:
Meni prva sezona Prison Break-a rame uz rame sa prvom sezonom True Detective. Od svih serija mislim da nisam odgledao bolje sezone.

Kad je bal nek je maskembal...

Bekstvo iz zatvora je bio nevidjeni hit za vreme i posle prve sezone ali je u narednim sezonama drasticno opao kvalitet.

serije koje sam ja hvalio na forumu:

Sherlock - Serija koja je obojicu Kumberbah-a i Freeman-a pretvorila u najtrazenije glumce u holivudu, ujedno i serija koju pise Mofat, covek za kojeg americki producenti kazu da je jedinstven i neobjasnjivo kreativan
Luther - Serija koju je po mojoj preporuci odgledalo nekoliko forumasa i svi do jednog se vratili sa maks pozitivnim komentarima
Stargate SG1/ SG:Atlantis - serija koja je isla 15 sezona, pokupila brdo nagrada, postavila brdo standarda za SF televiziju, inspirisala preko 20 naknadnih TV i film ostvarenja
Farscape - serija koju mogu da skapiram ako se neko nije navukao, trebas da si posebna buudala da bi ti se ono svidelo, a meni je Farscape top 3 serije ikada

to je to, to su serije koje sam ja HVALIO i PREPORUCIO

ostale spomenute, su serije koje GLEDAM i prokomentarisem. dakle Teen Wolf, Dark Matter, Suits, Robot, Supernatural, Arrow, Flash, itd

Glavni problem ovde na forumu, pa i kod citiranja mene kao sto recimo radi Sajber kurajber, je nedostatak shvatanja i nizak nivo inteligencije, odnosno momentalne percepcije opisanog u postu, hvatanje za 4 reci od 188 ukupno u postu, i izvlacenje citata kao da sam ja rekao samo te 4 reci. A ja gluupom coveku moram da napisem puno, jer sa malo reci ne umem da objasnim a da on shvati. Dakle jedine 4 PREPORUCENE serije od strane mene su ove 4 gore pomenute.
Izvini, sta sam ja to tebi rekao u ovoj temi pa si ko ranjeni lav udario na nivo inteligencije? Znas kad me ne pogadjas uopste svojim izjavama, cak se i jako zabavljam citajuci. Zanimljivo mi postaje i to sto si postao osetljiv, izgleda da ti je ego tesko povredjen :d
Iskuliraj i mani se moje inteligencije, dzaba zamaras mozak a nikada neces shvatiti.

Prison break je samo prosecna serija. Prva sezona je bila odlicna ali kasnije su je toliko razvodnjili da je bilo jako tesko gledati je. Sto je dalje odmicala sve je gora bila. Jedino mi je Lost ostavio gori utisak na samom kraju.
Sherlock mi je super mada je zadnja sezona bila najlosija.
Elementary mi je isto legao, zanimljiva mi je ekipa glumaca.

Prison Break - prvi serijal vrhunski i to je prva serija sa kojom sam krenuo da zabadam uz gledanje. Drugi serijal 50% prvog i nije mi drzao paznju da ga zavrsim... Da li ima treci ili jos neki nemam ni pojma ali uglavnom prvi serijal je pokidao i bio nenad****v u trenutku kad se pojavio.

I šta je na kraju bilo sa supergirl, sve čekao da se pojavi e01-02 da vidim hoće li vredeti nešto ili ne međutim ništa se nepojavljuje!?

Pa kao i vecina serija pocinje pocetkom oktobra, koliko se secam.

Meni Prison Break nije nikako legao.

Nego da pitam ostale, kakva vam je The Outlander? Ja se nenormalno naložio, ali odustao nakon par epizoda. Ne znam da li iz razloga što su dve serije koje sam pratio prije te ustvari Vajkingzi i GoT pa mi se više smučile serije sa nekom šta ja znam alternativno istorijskom/istorijskom/mitološkom pozadinom ili jednostavno serija nije nešto posebno (bar prva sezona)?

The Wire sam gledao proljetos, pogledao prvu sezonu i tad me uhvatila neka gripa, pa prestanem. Od tad nisam ni probao, jer me ta gripa toliko uništila da mi je to prva pomisao na tu seriju. Međutim sviđa mi se serija pa ću vjerovatno nastaviti kad na jesen.

Zatim, preporučivali ste mi šta nastaviti nakon Friendsa i u nedostatku moje odlučio se za Mućke. Gledao sam ranije na TV-u, znam kakva je i nema zime. Tim izborom se ne griješi.

Kad sam već počeo da sve komentatišem dotaći ću se j GoT-a koji je mi je, iako ga pratim od 2011., počeo stvarati averziju sa potpuno nedefinisanom pričom, umjesto da odriješe radnju oni se još više zavlače i šire, i nešto kontam da bi se serija fino završila od ovog trenutka bi trebalo minimalno 4 sezona da svo smeće koje su nabacli jednostavno definišu. Inače dosta toga neće biti jasno.

Poslednja izmena:
Bilo je price o seriji kada je izasla. Moje misljenje je da je cisto gubljenje vremena i da smo sve dobre scene videli u traileru.

Meni se Sense8 svidela. Jako se polako odvija i upoznaje te sa likovima baš detaljno, tako da pravi zaplet počinje tek 2-3 epizode pred kraj prve sezone.

Ima neki šmek i vidi se da je visokobudžetna.

Loša strana je toliko agresivno propagiranje LGBT pokreta da je to prosto neviđeno. Verovatno zbog jednog od Vačovski braće koji je promenio pol, pa sada forsira tu temu. Nisam homofob, ali tolika količina gej seksa u svakoj epizodi je baš prevršila meru dobrog ukusa. Mada onoj crnkinji opraštam. 🙂

Baš pogledao Wayward Pines. Super početak ali kasnije su preterali u svakom smislu. Trebalo je još nekoliko epizoda da se to razradi. Ali gledljiva serija.

@mrtavker Outlander je okej serija, malo pateticna, ali moze da se pogleda. Gluma je odlicna. Glavna glumica po mom misljenju izvukla pola serije, a plus je i vise nego simpaticna.[emoji4]

Kad si vec poceo sa Wire-om, nastavi, neces se pokajati. A usput mozes i Outlander, za opustanje[emoji4]

@mrtavker Outlander je okej serija, malo pateticna, ali moze da se pogleda. Gluma je odlicna. Glavna glumica po mom misljenju izvukla pola serije, a plus je i vise nego simpaticna.[emoji4]

Kad si vec poceo sa Wire-om, nastavi, neces se pokajati. A usput mozes i Outlander, za opustanje[emoji4]
Nastaviću obe, iako sam odustao nije bilo zbog kvaliteta serije već čisto iz razloga što sam bio umoran. Zaista mnogo serija gledam pa se zasitim u nekom trenutku.

Ja se te serije uopšte ne sećam. Znam da je bila navala i da su mnogi gledali sve u cugu kao film, ali meni je ostalo u sećanju samo to da su tu kao dva brata i jedan ima tetovažu neke mape na leđima. Verovatno nisam ni odgledao do kraja.
Evo žena mi priča da je bila i neka doktorka...

Na secas se uloga Peter Stormare-a (mafijas Abruzzi) i Robert Knepper-a (T-Bag)? Te dve uloge su jedino sto valja u seriji.

Ne, ali verovatno nisam ni gledao do kraja jer se ne sećam ni kako se završilo.
Znam da je bila frka oko nekog mobilnog telefona ili telefoniranja... kroz maglu se samo sećam nekih gluposti, ni ne znam da li su iz te serije ili neke druge.

Poslednja izmena:
Ima li neko od vas prevod za TD 2 sezonu za BATV verziju. Nadjoh malo slobodnog vremena da pogledam u komadu celu drugu sezonu, ali ne nalazim BATV prevod za sve epizode u sezoni.

Pogledao pilot epizodu Lucifera, obećava. Za sve ljubitelje stripova iz DC Vertigo ovo bi mogla biti poslastica ako je ne ukake kasnije. Lucifer je spin-off Sandmana kojeg je i Beli put preveo i izdao za Srbiju ako me sjećanje ne vara i koji je mnogo dobar strip (nije marvel, antiheroji su u pitanju). Ja sam uvjek više volio Dilan Doga i Mr Noa od Bleka i Zagora, tako da mi ukus nije u skladu sa većinom, te uzeti to u obzir

Kad sam već počeo da sve komentatišem dotaći ću se j GoT-a koji je mi je, iako ga pratim od 2011., počeo stvarati averziju sa potpuno nedefinisanom pričom, umjesto da odriješe radnju oni se još više zavlače i šire, i nešto kontam da bi se serija fino završila od ovog trenutka bi trebalo minimalno 4 sezona da svo smeće koje su nabacli jednostavno definišu. Inače dosta toga neće biti jasno.

'si ti normalan? Pa Martinu kada se navije, kada se probudi na lijevu nogu, sve ih okupi u jednu prostoriju i završi seriju u 15 minuta. 🙂

TD.
na kraju nije lose ispalo. da su sve ep bile kao poslednje dve.. eh.

zao mi frenka ***. da na kraju onako zavrsi..

Poslednja izmena:
Da li je neko gledao Hacking the System na NG ? Jel imaju negde titlovi barem na engleskom za tu seriju? Ja sam osoba sa ostecenim sluhom pa ne mogu bas tecno da razumem engleski pa mi trebaju titlovi da razumem. Jes' da nije serija ali meni je interesantna. 🙂

Pogledao pilot epizodu Lucifera, obećava. Za sve ljubitelje stripova iz DC Vertigo ovo bi mogla biti poslastica ako je ne ukake kasnije. Lucifer je spin-off Sandmana kojeg je i Beli put preveo i izdao za Srbiju ako me sjećanje ne vara i koji je mnogo dobar strip (nije marvel, antiheroji su u pitanju). Ja sam uvjek više volio Dilan Doga i Mr Noa od Bleka i Zagora, tako da mi ukus nije u skladu sa većinom, te uzeti to u obzir

I meni je OK pilot, glavni glumac bas ima harizmu za tu ulogu, odlicno mu ide! Podseca me na Constantine-a, samo sto nije tako mracna 😀 Ali vidi se da ce biti sapunica nekog tipa, samo sto su ostale serije sada blagi uzas uglavnom, pa ce Lucifer proci kao kvalitetnija verovatno (ako je ne zeznu, kako kazes).

Blindspot pilot obecava isto, svidja mi se gluma, ali nekako mi je deja vu i nepotreban suspense.

Jonathan Strange & Mr Norrell dosta dobra ako se zanemare neki Hari Poter 'elementi', sreća pa ih nema puno. Po meni bi bilo bolje da su sve te mistične i 'onostrane' motive prikazali kroz košmare i ludila, da je više mračna horor fantazija, a manje šarena obična fantazija. Atmosfera bi isto bila bolja da nema tog šarenila, fali tamnijih sivih tonova, previše su svi uštirkani za moj ukus... Priča u ovih pet od sedam epizoda interesantna, likovi i gluma isto zanimljivi, ali u nekim scenama i dijalozima nisu morali da budu tako šaljivi jer samo spuštaju ugođaj. Da ne dužim, jedna od boljih serija, ako ne i za klasu bolja od ovih koje sam gledao u zadnje vreme.

Poslednja izmena:
Zakljucak ove sezone True Detective - 7/10 u odnosu na proslu sezonu koja je bila 10/10. Prosla sezona je imala dublju pricu i bolju glumu (sjajne dijaloge i monologe) dok su ovde protagonisti od pocetka tragicni likovi i ocekivalo se da ce tako i da se zavrsi. Epizode nisu drzale kvalitet u kontinuitetu vec je varirao kvalitet.

Druga sezona mi je posle dve epizode očajna, najsmešniji mi je bio šuplji i preforsirani monolog na početku druge epizode. Likovi su generički sa nekim pokušajem random ludila i predodređenosti za tragediju, baš nisu uspeli ništa da pogode.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno