Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledao MR. Robot. Ono... cista 10tka. Mada razlog za to je sto sam veliki fan Watch Dogs igre koja ima dooosta dodirnih tačaka sa serijom. Gluma pristojna. Ko ce dočekati jos 25 dana do sledeće epizode. Bolje da je netflix ovo uzeo pa da imamo celu sezonu na izvolt'e.Ovo je definitivno a must watch za miljenike žanra.

+1 za Mr. Robot

Truth is, I shoudn't hate Ollie; he's not that bad a guy.
He's too dumb to be bad.

Ubedljivo najglupaviji naziv za seriju.

Veoma dobra prva epizoda, radnja ok. Svidja mi se sto deluje i kao psiho triler.
Gluma i monolozi glavnog lika odlicni!

Ide na listu, pa gledam opet za par meseci ili godinu i po sa drugom sezonom, ako je bude.

Poslednja izmena:
Nije los Mr. Robot mada ne znam zasto su MC vecinom tako naivni i nespretni...

Dok mi je jos sveze u glavi, napisao bih mini review za SG-1/ Atlantis, kao, po mom misljenju, najbolji SF show svih vremena:

SG-1

Apsolutno fenomenalna serija. Postoji nesto u SG-1 sto nema u danasnjim serijama, neki osecaj grandioznosti kroz muziku, produkciju, cak i uvodna spica ima savrsenu muziku koja se uklapa u show. Serija obradjuje tematiku filma Stargate, gde u galaksiji Mlecnog puta postoji network zvezdanih kapija, koje spajaju naseljive svetove. Mitologija uvedena u seriju, gde su glavni zlocinci drevni bogovi svih religija, pa naknadno Arturijanski mit, su fenomenalno sprovedeni iz ideje u delo.

Naknadno i ideja da su kapije, i maksimalni nivo tehnologije zapravo postavili "Ancients", odnosno "prva" generacija ljudi koja je dostigla maksimalni nivo evolucije, dovodi storyline serije u maksimum uzbudjenja, i zanimljivosti a svaka ideja je iskoriscena najbolje moguce. Glavni aspekti serije su zapravo kvalitetna naucna podrska u pisanju, kao i vojni protokoli, i vojnicki zivot.

Richard Dean Anderson kao Jack O Neill < jedinstvena uloga, jedinstven lik. Samo tri puta u istoriji filma i televizije su glumci dobili honorary titule, jedan od njih je i Brigadier General RDA za svoju ulogu u SG-1 i promociju USAir force. Pritom, covek ima zaista jedinstven smisao za humor. Zagrizen fan serije kao sto sam ja, zna da je RDA bukvalno 50% scena sam izlupao, a producenti prihvatali tako. Inace, njegov nacin na koji se uneo u ulogu Pukovnika/generala je savrsen, a koliko je serija ozbiljno prenela vojnicki zivot, se vidi u njegovom ponasanju prema nizim cinovima - maksimalna arogancija, i optimalno postovanje. Zapravo je nekoliko vojnih lica iz USA naglasilo da se RDA ponasa na setu kao pre-iskusan komandant, sa sve blago-ponizavajucim komentarima i gestovima prema raznoraznim airmen-ima.

Amanda Tapping kao Sam Carter < na stranu sto su joj fragmentisali ulogu na maksimalnu teorijsku fiziku, high-level programiranje, izuzetan borac, precizna sa oruzjem i obucena u svim vojnim vestinama, uloga, i glumica je fenomenalna. Old skul riba kakve vise nema, zadrzala je taj neki 80's look celih 13 godina snimanja serije, a pritom bila zanimljiv lik za gledanje kroz obe serije

Michael Shanks kao Daniel Jackson < ja ne znam kako ovaj covek posle SG-1 nije dobio jos hiljadu ponuda za uloge. Ovaj glumac, Shanks, je najvestiji govornik engleskog jezika kojeg sam ja ikad gledao na ekranu. U nekoliko epizoda izgovara 15 recenica za minut, i sve zvuce savrseno tacno, i artikulisano. Bukvalno ti milina da ga slusas kako objasnjava koji je bog bio ko u kojem delu istorije, ili kad pokusava da urazumi nekog.

Christopher Jugde jao Tea'lc < savrsen kontrast za podjednako Daniel Jackson-a, i O'neill-a. Preteska uloga vanzemaljca koji od pocetka ide uz tim, i njegov jedinstveni stav (Indeed) i ponasanje, a svaki izlet iz tog stanja maksimalna komedija.

Obradjene teme, a pre svega prozivka US government-a, moralne poruke, kritika danasnjice i ljudske psihe, teme o ljubavi, potrebi, sebicnosti, egoizmu, sve maksimalno obradjene u seriji. Apsolutna preporuka sviam koji nisu gledali SG-1 da to urade pod hitno.

SG:Atlantis

Posle tolike popularnosti svake epizode gde su tema Ancients-i, ajde da napravimo show gde tim ide u njihov dom - Atlantis. Serija po kvalitetu samo preuzima stafetu SG-1, uz blagi twist: mnogo vise komedije uz neverovatne Mckay-a i Sheppard-a. David Hewlet koji nije ni trebao da udje na audiciju za Mckay-a, po mom misljenju glumi jednu od najboljih TV uloga ikada - Dr Rodney Mckay. Piscima, i samom glumcu, kapa dole da stvore toliko egoisticnog, socijalno nesposobnog lika, kog ne mozes a da ne zavolis maksimalno. Toliki utisak ostavlja da kad god u bilo kom SF filmu vidis problem, razmisljas - "Ovo bi Rodney resio za 5 sekundi" 😀

Uz njega, fenomenalni Joe Flanigan kao John Sheppard < ako su hteli da nadju lika koji ce jedini da makar blizu zameni RDA u Stargejt franshizi, ovaj glumac je bukvalno jedini na svetu koji to moze.

SG:Atlantis je SG-1 sa malo vise humora i odlicnim temama, pre svega moralnosti i odluka aktuelnog tima, kao i globalnih odluka Ancients rase. Savrsen TV Show.

Ponavljam, ako neko do sada nije odgledao, probajte. Ja garantujem da bez obzira na ukuse, SG-1/SG:A ne mogu da razocaraju. Ja cu seriju, dok sam ziv, gledati bar jednom u 3 godine.

Poslednja izmena:
Svaka ti je na mestu (da ne kazem "ka' u Njegusa"). Serija (po meni) spada u obavezno "stivo" za sve one koje vole sci-fi zanr i takodje je na svakih par godina ponovo pregledam... Bezuslovna preporuka ide i za Firefly (cista 11/10 ocena), BSG i Farscape.

Meni SG1 i SGA imaju počasno mesto na HDD-u, i nikad neće biti obrisani. Valjda neće riknuti disk 😀

Poceo sad da gledam orphan black. Prve dve epizode su odlicne. Podseca malo na Utopia.
Britanci bas prave odlicne mini serije.

Dzeksone, po tvom mišljenju :BSG vs SG? Vidim da ima materijala za gledanje poprilici, pa da li da počinjem, pošto do novih epizoda. Supernatural-a, Flash-a i Arrow ima par meseci...

BSG mi je inače najbolje nešto što sam dosada gledao, Farscape mi je ostao u jako lepom sećanju, a od Star Gate serijala sam gledao samo onaj zadnji koji je naprasno ugašen, zaboravio sam i kako se zove, sa onim brodom što se puni kada proleće kroz sunce... Taj mi i nije nešto...

Poslednja izmena od urednika:
Poceo sad da gledam orphan black. Prve dve epizode su odlicne. Podseca malo na Utopia.
Britanci bas prave odlicne mini serije.

Prva sezona je odlicna, a Alison je urnebesna. 😀
U drugoj su malo skrenuli, a treca sezona je dobro krenula. Samo ovi nasi nesto slabo izbacuju prevode...taman da sacekam kraj sezone pa sve u cugu.

Dzeksone, po tvom mišljenju :BSG vs SG? Vidim da ima materijala za gledanje poprilici, pa da li da počinjem, pošto do novih epizoda. Supernatural-a, Flash-a i Arrow ima par meseci...

BSG mi je inače najbolje nešto što sam dosada gledao, Farscape mi je ostao u jako lepom sećanju, a od Star Gate serijala sam gledao samo onaj zadnji koji je naprasno ugašen, zaboravio sam i kako se zove, sa onim brodom što se puni kada proleće kroz sunce... Taj mi i nije nešto...

Slobodno SG1 pa onda SGA odgledaj pa sam daj sud.. 🙂 Posebno ako nemas nista novo u rasporedu za gledanje...Ne mozes da omanes...

Šta je ovo Dosije X izađe sa datumom nove epizode !
Kakav flashback 😀

Screenshot_2015-05-31-23-48-34.jpg

Nova epizoda Aquariuo-a ... hmmm par dobrih scena...
Nova serija Between : kratak summery u spojleru:
U malom gradiću odjednom riknu svi preko 22god. starosti. Prve dve epizode prikazuju dalji razvoj događaja Mnogo podseća na The Dome fazon.
Još jedna nova: Stitchers ...

Poslednja izmena:
MR. Robot preti da bude ozbiljan hit.
Odusevio me pilot, svaki minut interesantan, glavni glumac razvalio.
Kao da gledam hakerskog Dextera, jedva cekam sledeću.

Orphan Black su radili Kanadjani, prva sezona odlicna ... krenuo drugu i prekinuo, nije mi prijalo "razvodnjavanje"

Nisam ni gledao ko je radio jer sam bio 100% ubedjen da su britanci. Cak i izgovor i fraze koje koriste. Klonovi su takodje iz evropskih gradova pa ostaje samo Sara za koju sam mislio da je iz Londona.
Sve jedno, ima bas taj britanski smek koji mi se dopada

GoT 8 epizoda pokidala [emoji6] [emoji1]
E to smo čekali celu sezone,možda i duže!!!

Upravo odgledao... nisam video bolju epizodu u zadnjih 3 sezone.

Hahhaha istina. KONACNO!
Izgleda da i valyrian steel radi posao.
Ali scena sa divljakinjom kada se smrzne u mestu, ja sam se smrzao.

Slazem se, odlicna epizoda! Winter is coming 😉

Nekako ovako sam uvek zamisljao Undead armiju iz Warcraft 3, svaka cast kako su odradili bitku.

The bridge iz 2011-e je Bron 🙂
Skidati HD za prve dve sezone.

A ona Saga bi mogla da promeni farmerice - celu sezonu ih nije menjala 😀

Pogledah i ja GoT s05e08. Kao što već rekoste, ovo se čekalo, odlična epizoda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno