Sta se desava po temi, u zadnje 3 strane napljuvani SoA, Homeland i Firefly, a WD se velica u nebesa.
Ne slusaj ljude koji pominju tempo/zanr, to je nebitno. Serija jeste spora, drama je, ali nije sporija od BB/Mad Men koje su milion puta bolje serije. Nije to u pitanju.
U pitanju je pisanje karaktera, koji niti evoluiraju, niti ostaju isti, nego reaguju zavisno od scene (kako piscu odgovara da nastavi pricu). Karakteri uopste nemaju karakter. Jednu epizodu su mlakonje, pa 3 nisu, pa 5 minuta jesu, pa 2 epizode nisu. Ne vezujes se ni za koga, polovini neces ni znati imena a stici ces do 5. sezone.
Druga stvar su greske u snimanju (continuity error(ssssssssssss)), kojih je tu na pretek. Ja sam stao posle 3. sezone, ali sam kod ortaka video par scena iz 4, odnosno iz season finala. 10 likova sa automatskim puskama gadja 5 protagonista sa 5 metara visine, 10m razdaljine (maksimalno), i nikog ne pogadjaju. Ovi trce kao muve bez glave, likusa sa katanom se okrece ka likovima koji pucaju iz pusaka, kao da je Star Wars u pitanju, pa ce da im vrati laser. Kvalitet slican Asylum produkciji. Gresaka ima da napravis drinking game i dobijes cirozu do pete sezone, a karaktere neces ni znati po imenu. 90% karaktera se ponasa kao da ima Daunov sindrom, gledas, nerviras se i ne verujes kakve odluke imaju.
Treca stvar je *****na tema serije u kojoj se stalno nesto desava vestacki - uvek je tu negativac da im porusi gajbu da moraju da migriraju i onda naidju na milijarde zombija, i to se desava kroz seriju svake sezone.
Da ne bude da ja hejtujem seriju, skini S4E16 i pogledaj scenu pri kraju kada je rokacina i oni se "takticki povlace", i poslednja 3 minuta monologa. Ako posle toga uzmes da gledas seriju, krenucu i ja na silu jer nisam bio u pravu.