Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Morali su da uspostave šta da se očekuje od serije. Da nije još jedna mlaka medicniska melodrama.

Autopsija nije toliko šokantna. Veći je šok gledati na živoj osobi.

Je l' neko primetio da "glavni" junak u The Strain, Abraham Setrakhian ima čudno prezime, koje kad se malo bolje pogleda ima u sebi STRAIN - S e TRA k I a N 🙂

Slučajnost? Or not?

Poslednja izmena:
Meni vise zapalo za oko ovo "Trakhian", Trachanin 😉 Spartacus ide na vampire 😀

Izgleda da je serija puna tih zanimljivih imena, iza kojih se krije nešto. Šteta što je epizodu po epizodu sve gora

To ti se verovatno svideli anti-vampiri u 6./7. pa je posle toga sve slabo🙂
Mislim da problem produkcije, tj. budzeta, prilicno je mali izgleda. Prica ne izgleda losa, mada sami vampiri iz serije su... pih.

***, prvih par epizoda su obećavale, nije delovalo kao da je budžet tanak...

Nije toliki problem sto je budzet tanak vec sto je ceo pristup seriji ljudi koji pisu scenario neozbiljan i naivan. Kao da je radjena za mladju publiku od 16-20 godina.
Moglo je i moralo je bolje

Poslednja izmena:
Heh, mislio sam da je Crossing Lines otkazan, kad evo prva epizoda druge serije!
Sad jos i Blacklist da se nastavi 🙂

Nije toliki problem sto je budzet tanak vec sto je ceo pristup seriji ljudi koji pisu scenario neozbiljan i naivan. Kao da je radjena za mladju publiku od 16-20 godina.
Moglo je i moralo je bolje

Da je bar kao The 100, da od starta bude jasno da će biti bullshit. The Strain je sa prve dve epizode obećavao, a sada deluje kao poslednja sezona The Walking Dead, samo bez strašnih scena. Pointless

Je l' neko primetio da "glavni" junak u The Strain, Abraham Setrakhian ima čudno prezime, koje kad se malo bolje pogleda ima u sebi STRAIN - S e TRA k I a N 🙂

Slučajnost? Or not?

Setrakijan je jermensko prezime, pricao je o svom poreklu u nekoj od prethodnih epizoda i kkako su njegovi dospeli u u Rumuniju.
Inace, Strain kao serija nije losa i vredi da se gleda.
Ne juri neke domete ali je gledljiva.

Drugacija je nekako, mislim da je zbog toga gledljiva. Da sam je video u doba citaca Druzina Pere Kvrzice, ne verujem da bi mi se gledala :d

Setrakijan je jermensko prezime, pricao je o svom poreklu u nekoj od prethodnih epizoda i kkako su njegovi dospeli u u Rumuniju.
Inace, Strain kao serija nije losa i vredi da se gleda.
Ne juri neke domete ali je gledljiva.

Gledao sam seriju, čak i taj deo o njegovom poreklu, ali je moja poenta bila u igri rečima/slovima...

Serija verno prati knjigu, uz odstupanja uzrokovana verovatno budzetom, ali minimalna.
Ja sam vrlo zadovoljan...

Da li je neko uspio da nađe srpski prevod za aktuelni (5) serijal Boardwalk Emipre?

Kad smo već kod ne-mrtvih da li je ko ispratio francuski Les revenants? Kako sa osrednjim budžetom napraviti sjajnu seriju. Jedva čekam da počne druga sezona. Serija je toliki hit da su je otkupili i Ameri i Britanci. Zna li ko kad će druga sezona?

E pa ne znaju svi engleski perfektno ko ti 🙂
Inace nema jos uvek prevoda za BE.

Vidim da nema ni hrvatskog, obično ima pre srpskog. Dobro je što mi ne treba prevod. Ko će to da čeka... 😀

Smor, ne treba ni meni, ali žena se baš ne snalazi sa engleskim. Moraću na HBO da gledam. Mada je u SD, ali nekako cu pregurati.

Ray Donovan druga sezona je brutalna bas...

Ovaj Under the dome je u drugoj sezoni izgubio svaku smisao.Evo upravo gledam 12ep,koja je bila sinoć na CBS i više se ne zna u kom pravcu idu...

Ja nisam stigao do 12, stao na 9. epizodi, gledam više po automatizmu....

Gledao sam seriju, čak i taj deo o njegovom poreklu, ali je moja poenta bila u igri rečima/slovima...

Pa Strain u prevodu znaci istegnuce, naprezanje sto u nekom opstem smislu ima veze sa samom radnjom u seriji, a kontam da je pisac knjige hteo da joj da naslov koji bas nece biti neki banalan kao The Return of the Vampires.
Ne vidim nikakvu smislenu povezanost Strain sa imenom Setrakijan.

Off topic

U ovom kontekstu strain nije istegnuće, već:

The collective descendants of a common ancestor; a race, stock, line, or breed

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno