Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Previse su mainstream, uglavnom fokusirano za US trziste i naravno da ima i dobrih 😉 Slazem se, sve je bolje od netfux-a 🙂

A koji je generalno problem sa netflix-om?
Nije da sam nešto pratio njihove serije ali ono što sam gledao mi je bilo vrhunsko. Pričam za Haus of Cards (aj da ne ulazim u poslednju sezonu, niti sam je gledao i verovatno mi neće biti to! I ova dva dokumentarca, The Keepers - fenomenalna. Making a Murderer (prva sezona) - za nju se nema šta reći , u top3 serija, spremam se za drugu! Zatim... I to je to 😀 Ima li tu još neka, a da sam je propustio, mada sumnjam gledajući moj ukus? Možda The Haunting of Hill House, ne znam...

Poslednja izmena:
Da si pratio sve bi ti bilo jasno :d

Stranger Things npr...

Ma to ne bih svakako ni gledao 🙂 Nego sam mislio jel ima neki uopšten problem sa njima ili zbog neke pojedinačne serije? A pratim, nije da ne pratim 🙂

Poslednja izmena:
Pa Roma je dobila mnogo nagrada, nisam gledao jer imam neki problem sa reprodukcijom Dolby Digital Plus koji izgleda forsira Netflix.
Oskar za najbolji film na stranom jeziku, na primer.

Kako sta sa njom? Pitao covek koja je jos dobra serija iz Netflix kuhinje, ja naveo Stranger Things... a generalno je problem sa netflixom jer kupuju svasta, imaju vernu publiku koja cesto gleda iskljucivo netflix pa usled nedostatka alternativa daje visoke ocene raznim diskutabilnim serijama...

La casa de papel je odlicna serija u Netflix produkciji

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mislis u Netflix distribuciji, tek od ove sezone je to i njihova produkcija... I to je takodje veliki problem jer ljudi mesaju distribuciju i produkciju...

Kako sta sa njom? Pitao covek koja je jos dobra serija iz Netflix kuhinje, ja naveo Stranger Things... a generalno je problem sa netflixom jer kupuju svasta, imaju vernu publiku koja cesto gleda iskljucivo netflix pa usled nedostatka alternativa daje visoke ocene raznim diskutabilnim serijama...

Zvucalo je kao da navodis Stranger Things kao primer sta ne valja sa Netflixom 🙂

Meni ta La Casa de Papel teška sapunica, batalio sam posle tri epizode.

Tip spremio pljačku trezora, a nije primetio da su dvoje ljudi iz ekipe u vezi, iako je to zabranio i iako su svi živeli u jednoj kući mesecima, smešno. Ima još detalja koji su bili glupi, sad sam i zaboravio šta sve, uglavnom sveukupni utisak je da je glupa sapunjara.

Love, Death + Robots je za sci-fi fanove, gledao si nešto što po svoj prilici nije za tebe.

Mislim da nema sci-fi i fantasy serije koju nisam odgledao u poslednjih 20 godina, ta 2 zanra su mi 90% repertoara, ali ne vidim sta je tu tacno dobro, osim animacije?
Objasni cime si se odusevio, pa da i ja skontam, ozbiljno kazem, ne radi podjebavanja.
Ovo pricam kao hardcore sci-fi i fantasy fan, ukljucujuci i anime.
Nabacane pricice koje nemaju poentu, neku poruku...i dalje sam je izbindzovao, ali sta ste videli toliko dobro tu?

^ Naglaseno je vise puta... 🙂
Nije ni bitno, kolega u sekciji za PC igre i onako samo u fps i graficka podesavanja gleda, gameplay i story mu nisu vazni... (sto jos jednom potvrdjuje) 😛

Inace niko ne prica o 2. sezoni American Gods..
Za sada je ok sto se ovih 4 epizoda tice, mozda se malo sporije odmotava ali je i dalje itekako vredna gledanja. Trenutno nista bolje nema u ponudi, dok ne krene hajp oko GoT...

Tvoj problem je sto si jako ubedjen u svoje konstantno pogresne, jako povrsne zakljucke o drugim ljudima.
Vec sam ti objasnio koliko nemas pojma o cemu pricas u "The Outer Worlds" temi, ali opet, neko ko je toliko nabedjen, tesko da moze da razmisli da mozda nije u pravu.
I to sve dolazi od coveka koji je prestao da gleda seriju zbog hajpa oko iste...pa sta reci 🙂

Poslednja izmena:
Season two of Yellowstone will premiere on the Paramount Network June 19.
E ovo je vest dana!

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Tvoj problem je sto si jako ubedjen u svoje konstantno pogresne, jako povrsne zakljucke o drugim ljudima.
Vec sam ti objasnio koliko nemas pojma o cemu pricas u "The Outer Worlds" temi, ali opet, neko ko je toliko nabedjen, tesko da moze da razmisli da mozda nije u pravu.
I to sve dolazi od coveka koji je prestao da gleda seriju zbog hajpa oko iste...pa sta reci 🙂

Kod GoT-a mi smetaju izmene koje su producenti serije napravili u odnosu na knjige, pre svega za likove (Stanis, Arja, Sansa, Sersei...), izbacivanje dosta sitnih detalja koji su bili bitni za objašnjenje nekih stvari I sto su sa 3. sezonom krenula veća odstupanja u odnosu na knjige (koja su se usled hajpa oko serije pretvorila u fan service i izgubila suština serije).
Knjige smatram boljim ali isto tako mislim da je Martin pogubio konce i previše razvukao zaplet i što će verovatno upropastiti serijal vrlo mlakom završnicom.

I dalje smatram GoT serijal (knjige) dobrim, samo je "problem" što postoje bolji (neke sam naveo u prethodnim postovima)

Poslednja izmena:
@Xepoj87
Meni se svidja Love Death + Robots zato što je on u jednu ruku gledano esencija žanra, 18 kratkih SF priča pretočenih u odlične kratke filmove. Tebi je sve navedeno glupo i besmisleno, jedino animacija dobra.
Šta radiš kad ti je neki vic genijalan a neko kaže da ne vidi ništa u njemu, objašnjavaš mu da je dobar i zašto ili nešto drugo? Slično važi i za sci-fi i za dosta drugih stvari, ko je uživao uživao je, a ko nije neka se ne ljuti.

Knjige smatram boljim ali isto tako mislim da je Martin pogubio konce i previše razvukao zaplet i što će verovatno upropastiti serijal vrlo mlakom završnicom.

Naravno, knjige su bolje jer je kao u skoro svakom slučaju, izbačeno previše a posebno ne treba izgubiti iz vida da je od (ne sećam se koje tačno sezone) samo poimence oslonjena na knjige. Praktično ostao samo brend a sve ostalo su napisali neki drugi kojima je nekoliko neinteresanih sezona šljapkanja u blatu sa decom bilo najbolje što su mogli smislili.

Poslednja izmena:
Poredjenje serije i knjige je naivno, to nikada ne moze biti isto i to je jasno svakome ko i malcice razmisli.

@Poolmaker
Ma kontam sci fi deo toga, ali realno, slabo tu price ima, osim par epizoda.
Ima dosta kratkih filmova sa vise ispricanog u sebi 🙂

Poslednja izmena:
Zavisi...
LoTR trilogija je to sto jeste zahvaljuci vrlo verodostojnoj adaptaciji knjige, iako su malo vise dali sebi "kreativne slobode" sa 2. i 3. delom i dalje je rekao bih "benchmark" u svom zanru. Sa Hobitom znamo kako je proslo. Nadam se da ako Silmarilion dobije isti nivo paznje kao Dzeksonov LoTR, moze da postavi novi standard. (od Vesca ocekujem lakrdiju, ali zabavnu lakrdiju od serije)

Sa GoT je isti slucaj bio sa 1. i 2. sezonom (kao i sa LotR, odlicna serija i adaptacija), 3. je vec krenula nizbrdo, a po onome sto znam od prijatelja (jer sam tu i prestao da pratim), od 4. pa nadalje su poprilicno zastranili od izvornog stiva i srozali kvalitet (iako su outcomes/main storyline isti..) Za to je najvise kriv sam Martin jer su mu nule na racunu postale bitnije, mada opet koliko serija bude losa toliko ce utisak o knjigama biti bolji. 😀

Neće, ne vidim da je to komercijalno isplativo.

Ja se baš spremam da krenem sa čitanjem, po preporuci kolege @DeLarge

Neće, ne vidim da je to komercijalno isplativo.

Um, Amazon? Bilo je vesti da se radi na seriji smestenoj pre trilogije Gospodara Prstenova i da ce biti najskuplja produkcija ikada... Bilo je i price da su platili 250 miliona dolara samo za prava na seriju... 😵

Verovatno nece biti 1:1 adaptacija Silmariliona ali ce dosta lore-a pozajmljivati iz obe (lotr i Silmarilion). Verovatno period koji je prethodio prvom ratu za prsten.

1/2 Of note: Calenardhon is used in place of the name Rohan. This is an interesting usage which implies either that the map was made by the people of Gondor (or the Dúnedain of the North,) or alternatively was made prior to the founding of Rohan (Rohan was just a province
2/2 of Gondor until ~2510 Third Age and was called Calenardhon.)
The key to the timeline isn't Rohan. It's the missing High Pass and missing Rivendell. Those were founded after the creation of the Ring. Therefore this will likely be set around the creation of the Rings (hence the clues about who the Rings were given to).

Poslednja izmena:
@N3n0
Samo napred, uzivaj u citanju. 🙂
Adaptacija Silmariliona, ili njen deo je vec najavljen, kao sto rece Yojinbo. Najvise se spekulise i najvise teasera se svodi na period kada su iskovani Prstenovi Moci. Veoma zanimljiv period, samo da se odradi kako valja.

Kakva je?

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Kao veliki ljubitelj serijala The Twilight Zone, očekivao sam dosta i od ovoga. Ono što se meni ne sviđa je da je u pitanju ipak remake, znači obrađuju stare epizode na novi način. Ako upoređujem sa sličnom serijom Black mirror prednost dajem ovoj drugoj.

gt Mongolia: najbolja gt/tg epizoda u zadnjih 5 godina

Poslednja izmena:
Odgledao Episodes sa Metom LeBlankom topla preporuka.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kao veliki ljubitelj serijala The Twilight Zone, očekivao sam dosta i od ovoga. Ono što se meni ne sviđa je da je u pitanju ipak remake, znači obrađuju stare epizode na novi način. Ako upoređujem sa sličnom serijom Black mirror prednost dajem ovoj drugoj.

Sinoć sam pogledao prvu, "The Comedian". Poruka nije loša, ali izvedba je slaba, po mom mišljenju. Cela epizoda mi je usiljena, kao da glume početnici sa glumačke akademije. Da ne pominjem SJW propagandu, odmah u prvoj epizodi orange man bad. Pogledaću i drugu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno