Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GoT četvrta sezona, dakle gledali smo devet uglavnom krš epizoda. Da bi dobili filmsko produženo finale, koje je odlično.

Finale GoT pokidalo 🙂😉😎
Exstra epizoda uživao sam gledajući je,ima odstupanja od knjige ali su exstra odrađene pa mi nije smetalo.....

Nije loše finale al ko će da čeka skoro godinu dana za nastavak...

mislim da su malo usrali sa Brenom...

On sad praktično neće da se pojavljuje iduće 3-4 sezone pošto su celu njegovu priču već ispričali...

Aj neko u spoileru sta se razlikuje bitno od knjige? (ne zelim da ulazim u GoT forume, ko zna kada cu izaci ^^)

GoT razlike knjige i serije

U knjizi nikad nije bilo dvoboja između Briane i Psa,a to znaci da je u knjizi Pas deugcije poginuo 😉
Briana je trebala da sretne Gospu kamenosrce,ali posto se u seriji ona izgleda nece pojavljivati ovako su resili tu pricu da zaokruze

Poslednja izmena:
Nema Game of Thrones, nema kidanja Arrow, najzad možemo da pomenemo i neku drugu seriju u topiksu. "24:LAD" standardno jako; "Penny Dreadful" sporo, treba da ubrzaju hitno.

24

shock na kraju epizode. Kad bi snimali ovu seriju sve dok Kifer ne umre, ja se nikad ne bih navikao na ovakve u-sezoni shokove i obrte i izdajnike. Odlican kvalitet 24:LAD

Aj neko u spoileru sta se razlikuje bitno od knjige? (ne zelim da ulazim u GoT forume, ko zna kada cu izaci ^^)

Razlike samo u poslednjoj epizodi i koliko se ja sećam:

- Jon nije išao da pregovara sa Manceom....
- Bryanna nikad nije imala prilike da bude sa Sansom niti da sretne Aryu, ali se zato, čini mi se, srela sa Lady Stoneheart...
- Bryanna nikad nije imala dvoboj sa psetom tako da nije ni mogla ga ubije...
- Jojenova smrt ne postoji pre dolaska kod dece šume (i ostalih) ...
- Jos jedna Jaime/Cersei klinč scena gde u stvari mi vidimo da on ne moze da je se okane ne postoji jer je Jaime davno raskrstio sa sekom...
- Cerseino priznanje Tywinu nikad nije bilo niti je onda bilo kome pa ni ocu rekla / priznala da je bila da bratom odnosno čija su deca ...

Btw šteta što su izbacili Tirionovu repliku na samom kraju da Lanisteri ipak ne seru novac...

24

shock na kraju epizode. Kad bi snimali ovu seriju sve dok Kifer ne umre, ja se nikad ne bih navikao na ovakve u-sezoni shokove i obrte i izdajnike. Odlican kvalitet 24:LAD
+1 čekao sam da ukliza poziv u poslednjoj sekundi i izherojišu. Najveći šok u svih 9 sezona "24". Efektno.

Ima još:
Džejmi je oslobodio Tiriona zato što je osećao da mu je dužan, pošto ga je na nagovor oca ubedio da je njegova prva žena bila qrva, onu koju su na njegove oči silovala puna kasarna Lanisterskih vojnika. Tirion je bio besan zbog toga, pa je Džejmiju "priznao" da je on ubio Džofrija. Zato je Tirion skrenuo prema očevoj sobi kad je krenuo da beži. Tamo je video Šai, koja ga je opet nazvala "moj dive" (A ne moj lave kao u seriji), on tu puca, zato što je to pričala i na njegovom suđenju A bilo je samo njihova "stvar", i ubija je Tajvinovim lancem od desnice koji je nosila (desnica ne nosi broš u knjizi, već lanac od šaka poput meštrovog). Zatim skreće prema Tajvinu, koji ponavlja da je njegova bivša žena qrva i da je dobila ono što je zaslužila. Tu ovaj puca, i ubija i njega.

Nisu naveli postojanje "roga zime", zbog kojeg je valjda Stanis napao divljane, nisu naveli da je Stanis ponudio Džonu Snežnom da mu da prezime Stark i da ga vrati u Zimovrel.

To je otprilike to, ostalo su ostali naveli

Poslednja izmena:
Oce meni neko reci kakvo gvozdje je izvadila ova mala da plati? I sta je kapetan njoj rekao?

To gvozdje
joj je dao onaj lik sto menja lice na kraju druge sezone fazon. I rekao joj je za taj pozdrav iz Bravosa, kako se raspoznaju

Izvadila metalni talir, dao joj to 50cent, kapetan rekao "vala dodješ mi još".

Ispravka za GoT:
- Jon jeste isao kod Mancea, doduse ne da pregovara, nego da ga ubije. Poslat je protiv svoje volje od strane ser Aliser Thorna
Preporucujem da se procitaju knjige jer je serija samo skraceno, prepricano izdanje.

Pozdrav

U ovoj sezoni su dosta ispreskakali i promenili u odnosu na knjige. Briena, Stanis, Sansa, Bren, Zid...

Meni je serija sasvim OK, a knjige osecam da bi me gadno smorile... DZRR sam procitao cele samo dve kratke price (u ovim antologijama "legende") i nikako me ne privlace na citanje milion strana romana...
Doduse ja ni LOTR bas nisam svario knjigu, tako da bi se moglo reci da mi fantasy retko kad legne (npr let zmajeva i witcher su mi ovako jedine iz glave koje znam da mi se jesu svidjale).

Ispravka za GoT:
- Jon jeste isao kod Mancea, doduse ne da pregovara, nego da ga ubije. Poslat je protiv svoje volje od strane ser Aliser Thorna
Preporucujem da se procitaju knjige jer je serija samo skraceno, prepricano izdanje.

Pozdrav

Zašto ispravka, ja nisam ni rekao

Jon nije uopšte išao kod Mancea, već sam upravo konkretno i rekao da nije išao da pregovara kako su predstavili u seriji... Sve to opet povlači da nikad nisu ni imali onakav razgovor, niti nazdravljali tim pre što je Grenn još uvek živ...

Vezano za Ajrin novcic (ne spojlerisem).
U s2 Ajra je spasila ona 3 zatvorenika da ne izgore u vatri (u s4 ta dvojca su ih napala prvi ujeo dzukca a drugog je ajra ubola u srce) treci Jaquen je ubica iz specijalne gilde (nesto kao dark brotherhood iz Elder Scrolls fransize)koji joj je iz zahvalnosti ubio 3 coveka i omogucio da pobegne. Video je da Ajra ima potencijal i dao joj je novcic koji je pozivnica za regrutaciju u gildi.

Vezano za Ajrin novcic (ne spojlerisem).
U s2 Ajra je spasila ona 3 zatvorenika da ne izgore u vatri (u s4 ta dvojca su ih napala prvi ujeo dzukca a drugog je ajra ubola u srce) treci Jaquen je ubica iz specijalne gilde (nesto kao dark brotherhood iz Elder Scrolls fransize)koji joj je iz zahvalnosti ubio 3 coveka i omogucio da pobegne. Video je da Ajra ima potencijal i dao joj je novcic koji je pozivnica za regrutaciju u gildi.

Ma ne spoilerises samo si rekao ljudima arjinu radnju u nastavku serije....

Ne potsetio sam ljude sta se desilo u drugoj sezoni.

Uriel, prihvati da ima masa koja ceka u redu danima pred izlazak knjige i najgore sto im mozes uraditi u zivotu je da kazes bilo sta iz knjige. Mozes ih opljackati, izudarati, prebiti, razbiti, nema veze... samo im ne reci slucajno bilo sta o radnji iz knjige 😀

Ali nikakvu ja radnju iz knjige nisam rekao.

Meni je ova epizoda bila cist prosek. Prethodna je bila bolja, a bile su jos bar dve bolje ranije. Prva sezona je najvise pratila knjigu a ova najmanje, steta jer je oluja maceva apsolutni vrhunac pesme. Dalje je sve na scenaristima, isrpeli su Martinove zalihe, ako se budu i dalje drzali knjiga bice propast, nadam se da ce uspeti nekako na svoj nacin ovo sve da raspletu a da ima nekog smisla.

Zašto ispravka, ja nisam ni rekao

Jon nije uopšte išao kod Mancea, već sam upravo konkretno i rekao da nije išao da pregovara kako su predstavili u seriji... Sve to opet povlači da nikad nisu ni imali onakav razgovor, niti nazdravljali tim pre što je Grenn još uvek živ...

Nekako mi je zvucalo kao da si rekao:
da Jon nije uopšte išao kod Mancea...

No dobro, u celoj prici ima toliko detalja da nisu mogli da stanu u seriju, a kamoli u spoiler 🙂

Pozdrav

Ali nikakvu ja radnju iz knjige nisam rekao.

Upravo tako,samo si se nadovezao na ono sto se vec desilo u prethodnim serijama/sezonama.
Btw ja sam odmah skontao o cemu se radi u ovoj zadnjoj epizodi cim je onom kapetanu pokazala taj novcic.

Upravo tako,samo si se nadovezao na ono sto se vec desilo u prethodnim serijama/sezonama.
Btw ja sam odmah skontao o cemu se radi u ovoj zadnjoj epizodi cim je onom kapetanu pokazala taj novcic.
Ja sam u potpunosti zaboravio na to 😉

Malo vise tolerancije bi svima cinilo dobro.
Back to the topic.
Continuum ide talasasto,cas dobra cas losa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno