Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
S obzirom da je serija malo lulila u debelu monotoniju, ne verujem da bi dupla sezona pomogla tome. Sad je pratim po automatizmu, a ne zato što me ozbiljno privlači.

Debeli je objavio prve tri, action-packing knjige za 4 godine, a za (sada) poslednje dve mu je trebalo 10. Ukazuje da mu treba brži računar za kucanje teksta. DOS + WordStar, tako 1995.

Sadasnja sezona je tek druga knjiga? Ja sam razumeo da je pri kraju trece po wikipediji.

Ne, Storm of swords je treća knjiga i pokrila je treću sezonu delimično, ali kako serija ne diše u vrat knjigama, postoje odstupanja:
Neki likovi su još živi u seriji, pojedini dogadjaji su se odigrali malo drugačije itd. Videćemo da li će Oberin da preživi duel sa Kligejnom (pošto je on sve što smo videli od Dorna u seriji) ili će da gekne, kao u knjigama. Tomovi 4 i 5 se navodno hronološki preklapaju, nisam stigao do 5. knjige.

24 nekim čudom uspeva da ima slabe momente, uprkos skraćenoj formi.
I problem je što nema ništa više da iznenadi u seriji. Osim moje sumnje da će da koknu Bauer-a eventualno, da Morgan preuzme.
Ova što igra Margo i koja je igrala u Game of Thrones, mislim da joj sledeća serija na spisku treba da bude Hannibal.
To su sve serije gde nemaju problema da ubiju bitne likove.
Pre nego što nego krene sa spoiler, nisu je ubili u 24, ali se kladim da će.

24 nekim čudom uspeva da ima slabe momente, uprkos skraćenoj formi.
I problem je što nema ništa više da iznenadi u seriji. Osim moje sumnje da će da koknu Bauer-a eventualno, da Morgan preuzme.
Ova što igra Margo i koja je igrala u Game of Thrones, mislim da joj sledeća serija na spisku treba da bude Hannibal.
To su sve serije gde nemaju problema da ubiju bitne likove.
Pre nego što nego krene sa spoiler, nisu je ubili u 24, ali se kladim da će.

Oce Bauera da koknu kako da ne.

Ne, Storm of swords je treća knjiga i pokrila je treću sezonu delimično, ali kako serija ne diše u vrat knjigama, postoje odstupanja:
Neki likovi su još živi u seriji, pojedini dogadjaji su se odigrali malo drugačije itd. Videćemo da li će Oberin da preživi duel sa Kligejnom (pošto je on sve što smo videli od Dorna u seriji) ili će da gekne, kao u knjigama. Tomovi 4 i 5 se navodno hronološki preklapaju, nisam stigao do 5. knjige.

Preklapaju se hronoloski jer je pisao posebno desavanja u vesterosu a posebno u esosu da bi izbegao "guzvu"

Znam da nije tema ali ako bi neko mogao da napise tacno kojim redosledom idu i koliko knjiga ima koje su vezane za seriju Igra Prestola.
Guglajuci nisam uspeo da pronadjem ovaj info kao ni gledajuci po sajtovima knjiga.
Hvala

Izgleda da mi je promaklo,hvala puno.

Ako ne gresim, A Storm Of Swords, cini mi se da je druga knjiga (neko od Tirionovih poglavlja).
Posto me neki nisu razumeli, Storm Of Swords se sastoji iz dve knjige pa sam mislio na drugu od te dve.

To se samo kod nas sastoji iz dve knjige, da bi izdavači više zaradili...

Obimne su, prva ima 550str, a druga 580, pa i nije toliko loše što su ih odvojili

24: svaka čast liku koji je pravio srpski prevod, oduševljen sam!

Dragi fanovi 24, ugledajmo se na Džeka
Bauera i budimo heroji! Pomozimo
žrtvama poplava slanjem SMS-a na 1003!
Hvala od srca! Vaš SuperSerb

Respect za lika.

^Nadam se da će biti uspešna.

Fargo je počeo da smara, postao je sam glup i dosadan. A ne samo likovi. Pri tome CGI snežna oluja je napravila osećaj teške B- produkcije i samo još patosirala utisak.

Završio četvrtu sezonu TVD-a.
U početku mi je nešto bila, smor serija,ali kako su odmicale epizode konačno je nesto počelo da se desava i da bude zanimljivo.
Planirao sam da gledam Hanibala ali ovaj kraj sezone me je baš zagolicao da razmislim da li da nastavim dnevnike ili da predjem na Hanibala.

Poslednja izmena:
Hannibal je bolji. Uprkos njegovim mana jedva čekam finale, jer sam se navukao.

Fargo odlican za sad. Trenutno mi je najzanimljiviji uz GOT.

Hannibal je bolji. Uprkos njegovim mana jedva čekam finale, jer sam se navukao.

Odgledao sam 9 epizoda prve sezone, i poprilicno mi je "bolesna" serija. Glumci su dobri, ali ono sto mi smeta je to neko razvodnjavanje serije nekim nepotrebnim ubistvima (zlocinima), koji se dogadjaju iz epizode u epizodu. Gubi se fokus od glavne radnje koja treba da dominira kroz seriju. Mislim da si i ti ovo pomenuo u nekom postu. Nadam se da je druga sezona bolja kao sto ovde kazete...

Poslednja izmena:
Gledam rusku seriju Likvidacija (2007), odlicna. Prve dve-tri epizode su malo dosadne jer se tek upoznajes sa likovima. Nakon toga drzi paznju i tera na gledanje nove epizode.

Odgledao sam 9 epizoda prve sezone, i poprilicno mi je "bolesna" serija. Glumci su dobri, ali ono sto mi smeta je to neko razvodnjavanje serije nekim nepotrebnim ubistvima (zlocinima), koji se dogadjaju iz epizode u epizodu. Gubi se fokus od glavne radnje koja treba da dominira kroz seriju. Mislim da si i ti ovo pomenuo u nekom postu. Nadam se da je druga sezona bolja kao sto ovde kazete...

I više nego pomenuo, to je glavna mana. U drugoj sezoni i dalje ima toga, ali su smanjili doživljaj uslovno rečeno. Neće da daju obične televizije da prave fokusiranu sezonsku arku. Nego mora neki filler da drži CSI publici pažnju. Ja lično mrzim te epizodne gluposti.

Bas tako, glavni problem Hannibal-a. Ali zanimljivo je inace sve sem tih sporednih gluposti. Inace sam na 8. epizodi druge sezone, jeste malo bolja od prve...

I meni se jako svidja Hannibal, doduse tek sam na s01e05 ali tek sam juce krenuo da je pratim. Ona scena sa "andjelima" je bas bolesna.

Poslednja izmena:
Tek ces da vidis bolestine u sezoni broj 2 :d

Ja uglavnom uz veceru gledam 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno