Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nećete da srozavate pojam stripa na priče za decu. Strip je mnogo ozbiljnija forma od toga, ne završava se sa Marvel i DC Comics. S toga vađenje na ispraznost jer je strip, je promašen argument.
To je kao svesti literaturu na Twilight, pa reći za filmsku obradu neke knjige, da je film takav jer je to samo knjiga...

I samo da bude jasno da ja nemam ništa protiv Marvel i DC Comics. Jer volim dosta stripova i jednih i drugih. A opet ne podnosim tu seriju/sapunicu.

Da pa voze kola vec 4 godine,a benzin i dizel ne upotrebljivi posle 9 meseci stajanja,ili rafinerije nije pogodio virus i nestanak struje....

To su obrade stripova i tako ih treba posmatrati....
Mislim da je upravo ovaj navedeni nedostatak realističnosti najveći problem u seriji sa zombijima.

Mislim da je upravo ovaj navedeni nedostatak realističnosti najveći problem u seriji sa zombijima.

To je i poenta mog posta,neće se gledati na to u seriji o preživljavanju zombi apokalipse,ili na materijal strela u seriji o Super heroju.....

Strip je umetnost,i ima svoje vrednosti....Tako i serije obrade stripova imaju svoju vrednost....To što se nekom nešto nesviđa neznači da ne valja 😉

Niti znaci da je dobro, ako je obrada stripa. Ispratio sam prvu sezonu (mislim cak ne cijelu) i ono je sve samo ne dobro.

Jel makar "dobro" koliko i Smallville? :d

Sam sam sebi smesan sto sam onomad svake nedelje iscekivao novu epizodu Smallvilla.

Poslednja izmena:
Niti znaci da je dobro, ako je obrada stripa. Ispratio sam prvu sezonu (mislim cak ne cijelu) i ono je sve samo ne dobro.

Niti znači što se tebi ne sviđa da nevalja....
To je tvoje mišljenje,i ja ga poštujem ali ti ne poštuješ drugčije mišljenje od tvog....

Arrow je daleko bolji od Smallvil.....

Ja samo razmisljam da mi je bila "dobra" serija jer sam je kao klinac gledao pre 10 godina na pinku.
Naravno da sam ispratio do kraja pre 3-4 godine, ali iz sadasnjeg ugla mi smesno. Pa verovatno bi mi i Arrow bio smesan. 🙂

Poslednja izmena:
Kao što je meni malom Walker Texas Ranger bila dobra serija. 😀

Kidanje

3iFL5kLLSVSX.gif

Niti znači što se tebi ne sviđa da nevalja....
To je tvoje mišljenje,i ja ga poštujem ali ti ne poštuješ drugčije mišljenje od tvog....

Arrow je daleko bolji od Smallvil.....

Istina, moje misljenje! Necu valjda tudje iznositi.

I kad se govori ili pise o Arrow seriji, komparativ se moze izvlaciti samo iz pridjeva 'los'.

Svaka preporuka za The Originals - Pokidao 😀

Blacklist 21 epizoda
Jel još neko provalio da se pominje Zemun u epizodi? :d

theblacklists01e21720phd.jpg

Imao sam u planu da gledam The Originals kada završim sa četvrtom sezonom TVD-a,ali kada sam saznao i za Hanibala i video da hvalite seriju,odlučio sam to da pogledam,ionako nema mnogo epizoda prve sezone. Taman da se napravi pauza sa vampirima.

- Revolution (nisam gledao)

Dugo im je trebalo da otkažu to ***** od serije.
Što neko reče boli mozak koliko je serija tupava.
Ja sam uspeo nekako prvu sezonu i 7 epizode druge sezone da pogledam i morao sam da batalim jer bi inače razbio i tv koliko su me neke *****arije nervirale

Počeo sam Hannibal, deluje pristojno, u početku mi daje vibe novog Sherlock-a.
Ovo nije spoiler, jer je odmah na početku, nema šta da kvari.

Ide naracija kako ekspertski počinilac puca u vrat i promašuje sve arterije (namerno), a krv na zidu je kao da joj je prosuo mozak. Tako da baš i ne prati šta ovaj hoće da dočara.

A onda koristi metaforu, koja je potpuno pogrešna. Kaže da je kao Willy Wonka sa čokoladicama, jedna od njih je sa zlatnom kartom. Treba da kaže Charlie, ili je mislio da su oni Charlie u priči da bi pogodili koja je ta koju cilja sve vreme.
Ali zvuči pogrešno.

Da li je ili ne Arrow pravljen po stripu uopšte ne ulazim u to, samo kažem da je toliko naivna serija da to boli. Setio sam se još jedne scene, dobri detektiv krajem prve sezone mora da spreči aktiviranje određene mašine. I sada u stalnom je kontaktu sa Felicijom preko telefona (na stranu što je u napuštenim tunelima podzemne železnice gde naravno nema dometa) i tome pristupaju kao da demontiraju bombu! Bitch please. Inače u pitanju je jedna vrlo specifična naprava, koja nije bomba, da dolazim kod bilo koga od vas kući da mu uništim televizor sve što treba da uradim je da ga polupam ili isečem kablove.
Takve stvari meni smetaju, samo malo zdravog razuma je potrebno da bi serije bolje mnogo uverljivije i bolje.

Odgledao sam tri epizode Hannibal.

Serija ima harizmu zbog koje imaš želju da nastaviš da je gledaš. Fotografija je dobra, i izdvaja seriju od većine drugih. Po meni William Petersen je bio najbolji Graham u Manhunter.
Fishburn je dobar, kao i Mads. Ovi drugi su osrednji uglavnom.
Sada dolazimo do najvećeg problema serije, a to je da scenario ima rupe, i gluposti koje ja lako uočavam (neko neće pa mu ni ne smeta). I drugog da serija pati od epizodnih filler gluposti, i prevelikog broja ubistava, gubi smisao. Treba to suptilnije. Manhunter i Silence of the Lambs lepo ima opušteniji ton.

To su filmovi koji traju po sat i po sto su dvije epizode realno i ne mogu se bas uporedjivati sa serijom. I cime bi se drugo bavili u ovakvoj seriji sem ubistvima?

Malo sam razocaran sa Penny Dreadful. Ne razumem tako visoku ocenu od 8.9 na imdb.
Ne znam dal vredi da nastavim da gledam.

Louie 4ta sezona fenomenalna. Ne znam otkud mu ideje za epizode (ili ko vec pise scenario)
Silicon Valley - preporuke od mene, legla mi serija ko keks na eks

Poslednja izmena:
To kod Hannibala mozda deluje da ide prebezo, resavanje-prikazivanje slucajeva. Mada, oni ionako dodju kao sporedna prica serije.

da znas da zvuci logicno. keen je onda berlinova unuka. berlin zeli osvetu jer krivi reda za smrt cerke.
do duse, red je imao bar 2 porodice koje je napustio. odnosno, jedna je mozda ubijena, a drugu je napustio. nismo dobili bas dovoljno informacija da bismo mnogo diskutovali o ovome.
kada je bio u zatvoru i hteo info za onu statuicu, on je ispricao kako je bio na putu kuci za bozic i da je odlucio da ode. tu se sigurno desilo malo vise. mozda su mu pravu porodicu oteli/ubili i zamenili laznjacima kako bi od njega napravili loseg muza i oca umesto zrtvu.

Sumnjam da je Kinova Berlinova unuka, Red je odveo kod Sema za vreme pozara, sto po meni predstavlja suvise mali vremenski okvir daje to npr dopremanje iz Rusije, ali moguce da je i tako.. Ono sto je gotovo sigurno na osnovu istih slika kod Berlina i Red-a je da ih povezuje cekrka Berlinova. Sumnjam da je Kinova Berlinova unuka samo iz razloga sto je onaj njen muz, kako se vec zvase zaboravio sam, dobio naredjenje da je rokne, a sumnjam da bi Berlin dozvolio to da zna da mu je unuka, a s obzirom da zna da Redu znaci mnogo, kapiram da bi znao i da je unuka.. 🙂

To su filmovi koji traju po sat i po sto su dvije epizode realno i ne mogu se bas uporedjivati sa serijom. I cime bi se drugo bavili u ovakvoj seriji sem ubistvima?

To kod Hannibala mozda deluje da ide prebezo, resavanje-prikazivanje slucajeva. Mada, oni ionako dodju kao sporedna prica serije.

Da, deluje prebrzo i natrpano. Da popune vreme, sve serije koje su na nacionalnim televizijama pate od tog istog problema. Ne smeju sebi da dozvole da radnja ide sporo. Što bi mnogo više odgovaralo.
S druge strane, kao što kažem scenario pati od rupa. I previše je nacrtano za moj ukus, očekivao sam suptilnije. Na ivici je da izgleda kao da vređa inteligenciju sopstvenih gledalaca, koji ne umeju sami da shvate. Cela stvar s rogovima i scena u polju, je izgledala kao True Detective, što me je odmah još više asociralo na suptilniji pristup, bez vređanja inteligencije.

Ne znam, ja sam i zaboravio, prvu sezonu sam odgledao u dva dana. Nastavi s gledanjem, zarad odlicne druge sezone. Vredi.

Mislis, True Detective scene su izgledale i asocirale na Hannibala, obzirom da je ova prva emitovana godinu dana kasnije... :d

Ne znam, ja sam i zaboravio, prvu sezonu sam odgledao u dva dana. Nastavi s gledanjem, zarad odlicne druge sezone. Vredi.

Mislis, True Detective scene su izgledale i asocirale na Hannibala, obzirom da je ova prva emitovana godinu dana kasnije... :d

Da, da... 😀

Gledam i dalje, nisam rekao da je loša, nego iznosim šta je ometa da bude odlična. Upravo gledam, od ranog jutra pratim. Veoma lako se gleda, i moram da priznam da je veoma stilizovano krvava, i mnogo krvavija nego što sam očekivao.

Kakav je Arrow? Da li je vredan gledanja?

Mislio sam da skinem Hannibala, ali trenutno mi se gleda nesto malo ''veselije''...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno