Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno pitanje - sta si ti ocekivao od Suits? Ally McBeal?Ili neko drugo cudo? Suits je, po meni, slice-of-life comedy/drama molijerovskih elemenata, hocu reci nije serija koja se ozbiljno bavi pravom/ekonomijom, i ako joj tako pridjes sigurno ti se nece dopasti, no, it's a matter of opinion 😉

Znas kako, ni White Collar (inace, toplo predlazem!) se ne bavi umestnoscu ozbiljno, ali ne prelazi ni 1% povrsno kao Suits... mislim bas bas bas bas nema niceg promisljenog u toj seriji, cak i klisei su uprosceni, naprosto ubija inteligenciju.
Harizma dva-tri glumca je jedino sto je drzi iznad vode po meni, ali predlazem da se ne gleda, sem ako se nema nista drugo.

E pa ja predlazem da se obavezno gleda Suits jer je FENOMENALNA! 😀

Ajde mi cik pokazi sta je fenomenalno u njoj 🙂 Za vecinu seriju bih mogao napisati dosta toga konkretnog, za neke bi se izcimao malo, ali za ovu NISTA. (OK, lepe zgrade i pogled - ali cak i flert im je povrsan do bola 🙂)

Znas kako, ni White Collar (inace, toplo predlazem!) se ne bavi umestnoscu ozbiljno, ali ne prelazi ni 1% povrsno kao Suits... mislim bas bas bas bas nema niceg promisljenog u toj seriji, cak i klisei su uprosceni, naprosto ubija inteligenciju.
Harizma dva-tri glumca je jedino sto je drzi iznad vode po meni, ali predlazem da se ne gleda, sem ako se nema nista drugo.

Vidis ja isto mislim o House MD, pa ne mogu da sporim da je serija dobra barem zbog harizme 1 glumca, a kamo li 2-3.

Ocigledno se ljudima svidja. Litt i Donna nose seriju, a i slucajevi nisu losi, jer se ne bave toliko zakonom, koliko ga zaobilaze. Ima nekih elemenata koji nerviraju, recimo lik Jessice je nepotreban u seriji, kao i oni karakteri van kompanije (njegov ortak i devojka, i baba smarac), ali ok oni su bili katalizator za startovanje serije, mada su to mogli i drugacije da urade. Serija ide u pravom smeru, mada mogli bi da ubace jos karaktera, Katrina da krene da se pojavljuje u svakoj epizodi, itd. Nije umetnicko delo kao neke druge serije, ali je gledljiva..

Katrina da krene da se pojavljuje u svakoj epizodi

Jooooo, u jednoj epizodi je bila u ljubicastoj haljini i onako se naguzila za sve novce, i mor'o sam da pauziram i idem na frejm po frejm 😀

Elem, kad rece Dzesika je nepotrebna, meni je Rachel ubedljivo najgori standout lik u seriji i jedino mi je zao sto je kao main-cast nemoguce izbaciti iz price i nemoguce da je Mike ostavi, iako se nadam.

Vidis ja isto mislim o House MD, pa ne mogu da sporim da je serija dobra barem zbog harizme 1 glumca, a kamo li 2-3.
Ma daj.... sve bolesti i simptomi su prilicno extremno istrazeni, samo se ne preteruje ulaskom u detalje koje ni obican lekar ne bi razumeo.
Suits garantujem da u prvih 5 epizoda ima cak i netacne zakonske izjave 🙂

Jeste gledljiva, ali moras se sloziti da je toliko povrsna da ne sme biti ispred bilo koje iole OK serije. Jedino bi je preporucio ispred Dominiona i Defiance-a mozda.

Dzeksone, jesi ti negde na Bliskom Istoku, pa je toliko bitno da pomenes tu haljinu 🙂 (izadji napolje, bolji prizor na svakih 5m 🙂 - ubicu te... prosla mi dva, dok sam kucao ovo 😀)

Poslednja izmena:
Ma daj.... sve bolesti i simptomi su prilicno extremno istrazeni, samo se ne preteruje ulaskom u detalje koje ni obican lekar ne bi razumeo.

Jeste gledljiva, ali moras se sloziti da je toliko povrsna da ne sme biti ispred bilo koje iole OK serije. Jedino bi je preporucio ispred Dominiona i Defiance-a mozda.

Dzeksone, jesi ti negde na Bliskom Istoku, pa je toliko bitno da pomenes tu haljinu 🙂 (izadji napolje, bolji prizor na svakih 5m 🙂 - ubicu te... prosla mi dva, dok sam kucao ovo 😀)

meni se ovo svidja kod suits. sta mislis koliko ljudi zna dovoljno o zakonu da pravilno isprati ozbiljnu sudsku seriju? bas me i nervira kada se mnogo udubljuju u te detalje jer su dosadni. ovo mi je po meri. taman toliko da zacine, ali da ne dave. uostalom, sam zakon i nije bitan toliko jer se sve vrti oko igre. fore, stavovi, karakteri... ovde se jasno izbegava sudnica i bitno je pobediti pre toga, a to je ono najzanimljivije jer je skoro sve dozvoljeno.

U House MD, 90% slucajeva nije uzeto iz postojecih arhiva nego su izmislili. House nema u prvih 5 epizoda netacne medicinske izjave, nego u svakoj epizodi, to pokusavam da kazem. Ali nije to poenta serije nego Hugh Laurie prvenstveno pa onda svi ostali. Tako isto i u Suits, mislis da nekoga briga da li ce da nadju nesto u knjigama kada sednu da traze celu noc? Ne, nego da li ce da se pohebu na stolu u biblioteci i da li ce Louis da ih savata. Jer je ovo komedija a ne sluzbeni glasnik :d. A iskreno da ti kazem meni slucajevi uopste nisu ni losi...

U pravu si da je povrsna, ali do sata sam odgledao preko 50 serija, a mozda mi 5 nisu povrsne, naravno Suits ne moze da se poredi sa Mad Men i Sons of Anarchy nikako...

Nema ovde napolju Katrina u ljubicastoj haljini, barem ne u Zarkovu :d.

meni se ovo svidja kod suits. sta mislis koliko ljudi zna dovoljno o zakonu da pravilno isprati ozbiljnu sudsku seriju? bas me i nervira kada se mnogo udubljuju u te detalje jer su dosadni. ovo mi je po meri. taman toliko da zacine, ali da ne dave. uostalom, sam zakon i nije bitan toliko jer se sve vrti oko igre. fore, stavovi, karakteri... ovde se jasno izbegava sudnica i bitno je pobediti pre toga, a to je ono najzanimljivije jer je skoro sve dozvoljeno.

Upravo tako. Mada bi mogli da ubace sudnicu cesce, Louis je objasnio par puta i njegovu glumu serviraju na kasicicu umesto da ga puste da briljira. Mogao bi cesce da brise pod protivnickim advokatima kao sto James Spader brise u Boston Legal 🙂.

Kad vec pomenu Mad Men moram da pohvalim seriju 10/10. Bavio sam se istorijom reklamiranja i moram reci da serija odlicno oslikava to vreme i prenosi taj duh.

meni se ovo svidja kod suits. sta mislis koliko ljudi zna dovoljno o zakonu da pravilno isprati ozbiljnu sudsku seriju? bas me i nervira kada se mnogo udubljuju u te detalje jer su dosadni.
Nisam mislio da se udube ala LA Law, ili kako bese ona serija sa Dilan McDermottom... ali ovo su bacene kockice i lupljene izjave koje nemaju veze s' vezom.... mogli su reci "Nemate pravo da kupite crveni Tata C klase"... nijedna stvar nije uopste osmisljena, meni to smeta 🙁

ovde se jasno izbegava sudnica i bitno je pobediti pre toga, a to je ono najzanimljivije jer je skoro sve dozvoljeno.
Pa ono... House of Lies se recimo ne udubljuje u detalje samih slucajeva (cifre, legality, itd...), ali sa druge strane je cela igra osmisljena, i promisljena. Ovde jok... sve je usput osim slike 😀

The Blacklist, odlicna.

U House MD, 90% slucajeva nije uzeto iz postojecih arhiva nego su izmislili. House nema u prvih 5 epizoda netacne medicinske izjave, nego u svakoj epizodi, to pokusavam da kazem.
Netacne? Neprecizne, tj. sa dovoljno prostora da mogu biti netacne dijagnoze, ali nije sve izmisljano da ne mogu biti takvi slucajevi. Mada nisam pratio detalje 🙂 Tu me je okolina vise interesovala - ali okolina je imala supstance... u Suits je skoro nema 🙁

Nema ovde napolju Katrina u ljubicastoj haljini, barem ne u Zarkovu :d.
Prosetaj do keja ili Kneza, vecina stranaca nosi crne jakne na >30*C jer inace ne sme ustati 🙂 🙂 🙂

Upravo tako. Mada bi mogli da ubace sudnicu cesce, Louis je objasnio par puta i njegovu glumu serviraju na kasicicu umesto da ga puste da briljira. Mogao bi cesce da brise pod protivnickim advokatima kao sto James Spader brise u Boston Legal 🙂.
Slazem se, mislim da je prilicno neiskoriscen glumac u ovoj seriji, da ne kazem bolji od ostalih prilicno. (ne uzimam Harvey-evu harizmu, jer to mnogo njih moze odglumiti)
James Spader u BL je prava stvar! Mozda bas zbog te serije i imam utisak da je Suits povrsan 🙂 BL nije preterivao sa pravom nikako, ali nije dozvolio da celo pravo u seriji o advokatima bude jedna recenica od 2 sekunde.

Netacne? Neprecizne, tj. sa dovoljno prostora da mogu biti netacne dijagnoze, ali nije sve izmisljano da ne mogu biti takvi slucajevi. Mada nisam pratio detalje 🙂 Tu me je okolina vise interesovala - ali okolina je imala supstance... u Suits je skoro nema 🙁

Prosetaj do keja ili Kneza, vecina stranaca nosi crne jakne na >30*C jer inace ne sme ustati 🙂 🙂 🙂

Slazem se, mislim da je prilicno neiskoriscen glumac u ovoj seriji, da ne kazem bolji od ostalih prilicno. (ne uzimam Harvey-evu harizmu, jer to mnogo njih moze odglumiti)
James Spader u BL je prava stvar! Mozda bas zbog te serije i imam utisak da je Suits povrsan 🙂 BL nije preterivao sa pravom nikako, ali nije dozvolio da celo pravo u seriji o advokatima bude jedna recenica od 2 sekunde.

Neki slucajevi su prosti i naravno da postoje u stvarnom zivotu. Vecina su medicinski ekvivalent "hakovanja interneta". Ima i u Suits providnih slucajeva kada izmisle neke nebuloze koje moze da primeti i ***** (najvise vezano za akcije i shareholdere). Medjutim, u Suits nema nepromisljenih akcija, tj. ima ali su u pitanju pare klijenata privatne kompanije, a ne zivoti pacijenata u drzavnoj ustanovi, pa mi je nekako verodostojno.

Harvey mene bas nervira jer je takav macho masina top tier uspesan lik prozvakan kroz kinematografiju 88.000 puta.

Mislim da smo dosta razglabali o Suits, kamenovace nas :d.

Neki slucajevi su prosti i naravno da postoje u stvarnom zivotu. Vecina su medicinski ekvivalent "hakovanja interneta".

Zagledao sam par slucajeva koji su me interesovali i sferi su mog "znanja", i nisam naisao ni na sta nerealno. To bi bili jedan u milijardu slucajeva ponekad - ali naravno da ce takvi biti kod House-a 🙂

Jbm li ga, meni je Suits previse prazan, end of story 🙂 Nikako ne bih gledao ni ovih nekoliko prvih epizoda da sinoc nisam imao sta drugo zbog kise.

ja tek pre neki dan zavrsio heroje prvu sezonu 🙂
vrlo solidna mogu reci, malo propusta al zanimljiva do poslednje epizode.
druga sezona dosta slabija :/ trecu sam sad krenuo i kao da su totalno drugi pisci, toliko gresaka i nelogicnosti da gledam samo na slavu prve sezone..
zna li neko da li su stvarno tada promenjeni pisci ili sta se desilo? razlika u kvalitetu je drasticna

Prekini tu nema potrebe da ides dalje upropastili je skroz a tako je obecavala 🙁

Serija sa Dilan McDermott je The Practice, gde je pred kraj serije ubačen lik Alan Shore, kog igra već pomenuti James Spader, mislim da mu je to najbolja uloga, takođe je i Sheron Stone igrala pred kraj serije i uveden je Denny Crane kao sporedan lik, pa je onda lik Alan Shore završio u Boston Legal i Denny Crane takođe.

Poslednja izmena:
The strain - ahh fenomenalno
Ko voli ovaj fazon svidece mu se
Recimo Helix mi se svideo, a ovo je napredna i bolja verzija helixa.
Takodje i last ship mi se svidja ali mi je otprilike kao helix kvalitetan.
Takav fazon najvise volim, sa dosta misterije

Meni se Strain nije nešto dopao, može da prođe, ali to je sve.
Krenula je Utopia S02.

ja tek pre neki dan zavrsio heroje prvu sezonu 🙂
vrlo solidna mogu reci, malo propusta al zanimljiva do poslednje epizode.
druga sezona dosta slabija :/ trecu sam sad krenuo i kao da su totalno drugi pisci, toliko gresaka i nelogicnosti da gledam samo na slavu prve sezone..
zna li neko da li su stvarno tada promenjeni pisci ili sta se desilo? razlika u kvalitetu je drasticna

Heroji su (meni) odlična serija ... na žalost, ako se ne varam, odmah posle prve sezone su upali u onaj veliki štrajk pisaca pa im se to odrazilo i na broj epizoda i na kvalitet. Poslednjih sezonu dve se poprilično razvodnilo sa određenom količino potpuno blesavih i nepotrebnih stvari.

Odgledao sam je do kraja i skroz mi je lepo legla, video sam skoro da spremaju nastavak i vrlo mu se radujem

Ja gledam 🙂.
Obavezno stivo ako volis taj uni 🙂.

Heroji su (meni) odlična serija ... na žalost, ako se ne varam, odmah posle prve sezone su upali u onaj veliki štrajk pisaca pa im se to odrazilo i na broj epizoda i na kvalitet. Poslednjih sezonu dve se poprilično razvodnilo sa određenom količino potpuno blesavih i nepotrebnih stvari.

Odgledao sam je do kraja i skroz mi je lepo legla, video sam skoro da spremaju nastavak i vrlo mu se radujem

Nastavio sam i ja sa gledanjem, ali radjna je takva da sam evo vec zaboravio pola detalja :/
Nisam znao da ce biti nastavka, kad bi bilo u rangu prve sezone...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno