Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala, batalicu za sada, ima mnogo boljih...

U je, stvarno je dobra postava. Peter Bishop iz Fringe-a, Allice iz Luthera i McNulty iz Wire-a. Koliko god ne voleo drame moracu da overim seriju

Shvatam ja tebe, samo u komentaru o kome pričamo godište filma ili serije zvuči kao tebi mnogo bitna stvar.
Ne samo običan plus.
Ja sam mišljenja da što valja, valja zato što valja i godine mu ne skidaju na vrednosti.

Jos jedan problem je, kad nesto stekne kultni status kao sto je ova serija, a ti je tek sad gledas. Promenjena ti perspektiva bude jer bukvalno ne sme da ti se ne svidi, ako sad ja prokomentarisem kako se random ubacuju one dve pozadinske muzike, nekad bez imalo logike, bio bi napljuvan.. a to je mozda vrlo dobro funkcionisalo tada. Ja sad moram svim silama da se trudim da ne hejtujem neke stvari, i da probam da ih skapiram iz nekog drugog ugla, drugog vremena, kapiras.. Ne mozes da kazes da je isto sad gledati i tad.
Takodje jako ima razlike ako si nesto gledao I TAD, ili ako sad gledas prvi put. Neke igre, filmove, serije, koje sam tada u pravo vreme iskusio, naravno da su mi ostali u dobrom secanju i da cu ih 'braniti', ali ko zna kako bi mi legli sad da prvi put gledam ili igram..

Evo primer Prijatelja, poslednjih par dana ih kacim na B92, i ne znam u cemu je fora ali jako retko sam se nasmejao.. gomilu nekih Vukajlija i naivnih fora, a Prijatelji su mi ostali u secanju kao odlicna serija.

Dejvid Linč i logika ne idu često zajedno, u nastavku i u finalu serije je sve još čudnije.
Linč je takav, meni se neki od njegovih filmova ne svidjaju uopšte, njegov potpis je specifičan.
Ne branim ja TP iako mi nije svejedno kada se poredi sa Boljim životom i turskim serijama 🙂
Zato sam i rekao da je tvoja stvar da li ti se svidja serija, svidja sa pomešanim utiscima ili ne svidja.

Nije mi shvatljivo vezivanje godišta serije ili filma sa njenim kvalitetom ili sa potrebnim nekim preduslovima da bi se uživalo.
Po oblačenju ne mogu da sudim seriju/film, normalno je da glumci nose odeću iz tog doba ako se i radnja dešava u tom odredjenom dobu.
Opet se vraćamo na početnu poziciju, Hair (film) meni nije ništa izgubio tokom decenija u kojima sam ga gledao, Superman 1 već jeste drastično drugačiji (za mene) nego pre tri decenije 🙂
Samo po sebi ne znači ništa osim toga da kvalitet zaista opstaje.

Terminator 1 meni na primer nikada neće biti smešan (u svom podžanru akcionog filma) ili ću ga drugačije gledati zbog njegovog godišta, specijalni efekti su napredovali ali akcioni (i ostali filmovi) su u globalu nazadovali.
Tako i serije, serije jesu nešto napredovale ovih godina ali M.A.S.H. na primer kome se svidja svidja mu se, godište njegove proizvodnje samo po sebi ništa ne znači.
Nije potrebno da budem Amerikanac rodjen izmedju 1940-50, koji je bio u Korejskom ratu.. to je ta poenta..
Shvatam tvoju poentu ali se ne slažem, što se mene tiče godište serije, filma ili muzike ne oduzima ništa niti je značajan faktor u uživanju u istima.

Nije mi shvatljivo vezivanje godišta serije ili filma sa njenim kvalitetom ili sa potrebnim nekim preduslovima da bi se uživalo.

Normalno je da ljudi vole kad je nešto moderno i popularno, mada i ja mislim da to ne bi trebalo biti merilo kvaliteta.
Od Linča preporuka za Čovek slon i Divlji u srcu.

U2 Wanking Dead trailer :eyebrows:

Poslednja izmena:
The Flash Prva epizoda je bila dobra, deluje da ce biti bolja serija od Arrow, glumci su manje-vise svi ok...

Affair odlicna pilot epizoda....
Flash takodje dobar.....
A i Gotham polako kroji dobru pricu.....
Bice ovo lepa zima, koliko mi se cini 🙂

Niko nije napisao kakva je premijera American Horror story bila. Vredi li?
Meni je bezveza sto je cirkus i nakaze tema za ovu sezonu pa ne znam dal da gledam

Truba start nove sezone AHS, na polovini epizode je proradio FWD. Samo klovn uliva nadu.

Ja sam u Srbiji stizao da gledam sve sto pratim. Otprilike oko 20-25 epizoda mi izadje nedeljno u jeku sezone.
Sada mogu da odgledam 1 epizodu dnevnu, i verujte mi ne znam sta bi radije gledao. Ako nista, nikad necu imati problem sa tim da nema sta da se gleda 😀

Zna li neko kada ce da krene 3 sezona banshee- ja ? Ne mogu nigde na netu da nadjem info.
A treba mi takva serija da odmorim mozak..

Postoji li neka serija koja je slicna njoj ?

Poslednja izmena:
Arrow nije pokidao, arrow je napravio njesra sa krajem

Extant dobio 2 sezonu. Meni se svidelo.

Poslednja izmena:
Hannibal....
Kad nekad budem pravio spisak najboljih serija koja sam gledao ova ce biti u samom vrhu.
Gluma, dijalozi, tok radnje, rezija, fotografija i muzika su toliko dobro uklopljeni da je to vec nadrealno.

Mozda je najbolje o tome rekao Braja Fuler, producent:

When I sat down to the script, I was very consciously saying, 'What would David Lynch do with a Hannibal Lecter character?
What sort of strange, unexpected places would he take this world?'
I'm a great admirer of his work and his aesthetic and his meticulous sound design.
Those were all components that I felt very strongly needed to be part of our Hannibal Lecter story.
Between Lynch and Kubrick, there's a lot of inspiration

Poslednja izmena:
Bogami, kraj je bio wtf! Još sam negde na pola prokomentarisao kako serija dobija light ton. Guess I was wrong.

Peter Stromare ili kako već, izgleda baš voli da glumi negativce po serijama i filmovima.

Rej Palmer odličan, Roy aka Red Arrow mi pomalo creepy izgleda u tom kostimu. 🙂

Sve u svemu, odličan početak + povezali opet sa Flash pilotom. Nadam se da će raditi povezane epizode kao što je CSI imao.

Biće dosta povezanih epizoda....Felicity ce biti u 3 epizodi Flash.....
A mid seson finale će biti specijalno,8 ili 9 epizode obe serije biće povezane,tj jedan film u suštini....U utorak kad Flash ide ide prvi deo a u sredu kad ide Arrow ici ce nastavak....

Nadam se da Extant nije bila ta jedna epizoda koju stignes da gledas dnevno 😉
Predlazem da se pre kraja druge sezone nikako ne pocinje sa Extant.. ko zna da li ce napraviti nesto od cele price, a previse je sporo ovako, i prilicno blentavo.

Flash pilot -

nema nikakvih dodatnih tri minuta, neko je pustio buvu izgleda. Ista je epizoda kao i critics preview koji je pusten pre par meseci.

Arrow nije pokidao, arrow je napravio njesra sa krajem

2b56a9a5bbd266bc6c26c5436fec6b68.jpg

On-topic:
Game of thrones, ocena 10/10 (can't w8 for rest)
Suits, ocena 9/10 (probaj i znaces zasto)

Vidim extant dobio novu sezonu pa reko da pogledam seriju ali brzo sam se razocarao 6/10 od mene

Vidim extant dobio novu sezonu pa reko da pogledam seriju ali brzo sam se razocarao 6/10 od mene

Ako gledas dalje od prve epizode pogresices. Ja sam sebe lagao da ce kad tad postati zanimljivo. To se nije desilo.
Inace i Under the Dome dobio novu (trecu) sezonu.

Sad privodim kraju trecu sezonu Continuum. Ovo je po meni jedini primer serije (kojeg mogu da se setim) da postaje bolja iz sezone u sezonu. Prica je fenomenalna.
Steta sto vise ljudi ne zna za ovu seriju. Ona to definitivno zasluzuje ali valjda je problem sto je kanadska produkcija i samim tim se emituje na njihovom Showcase kanalu.
Jos se ne zna dal ce biti cetvrte sezone.

Poslednja izmena:
Sad privodim kraju trecu sezonu Continuum. Ovo je po meni jedini primer serije (kojeg mogu da se setim) da postaje bolja iz sezone u sezonu. Prica je fenomenalna.
Steta sto vise ljudi ne zna za ovu seriju. Ona to definitivno zasluzuje ali valjda je problem sto je kanadska produkcija i samim tim se emituje na njihovom Showcase kanalu.
Slazem se, vidi se da je serija imala neku celokupnu pricu, steta je sto se ovoliko razvlaci po kratkim sezonama! Zbog toga je tesko odrzati paznju 🙁

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno